Şimdi Ara

Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.854
Cevap
12
Favori
341.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS EEE PC 1000H 80G XP İncelemesi
    Hazırlayan: _-_ (Üç Çizgi)

    Asus firması, EEE PC adındaki mini bilgisayarları ile piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Tüm dünyada beğeni toplayan bu ultra mini bilgisayarlar, insanların hayatlarını daha da kolaylaştırarak mobil yaşamın kapılarını sonuna kadar açmayı hedefliyor. EEE ailesine önce 700 kod adlı dünyanın en küçük bilgisayarı girdi. 7" ekranı, ve el kadar boyuyla bu şirin makine tüm insanların beğenisini topladı. Fiyatıyla da göz dolduran bu bilgisayarın satışının beklenen başarıya ulaşması, ASUS'un daha yeni modellerle piyasadaki hakimiyetinin devam etmesini sağladı. 700 modelinden hemen sonra 701, 900, 901, 1000H ve 1000HD modelleri hızlı bir şekilde piyasaya sürüldü. Her bir makinenin kendine göre farklılıkları ve özellikleri bulunmakta. Ülkemizde 700, 901 ve 1000HD modellerinin satışı henüz yapılmamakta. Sizler için EEE ailesinin en yüksek özellikli bilgisayarı olan 1000H modelini inceleyeceğim.

    Ürünümüzün kutusuna bakarak, teknik özelliklerine kısaca değinelim. EEE 1000H oldukça şık bir kutu içerisinde geliyor.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Kutu İçeriği:

    EEE 1000H
    Şarj Adaptörü
    6600 Mah 6-Cell Batarya
    Koruma Kılıfı
    Temizleme Bezi
    Garanti Belgesi
    Kullanım Klavuzu
    Windows XP Recovery DVD

    Bilgisayara Genel Bakış
    EEE 1000H'nin tasarımı gerçekten büyüleyici. 700, 701 ve 900 modellerinde olmayan, 901 ve 1000 modellerinde kullanılan parlak kasa makineyi şıklığın zirvesine taşımış. Özellikle siyah renk kasa 3000 YTL'lik toshiba bilgisayarlar kadar kusursuz ve güven verici. Bilgisayarda 6 hücreli 6600 mah pil bulunmakta. Ve bu pil öyle bir şekilde yerleştirilmiş ki bilgisayara hiçbir şekilde bilgisayarın tasarımını bozmamış. Arka tarafın hafif kalkık olmasına neden olmuş ama bu asla olumsuz bir durum değil aksine klavyenin daha rahat görünmesini sağladığı için artı bir özelliktir. Pilin tek sıkıntı olduğu nokta makinenin genel ağırlığına etki etmesidir. Toplam 1.4 kg ağırlığı olan bilgisayar taşınma konusunda kesinlikle sıkıntı vermiyor. Daha önce kullanmış olduğum 900 modeli ile 1000H'nin ağırlığı büyütülecek kadar çok değil. 400 gram ağırlık ile süper ötesi bir batarya gücüne ve 80 GB geniş hard disk kapasitesine kavuşuyoruz. Sizce buna değmez mi? Bana göre kesinlikle değer.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Bilgisayar 26,5 cm genişliğe sahip. Yetişkin bir insanın eli kadar ortalama.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Bilgisayarın sağ tarafında, 1 adet kart okuyucu, 2 adet USB girişi, 1 adet VGA çıkışı ve güç adaptörü girişi bulunmakta.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Bilgisayarın sol tarafında ise kilit için bölme, 1 adet ethernet çıkışı, 1 adet USB girişi, havalandırma ızgarası, mikrofon ve kulaklık girişleri bulunuyor.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ürünümüzün teknik özelliklerine bakalım.

