Şimdi Ara

ECOTEC MOTOR? GENERAL MOTOR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
2
Favori
182.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HER BU 2 MOTORDA AYNI ÖZELLİKLERİ BARINDIRIYOR AMA VTEC DAHA GÜÇLÜ,DAHA İYİ DAHA SERİ KALIR...
  • arkadaşlar benim aracımda 96 astra 1.6 16v ecotec ayrıca otomatik vites ben aracı alalı 3 sene olcaktıki araba motor indirmek için servise bıraktım araç 140.000km de ben 124.000 de aldım hemde bayandan ama çok yıpranmış araba
  • her bayandan alınanında temiz olur diye birşey yoktur.araç hakkında da sormak istedikleriniz var mı?
  • arkadaşım googledan dediğim yere girerek gördün mü ? +32BG gücü.ha bu arada bende zaten 4.5 bin ytl ye yaptırdım 2006 yılında sen 2000 euro demişsin aşağı yukarı doğrudur.
  • Opel motorcusu arkadasımız konuyu acan benim

    bir kac sorum olacak

    sizin gördügünüz bu tip opel motorlar el degmeden kac bin km gidebilmekte

    Ve rektefiye sonrası ömürleri ne kadar?

    Piyasada Hyundai mitsubishi opel fiat ?? aralarındaki genel tabirle en saglam olanları hangi markalardır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wizy

    Opel motorcusu arkadasımız konuyu acan benim

    bir kac sorum olacak

    sizin gördügünüz bu tip opel motorlar el degmeden kac bin km gidebilmekte

    Ve rektefiye sonrası ömürleri ne kadar?

    Piyasada Hyundai mitsubishi opel fiat ?? aralarındaki genel tabirle en saglam olanları hangi markalardır?



    Ben ustası değilim ama ustaları diyor ki:

    Klasik laf nasıl baktığına bağlı. Ben 500 bin de bitmiş vectra 2000 motorda gördüm. 800 bini geçmişleri ise sadece duydum. Ustasına sorduğumda tüple 500-600 bin rahat gider tüpsüz daha fazla diyor ben onun yalancısıyım.

    Arkadaşlar bildiğim bi tek şey var 10 binde bir yağı değişecek.Eğer son yağ üzerinden 1 sene geçmişse 10 bin beklenmeden yine değişecek. Her yağ değişiminde yağ filtresi de değişecek illa ki. 5-6 bin km de bir de hava filtresini ( yuada 6 ayda bir ) değiştirdiğiniz vakit inanılmaz sürelerde motor ömrünü uzatıyosunuz. Hava filtresini ve yağ filtresini yan sanayi seçebilirsiniz ama bir şey daha var BUJİler kesinlikle kalite olmalı ve onlarda 10-15 bin km de bir değişecekler. Yani 4 parça YAĞ-YAĞ FİLTRESİ-HAVA FİLTRESİ-BUJİ.

    Sabahları havalar 0 ın üzerinde ise ilk çalıştırmadan sonra gaza basmadan yarım dakika, 0 ın altında ise 1 dakika beklenecek ki bende dizel megane de var onda bu süre iki katı. Ve motor 80 derece sıcaklığa ulaşmadan 70 km hızın üstüne çıkılmayacak, ani hızlanmalardan kaçınılacak. Bunu uzun süredir motor ESKİTMEYENLER söylüyor. Kısacası demir bu arkadaşlar sürtünme ne kadar az yıpranma ömrü o kadar uzun. Ama unutmayın elbet yıpranacaklar. Belki bunlar hepimizin bildiği şeyler ama bir daha hatırlatmak istedim.Araba dediğin kolay alınmıyor. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

    2 aydır opel kullanan ve GM farkını yaşayan bir insan olarak söylüyorum motoruma aşığım onun için her şeyi yaparım. Onun uzun yolda giderken sessiz mazlum bir şekilde km lerce tık demeden çalışması için her sabah çalıştırıp saygı duruşuna geçiyorum. Ben arabamı çok seviyorum. Herkese saygılar selamlar.
  • arkadaşım opel ecotec motorları oldukça uzun ömürlüdür.yıpratmadan kullanılıp bakımlarıda zamanında yapıldığında birçok ustanında dediği gibi 500.000 km yi garantiler.hatta 1000.000 km reye yakın kilometreleride görür.rektefiye yapıldıktan sonra daha ne kadar gider tam olarak bilinmez.çünkü eski fabrika çıkışı kadar olmaz.hatta bide opel 2.0 dohc motorlu araçlara 450.000 km re garanti verdiğini duydum.ayrıca ben opel derim opelciyim.opelden sonrada honda derim.
  • @ecz_mel

    zevkle okudum yazını teşekkür ederim
  • Arkadaşlar aranızda Motoruna bor katkısı koyan var mi?

