Şimdi Ara

TASARUFLU KLİMA KULLANIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
51.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klimaqyı tasaruflu kullanmak için kaç derecede kullanmak gerekiyor. Benim klimama 18000 btu inverter klima.



  • bende bu sene kareimle salona iki tane alacagız,daha önceki klimalarını kardeşim evindeki digital sate göre kullanıyordu,yani 17-22 arasında çok zamlı oldugu için bu saatlerden çok önceye dikkat ediyorduki ınverter oldugu için bu pahalı saatte en yüksek çalışmasın diye birde kullanma kulavuzunda yazdıklarını yapmak lazım orada yazanlar şunlar,yazın 25-6 derecede kışınsa 23-24 derecede kullanınki ısı farkı fazla olmasın ve çok elektrik çekmesin yazıyor,ısıtmayada çok soguk günlerde aşagı derecelerden başkayın ve mümkümse kısa süreler için kapatmayın yazıyor.

    Başka arkadaşlarında kullanma yöntemleri varsa yazarlarsa iyi olur bu sene herşeye aşırı zam geldi ne yapacagız bakalım.
  • Devamlı açıp kapatırsanız çok elektrik yakar.Evde olursanız derecesini biraz yükseltirsiniz.Evde olmadıgınız zamanlarıda azaltırsınız.Devamlı çalıştırmak daha faydalı ve tasarruflu.Sizinki 18000 btu oldugundan derecesini azaltmanız durumunda tasarruflu çalışır.
  • bu sene yandıkki ne yandık sabah haberlerde dogalgaza %22 zam gelmiş elektirigede gelirse bu sene battaniye ile ısınma devri başlacakar,üstümüze bagladığımız battaniyelerle evde dolanacağız.
  • 24 DERECE KLİMANI HİÇ KAPATMAMANI TERCİH EDERİM BN
  • tasarruflu olması için klimanın temizliği de önemli sanırım. Filtrelerin altında kalan peteklerin aralarında çok ince toz birikintileri var. Bunları temizleme nasıl yapılabilir.
  • sac kurutma maknesiyle hava tutarak ya da elektirik supurgesiyle sansini deneyeilirsin. yetmezse bilgisayarcilarda tup seklinde hava spreyleri var bilgisayarlarin icini temizlemek icin. yanniz kesinlikle ufleyerek temizlemeye calsmayin. tozlari daha cok yapistirisiniz.
  • 18000btu klima27 derece saatte kaç liralık elektrik sarfiyatında bulunur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yüksel75

    tasarruflu olması için klimanın temizliği de önemli sanırım. Filtrelerin altında kalan peteklerin aralarında çok ince toz birikintileri var. Bunları temizleme nasıl yapılabilir.


    temizlik klimanın enerji tasarrufu açısından önemlidir. Filtrelerin altında kalan peteklerin(serpantinin) temizliği hava akısını rahatlarıe ve klimann daha az zamanda daha verimli olmasını sağlar. temizlenmesi için özel sıvılar vardır piyasada bir çok adı var solvent,kostik,klima için özel batarya temizleyicisi v.s. bunları kullanarak temizleye bilirsin yada piyasada satılan alüminyum levla temizleyiciside kullana bilirsin yanlız dikkat et yanlış temizlik maddesi serpantine zarar verebilir ve boızabilir.
    birde ayda 1 defa iç ünitedeki filtreleri yıkamanda etkili olur.
    eğer ulaşım imkanın varsa dış ünite serpaninide kirlendikçe yıkamanı tavsiye ederim iç ünitedeki durumlar dış ünite içinde geçerlidir.

    Not: yönetmeliklere uygun yalıtımlı bir evdeki salon sıcaklığı 22 - 24 C arasıdır.
  • 23C'ye ayarla
  • Kışın en ideal fan ayarı nasıl olmalı; düşük, orta, yüksek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metalok


    Kışın en ideal fan ayarı nasıl olmalı; düşük, orta, yüksek?


    Fan hızı yükseldikçe klimanın ağız çıkış sıcaklığı azalıyor. İlk çalıştığında yüksek fanla odayı ılıtıp, sonra fanı düşürmek (orta fan) en iyisi.
  • bende hıtachı 14000 inverter var oda yaklaşık15-20 m.kare arası,kış başında 26 ya alıyorum ve kış bitene kadar hiç değiştirmiyorum,yazlarıda 20 de çalışıyo sürekli
  • arkadaşlar bende genelde 27-28 derecede kullanıyorum ama doktorların tavsiye ettiği ideal sıcaklık 24 C %45 nem ama biz Türk milleti olarak sıcağı sevdiğimiz için bu kriterlere uymayı bırak yanından bile geçmiyoruz.benim klimamı 26 set etsem içeriyi rahatlıkla 25 C yapar ne olur hem tasarruf hem doktorların tavsiyesine uymuş oluruz. klima kullanan arkadaşlara filtreleri en fazla iki haftada bir temizlemesini öneririm elektrik faturasına direk yansıyor.inverter klima kullananlar ise daha uzun çalıştırmalı açıp kapama yapmak yerine derece düşürmeli çok soğuk havalarda düşük ayardan başlamalı ve en önemlisi de kapıyı fazla açıp kapamamak.
  • Katiliyorum...
    Bence evin,kapinin yada ne bilim pencerenin yalitimi da icerdekiyi isiyi muhafaza etmekte birebir oynuyor.O yuzden kapi pencerelere bu yonde önlem alınırsa içerdeki ısı derecesi daha uzun muhafaza edileceginden klima stabil olarak çalışacagindan tasarrufu direk etki etmiş olacaktır.


