Şimdi Ara

İngilizce Geliştirme Metodları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
5
Favori
31.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...İngilizce öğrenmek istiyorum.Forumda ingilizce öğrenen arkadaşlar acaba nasıl başladılar..Ne tür yöntemler ile yaptılar bu işi..Sizlerden yardım istiyorum..Şu an için ingilizcem çok az var.Lise de öğrenmiştim az biraz..
    Şimdiden teşekkürler..



  • up!
  • Liseda 1 yıl hazırlık okudum gerçekten çok yardımcı oldu.
  • altyazılı dizi izle
  • aslında pek cok düzeye göre ilgi çekici kitaplar falan var.ama ingilizcem az demişsin.grammer bilginin biras sağlam olduğuna inanıyorsan bence kitap oku.yavaş yavaş geliştikçe üst seviyelerin kitaplarını okursun. ben hazırlıktayken öle yapmıştm çok zevkli
    +müzik dinlemeyi seviyorsan ingilizce şarkılar dinle yada dizi izlee yararı olur
  • Sağolun.Grammer im iyi sayılmaz..Zaten grammer çalışınca sıkılıyorum.Anlayamadığım konular felan oluyo bi yerde bırakıyorum.Grammer derken kitap okumak için grammer in nerelerini bilmem gerekli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q_Q -- 21 Temmuz 2008; 16:35:22 >
  • bana ilkokulda kelimeleri 10'ar kez yazdırdılar, bu şekilde çok kelime "ezberledim" ancak önemli olan kelime ezberlemek değil, öğrenmektir.ezber yöntemi şu an tabiri caizse "lanetlenen" bir yöntemdir :) öğrenmek için kelimeleri kontext içinde öğrenmek gerekir. yani kelimeleri anımsatacak bir şeyler olmalı. örneğin kelimeleri öğrenirken cümle içinde kullanın. bu şekilde, kelimeyle karşılaştığınızda o cümle aklınıza gelecek ve hemen anlamını çıkaracaksınız.

    nette bulduğunuz siteler mümkün olduğunca görsel olsun. ne kadar görsel kaynaklarla çalışırsanız öğrenmeniz o kadar kolay olur. ayrıca sıkılmazsınız.

    aktif olarak dil ile iç içe olmak çok önemlidir. dili ne kadar yaşarsanız o kadar iç içe olursunuz. telefonunuzu, bilgisayarınızı ingilizce kullanmaya çalışın. bir kelime bile olsa yardımcı olacaktır.

    google eşsiz bir kaynak. binlerce farklı alıştırma bulmanız mümkün. Türkiye'de grameri belki yapıyoruz, ancak speaking ve listening kısımları özellikle eksik kalıyor. bunlar için google'da kısa hikayeler bulabilirsiniz. hem hikaye hem yazıları mevcut. duyduğunuzu takip etme imkanınız var. telaffuzları görebiliyorsunuz.

    speaking için, yine google'ı ön kaynak olarak kullanabilirsiniz (yine de yeterli gelmeyecek, pratik gerekli) tartışma konuları var. bunlardan birini seçtiğimizi varsayalım. aynanın karşısına geçip düşüncenizi savunmaya çalışın ingilizce olarak. bu belki telaffuzunuzu düzeltmeye çok yardım etmez, fakat dilde 2 adet kelime haznesi vardır. biri aktif (konuşma-yazma sırasında anında kullanabildiğiniz) biri pasiftir (kelimeyi gördüğünüzde hatırlamakta hiç zorluk çekmezsiniz, anlarsınız, konuşma ve yazmada anında kullanamazsınız).bu aktivite ile aktif kelime haznemizi geliştirebiliriz. önemli olan burayı geliştirmektir bir seviyeden sonra.

    istanbuldaysanız turistlerle iç içe yaşıyorsunuz, çıkıp gezin. elinde harita ile bir turist gördüğünüzde yardımcı olmaya çalışın, ilk başlarda süper bir gramer kullanamayabilirsiniz,moralinizi bozmayın. konuşarak bu sorununuzu halledeceksiniz.


    pratiğiniz geliştikçe konuşurken yapıları, kullanacağınız kelimeleri düşünmemeye başlayacaksınız. konuşmada bazı ipcuçları var, bunlaz düşünmek için zaman kazanmanızı sağlayacak. kendi kullandığım birkaç örnek, baktım bir kelime aklıma gelmedi bir an, konuşmada araya "actually, well" gibi sözcükler ekliyorum. bunlar kullanacağım cümlenin anlamını pek değiştirmez. bunları söylerken de bir sonraki cümlem için hazırlık yapabiliyorum, zaman kazanıyorum. daha uzun zamana ihtiyacım varsa yerine göre "that's what I'm tryin to say" gibi şeyler eklenebilir. bu cümle de artık kalıplaştı bende, yani söylerken cümlenin gramerini vs düşünmüyorum. bu tek bir kelime gibi. onun yerine bir sonraki cümlem için aklımda hazırlık yapıyorum yine. bu şekilde bir çok ipucu var.


