Şimdi Ara

Digitürk dcr dt 9001 modelinde sadece eutelsat w3 uydusunu mu kullanabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
28.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,dijitürk'ün 9.9ytl'lik paketini aldık,tamam biliyorduk bütün kanallar 1 ay bedava,1 ay sonra kanallarda büyük boşluk oldu.kanallar yonulmuş tavuğa döndü.59 çivarı kanal kaldı.Bu uydu alıcısına türksat 1c uydusuna dönük bir çanak alıp bağlasak acaba türksat 1c uydusundaki bütün kanalları izleyeblirmiyim.koskocaman dijitürkte nasıl hamsi tv olmaz.nasıl kadırga tv olmaz çıldırdım yahu.bu uydu acısına bağlandımı türksat çanağı üyelik bozulur mu acaba.bozulmaz sa motorlu çanak anten alcam dijitürk paketindeki kanalları ayrı,normal türksat uydusundaki kanalları ayrı seyredecem.eğer öyle bişe varsa tabi.kısacası "dcr dt 9001 uydu alıcısını normal uydu alıcısı gibi kullanabilirmiyim?şimdiden teşekkürler arkadaşlar.



  • Hiç firki olan yokmu.bu konuda nolur yardım edin.
  • diseq ile turksatı da digitürküde izleyebilirsin. Ama motor desteklemiyor cihaz.
  • niye kullanamayasın ben kullanıyorum hem hotbird hemde turksat1c yi izleyebiliyorum. kumandadan opts tuşuna bak. uydu ismini secerek tarat kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akdum

    niye kullanamayasın ben kullanıyorum hem hotbird hemde turksat1c yi izleyebiliyorum. kumandadan opts tuşuna bak. uydu ismini secerek tarat kolay gelsin.

    arkadaş bu cihazda diseqc 1.2 version var.İnternetten baya bir süre araştırdım dediğin gibi oluyomuş herhalde.eee bu motorlu çanağı takarsak menüden anten kurulumu yada başka ayarlarla oynamıycazmı çünkü sonuçta motorlu çanak belki bir ayarı vardır.dimi kardeş.
  • evet kullanabilirsiniz ben kullanıyorum şuan.disseq ile halledrsiniz.turksat 1 de olsun digiturk 2 de.uğraşın olmazsa yardımcı olurum.
  • Bu konulara biraz yabancıyım arkadaşlar. türksat1c hotbird falan izlemek için neler yapmalıyım. Benim digitürkü bağlarken apartmanda merkezi bir sistem vardı kabloyu 2 dakikada bağladılar oldu bitti. Ekstra çanak mı taktırcam? Çanak takılcaksa nasıl bişi olacak? Ortalama ne kadara patlar? Bilgi verebilirmisiniz?
  • Arkadaşlar ben dün üye oldum fakat uydu alıcısı 9002 yazıyor ve kullanma kılavuzunda diseq, motorlu çanak desteği olduğunu söylüyor. Turksat ve diğer uydular için 2. bir çanak şart mıdır? Şart ise motorlu çanak mı olması gerekiyor. Ayrıca 2. çanak bu uydu alıcısına nasıl bağlanacak?
  • arkadaslar aynı seyı bende dusunuyorum 3 ay sonra taahutum bıtecek bu dıgıturkun antenını hangı uyduya cevıreyım kı kanal seyredeyım evde ayrıyetten merkezı sısteme baglı turksat vede hotbird var bunların dısında hangı uyduya cevırebılırım.
    Bilfigim kadarı ıle dıgıturkun canak bıraz kucuk vede lnb sı farklı galıba bu durumda canagı vede lnb yı degıtırmemızmı gerekecek artı bu cevırdıgımız uydudakı kanallara *** girmek gerekırse bu receıverdan gırılebılırmı herkese saygı vede tesekkur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ikarus-78

    arkadaslar aynı seyı bende dusunuyorum 3 ay sonra taahutum bıtecek bu dıgıturkun antenını hangı uyduya cevıreyım kı kanal seyredeyım evde ayrıyetten merkezı sısteme baglı turksat vede hotbird var bunların dısında hangı uyduya cevırebılırım.
    Bilfigim kadarı ıle dıgıturkun canak bıraz kucuk vede lnb sı farklı galıba bu durumda canagı vede lnb yı degıtırmemızmı gerekecek artı bu cevırdıgımız uydudakı kanallara *** girmek gerekırse bu receıverdan gırılebılırmı herkese saygı vede tesekkur