    # 10" 1024 x 600 Çözünürlükte LCD Ekran
    # Intel Atom N270, 1.6Ghz, 512 KB Ön Bellekli / 533mhz FSB Hızında İşlemci
    # 1GB DDR2 667 Mhz Ram
    # 80 GB Hard-Disk
    # Tümleşik Intel GMA 945 Ekran Kartı
    # Wireless 802.11b/g/n
    # Bluetooth
    # WebCam
    # Windows XP İşletim Sistemi
    # 1 x VGA port,
    # Kart Okuyucu
    # 3 x USB
    # 1450gr
    # 6 Hücreli 6600 mah Pil


    Bilgisayar Intel'in yeni nesil Atom işlemcisiyle birlikte geliyor. Bu işlemci ultra mobil PC'ler için kullanılmakta olup düşük güç tüketimiyle batarya ömrünü daha da arttırmak amacıyla üretilmiştir. Performansı ise hayli yeterli bu bilgisayarlar için. 1000H'nin bellek kapasitesi ise 1 GB. Tabii bu 2 GB'a çıkartılabiliyor. Makinenin geldiği ilk gün ilk yaptığım şey makinenin belleğini 2 GB'a yükseltmek oldu. Yaptığım testlerin tümü 2 GB bellek ile yapılmıştır.

    Ekran kartımız ise Intel'in GMA 945 serisi tümleşik ekran kartı. Performansı, Intel GMA X3100 gibi diyebiliriz. X3100 kartı başlangıç seviyesindeki dizüstü bilgisayarlarda sıkça kullanılmaktadır. Zaten böyle bir ürüne süper bir ekran kartı koymak maliyeti arttırıcı bir unsur olacaktır. Bu ise EEE Pc'ye tamamen aykırı bir hareket olur. Çünkü EEE Pc'lerin çıkış amacı en uygun fiyatla en iyi mobiliteyi sağlamaktır.

    Makinimizde bir optik okuyucu yok. Bunun sebebi ise UMPC'lerin (Ultra Mobil PC) ufak boyutlarıdır. 700 ve 701 serisi neredeyse bir CD kadar zaten. Dolayısıyla bu makineye optik okuyucu yerleştirmek zor olacaktır. İmkansız değil, fakat hem maliyeti arttıracak, hem de kasanın genişlemesine neden olacaktır. Bu makinelerin tek amacının mobilite olduğunu unutmayalım. Dolayısıyla optik okuyucu olmamasını yadırgamamalıyız.

    EEE 1000H, çoğu dizüstü bilgisayarda olmayan Wireless-N desteğini sunuyor. Wireless-G standardından 12 kat daha fazla hıza sahip bir teknoloji. Bilgisayar kablosuz tüm ağ standartlarını destekliyor.

    1000H modeli ülkemizde XP lisansı ile birlikte satılıyor. Ve XP Home Edition sürümü ile birlikte geliyor. Yurtdışında ise Linux'a sahip modelleri de satılmakta. XP ile gelmesi bizim için bir artıdır. Türkiye'nin büyük çoğunluğu zaten Windows serisini kullanır. En çok da Windows XP sürümü.


    İşlemci
    İşlemcimiz fabrika ayarları ile maksimum 1.6 Ghz hızına ulaşmaktadır. Bu hız bir çok uygulamada fazlasıyla yeterlidir. İşlemcinin hızı, EEE'nin içinde bulunan programlar yardımı ile düşürülebilmekte ve yükseltilebilmektedir. Düşük hız düşük güç tüketir. Bu da bataryanın daha az enerji harcayacağına ve daha uzun çalışma süresi sunacağına işarettir. Fakat bu performans sizi hala kesmiyorsa ve daha hızlı olmasını istiyorum diyorsanız çaresi var. EEE PC için yapılmış mini bir program** yardımıyla işlemci hızını 2 Ghz'e çok kolaylıkla çıkartabiliyorsunuz. 1.6 ve 2.0 ghz hız farkı ise gözle görülebilir derecede hissediliyor. Özellikle 720p ve 1080p çözünürlükteki filmlerde bu farkı anlayabilirsiniz. 720p filmleri 1.6ghz hızında rahatlıkla izleyebiliyorsunuz ama 1080p filmleri izleyemiyorsunuz ve ses/görüntü uyuşmazlığı meydana çıkıyor. 2.0 ghz hızında 1080p filmlerde sorun yaşanmıyor. Az önce de dediğimiz gibi düşük hız düşük güç tüketir, ancak yüksek hız da yüksek güç tüketecektir. Bu da bataryanın çalışma süresini biraz daha azaltacaktır. İşlemciyi düşürebileceğiniz maksimum hız 1.0 ghz'dir. Bu hız, gerek web kullanımında gerek msn kullanımında gerek çeşitli programlarda fazlasıyla yetmektedir. Daha uzun çalışma süresi için hızınızı daima düşük tutunuz.

