Şimdi Ara

Vücut ve Boy

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim birkaç sorum olacak.
    16 Yaşındayım 17 ye girmez üzereyim boyum 1.77 kilom 67 sizce kilom boyuma göre uygun mu?
    Boyumu ne yapsam biraz daha uzatabilirim?
    Vücudumu geliştirmek istiyorum salona gitmelimiyim yoksa evde de yapabilirmiyim?
    Kas yaparken boyumun uzamasını engellermiyim?


    Biraz fazla kapsamlı oldu ama farklı farklı konu açmamk için bir kerede bitsin dedim.Yardımlarınızı bekliyorum.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: kingoflondon

    bir kere daha yaziyorum. türkiyede ki türklerin cogu yalnis ve eskiden kalma yalanlara inaniyor, mesela halter boy kisaltirmis, barfix, spor ve bunlarda en cok basketbol ve yüzmek boyu uzatirmis gibi seyler artik bilim alaninda etkisi olmadigi kanitlanmistir, ama oraya daha galiba ulasamamis ...
    kendi acimdan örnek veriyorum. 14 yasimda kas yapmaya basladim. squat ve deadlift yapmadim, ama bench press gibi seyler yaptim. 10 tekrarlama ile calistim, yani maximal kuvvet yapmadim, cünkü o boyunun uzamasini belki durdurabilir. 1.73 ten 1.86 oldum. yani etkilemedi. spor iyi hissetirir, psikolojik olarak rahatlarsin, ama boyunu uzatmaz. hic alakasi yok. yedigin yemek etkisi olur. ama fazla yersen kilo alirsin, baska hic bir faydasi yok, genlerinin belirledigi boy icin nekadar proteyin falan lazimsa, okadarini kullanir, gerisini vucüt yag yapar. kisaca özetledim. yazilacak bir sürü sey var, ama üstteki yazdiklarim kanitlanmis (hem kendi tanidik ve akrabaglarda görüp ettigim bilgilerle hemde dünya bilim adamlari tarafindan, mesela amerikali FAIGENBAUM).



    Aynı şeyleri onlarca örnek vererek bende defalarca yazdım ama anlatamazsın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25186980/mpage_1/key_halter//tm.htm#25194250
    http://resim.donanimhaber.com/m_26916212/mpage_1/key_naim//tm.htm#26917401

    quote:

    Etkilemez önceden de ayrıntısıyla yazmıştım ama bulamadım bir daha yazayım :
    Forumdaki çoğu kişinin genel kanısı ağırlık kaldırmak boyu kısaltır ? (acaba) Bunu neye göre söylüyorlar ? Haltercileri yada profesyonel vücutçuları görerek söylüyorlar ama sadece tahmin ediyorlar " hımmm naim ve halil mutlu kısacık , Ronnie Coleman da 1,82 demek ki ağırlık boy kısaltırmış" gibi bir tahmin yürütüyorlar ama bilmiyorlar ki halterde başarı için kısa boy ve kısa kollara ihtiyaç vardır , bu adamların genetiği (kısa boy kısa kol ) halterde rekorlar kırmaya müsade ettiği için başarılılar ve göz önündeler. Başarız olan genetik olarak zayıf halterciler dikkat çekemediği için neden göz önünde bulunsun ki ? Yine kısa boylu vücutçular daha çabuk yol kateder daha kısa sürede kas geliştirir. Gülle , çekiç , disk gibi ağırlık çalışması gerektiren diğer ağırlık sporcularınında inandıkları mantığa göre kısa kalmış olmaları gerekir ama ortalama boyları 1,90nın altına inmez çünkü o spor başarı için bunu gerektiriyordur. Hepinizin tanıdığı Arnold Schwarzenegger vücut geliştirmeye başladığında 15-16 yaşında boyu 5.10 du(1,75 civarı) ama 20 yaşında şampiyon oludğu yıl 6.2 olmuştu (190 civarı). Bunun haricinde zıplamak boy uzatır deniyor ? Basketbol oyna önerisi yapılıyor ? peki bir basketçiden kat kat daha fazla zıplayan bir jimnastikçi mesela minder yada halka atletlerinin boyu 190`nı geçmesi gerekirken neden ortalama 1,55-1,65 arasındalar ? O halde ben de buna bakarak çok zıplamak boy kısaltır demeliyim! Hiç bir sporda Tümden gelim ve Tüme varım yapılamaz , bir kez daha söylemek gerekirse bir spora genetik ve fiziki uygunluuğu üstün olanlar başarılı olacaktır.
  • boyum 1.84 94 dogumluyum ve 63 kiloyum vucut calısmak icin boyumu n tam anlamıyla uzamasını bekledim ve yeni yeni basladım tekrar fena gitmiyor ama gogus icin en hızlı ne onerebilirsiniz suan daa cok press cesitleriyle ugrasıyorum
  • Göğüs uzun vadede sonuç veren bir adale grubu. Presslere devam et , nizami çalış ve ağırlık arttır.
  • Göğüs ve karın bölgesini nsl çalıştırabilirim link veya resim atarsanız sevinirim
  • Bu arada herkez body ve ağırlık hakkında yazmış diğer sorularım yani boy uzatmak için neler yapmalıyım kimse bişey yazmamış ?Bunlara da yorum yaparsanız sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TeRRa35

