Şimdi Ara

TAVAN ISI VE SES YALITIMI KONUSUNDA YENİ TEKNİKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
125.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daire içinden tavana strofor ,köpük gibi çözümler dışında yeni çıkan bir teknik yada malzeme varmı.bilgisi ve tavsiyesi olan arkadaşlar cevap yazabilirmi acaba..slmlar tşkkürler..yeri burasımı onuda bilemiyorum yöneticilerden de özür dilerim.



  • nasıl bir teknik olabilirki en iyisi xps malzeme ile tamamen kaplamak bu konuda benimde çok sıkıntım var xps ile kapladıktan sonra üzerine tel ve alçı çekilebilir,ama sade tavanda çok yeterli olmaz evi dışardan mantolamakta gerekir bence
  • Ben bir odada denedim içerden köpüklü yalıtım hiç yoktan iyi fakat dışardan mantolamak gibisi yok. Tavan ve taban dış cepheden soğuğu alıyor.
    Camlardan ısı kaybı çok oluyor. Yeni teknikleri bilmiyorum ama kaliteli cam filmleri kışın da yalıtım yapabilidiklerini iddia ediyorlar.
  • benim 2006 da kışın en soğuk dönemi aylık doğalgaz faturam 480 ytl geldi ( 4 katlı evin en üstündeyim 4 cephe boş altta cam takılı ama oturan yok üstte çatı var ama izolasyon yok duvar aralarına beyaz strafor var 17 sene önce yapılmış ev için yine iyi ) neyse 2007 de aluminyum olan camları pimapen 7500 serisi ile değiştirdim max fatura 306 ytl ye düştü zam gelmesine rağmen ,ama bu seferde izolasyon iyi olmadığından tavanda su damlaları ve küf oluştu yerdede sanki akarsular akıyor çekyatların altından durum bu dışardan en az 5 cm lik xps ile mantolamak gerek aynı uygulamayı üst kısımdada uygulamak gerek ama işte ev yapılırken yapmak tabki en iyisi,ilk vadede büyük sermaye ister ama zamanla o size geri döner ve konforlu bir yaşamınız olur
  • dışardan mantolama yapmam mümkün değil.daha doğrusu yapılmış zaten .ama tavan ve tabanlarda yok sanırım.alt katta ve üstkatta oturan yok.dolasıyla isı sarfiyatı fazla olacak.tabanlarda laminant kaplama var .tavan boş gibi geldi.bu durumda köpük en basit ve kolay çözüm yine .öyle görünüyor.bu xps denilen madde köpükmüdür.içerden uygulanabilirmi.
  • Kayanka Bauhausa git..Laminatların oldugu bölümde taban için ince XPS yalıtım plakaları satılıyor...Yeşil renkli Alman malı..Laminatların tabanına koyuluyor..Çok kaliteli..Fiyatınıda yazıyorum 5 M2 lik pakedi 24 Lira...Alıp evin en çok soguk olan dış duvarlarına içeriden yapıştır.Mukavva kalınlıgında çok güzel . Sonra üzerine ince bir alçı sıva çek eklem yerleri kaybolsun Üstüne güzel bir boya ev hazır...Kaliteli bir malzeme..Ancak fiyatıda güzel...Saygılarımla..Pendikte ısınma zorlugu ceken zıraat mühendisi bir arkadaşım iki yıl önce yaptı...Çok çok memnun..Mükemmel ısınıyor...Onu görüp diger komşuları kendileri yaptılar..Ustalık bir şey yok..Duvarların ve tavanın iç kısmına kendin yapıştır....En üstede eklem yerlerine çok ince alçı tamam.....Bu dedigimi blogdaki ögretmenler, avukatlar...Bütün komşular. Pazar günleri toplanıp yaptılar....Gaz gittikçe pahalanıyor..Yalıtıma giden para boşa gitmiyor...Kat kat geri geliyor.. DEVİR TASARRUF DEVRİ....ENERJİ DEVAMLI PAHALANIYOR:::::.Biliyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Eylül 2008; 12:56:32 >




  • xps straforun basınçla sıkıştırılmış hali yani yoğunluğu daha fazla ısı geçirgenlik katsayısı çok düşük,uanlız xps üzerine alçı direk tutmaz tutsa dahi sağlam olmaz xps üzerine ince tel çekiliyor onun üzerine çekilebilir de alçı işçiliğini nasıl yapmışlar kolay bişey değil
  • çok teşekkür ederim tavsiye ve görüşlerinize.çoğu kimse farkında değil ama yalıtım konusu gerçekten önemli.enerji için çok para harcıyoruz ülke olarak..bir yerde okumuş ve çok şasırmıştım.4 cmlik köpük 293 cmlik beton duvarın yalıtım gücüne eşitmiş.çok ilginç geldi bana tabi doğruysa
  • o kadar değildi sanırım ama 1 cm si 30 cm deki tuğlaya bedeldi sanırım
  • ısı yalıtımlı boyalar çıkmış özelliklerinde %30 ısı tasarrufunu garanti ediyor.Galiba mantolama kadar etkili.Kullanıp deneyen var mı.Palavra mı acaba.Ha bu da bir link.

    http://www.merbolin.com.tr/urun/merbotherm-tavan-isi-yalitim-boyasi.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayko33 -- 4 Mart 2009; 10:13:13 >
  • Bu tür boyalar vaad ettikleri kadar etkili izolasyon ya da kir tutmama özelliği sergileyemezler,mantolama çok daha etkili olacaktır.
  • Arkasına köpük yapışık halde satılan alçıpan levhalar var.