    Bellek
    Bilgisayar 1 GB bellek ile birlikte geliyor. Bu çok iyi düşünülmüş çünkü 700 ve 701 modellerinde 512 MB ram bulunuyordu ve XP için 512 MB hayli az bir miktar. 2 gb'a kadar bellek miktarını yükseltebiliyorsunuz. EEE PC'nin performansını elimden geldiğince arttırmak için ben aldığım ilk gün belleğini 2 GB'a yükselttim. Tabii ki 1 GB hayli hayli yetecektir. Her şeye rağmen makinenin sınırına kadar çıkmak bana büyük zevk veriyor. Bilgisayarda maalesef ki ram slotumuz 1 tane. O yüzden sadece 1 ram takılabiliyor. Sanırım bu da boyuttan kurtarmak amaçlı yapılmış bir kırpma işlemi. RAM konusunda sıkıntınız olmasın çoğu uygulamayı sorunsuz çalıştırabilir ve kullanabilirsiniz 1 GB ile. Makine ile gelen ramin markası ise A-DATA.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    LCD:
    Bilgisayar 10" parlak olmayan (Dış kaplaması) LCD ekrana sahip. Verebildiği maksimum çözünürlük ise 1024 x 600. Bu çözünürlük sizi hayli memnun edecektir. İnternet sayfalarında sağ sol kayması kesinlikle olmamaktadır. Böylece sayfalar tam olarak ekrana sığabilmektedir. 700 ve 701 serisinde çözünürlüğün düşük olması sayfalarda dolaşmayı zorlaştırırken 900, 901 ve 1000 serilerinde bu sorun bulunmuyor. Ekran parlaklığı gerçekten çok yüksek. Geceleri son parlaklıkta makineyi kullanmak zor oluyor, çünkü insanın gözünü alıyor. O yüzden ekran parlaklığını yarıya getirmeniz göz sağlığınız için iyi olacaktır. Ayrıca LCD ekran parlaklığının bataryayı feci şekilde emdiğini de unutmayalım. Ekran ne kadar parlak olursa bataryadan o kadar enerji çekecektir ve çalışma sürenizi kısaltacaktır. Batarya süresi sizin için önemliyse düşük parlaklıkta kullanmanız doğru bir karar olacaktır. LCD'nin parlak olmaması (Dış kaplaması) bir olumsuzluk sayılabilir. Ama bilgisayarı, gündüz güneş altında kullanacaksanız ekranın parlak olmamasının artı bir özellik olduğunu bilmelisiniz. Parlak olan ekranlar, gündüz vakti dışarıdaki yoğun güneş ışınlarından dolayı aşırı parlar ve bu da ekran okunurluluğunu feci şekilde düşürür. Gönül isterdi ki 1280 çözünürlüğüne de çıkabilsin bu LCD ama çıkamıyor. En düşük çözünürlük miktarı ise 800x600. Bu bilgisayarın kasasına çok rahatlıkla 11" LCD yerleştirilebilirdi. Fakat buna paralel olarak maliyet de o oranda artacaktı.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ekran ışığını sonuna kadar açtığınızda karanlık odayı çok güzel aydınlatıyor. Bu parlaklıkta kullanmak gözlerinizi yorabilir. Geceleri çalışırken mutlaka parlaklığı bir miktar düşürünüz. Bilgisayar üzerindeki mavi ledler, gecenin karanlığında çok güzel parlıyorlar.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ekran, gün ışığında dahi anlaşılabilecek derecede görüntü verebiliyor.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ekranın hemen üstünde ise web kamerası bulunuyor. Dijital yakınlaştırma ile 1.3 mega pikseli destelemektedir. Gerçek çözünürlüğü ise
    640 x 480'dir. MSN ve türevi görüntülü konuşma programlarında gayet net ve güzel görüntü vermektedir.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ekranın hemen altında ise 2 adet mikrofon alıcısı bulunmakta. Böylece ses daha kolay ve daha fazla algılanıyor.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Hard-Disk
    Bilgisayar üzerinde 80 GB kapasiteli 5400 rpm hızında Seagate marka 2.5" SATA hard disk bulunmakta. EEE serilerinin sadece 1000 modellerinin bazılarında 2.5" sabit disk kullanılmaktadır. 700 ve 900 serilerinde ise SSD diskler kullanılmakta. Bunun sebebi ise tahmin edeceğiniz gibi makine boyutlarının küçüklüğü. Ayrıca performansları bakımından SSD diskler tercih edilesi ürünlerdir. Fakat pahalı bir teknoloji olması sebebiyle EEE PC'lerde düşük depolama alanına sahip diskler kullanılmış. SSD diskler konusunda yeterli bilgiye internetten ulaşabilirsiniz. 80 GB hard disk böyle mini bir bilgisayar için bir hayli yetiyor. Bu bir oyun bilgisayarı değil nihayetinde. İnternet ve ofis amaçlı kullanılacak bir bilgisayar için 20 GB hard disk bile yeter. Ama biraz da eğlenceyi katmak istiyorsak bilgisayarımıza, hard disk alanının geniş olması gerekir. Böylece çok daha fazla film yükleyebilir, mp3 yükleyebilir ve bir takım eğlenceli oyunlarla bilgisayarınızı multimedya canavarına dönüştürebilirsiniz.