    Bu arada herkez body ve ağırlık hakkında yazmış diğer sorularım yani boy uzatmak için neler yapmalıyım kimse bişey yazmamış ?Bunlara da yorum yaparsanız sevinirim


    Önceden yazdım ama çoğunuz yapamayacaktır.
    1. Salona yazıl ve buna yönelik bir program iste.
    2. Günlük 3 saat ara ile ve minimum 4 öğün besleneceksin kan şekerini sabit tutmak için yatmadan 4 saat öncesine kadar her öğünde protein içeren gıda ile 100 gr kompleks karbonhidrat içeren gıda tüket. 100gr pirinç 100 gr tavuk göğsü gibi.
    3. Süt ve yoğurt gibi bol miktarda kalsiyum içeren gıdaları beslenmenden çıkartacaksın sadece öğlen yemeğinde yoğurt yiyebilirsin o da fazla değil.
    4. Kalsiyum ihtiyacınız öğlen yemeğinde 1000mg sandoz ile karşılayacaksın
    5. Son yemeğini yatmadan 4 saat önce tüketeceksin.
    6. Son sıvı alımını yatmadan 3 saat önce yapacaksın.
    7. saat 22 de yatağa girecek ve en az 6 ya kadar uyuyacaksın. uykuya daldıktan sonra 6 saat boyunca rem uykusu çekeceksin.
    8. Yatarken magnezyum B kompleks Cvitamini alacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 29 Ekim 2008; 18:47:32 >
  • yazdıkların için teşekkürler ama bu 3. yazdığını uygulamam çok zor sabah akşam süt içiyorum ayrıca sütü bıraksam bile yoğurtan vazgeçemem gibime geliyor.
  • Göğüs ve karın bölgesini nsl çalıştırabilirim??? Birde şu sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TeRRa35

    yazdıkların için teşekkürler ama bu 3. yazdığını uygulamam çok zor sabah akşam süt içiyorum ayrıca sütü bıraksam bile yoğurtan vazgeçemem gibime geliyor.


    Forumdakiler uzamak için süt için diyor o yüzden sabah akşam içiyorsan süt boy uzatmaz bilgin olsun. Zaten maddelerde yazdığım sistem boy uzatmak içindir profesyonel basketbolcular bile bu ve benzer sistemleri uygular.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TeRRa35

    Göğüs ve karın bölgesini nsl çalıştırabilirim??? Birde şu sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.

    göğüs için en iyisi salona gitmek.evde geliştiremezsin rahat.zor olur.

    karın içinse.yere otur.ayagını koltugun üstüne uzat.dizinin arkasından itibaren kalçana kadar koltuğa yasla.sırtında yerde olsun.o şekilde belin hiç yerden kalkmıycak şekilde sırtını ileri geri karın kaslarını sıkıştırcak gibi hareket ettir.

     Vücut ve Boy


    bunun ayaklar koltukta versiyonu.böylede çekebilirsin.

    ayrıca alt karın içinde koltuga uzan.kalçan koltukta olsun.ama kalcadan aşşası boşlukta olsun.o şekilde ayaklarını yere yaklaştırıp yukarı kaldırarak çalış.ama ayaklar yere deymiycek.anlamıssındır umarım.bunlar evde yapman için.yoksa bi spor salonuna gitmeni kesinlikle tavsiye ederim.

    bide setler halinde çalış.ilk başta mekiği 25x2 ile başla.1gün yap ertesi gün dinlen.sonra 25x3 yap.1gün dinlen ertesi gün 25x4 yap.sora bi gün dinlenerek ve tekrar sayılarını arttırarak çalış..tabiki ilk haftadan arttırma sayıları.ne zamanki çok zorlamamaya başlar arttır.

