Şimdi Ara

ağda yazıcı tanıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
15.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar
    6 bilgisayarlık bir ağda OKİ 6100 marka bir yazıcıyı ağa tanıtmak istiyorum yazıcıya statik ip verdim ve yazıcıyı kullanacağım bilgisayarlarada aynı ip veriyorum ama yazıcı hata veriyor ve ağ üzerinden yazdırmıyor
    yardımlarınızı bekliyorum



  • yazıcıyı ağda herhangi bir pc ye tanıttık sonra oki 6100 ün cdsini diğer makinalara takıp tek tek kuracaksın tabi sana yazıcı yok diyecek o zaman ağdan yazıcıyı göstereceksin yani yazıcının yolunu göstereksin olup bitecek ben kısa olarak yazdım ama sen bunu biraz uzatacaksın şimdi nokta nokta aklımda olmadığı için fazla yardım edemeyeceğim ama bu yolla oluyor
  • kardeş yapman gereken Yazıcıya paylaşım vermek. Birde makinelerin hepsi aynı işletim sistemini kullanıyor mu? . Eğer farklı bir işletim sistemi kullanan varsa onların da sürücülerini tanıtman gerek. Biraz daha açık olarak yazarsan sorunu.Yardımcı oluruz.
  • Eğer XP kullanıyorsanız çözümü basit.
    Önce yazıcıyı kurduğunuz makinadan bir çıktı alın,
    eğer problem yoksa printeri paylaşıma açın.
    Eğer diğer makinalada aynı işletim sistemi yoksa;

    1. kurduğunuz makinadaki printer ayarlarına girin.

    2. Paylaşım sekmesinde ek sürücüler diye bir tuş vardır. Onu tıklatın.

    3. İşletim sistemini seçerek driverini yükleyin. Bu aşamada yazıcının CD'si gerekecektir. CD'de bulunmayan driverlar için ürün üreticisinin sitesinden driver indirmeniz gerekebilir.

    Böylece problemin çözülmesi lazım.
  • Bizde hp 1015 var.Arkadaş bunu xp de paylaşıma açmıştı.Ben de yazıcı ekleden ağdaki yazıcıyı bul demiştim ve yerel ağımızı seçerek yazıcıyı bulmuştu.
  • yazıcıya ip nasıl verdiniz ağ kartı mı var printerda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bayhakan

    selamlar
    6 bilgisayarlık bir ağda OKİ 6100 marka bir yazıcıyı ağa tanıtmak istiyorum yazıcıya statik ip verdim ve yazıcıyı kullanacağım bilgisayarlarada aynı ip veriyorum ama yazıcı hata veriyor ve ağ üzerinden yazdırmıyor
    yardımlarınızı bekliyorum



    Yazıcıya IP veriyorsanız yazıcının jet direct kartı var demektir.

    bu konumda yazıcıya ağda kullanılmayan bir IP vermeniz gerekir. Yazıcıda normal bir bilgisayar gibi ağa bağlanır. ve siz yazıcıya hangi kullanıcılara açık olduğunu belirtirsiniz ve herkes kendi makinasına yazıcı olarak ekler bu yazıcıyı.

    Yazıcının kullanılabilmesi için herhangi makinenin açık olmasına gerek yoktur.

    *****************************

    yazıcı direkt olarak (USB, seri yada paralel port üzerinden bir makineye bağlı ise yazıcıya herhangi bir IP adresi vermeye gerek yoktur.)
    Yazıcıyı tanıtmak için yazıcı özelliklerinden (yazıcının takılı olduğu makinede) yazıcı paylaşımı açılır. ve diğerleri bu makine üzerinden yazım işlerini yaparlar.

    Yazıcının kullanılabilmesi için herhangi makinenin açık olması şarttır.


    Daha sorun devam ederse mesaj at.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.