    Hard diskimiz gayet sessiz çalışıyor. Fakat geceleri ultra sessizlikte çok ufak bi tik sesi duyabilirsiniz çalışırken ama kesinlikle rahatsızlık verici boyutta değil. Performansı ise SSD diskler kadar başarılı. Windows XP'nin açılışı gerçekten çok çok hızlı. Uygulamalarda da herhangi bir sorun yaşatmadı bu durum. Puan vermek gerekirse 10 üzerinden 9 veriyorum. Puan kırdığım nokta ise hard diskin makinenin genel ağırlığına fazlasıyla etki etmesidir. SSD diskler bu konuda çok başarılı ve gerçekten çok hafifler.

    Klavye
    Ürünün klavyesi çok ama çok şık. Tasarımı gayet güzel yapılmış. Yerleşimi konusunda tek sıkıntığı çektiğim yer "Sağ Shift" tuşu. Bu tuş normalde daha büyük olmalıydı. Özellikle bu tuş MSN'de bol yazışan insanlar için biraz sıkıntı yaratacaktır. Çünkü gülücük ifadeleri genelde "İki Nokta (:)" ile başladığından ve iki nokta da "Sağ Shift" ile daha kolay yapıldığından biraz zorluk verici ama kısa sürede alışılıyor. Bunun dışında "Enter" tuşunun büyük olması benim bu makineyi almamdaki en büyük etkenlerden bir tanesi oldu. 900 serisinde "Enter" tuşunun ufacık olması sebebiyle "Enter" tuşu yerine çevresindeki tüm tuşlara basıyordum. Tuşların geneli de gayet büyük ve yazma konusunda kesinlikle sıkıntı vermeyecektir. Normal dizüstü bilgisayarınızda nasıl yazıyorsanız bu bilgisayarda da aynı hızla yazabilirsiniz. Ayrıca sessiz bir klavyeye sahip olduğunu da belirteyim. Bu bilgisayar ile yazmak gerçekten çok zevkli.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Klavyenin hemen üst tarafında 4 adet tuş dikkatinizi çekmiş olmalı. EEE 900 serisinde buna benzer tuşlar yoktu. Bu tuşlar soldan sırasıyla; LCD ekranı kapatıp açma, çözünürlüğü değiştirme, kullanım modunu değiştirme, ve "Skype" programını çalıştırma işlemlerini yapıyor. Skype yerine başka program da atanabiliyor.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Ses
    Bilgisayarın ses konusunda çok iyi olduğunu söylemeliyim. Yüksek bir ses çıkış gücüne sahip. Normal dizüstü bilgisayarlar bile bu kadar ses veremezken 1000H'nin yüksek ses vermesi şaşırtıcı bir özellik. Touchpad'in hemen yanında, bilgisayarın kasası üzerinde "Dolby Sound Room" etiketi bulunmakta. Bunun ne anlama geldiğini araştırmama rağmen bulamadım fakat tahminen, ortalama ölçülerdeki bir odada sesi yeterince dağıtabiliyor. Bu da doygun bir ses kalitesine sahip olduğunu gösteriyor. Ses kalitesi müziklerde ve filmlerde size hayli yetecektir.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Oyun Performansı