    bacakları kaldırmadada 15x2 ile başla aynı şekilde arttır.önce yarım mekik sonra leg raise çalış.2sinide aynı gün yap ertesi gün dinlen.ev için tabiki.salona gidersen detaylı anlatırlar ve program hazırlarlar.

    umarım dogrudur.
    @3RS!N yorum yaparsan sevinirim (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 29 Ekim 2008; 20:31:15 >
  • CCaaNN arkadaş nasıl çalıştırılacağını sormuş ki zaten çok doğru cevap yazmışsın ama beklediğin yorumum karın kaslarını geliştirme yönündeyse; yere yada sehbaya uzanarak yapılan mekikler bir nevi izometrik sıkıştırma yöntemidir yani gelişmeye katkısı olması için ağırlık ile çalışıldıktan sonra tamamlayıcı egzersiz olarak seçilebilir, bunun haricinde yağlar gittikten sonra çizgili durması haricinde bu şekilde çalışılmasının gelişmeye herhangi bir artısı yoktur. Kasların gelişmesi için temel kural bellidir "Progressive Overload" yani sürekli artan ağırlıklar ile çalışmak. Karın kasları da bir adale grubu olduğuna göre bunu da en fazla 4-5 gün arayla ağırlıkla çalışmak gelişmesini sağlayacaktır. Karın kaslarınızın gelişmesini istiyorsanız cable crunch , weighted sit up , hanging raise gibi egzersizleri seçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 30 Ekim 2008; 13:22:17 >
  • Bilgileriniz için teşekkürler.Dambıla başlamak için kaç kilo almam uygundur sizce???
  • Bu iş evde 2 dumbel ile olmaz çünkü salon sporudur. Evde yapabilmen için tecrüben ve gerekli ekipmanlarının olması lazım.
  • Tmm teşekkürler
  • boyum 1-63 kg 47 ya bizim tartı bozuldu yada bana öle geliyor 2 hafta önce 52 idim
  • Vücut geliştirmek için biraz erken değil mi sence? Aman o ilaçları kullanma. Kullanmanı tavsiye etmem. Bu forumda yazan profesyonel bir vücut geliştirmeci arkadaş var. Onun tavsiyelerine kulak ver. Geliştirdikten sonra bıraktığında sarkmalara ve getireceği sosyopsikolojik etkilere hazırlıklı ol, özellikle göğüs kaslarından bahsediyorum..
  • Gençlerimiz çok istekli vücut geliştirmeye yanlız bunu kontrolsüz yaparsanaız sağlığınızdan olursunuz hemde ömrünüz boyunca izlerini taşırsınız lütfen düzgün bir spor salonu seçin, ayda 20 ytl az vererek sağlığınızdan olmayın ben bunun bir örneğiyim hala kasık fıtığım ağrı yapar zorlanınca öksürünce bile ağrı yapıyor. Bence büyümeyi tamamladıktan sonra bu sporla ilgilenmeliler aksi taktirde vücut gelişimini bu yöne veriyor.

    Benim hedefimde Hamdullah AYKUTLU vardı ve sadece 1 yıl daha çalışsam ylaşıcaktım ama olmadı malesef
  • Benim body yapmak istememin asıl amacı hareketsizlikten dolayı göğüs ve göbek bölgemde yağlanmanın olması bu yüzden bir salona yazılıp bu görüntüü yok etmek istiyorum.Benim asıl amacım bu kas yığını olmak değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkansi

    Vücut geliştirmek için biraz erken değil mi sence? Aman o ilaçları kullanma. Kullanmanı tavsiye etmem. Bu forumda yazan profesyonel bir vücut geliştirmeci arkadaş var. Onun tavsiyelerine kulak ver. Geliştirdikten sonra bıraktığında sarkmalara ve getireceği sosyopsikolojik etkilere hazırlıklı ol, özellikle göğüs kaslarından bahsediyorum..


    Sizi sırayla mı gönderiyorlar bu foruma arkadaşlar. Yoksa komiklik yapmaya çalışan forum botlarından mısınız ? Yazdığının aksinin ispatı ünlü vücutçu ve şampiyon "Kevin Levrone" dur. Sağlık problemi nedeni ile vücut geliştirmeyi bırakmıştır 115kg civarı bir koladan 75-80kg arasına inmek zorunda kalmıştır. Sonuç :
    Önce :
     Vücut ve Boy

     Vücut ve Boy


    Sonra :
    />

    />
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.