    Kart olmadan DCR DT 9001 uydu alıcısı ile ve Türksata ayarlı tek çanakla şu anda 159 kanal izliyorum.Bazıları çift olabilir(Doğu-Batı gibi)Yalnız elle (manuel) ayarlamak zorunda kaldım.Çünkü otomatik aramada bir çok kanalı bulamadı.Halbuki sinyal kalitesi %85 in altına düşmüyor.Sanırım alet pek de kaliteli değil.Benim de digitürk aboneliğim yok.
    Alıcıyı önce fabrika ayarlarına getirip sıfırladım.Sonra "OPTS" tuşu ile manuel aramaya geldim.Türksat güncel kanal listesinden frekans,polarizasyon ve sembol hızı değerlerini girerek arama yaptırdım.Biraz uzun sürüyor.Çünkü paketleri ve kanalları tek tek aratmak gerekiyor.(Paketleri paket olarak arıyor).Şifreli kanal ve radyo kanalları hariç 150-160 arası kanal izlenebilir.
    İlk açılışta alıcı kartı tak uyarısı çıkartıyor ekrana ama "Back" tuşuna basarak yayınları izliyorum.
    Bundan sonra digitürk abonesi olmayı düşünmüyorsan "dump" yöntemi ile yazılım yükletip kart yuvası devre dışı bırakılabiliyormuş.Ama ben denemedim.
  • kullanabiliyorsun diye biliyorum ben
  • Aynı uydu alıcı bende de var.Hatta dgitürk'e üyeliğim hala devam ediyor ama ben türksat'a geçmek istediğim için cihazı fabrika ayarlarına getirdim ve çanağın yönünü Türksat'a çevirdim bu arada Bu arada digitürk'ün çanağını kullanmıyorum.85 lik bir çanak aldım ama sinyal seviyesi sütünu %41 den yukarı çıkmadı.Onun altındaki sinyal kalitesi sütunu ise 0 da duruyor.Ve manuelde otomatikde de hiçbir kanal bulmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikogrk -- 4 Eylül 2008; 0:05:08 >
  • Ya arkadaşlar bende de şu 9.90 lık kampanyada verilen receiver'den var.Bizim binada çatıda çift çanak ayrıca birde digiturk çanağı var.Şimdi evde ben digiturk'u kullanıyorum.Sinema paketi ile.Bu receiverin arkasında 2 tane çanak bağlama giriçi var(BNC).Acaba bizim çatıdaki çanaklardan da birini bağlasam digitürkü bozmadan diğer yayınlarıda izleyebilirmiyim.Yani illa receiverde bi sürü ayar vs. veya digitürk izlerken receiveri ayarlayıp diğer kanalları izlerken farklı bi ayarlama mı yapmam lazım.Son olarak bozarmıyım ben bu aleti bu şekilde.
  • bu cihaza nasıl türksat yüklüyoruz..
  • Galiba kimseler yok.. oysa çanak şu an önümde ve yardıma ihtiyacım var..
  • Konuyu bi hortlatalım bakalım :)
    Bu cihaz bende de varda arkadaşlar servise verdim ben cihazı FTA ya çevirsin diye fakat ne star ne de kanal d nin türk yayınlarını izleyemiyorum.Kanal ekleme yapıyorum yine olmuyor bu iki kanal.yardımcı olabilecek olan var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.