    Bu bilgisayardan oyun adına çok iyi bir performans beklenmemeli. Çünkü mobilite odaklı bir cihaz. Dolayısıyla üzerindeki ekran kartının sınırları dar. Ama bu demek değildir ki hiçbir oyunu oynatamaz. Max Payne 1-2, Midtown Madness 1-2, Hitman 1-2, NFS 1-2-3-4-5, Fifa World Cup 2002, CS 1.6 gibi oyunları çok rahatlıkla çalıştırıp oynatabiliyor. Üstelik takılma gibi bir durum da yok. Gayet akışkan bir kalitede. Elbet oyunlarda tüm özellikleri "High" yapmıyoruz. Daha çok "Medium" ayarlarda daha akışkan bir görüntü sunuyor. İnternette rastlayabileceğiniz ve EEE üzerinde oynandığı söylenen Crysis, FarCry gibi fazla sistem performansı isteyen oyun videolarına pek aldanmayınız. Bu oyunlar çalışsa dahi zevk verecek FPS değerini asla yakalayamaz.

    Yazının sonunda denediğimiz oyunların videolarına ulaşabilirsiniz.

    Durum Lambaları
    Touchpad'in hemen sağında bulunuyorlar. Batarya, hard-disk, wireless durumlarıyla, bilgisayarın güç durumunu gösteriyor.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Batarya Testleri
    Bilgisayarı öncelikle "Battery Eater" programıyla test ettim. İşlemciyi, 2.0 ghz hızına çıkardım. WLAN dahil tüm bileşenleri açtım ve ekran parlaklığını da son seviyeye getirdim. Program, isminden de anlaşabileceği üzere bataryayı tamamen boşaltma üzerine kurulmuştur. Program test boyunca işlemciyi %100 kullanıyor ve bilgisayarın tüm yük altında maksimum dayanma süresini hesaplıyor. Açılabilecek herşeyin açık olduğu bu test boyunca bilgisayar tam yük altında 2 saat 57 dakika* dayanabildi. Bu süre gerçekten güzel. Çünkü başka bir sitedeki EEE 900 incelemesine göre EEE 900, 1 saat 15 dakika dayanabilmiş.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    BatteryMark v4.0.1 Life Test (Gerçek Yaşam Testi)
    Bu program ise bilgisayarı günlük hayattaki kullanıma göre test ediyor. Program test boyunca internette dolaşıyor, ofis dökümanları açıp kapatıyor ve sisteme kısmi aralıklarla yüklenerek ölçüm yapıyor. Bir insanın günlük olarak yaptığı işlerden derlenen en başarılı test uygulamasıdır. Bize normal kullanımdaki en doğru sonucu verecek testimiz budur. Bilgisayarımız bu test boyunca 1.0 ghz hızında çalıştırıldı ve ekran parlaklığı da sondan bir kademe düşük olarak ayarlandı. En ideal parlaklığa ulaşıldı böylece. LAN ve Bluetooth devre dışı bırakıldı. WLAN, ses, kamera, kart okuyucu ve USB'lerin açık olduğu bu testin sonucunda bilgisayar tam 5 saat 1 dakika* çalışabildi. Gerçekten harika bir değer. Gerçek mobilitenin ne demek olduğunu bu 5 saatin sonunda çok iyi anlıyorsunuz. Bu değeri arttırmak mümkün. Ses, kamera, bluetooth, lan ve usb girişleri devre dışı bırakılırsa, ekran parlaklığı daha da kısılırsa çok rahat 7 saat* çalışacaktır.

