Şimdi Ara

en işlevli çamaşır makinası hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba candoğan bey
    ben de bir çamaşır makinası kazazedesiyim. bosch bi makinam vardı.fenada değildi. gerçi hala var o da. depremde biraz zarar görmüş sanırım. bide biz yardım için uğraşırken bulduğumuz çivi civatayı nasılsa ceplerimize doldurmuşuz ve makinaya atmışız ondanmı bilmem bi çivi kazanın bi gözeneğini biraz açmıştı. onu çekiçle falan düzelttik. biraz harab etti tabi çamaşırları ama sonra geçti. fakat ne deterjan ne beyazlatıcı nede renkli leke çıkarıcı yıllarca fayda etmedi. bizim kirli çamaşırlar az kirli olarak, özel deterjan ilaveleriyle biraz daha az kirli olarak yıkandı bunca zaman. bosch gerçekten boooş çıktı bana göre.
    ofise kapalı çalışıyorum bu ara fırsat bulup mağzaya gidemediğimden internetten baktım biraz sizin formdaki yorumlarınıza baktım. her nekadar atalarımız beyaz eşya şans işi desede teknolojinini ve bunu iyi bilmeninde vardır bi hikmeti. öncelikle whirlpool diye düşündüm10761 modeli. sonra samsung a baktım. aslında çok ilgimide çekti abidik bi sürü şey kullanmışlar uçukta bi fiyat olmuş ama.. AEG lavamat dedi bi arkadaş ne anlar bu adam dedim aslındada baktım AEG kendinden konuşturuyor. miele olur dedim profilo olur derken simens düşünmemiştim şimdi siz IQ önerince ben karııştım hocam ya ne alcaz? 3 saattirde üye olmaya çalışıyorum size yazıcam diye. işim yoğun kendi teli yalnış yazdım ilkinde uğraştım biton sonra. bi sürü marka var bi dünya özellik. bi hanım olarak elektironiğe teknolojiye uzağım ben .inşaatçıyım malum kaba bi meslek basit bi dünya bizimki. yardımınızı ve önerilerinizi bekliyorum. devri yüksek olacak anladığım o.6-7 kg olacak. su ve elektirik tasarrufu kesinlikle şart. aslında yıkadıktan sonra bide kurutup ütülese şu makinalar tam süper olacak ha. ben bu ara su tüketimine fena taktım .kimse önemsmiyo ama elektirikten daha önemli su su herşey. suyu en az harcayan makinalara baktığımı farkettim. 48-49 lt harcayanlar var. bu arada bide şohben lazım.doğal gazlı fakat sorun şu mutfakta şohben.ve banyoya gelen su hemen ısınmıyo ve soğuyo sık sık harcanan su inanın içimi yakıyo. imkan olsa banyoya koyucam ama toplu konutlarda oturuyoruz ve tesisat değişmiyor. arçelik marka evdeki şohben.performasyonu mükemmel olmalı yenisinin.. su ısınana kadar akan soğuksu okadar fazlaki ben üzülüyorum kovalara koyuyorum ama herzaman olmuyoki.işte böyle çok uzattım galiba teşekkürler şimdiden.







  • sesimi duyan yokmu arkadaşlar
  • Tüm okuduklarınızı dikkate aldığımda size tavsiyem Siemens Siwamat IQ olacaktır. Su tüketimi azdır (43lt) ve çok sessizdir. 1800 devir ile çamaşırlarda çok az nem bırakır. Pamuklu çamaşırlarda yüksek devirde kırışma sorunu olmaz. Gömlekler vs için de bu makinede özel gömlek programı vardır. Gömleklere özel yıkama ve sıkma devri uygular.

    Whirlpool'da sadece Dreamspace önerebilirim. Gerisi iyi değil.

    Kurutma için de tavsiyem bir kurutma makinesi alarak çamaşır makinenizin üzerine koymanızdır. En verimli ve pratikm yol budur. Kurutmalı makineler çok elektrik harcıyor ve tam kapasiteyle kullanılamıyor ayrıca birsürü su da harcıyor.

    Bütçe sıkıntısı yoksa Miele de önerebilirim. AEG Lavamat'ın da motor çok sessizdir ve özellikleri çok güzel ama darbe emmede Siemens kadar başarılı değil.

    Bir de kullandığınız Bosch modeli nedir? Belki sorununuza çözüm bulabiliriz.




  • bosch 1640 yada 1460 öle bi şey işte 10 yıl önce aldım 800 devir sıradan bi makina. renkliler deterjan lekeli. beyazlar gri çamaşır kırışık ve az kirli olarak çıkıyo. önerin için saol ama artık atmak istiyorum. giymeden eskiyen çamaşırlar yüzünden. her sezon kıyafet alıyoruz. astarı yüzünü geçti.AEG den daha iyiyse simens IQ onu alayım . yda daha üstünse whirlpool. yani bana şu deyin alayım artık. ben pek tv seyretmem. baktım akşam reklamlara hep beyaz eşya neler çıkmış öyle. ne kampanyalar. ne ürünler. şu hijyen teknolojisine ve kısa zamanda iyi sesiz yıkayan makinaların eğer gerçekse teknolojisine hayran kaldım.alacağım makina 2 sene sonra teknolojinin gerisinde kalmasın. yani belki hem yıkayan hem kurutan hem ütüleyen bi makina çıkarsa diyorum:)) bu arada benim bi inşaat şirketim var. ortağım bi mimar. bana AEG dediğinde ona çok güldüm . hadi len dedim mimar ne anlarsun sen. büyük gaf yapmışım. profilinize baktım mimarlık öğrencisi bi genç olarak ilgi alanınızdan bu sitede herkez faydalanıyor. tüm mimarlardan özür dilemek şart oldu.saol. hemen cevap yazarsansevinirim. bende hemen alayım. 1500-1800 uygun fiyat benim için.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tuay