    quote:

    Orjinalden alıntı: enjoy46

    arkadaşlar bende genelde 27-28 derecede kullanıyorum ama doktorların tavsiye ettiği ideal sıcaklık 24 C %45 nem ama biz Türk milleti olarak sıcağı sevdiğimiz için bu kriterlere uymayı bırak yanından bile geçmiyoruz.benim klimamı 26 set etsem içeriyi rahatlıkla 25 C yapar ne olur hem tasarruf hem doktorların tavsiyesine uymuş oluruz. klima kullanan arkadaşlara filtreleri en fazla iki haftada bir temizlemesini öneririm elektrik faturasına direk yansıyor.inverter klima kullananlar ise daha uzun çalıştırmalı açıp kapama yapmak yerine derece düşürmeli çok soğuk havalarda düşük ayardan başlamalı ve en önemlisi de kapıyı fazla açıp kapamamak.
  • arkadaşlar klimamız devamlı çaşlı bu dogru ınverter için ama dikkat edin şunada hiç olmazsa yrimizden hiç kalmıyorsak mesela gece yatarken kapıyı azıcık açık bırakın içerisi havasız kalıyor gündüz ise arada sırada gir çık yaptıgımız için içeri yaze hava giriyorda,

    bende 22 derece yapıyorum klimamım oda oturma seviyesi 24 derece oluyor bana fazlası ile yetiyor.
  • Bende 22 derecede kullanıyorum, diğer tüm ayarları otomatikte... ayrıca birde sessiz mod var benimkisinde, onuda açık tutuyorum. O açık olunca en düşük ayardaki üfleme hızından bile daha düşük üfleme yapıyor. Özellikle yatarken rahatsız etmiyor. Panasonic İnverter -24400BTU ısıtma- Kullanıyorum bu arada... Benim saat eski tip, geçen hesapladım. 12 saatte 8kw. elektrik harcamış. Dış sıcaklık 0-2 derece arasıydı. elektrik bulunduğum yerde kw/s 0,230 kuruş. Çok memnunum, fakat panasonic marka olarak TR de çok zayıf, keşke bir toshiba bir mitsubshi gibi reklam, servis ve satış ağına önem verse...
  • Arkadaşlar bizim odanın pencereler pvc olduğu için oda bi soğudu mu kolay kolay ısınmıyor. yaklaşık 10dk lık soğutma en az 1 saat serin tutuyor odayı.
    Sizce 10dk 17°C de açıp 50dk beklemek mi yoksa 1 saat 28°C açıp bırakmak mı daha tasarruflu?
  • Klimayı 24 saat çalıştırmalısınız. Klima 24 saat çalıştırılınca istediğiniz sıcaklığa gelince durur, odayı istenilen sıcaklıkta tutar. Ayrıca cam çok az da olsa açıksa klima işe yaramaz, fırın, elektrik süpürgesi, halojen lamba falan çalışıyorsa yine işe yaramaz. Böyle cihazlar çalıştıracağınızda klimayı kapatın işiniz bitince 5 dk cam açın kapatın sonra klimayı geri açın soğusun. (Böyle cihazlar dediğim sadece fırın elektrik süpürgesi halojen lamba ütü gibi çok ısınan şeyler bilgisayar tv falan değil).
    Tasarruflu ampul kullanmanız soğutma performansını ayrıca arttıracaktır.

    Klimanın sıcaklık değerini içerisinin sıcaklığı ne kadar olsun istiyorsanız o kadar seçin 24 saat açık tutun içerisi hep aynı sıcaklıkta kalsın. Kapatırsan içerisi ısınır sonra geri açtığınızda içeriyi soğutmak için çok elektrik harcar. Üstelik içerisi de sıcak kalır.

    En iyisi ve tasarruflusu 23 C

    Dışarıdayken ve uyuyorken 26 C.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzinli Jeneratör -- 12 Haziran 2014; 11:48:04 >
  • tasarruflu klima kullanmak çok etkili ama yine de çok elektrik tüketiyor. özellikle yaz için, elektrik tedarikçisini değiştirip indirimli elektrik kullanma fikri de iyi.

    https://www.cazipenerji.com 'da elektrik tüm ucuz elektrik satan tedarikçilerin tekliflerini kaşılaştırıp anında geçiş yapıyorsunuz. Önce sisteme girip il ve abone grubunuzu seçin, daha sonra faturanızın kimden ve kaç para geldiğini yazın. Zaten hemen karşınıza teklifler çıkıyor. aksa elektrik akenerji sepaş enerji eren enerji akedaş elektrik sönmez enerji hepsinin teklifleri anında çıkıyor.

    aylık 450 tl gibi bir faturam geliyordu, sistem bana yılda 633 tl indirim çıkardı. tüm işlemleri de onlar yapıyorlar sözleşme vs. kapıda imzalatıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.