Şimdi Ara

Meb Müfettişlik Sınavı İçin Aranan Şartlar..???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
22.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar..Bu konu üzerine pek fazla paylaşım bulamadım ve burda konu açmaya kadar verdim..Kafamda bir kaç tane soru işereti var..Bunlar;

    1- Milli Eğitim Bakanlığının müfettiş yardımcılığı ve müfettişlik sınavlarına başvurabilmek için adaylarda ne gibi şartlar aranıyor?
    2- Sınavı kazandığımız takdirde öğretmen kadrosundaki bir devlet memurundan ne gibi farklarımız olur? (Gerek maddi gerek manevi)
    3- Çok mu fazla yer değişimi (tayin) yaşarım?

    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..



  • MEB müfettiş yardımcılığı sınav ilanı
    MEB; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İsletme ile İktisadi ve idari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkligi yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdısı yüksekögretim kurumlarından mezun olanlar arasından müfettiş yardımcısı alacaktır.
    26 Ağustos 2008 16:20

    SINAVIN ADI: Milli Egitim Bakanlıgı Müfettis Yardımcılıgı Giris Sınavı
    SINAVIN YAPILACAGI YER: ANKARA
    SINAVIN TARİHİ: 26/10/ 2008 Pazar günü (Saat:10.00'da baslayacak)
    SINAVA KATILABİLECEKLER: Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İsletme ile İktisadi ve idari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkligi yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdısı yüksekögretim kurumlarından mezun olanlar.

    SINAV KONULARI
    A- HUKUK
    1) T.C.Anayasası,
    2) İdare Hukuku(Genel Esaslar, İdari Yargı, Türkiye'nin Yönetim Yapısı)
    3) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar, Hukuki İslemler, Haksız Fiil,
    Sebepsiz Zenginlesme)
    4) Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Devlet İdaresi Aleyhine İslenen Cürümler)

    B- İKTİSAT VE İSLETME
    1) İktisat teorisi (Mikro İktisat- Makro İktisat)
    2) Milli Gelir ve İstihdam
    3) İsletme İktisadı ve Yönetimi
    4) İsletme Denetimi

    C- MALİYE VE MUHASEBE
    1) Genel Maliyet Teorisi ve Maliye Politikası
    2) Kamusal Maliye (Bütçe, Bütçenin islevleri, Bütçe İlkeleri, Bütçe Türleri,
    Bütçenin Hazırlanması, Bütçenin Denetimi)
    3) Genel Muhasebe
    4) Bilanço Analizi ve Teknikleri

    D-YABANCI DİL
    İngilizce, Fransızca Almanca dillerinden birisi. (Yabancı dil puanı ortalama puanları esit olan adayların basarı sıralamasında dikkate alınır.)
    (Yazılı Sınavı basarmıs sayılmak için, yabancı dil dısındaki her konu grubundan alınan puanın 60’dan ve bu puanların ortalamasının 70’den asagı olmaması gerekir.)

    SINAV YÖNTEMİ:
    Test teknigi uygulanacaktır. Sınav, Milli Egitim Bakanlıgı Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü Ölçme Degerlendirme ve Yerlestirme Merkezi (ÖDYM) aracılıgıyla yapılacaktır.

    SINAVA KATILMA SARTLARI:
    Milli Egitim Bakanlıgı Müfettis Yardımcılıgı Giris Sınavı'na katılabilmek için;
    1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen, Devlet memuru olabilmek için aranan nitelikleri tasımak,
    2. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, isletme ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkligi yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdısı yüksekögretim kurumlarından mezun olmak ve ÖSYM tarafından 2007 ve 2008 yıllarında yapılan ‘’Kamu Personel Seçme Sınavı’’larında basarılı olmus ve bu sınavda KPSSP65 puan türünden en az 75.000 ve daha yukarı puan almıs olmak.
    3. Sicili ile yapılacak inceleme ve arastırma sonunda tutum ve davranısları yönünden müfettis yardımcılıgına alınmasına engel hali bulunmamak,
    4. Giris sınavına birden fazla katılmamıs olmak,
    5. Müfettis yardımcılıgı giris sınavının açıldıgı yılın Ocak ayının birinci gününde 30 yasından gün almamıs olmak, (01 OCAK 1979 ve daha sonraki tarihte dogmus olmak.)
    6. Görevini yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalıgı veya vücut sakatlıgı ile özürlü bulunmadıgını ve saglık durumunun iklim degisikliklerine ve her çesit yolculuk sartlarına elverisli oldugunu yazılı olarak beyan etmek.
  • Yukarıda ilanı verdim bu seneki.İİBF mezunu olmak gerekir çoğunlukla müfettiş kadroları için.Bence İİBF mezunu isen başka müfettişlikleri düşün iyi bir yer değil.
  • Teşekkür ederim..Zaten İİBF mezunu değilim..Öğretmenlik okuyorum okulu bitirince yapabileceğim alternetif meslekler var mıdır diye bir araştırma yapmaya başlamıştım ki gözüme müfettişlik takıldı..Bir kaç kişiden ediindiğim bilgiye göre milli eğitimde belirli bir süre hizmet verdikten sonra bu sınava girebileceğimi öğrenmiştim ancak sanırım bizim hesapta bir eksik çıktı..Öğretmenleri almıyorlar anlaşılan sınava..İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim..Saygılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.