    atladığım noktalar mutlaka vardır, üniversitede ingilizce öğretmenliği okumaktayım, gördüğümüz derslerin de kısa bir özeti oldu aslında bu :)




  • Benimde ilgimi çeken bir konu, bir kaç site ve cd setleri var ama cazip değiller... Sıkıntı yapmadan öğrenmenin daha iyi bir yolu olmasını dilerdim ama, bu işte emek gerektiriyor... Kitap tavsiye etmişler ki sanırım en iyi yöntemi bu, onun dışında dvd al 1 kez türkçe izle ikinci kez izlerken altyazılı izle, başta çok fayda sağlamasada 1 kaç ay içinde faydasını görürsün...
  • @löpçük
    Dostum çok sağol.Uzun uzun yazmışsın.Fakat sıkıntı şu, bi yerden başlamak lazım.Bu başlangıcın doğru olması lazım.Yanlış yöntem ile zaman kaybedebilirim.En doğru başlangıç yöntemi ne olabilir sizce..teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Q_Q

    Sağolun.Grammer im iyi sayılmaz..Zaten grammer çalışınca sıkılıyorum.Anlayamadığım konular felan oluyo bi yerde bırakıyorum.Grammer derken kitap okumak için grammer in nerelerini bilmem gerekli?


    ewet grammer sıkıcıdır yaff....kitap okurken ne kadar grammar gerekli tartışılır.cümleleri anlayabilmen için gerekli ama en azından temel tenseleri bilsen ii olurcok kelime bilmen de gerekmez bazı kelimelerin anlamını tahmin ettikçe yeni kelimelerde öğrendiğini farketceksin zatenkendini sıkmadan ara ara okursun kitap zaten...




  • yukarıdaki yazımda kitaptan hiç bahsetmemiştim.

    başlangıç seviyesinde bile kitaplar var arkadaşlar. bunları mutlaka okuyun. yukarıda bahsettiğim gibi, kısa hikayeler de bulabilirsiniz google'da. belki kitap okumak uzun ve sıkıcı gelebilir.

    kitaplar en önemli alıştırmalardır aslında. okurken bir çok yapı siz farkında olmadan beyninize yerleşir. bire bir Türkçe'ye çevirmeye kalkmayın, anlıyorsanız yeterlidir. ben açıkçası Türkçe'ye çevirme işine karşıyım. önemli olan çevirebilmek değil, anlayabilmektir. bazen anlarsın, ancak Türkçe'ye çeviremezsin tam olarak. bu gayet doğaldır.

    okurken bilmediğiniz kelimeleri bir yere not edin. önceki ve sonraki cümlelerden kelimenin anlamını çıkarmaya çalışın. hiç çıkaramazsanız ve kilit bir kelime ise o zaman sözlüğe bakın. ancak kesinlikle her kelime için sözlüğe bakmayın. bilmediklerinizi not edin bunlara daha sonra bakarsınız.


    kelimelerin telaffuzları için yine netten yararlanabilirsiniz, bende oxford ve cambridge sözlükleri var bilgisayarımda, oradan bilmediğim veya yeni öğrendiğim kelimelerin telaffuzlarını dinleyebiliyorum. detaya girmek istersem de (üniversitede ikisinin ayrımına dikkat ediliyor) american ve british telaffuzları da var. iki şekilde de telaffuzları dinleyebiliyorum, öneririm.

    aklıma geldikçe daha böyle uzun uzun şeyler yazarım buraya, birilerine yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :)

    edit: Q_Q, tense'ler ile başlangıç yapabilirsin. mümkün olduğunca farklı kaynaklardan çalış. çok yavaş ilerlemeni öneririm girişte. anlamadığın yerde farklı alıştırmaları incele. aralarındaki farklara bak. bu seviyede kesinlikle sıkılmaman lazım ki dilden soğumayasın. bu yüzden yavaş ve bilgileri tam olarak yerleştirerek ilerle. giriş seviyesi kelimeler vardır. bunların cümle içinde kullanımlarını bulabilirsin. bu şekilde öğrenmeye çalış kelimeleri. 10-15 defa hatırlayamadığın olacaktır belki. sonunda mutlaka öğrenirsin.

    kelime ve günlük hayat konusunda benim farkında olmadan öğrenme sebebim de oyunlardı. küçükken çok aşırı sims oynardım. sonradan farkettim ki inanamayacağım bir şekilde kelime haznem gelişmiş. bunu yaparken de hiç sıkılmadım. şu an kardeşime de sims'in neredeyse tüm bölümlerini aldım, sabahtan akşama kadar oynuyor ve hiç engellemiyorum. aslında farkında olmadan ders çalışıyor, bir çok yeni kelime öğreniyor :) ilgi alanına göre oyun oynayarak bile başlangıç yapabilirsin, kelime öğrenebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 21 Temmuz 2008; 16:55:40 >