    Ben kullandım gercekten işe yaradı motorun sesinı duymak icin neredeyse özel caba harcamak gerekiyor.

    Ayrıca daha cabuk hızlanan daha atak bir arac oldu.

    Aranızda opel motoruna bor katkısı koyan var mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wizy

    Arkadaşlar aranızda Motoruna bor katkısı koyan var mi?

    Ben kullandım gercekten işe yaradı motorun sesinı duymak icin neredeyse özel caba harcamak gerekiyor.

    Ayrıca daha cabuk hızlanan daha atak bir arac oldu.

    Aranızda opel motoruna bor katkısı koyan var mi?


    Ben 2 ay önce ilk aldığımda Nnt ninkinden kattım. Pek bi fark anlamadım.30 bin kullan dediler fakat ben rahat durmadım 10 bin km oldu hemen Motorsilk inden kattım.Bu Motorsilk için 150 bin km diyolar bilmiyorum. Motor sesi vectra b kasa 2000 motor için azaldı. Ama en önemlisi 3. vitesteki kaçışı arttı.

    Magnatec 10 / 40 yağa katkı maddesi katma dediler. Ama ben inadına kattım. Daha önce megane 1.5 dci a katmıştım. Sgold 60 bin serisinden. O da çok tatlı kaçmaya başlamıştı. Şimdi vectra da eskisine oranla daha tatlı kaçmaya başladı.

    Yakıttaki tasaarufunu anlamış değilim. Zira bende lpg deposu 31 literlik ve 21-23 litre gaz alıyo. Yapsa bile ben anlayabilir miyim tasarrufu bilmiyorum. Megane da tasarrufa neden olmadı onu biliyorum.
  • 1.6 16v x16xel gerçekten çok klas bir motordur.

    yanlız bazı serileri inanılmaz yağ eksiltiyor bazılarıda hiç eksiltmiyor.

    misal ben aracımda sıfır alındığından beri bu sorunu yaşıyorum 2500 kmde bir lambayı yakıyor sağolsun...

    bu bakımda ise obk üstadın dediği şekilde 10w60 (75 tl 4 litresi) ve onunla beraber bor power s 600 gold (125 tl kutusu) koyacağım... bakalım ne olacak...

    ha sessizlik 10 numara
    yakıt azlığı 10 numara
    elastiklik 10 numara
    gazladığın zaman harbiden hakkını verme 10 numara
    hatta bayır inerken kompresyonu ile frene destek olması bile 10 numara
  • bende VECTRA GT 2.0 146 hp 174 binde sence daha kaç gider????????????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doqukan123

    bende VECTRA GT 2.0 146 hp 174 binde sence daha kaç gider????????????

    418.570 km'ye kadar gider, ondan sonra o motora özel 419 bin bakımı var.
  • opel yağ yakmaz yağ atar x16xel motor 4 litre yağ almaz 3 litre yağ alır filtrede değişecekse 3.25 litre yağ konulmadı aksi taktirde yağı 1000 kmde 1 litreye kadar atar ondan sonra yağ yakıyor dersiniz kendini usta sanan insanlar yüzünden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliveli4950

    opel yağ yakmaz yağ atar x16xel motor 4 litre yağ almaz 3 litre yağ alır filtrede değişecekse 3.25 litre yağ konulmadı aksi taktirde yağı 1000 kmde 1 litreye kadar atar ondan sonra yağ yakıyor dersiniz kendini usta sanan insanlar yüzünden