    Onları vidayla monte edip alçıyla az bir düzeltme yapılırsa olur.
  • Evin içinde çalışmaya uygunsa en yakınındaki bir kartonpiyerciyi çağır asma tavan yapmasını ve enfazla 5 cm ve ısı yalıtımlı alçıpanlar var onlardan montaj yaptır sonra güzel bir modeldende kartonpiyer yaptır köşelere boya ve TAMAM. metrekare fiyatını söyliyeyim malzeme işçilik dahil boya hariç en fazla 17 tl den fazla verme kolay gelsin.
  • ben evimin dış cephe duvarları ve tavanlar olmak üzere bütünü xps ile yalıtım yaptırdım. fakat bir yanlış yaptık. tavana yapıştırma ve dubel kullandık. buda ısı yalıtımı için iyi ama ses yalıtımı için ters bir etki yaptı. en küçük bir ses daha çok duyulur oldu. aslında bizim tavana xps değil de eps kullanmamız gerekliymiş ve dubel de kullanmamamız gerekliymiş. eps yi sadece tavana yapıştıracak ve üzerine alçınızı çekeceksiniz. o zaman hem ısı hem de ses yalıtımı yapılmış olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avsarilyas

    ben evimin dış cephe duvarları ve tavanlar olmak üzere bütünü xps ile yalıtım yaptırdım. fakat bir yanlış yaptık. tavana yapıştırma ve dubel kullandık. buda ısı yalıtımı için iyi ama ses yalıtımı için ters bir etki yaptı. en küçük bir ses daha çok duyulur oldu. aslında bizim tavana xps değil de eps kullanmamız gerekliymiş ve dubel de kullanmamamız gerekliymiş. eps yi sadece tavana yapıştıracak ve üzerine alçınızı çekeceksiniz. o zaman hem ısı hem de ses yalıtımı yapılmış olacaktır.

    Faydalı bilgi...
  • dübel gerekli. tabi tavanın kafanıza düşmemesini istiyorsanız. muhtemelen çok fazla sayıda dübel kullanılmış olabilir. ses yalıtımı için en iyi sonuç taş yününden alınır. aynı zamanda ısı yalıtımı da sağlar tabi. birde yanıcı değildir. xps , eps çok yanıcıdır. ama taş yününün işçiliği çoktur. en az da 5 cm liği bulunur. yerden kaybettirir. m2 fiyatı da malzeme dahil 30 civarıdır. ucuzunuda bulursunda artık sana nasıl bir yalıtım ve duvar bırakırlar bilemem. boyalardan da uzak dur. 1 mm kalınlığındaki boyaların nasıl bir yalıtımı olabilir Allah bilir. umarım yararlı olmuştur. ha dow kullan mavi kalenin , kalitelidir.
  • Isı yalıtımı ve ses yalıtımı, kullanılan malzemelerin bazılarında benzerlik gösterse de, çok ayrı şeyler. Ses yalıtımı, ısı yalıtımına sebep olsa da, ısı yalıtımının genelde ses yalıtımına fazla katkısı olmaz. Çünkü ses bulduğu ilk boşluktan katı yüzeylere geçer, ve katı yüzeylerde uzun mesafeler kateder. tavanı isterseniz 40 cm kaliteli malzemelerle kaplayın, yalıtım tekniğini doğru uygulayamamışsanız, ya da duvarlardan bir kısmını kaplamamışsanız, ya da yan duvarları kaplamamışsanız, bass sesler olduğu gibi diğer bölümlere gider.

    Kaliteli ses yalıtımı pahalıdır ve uygulaması ince ustalık ve işinde uzmanlık gerektirir. Isı yalıtımını herkese yaptırabilirsiniz, hatta eliniz alet tutarsa, iç yalıtımı kendiniz bile yapabilirsiniz. Ancak ses yalıtımını uzmana yaptırmaz iseniz, muhtemelen yaptığınız masraf boşa gidecektir.
  • sdymz ve diğer arkadaşlar;
    verdiğiniz bilgiler çok faydalı bir sorum ve sorunumda benim var...yeni aldığım evimin üst katından çocuk koşturmacası ,ses fazla geliyor inanın hiç huzurum kalmadı evimin tavanına ses yalıtımı yaptırsam düzelir mi?çok zor durumdayım lütfen tecrübesi olan byle bir sey yaptıran arkadaslar cevaplasın tesekkürler
  • Bir tanıdıgım 2 cepheli 3 katlı bir binaya ısı yalıtım levhaları ve sıva ile birlikte yaptırmış.Usta yanına 2 kişi alarak yapmış.Tanıdık çıkarmış 350 ytl para vermiş.Yahu ne yaptın yazık günah degilmi dedim.Böyle usta bulursanız hemen yaptırın derin(Ama bence hakkını verin).
  • Ses yalıtımı için araştırmalarıma göre en iyi ürün Prosonic.www.mardav.com 'da broşürler ve fiyat bilgisi var.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.