  • @löpçük
    Dostum gerçekten sağol.Bu kadar paylaşımcı üyeleri az görür olduk forumlarda.Sağolasın.
    Başka şu şu teknikleri kullanarak ingilizce öğrenebilirsin diyen arkadaşlar var ise anlatırlarsa iyi olur.Tekrardan teşeşkkürler
  • Ha bide aklımdayken.İnternetten ingilizce ve gelişimi ile ilgili türkçe içerikli forum siteleri varmıdır.Oradaki üyelerle yazışılarak da geliştirilebilir diye düşünüyorum..
  • bir ara vardı englishforums diye ancak sonradan ulaşamadım oraya. ya kapandı, ya giriş yolu değişti. ingilizce normal forumlar var, dh'nin ingilizcesini düşün :) ama onlarda gramere dikkat eden pek olmaz. konuşma diliyle yazarlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Q_Q

    Ha bide aklımdayken.İnternetten ingilizce ve gelişimi ile ilgili türkçe içerikli forum siteleri varmıdır.Oradaki üyelerle yazışılarak da geliştirilebilir diye düşünüyorum..



    up
  • Löpçük tüm yazdıklarını okudum... bana kitap önerisi yapabilirmisin... ? düzeyim çok iyi değil.... KPDS den 46 aldım... anadolu lisesi mezunuyum.... başlangıç değil de sonraki seviye kitapları alabilirim.. gramerim kötü... açıkcası unuttum ing.yi... KPDS ve KPSS nin ingilizcelerinden iyi puanlar almak istiyorum hırs oldu bu bende...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    Löpçük tüm yazdıklarını okudum... bana kitap önerisi yapabilirmisin... ? düzeyim çok iyi değil.... KPDS den 46 aldım... anadolu lisesi mezunuyum.... başlangıç değil de sonraki seviye kitapları alabilirim.. gramerim kötü... açıkcası unuttum ing.yi... KPDS ve KPSS nin ingilizcelerinden iyi puanlar almak istiyorum hırs oldu bu bende...



    aynen
  • Yabancı dil öğrenmek biraz da öğreten kişiyle alakalı. Ortaokuldayken, aşağılamak anlamında söylemiyorum, Türkçe konuşmasından bile birşey anlamadığımız Diyarbakırlı bir İngilizce öğretmenimiz vardı. Neredeyse bütün sınıf gibi benim de İngilizcem zayıf geliyordu doğal olarak. Liseye İngilizce adına hiçbirşey bilmeden geldim diyebilirim. Lisedeyse gerçekten çok iyi öğretmenlerimiz vardı. Hazırlık sınıfında haftada 28-30 saat İngilizce ders alıyorduk. (Türkçe dışındaki bütün dersler İngilizce yani) 50'den fazla sınavın, quiz'in bir tanesinden bile 90'dan düşük puan almadım. Hocalar dahi bilmedikleri kelimeleri bana sorarlardı. Elinizin altında internet gibi bir kaynak varken kelime dağarcığınızı geliştirmek çok basit. Üniversitede de birçok insan İngilizcesini geliştirmek için hazırlık sınıfı okurken ben sınavdan A alarak direk birinci sınıftan başladım. Bu sırada 2 sene boyunca internet üzerinden World of Warcraft oynadım ve birçok yabancı insanla konuşarak, yazışarak pratik yapmış oldum. Yabancı filmleri, dizileri altyazısız veya İngilizce altyazıyla izlemeye başladım. (Türkçe altyazıyla izleyenlere duyurulur, tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki altyazı sitelerindeki Türkçe çeviriler çok büyük oranda yanlış veya eksikler, ve inanılmaz çeviri hataları içeriyorlar.)




  • Günaydın :)

    İngilizcem fena sayılmaz. İlk önce yabancı dile hevesinizin olması lazım. Heves olmadımı maalesef y.dil öğrenmek işkence oluyor. Size söyleyceklerim; Başta merak edin. Merak ettiğinizi usanmadan ve o anda bulun. Böylece kelimeler hafızanızda çok daha kalıcı olacaktır. Gramer konusuna gelecek olursam, oturup kuralları ezberleyin. Ama kuru kuru değil tabikide. Ezberleyin ve o konu hakkında yazılı ve sözlü alıştırmalar yapın. Kalıcı olduğunu göreceksiniz. Türkçe dublajsız altyazılı filmler de bir nevi alıştırmadır. Siz ister istemez ucundan ufak tefek öğreneceksiniz, aklınızda mutlaka kalacaktır.
  • İngilizce öğrenmek isteyenlere tavsiyem ingiltere de herhangi bir dil okuluna kayıt olmaları. 1 yıllık bir kursa gidin ingiltere de Türkiye de İngilizce herhangi bir lisans bölümünden mezun birisinden daha iyi olur İngilizceniz. Gerçi beginner, elementary seviyesi için Türkiye de başlayıp sonra ingiltere de devam etmek daha mantıklı olabilir. Bu tabi maddi durumu iyi olan arkadaşlar için en garantili yöntem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.