    herkese selamlar arkadaşlar 1.6 16v vectra 1999 madel vectra var ve motorundan son derece memnunuz 240 binde. benim merak ettiğim eski kasa 1997-1996 model astralardaki ve yeni kasa astralardaki 1,6 16v motorlar cd ler falan motorları aynımı. kasa farkından yakıt tüketimleri farkedermi. ilğisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
  • motor numarası X ile başlıyorsa aynı motor Z ile başlıyorsa X motor 1 litre daha fazla yakar 100 kmde. Ancak motor beyni motora yapışık olmadığından beyin arızası kolay kolay vermez. Z motorlarda beyin motora yapışık olduğundan ve LPG benzine göre 400 derece daha fazla ısı ürettiğinden beyin kabloları yanabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliveli4950

    motor numarası X ile başlıyorsa aynı motor Z ile başlıyorsa X motor 1 litre daha fazla yakar 100 kmde. Ancak motor beyni motora yapışık olmadığından beyin arızası kolay kolay vermez. Z motorlarda beyin motora yapışık olduğundan ve LPG benzine göre 400 derece daha fazla ısı ürettiğinden beyin kabloları yanabiliyor.

    arkadaşlar selamlar. deliveli cevap yazdığın için sorumu size yönelteyim diğer arkadaşlarında yorumlarını beklerim.
    1. sorum z ile başlayan motorlar opelin hangi serilerinde var. tercihen x ile başlayan motorunumu yoksa z ile başlayan motorumu tercih edilmeli.
    2. sorum ise opel astra da görünüş olarak kasa aynı olup ta classic - comfort - cd gibi serileri var bunların birbirlerinden ciddi derecede farklılıkları varmı (motor- şase gibi) kalite ve tercih sıralaması bu serielerde nasıl olur. veya hangisi tutulan seridir, hangi modeli tutulan modelidir.
    3. sorum yakıt yönünden cimri kullanışlı az masraflı bir araç tercih etmek istesek opel corsamı yoksa astramı tercih edilmeli. benim aklımdan geçen astranın 1,6-16v 1996-1997-1998 sedan kasa modelleri. nedersiniz arkadaşlar.
    yorumlarınızı bekliyorum. ilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim
  • yakıt için Z motor öneririm tek dezavantajı motora yapışık beyin olduğu için lpgli araçlarda beyin bozulabiliyor neden bozuluyor lpg ile ne alaka dersen benzin 350-400 derece ısı yayar lpg 600-700 derece ısı yayar motora yapışık olan beyinin kabloları zamanla yıpranır ve beyin tamir edilmek zorunda kalır herzamanda sorun yaratacak diye bir kaide yok. Astra G alacaksan 2003 ve üstü elegance modelini almanı tavsiye ederim yol bilgisayarı digital klima 8 airbag yağmur ve far sensörü gibi extra özellikleri var ayrıca diğer serilerden daha alçak durumdadır. şehiriçinde 10-11 litre lpg yakar oda 25 ila 27 kuruş arası olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliveli4950

    yakıt için Z motor öneririm tek dezavantajı motora yapışık beyin olduğu için lpgli araçlarda beyin bozulabiliyor neden bozuluyor lpg ile ne alaka dersen benzin 350-400 derece ısı yayar lpg 600-700 derece ısı yayar motora yapışık olan beyinin kabloları zamanla yıpranır ve beyin tamir edilmek zorunda kalır herzamanda sorun yaratacak diye bir kaide yok. Astra G alacaksan 2003 ve üstü elegance modelini almanı tavsiye ederim yol bilgisayarı digital klima 8 airbag yağmur ve far sensörü gibi extra özellikleri var ayrıca diğer serilerden daha alçak durumdadır. şehiriçinde 10-11 litre lpg yakar oda 25 ila 27 kuruş arası olur.

    elegance cd ve comfort ve classic le aynı kasa demi en azın dan görüntü olarak aynı. G kasadan kastınız sedan demi. kullanış konfor ve yakıt açısından eleganci tavsiye ediyorsunuz öylemi. teşekkür ederim ilginize .
  • ecotec motor gerçektende çok harika ford aracım vardı bundan önce zetec motordu oda harikaydı ama ecotec daha farklı onu kullanan bilir motor sessizliği performas tarif edilemez opel ve chevroletlerde kullanılıyor. chevroletlerdeki ve opel 2004 sonrasındakiler ecotec2 geçer daha gelişmişi sorun yaşatmayacak bir motor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.