    Bilgisayarın maksimum dayanma sınırını ölçmek için BIOS'tan tüm dahili bileşenleri kapattım (LAN, Ses, USB, WLAN, Bluetooth, Kart Okuyucu). Ekran parlaklığını sonuna kadar kıstım. İşlemci hızını 1.0 ghz'e düşürdüm. Fan hızını %20'ye çektim ki az dönsün az elektrik harcasın. Ve bilgisayarı fişten çektim. XP'nin batarya göstergesinde tam 9 saat 15 dakika* yazıyordu. Sadece wordde yada excelde yazı yazacaksanız ekran parlaklığını %30 seviyelere getirdiğinizde ve diğer bileşenleri kapattığınızda 7,5 - 8 saat* boyunca çalışabilirsiniz.

     Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık)


    Artılar

    * Çok kaliteli kasa yapısı
    * Hepsi içinde bir cihaz olması (Bluetooth, Kamera, Kart Okuyucu)
    * Uzun süreli pil ömrü
    * Yüksek kapasiteli depolama alanı
    * Sessiz çalışması
    * Uygun fiyatı
    * Mobiliteyi sonuna kadar vermesi
    * Boyutuna göre yüksek performans sunması

    Eksiler

    * Düşük LCD çözünürlüğü
    * "Sağ Shift" tuşunun hatalı konumlandırılması.
    * Taşıma kılıfının askısız olması

    Sonuç
    EEE 1000H, şu an ülkemizde fiyat/performans oranı bakımından en iyisidir. Küçük boyutlarına rağmen 6 hücreli pili sorunsuzca bünyesinde taşıyabilen zarif, şık bir mobil bilgisayardır. Daha önce EEE 900 de kullandım. 900 sadece boyut olarak önde. Düşük depolama alanı ve düşük bataryasıyla 1000H'nin çok gerisinde. 3-4 cmlik farkı ve 300-400 gramlık fazlalığı dert etmem diyorsanız bu bilgisayar tam size göre. Ama, ben dünyanın en küçük bilgisayarına sahip olmak istiyorum ne olursa olsun derseniz EEE 700 serisine yönelmenizi tavsiye ederim. Ben 1000H bilgisayarımdan çok memnunum. Umarım bir nebze de olsa size faydam dokunabilmiştir.

    * Buradaki veriler 2 günlük bataryanın sonuçlarıdır. 1-2 ay içinde batarya asıl performansına kavuşacağından sürelerde artış olacaktır. Bunu da göz önünde bulundurunuz.
    ** "EEEPC 1000H 2 Ghz Overclocker" adlı program kullanılmıştır.