    bosch 1640 yada 1460 öle bi şey işte 10 yıl önce aldım 800 devir sıradan bi makina. renkliler deterjan lekeli. beyazlar gri çamaşır kırışık ve az kirli olarak çıkıyo. önerin için saol ama artık atmak istiyorum. giymeden eskiyen çamaşırlar yüzünden. her sezon kıyafet alıyoruz. astarı yüzünü geçti.AEG den daha iyiyse simens IQ onu alayım . yda daha üstünse whirlpool. yani bana şu deyin alayım artık. ben pek tv seyretmem. baktım akşam reklamlara hep beyaz eşya neler çıkmış öyle. ne kampanyalar. ne ürünler. şu hijyen teknolojisine ve kısa zamanda iyi sesiz yıkayan makinaların eğer gerçekse teknolojisine hayran kaldım.alacağım makina 2 sene sonra teknolojinin gerisinde kalmasın. yani belki hem yıkayan hem kurutan hem ütüleyen bi makina çıkarsa diyorum:)) bu arada benim bi inşaat şirketim var. ortağım bi mimar. bana AEG dediğinde ona çok güldüm . hadi len dedim mimar ne anlarsun sen. büyük gaf yapmışım. profilinize baktım mimarlık öğrencisi bi genç olarak ilgi alanınızdan bu sitede herkez faydalanıyor. tüm mimarlardan özür dilemek şart oldu.saol. hemen cevap yazarsansevinirim. bende hemen alayım. 1500-1800 uygun fiyat benim için.

    Siemens IQ üst kalite bir cihazdır, AEG'ye göre daha kalitelidir. Sizin için en uygunu IQ bence.




  • candoğan bey;
    ben izmit'te bütün beyaz eşya ve siemens bayilerine baktım. WIQ SERİSİNİ BİLEN YOK. LC dedi bi satıcı. biri samsung. ben karıştım. ayrıca bahsedilen makinalar WIQ dahil uzay mekiği gibi. o ne be. altı üstü bi makina. amacı temiz çamaşır yıkamak.enteresan geldi. bide biz teknolojiyi severiz ama cep telefonları dahil en yenisini alır. sadece 3-5 özellik kullanırız ama alırken 30 özellik bakarız. çamaşırdada öyle. kısa program, beyazlar, renkliler, hassas, bitti. ben makinayı çalıştırıp işe gidiyorum.gece ses gürültü oluyo açamıyorum. o yüzden dedim teknolojinin gerisinde olmasın. ama bukadar özellik.sadece iki program kullanıyorum. bide temizlik günlerinde tül programı.(gerçi benim kinin öyle bi programıda yok hassas yıkama var kırış kırış tül çıkıyo.) neyse napçam ben.? bide bi satıcı beni kışkırttı. bosch istemem diyosunuz siemens, profilo, bosch aynı firma aynı üretim dedi.ben asla bosch yada aynı bant ürün istemiyorum. booş valla.daraldım ben daha bi dünya şey alıcam ben hepsine 2-3 haftada karar verirsem yandım. valla WIQ falan bulamıyorum yok burda.whirlpool nasıl hakketen kalite özellik. bi o var bi samsung siemensin her modeli yok. aeg ninde.miele falan yok zannussi mi ne var falan işte. siemens bayii o ne be. dedi. düşün WIQ için. onu alıp napçan al düz bi tane... ne demeksee:))) dedim olmaz. uzmanlar böyle diyo. dedi uzman benim ben satıyorum. komik. öle kardeş. daralttım senide ama kararsız bi müşteri düşün. düşündünmü. işte o benim....




  • Kurutmalı çamaşır makinası verimli değil özellikle:

    Samsung wd7704C8C Kurutmalı Çamaşır makinesi

    Aldıktan 18 ay sonra Kapak körük arızası tambur arızası verdi. 2 ay parça bekledik.Parça geldikten sonra da sorunlar devam etti.
    Piyasada satılan yeni bir ürün olmasına rağmen parça sıkıntısını anlamak mümkün değil:
    Teknik servis, müşteri hizmetleri çok yetersiz. E maillerinize telefonlarınıza yanıt yok.
    Kurutma süresi çok uzun ve verimsiz. Çok gürültülü
    Servisler deneyimsiz.
    Satış sonrası hizmet yönünden 10 üzerinden 0. Dikkat!
  • Bu yazıları tesadüfen okuyan biri olarak bu forumda yüzlerce kez yazdığım cümlelerden birini daha yazıyorum...HANGİ MAKİNAYI ALACAKSANIZ SADECE TEKNİK ÖZELLİKLERİ, YETENEKLERİ, MARİFETLERİNE DEĞİL....ARKASINDA KİM VAR ?....SERVİSİ, PARÇASI, HİZMETİ VARMI ?...GARANTİ BİTİNCE NE YAPACAĞIM ?...MAKİNAYI KALDIRIP ATACAK HALİM YOK....Bu gerçekleri düşünüp ,.lütfen ayrıntılı hesaba katınız..Türkiye nin bir numarası .ARÇELİK yazıyorum ...Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.