    RESİMLERİN BÜYÜK HALLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYI KULLANABİLİRSİNİZ
    http://www.caner.gen.tr/inceleme/eeepc1000h/


    720P Test Videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=qoXq04VEHPw

    Tarafımızdan Test Edilen Oyunların Videoları

    Fifa 2008 (Yeni)
    http://www.youtube.com/watch?v=2qyR22ekruA

    Serious Sam: The First Encounter
    http://www.youtube.com/watch?v=aelCLMU8WU0

    Max Payne
    http://www.youtube.com/watch?v=NCNan4VTtFg

    Fifa World Cup 2002
    http://www.youtube.com/watch?v=NETv9_kgB9I

    Midtown Madness 2
    http://www.youtube.com/watch?v=wx6pvy5joPQ

    Sega Rally 2
    http://www.youtube.com/watch?v=HdJSrbR6DQs

    The Hulk
    http://www.youtube.com/watch?v=7BlyoumtZ1c

    Need for Speed: Hot Pursuit 2
    http://www.youtube.com/watch?v=-EUWJVW6OhI

    Hitman
    http://www.youtube.com/watch?v=cOGM8twdCcQ

    Need for Speed 5 - Porsche Unleashed
    http://www.youtube.com/watch?v=se6FG5xBla8

    Videoları daha kaliteli izlemek için videonun hemen altındaki "watch in high quality" linkine tıklayınız.

    Eğer youtube'a giremiyorsanızwww.ktunnel.com adresine girerek yukarıdaki youtube linklerini kutucuğa kopyalayıp giriş yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 7 Kasım 2008; 13:06:52 >



  • Çok güzel bir inceleme olmuş. En çok dış malzemesini beğendim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The_Zero

    Çok güzel bir inceleme olmuş. En çok dış malzemesini beğendim.


    Evet hocam kasa kalitesi mükemmel Yorumun için teşekkürler.
  • şükür kavuşturana emeğine sağlık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceza_61

    şükür kavuşturana emeğine sağlık


    Teşekkürler hocam
  • Eline sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.Bence 1000 serisi ile eee pc tam amacına ulaştı.
  • üç çizgi herhangi bir dergide inceleme falan yapıyo musun? çok profesyönel olmuş inceleme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: painkill

    üç çizgi herhangi bir dergide inceleme falan yapıyo musun? çok profesyönel olmuş inceleme


    Yok hocam nerdee Ama çok inceleme okudum sanırım bunun faydasını görüyorum
  • Gayet güzel bir inceleme.Çok teşekkürler eline emeğine sağlık

    Resimler ve veriler çok iyi fikirler verdi.Bende almayı düşünüyorum.Ama aklımdaki kasa rengi beyaz idi.Ancak siyahında resimlerden daha güzel gözüktüğünü gördüm.Tekrar teşekkürler
  • bu arada bim market ve dost yoğurt kabları da süper
  • aklımda hep beyaz wardı ama piyano siyahını görünce içim geçti yaw süper çekmişsn abicm fikrimi değiştirmek üzere miyim nedr?

    birde bir soru soracağım bu bilgisayar p4 1.5ghz işlemcili bir bilgisayardan daha fazla performans sunar değil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enigmaenergy

    Gayet güzel bir inceleme.Çok teşekkürler eline emeğine sağlık

    Resimler ve veriler çok iyi fikirler verdi.Bende almayı düşünüyorum.Ama aklımdaki kasa rengi beyaz idi.Ancak siyahında resimlerden daha güzel gözüktüğünü gördüm.Tekrar teşekkürler



    Yorumun için çok teşekkür ederim dostum. EEE PC'ler ilk çıktığında bende beyazdan yanaydım hep. Macbook görünümü veriyordu insana Ve beyaz EEE 900 almıştım. 900'ün beyazı ile 1000H'nin beyazı farklı sanırım. Ben 900'deki beyazı hiç beğenmemiştim tam beyaz değildi, sarımsı beyazdı. İnci beyazı diyorlar sanırım. 1000H'nin parlak siyah olduğunu duyunca ve bir siyah hastası olunca, ayrıca EEE konusundaki arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine siyah aldım ve gerçekten acayip derecede bayıldım


    quote:

    Orjinalden alıntı: painkill

    bu arada bim market ve dost yoğurt kabları da süper




    Aslında temizleyebilirdim oralarını ama bir an önce yayınlama isteğim yüzünden kendime mani olamadım


    quote:

    Orjinalden alıntı: ceza_61

    aklımda hep beyaz wardı ama piyano siyahını görünce içim geçti yaw süper çekmişsn abicm fikrimi değiştirmek üzere miyim nedr?

    birde bir soru soracağım bu bilgisayar p4 1.5ghz işlemcili bir bilgisayardan daha fazla performans sunar değil mi?


    Hocam beyazı da aynı parlaklıkta siyahı da. Ama beyazı bu denli ayna görüntüsü vermiyor aklında bulunsun Buzdolabı gibi düşün. Siyah daha bir ağır gösteriyor aleti. Daha seksi

    P4 1.5'tan daha fazla demeyelim ama çok yakın performans sunar. Rami de 2 yaptın mı tadından yenmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-_ -- 12 Eylül 2008; 0:32:51 >
  • Bi de siyah ve beyazı yan yana koyup baktığınızda siyah başka bir modelmiş gibi görünüyor çünkü siyah daha küçük gösteriyor aleti..
  • İnşallah 2sini yanyana görüp karşılaştırma fırsatı bulurum =)

    Bu arada 2.0ghz hıza hangi program yardımıyla çıkartıyoruz ?? yani ben istediğim zaman 2ghz hızda kullanabilir miyim ??

    Ayrıca bu olay sadece eeepc ler için bir özellik mi??

    Merak ettim kafama takıldı sadece ..yanıtlarsan sevinirim ,şimdiden teşekkürler
  • p4 1.5 pc wardı. onda 720p video yu açamıyordm bile.. ondan sordum. ram 768mb idi. ekran kartı 32mb

    cevabn içn teşekkrler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enigmaenergy

    İnşallah 2sini yanyana görüp karşılaştırma fırsatı bulurum =)

    Bu arada 2.0ghz hıza hangi program yardımıyla çıkartıyoruz ?? yani ben istediğim zaman 2ghz hızda kullanabilir miyim ??

    Ayrıca bu olay sadece eeepc ler için bir özellik mi??

    Merak ettim kafama takıldı sadece ..yanıtlarsan sevinirim ,şimdiden teşekkürler



    Dökümanın en altında programın ismini vermiştim "Eee 1000H 2 Ghz Overclocker" adı.
    İsminde 1000H geçiyor ve sanırım sadece 1000H için yapılmış. Diğer serilerinde çalışır mı bilemem. Ama istediğin an 2 ghz hızında kullanabiliyorsun. Bu programla fan hızını da ayarlayabiliyorsun. %20 ye getirdiğinde fan susuyor ve gecenin sessizliğinde ultra sessiz bir pc oluyor.
  • Arkadaşlar bu arada kutu içeriğinde bulunan temizleme bezi çok işe yarıyor Siyah alırsanız her dk silmek zorunda kalacaksınız bunu da unutmayın parmak izini çok belli ediyor Ama karizması için buna değer
  • Kusura bakma hocam resimlere dalmaktan bazı yazıları kaçırmışım ..Eyvallah sağol

    Diğer Asus modelleri için de olsa keşke . Sadece eee pc serisi için de olmasa süper olurdu
  • incelemen çok hoş olmuş üç çizgi gerçekten çok emek harcamışsın...

    cihaza gelince gerçekten çok hoş görünüyor ve çok pahalı bir görünümü var... ayrıca almana sevindim uzun zamandır takip ediyordun piyasayı

    EDİT: imla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Mæ® -- 12 Eylül 2008; 1:14:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 0Mæ®

    incelemen çok hoş olmuş üç çizgi gerçekten çok emek harcamışsın...

    cihaza gelince gerçekten çok hoş görünüyor ve çok pahalı bir görünümü var... ayrıca almana sevindim uzun zamandır takip ediyordun piyasayı

    EDİT: imla...



    Eywallah dostum. EEE 900 faciasından sonra 1000H ilaç gibi geldi bana
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.