Şimdi Ara

boya göre ideal kilo ne olmalı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
27.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • örnek vereyim benim boyum

    1.76 kilom ne olmalı ?


    1.76boy
    63kilo



  • walahi ben televizyondan şöle bişi duymuştum.hangi doktorun sölediğini hatırlamıyorum.
    mesela sen 1.76'sın yha kilonda 66 olması lasımmış..
    yani boyunun 76 kısmından -10 yapıcakmışşsın ..
    ideal kilo yaz google'a orda ölçmek için 1-2 site çıkıyor hem cinsiyet faland soruyor ona bi bak istersen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: elif safak

    walahi ben televizyondan şöle bişi duymuştum.hangi doktorun sölediğini hatırlamıyorum.
    mesela sen 1.76'sın yha kilonda 66 olması lasımmış..
    yani boyunun 76 kısmından -10 yapıcakmışşsın ..
    ideal kilo yaz google'a orda ölçmek için 1-2 site çıkıyor hem cinsiyet faland soruyor ona bi bak istersen


    EYW
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 6 Kasım 2008; 20:10:33 >
  • üzülme cnm yemene dikkat et birazda yürüyüş yap düzelmicek bişey değilki...oruç tutmayı dene mesela gece boyu yemeden durailir sadece saatinde yersen meseLa (= hem öyle yapınca belli süre sonra midende küçülür yeme istein okdr olmaz kiloda almamış olursun :)
  • bende 1993 -1.76 boy - 63 kılo
  • Ideal kilo boya bakarak belli olmaz. Herkesin vucudu degisiktir. Ben 70 kilo olurum ama vucudum kas oldugu icin fit gorunurum baskasi 70 kilo olur ama vucudu hep yag oldugundan hic de fit gozukmez. Bu yuzden sadece boya bakarak ideal kilo hesaplanmasi sacmaliktir.
  • http://www.idealkilo.org/hesaplama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 6 Kasım 2008; 21:01:57 >
  • haklısın yiğit benım arkadas benden 6 kılo fazla cok daha fit gorunuyor bunun çaresi nedir
  • kolay olan hesap boyundan 110 cıkarmandır..bunun formulude war ama aşagı yukarı bu degerde cıkar.ama şöle bi problemde war senin bedeninin %kacı yag,kas kemik bunların hesaplanması gerekir.

    ayrıca ideal kilo fit olmak değildir.ideal kilo insanın yaşamını etkilemeyecek olan kilodur.herkes fit olması gerekmez sağlıklı olun fit gözüken bir insandan daha dayanıklı olabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dewr

    kolay olan hesap boyundan 110 cıkarmandır..bunun formulude war ama aşagı yukarı bu degerde cıkar.ama şöle bi problemde war senin bedeninin %kacı yag,kas kemik bunların hesaplanması gerekir.

    ayrıca ideal kilo fit olmak değildir.ideal kilo insanın yaşamını etkilemeyecek olan kilodur.herkes fit olması gerekmez sağlıklı olun fit gözüken bir insandan daha dayanıklı olabilirsiniz.



    görünüşde çok önemli ama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fenerista07

    http://www.idealkilo.org/hesaplama




    Bu sitedeki yerlere rakam yazılmıyor.
    Şunu deneyin bir dehttp://www.idealkilohesaplama.com/kalori-hesaplama.php#
  • yiğit arkadaşımız biraz ters çıkmış ama ben orda bişey iddaa etmedim.sadece tv'e doktorlardan birinn konuşmasında söylediğini dedim.ideal kilo hesaplama war nette dedim sanırım bu kısmı okunmamış.ama en güzel yolu doktora gidip kemik ağırlını yağ ağırlığını frklı frklı ölçtürmek..ona göre doktorun bi tavsiyesi olur.yda hiç kaç kilo ideal die düşünmeyin.tipiniz nası hoşunuza gidiyosa o kiloya inene kdr uraşın..



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceza2323 -- 7 Kasım 2008; 5:21:38 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceza2323 -- 7 Kasım 2008; 5:31:16 >
  • Yok estagfurullah ben kimsenin mesajini karsilik alarak yazmadim. Bu benim genel yazi tarzim o yuzden kimseyle alakasi yok, sert cikmislikla alakasi da yok.

    Netde ideal kilo hesaplamalari oldugunu bende biliyorum. Sadece bunun birsey ifade etmedigini soyluyorum. Sadece boya bakarak ideal kilo hesaplanmasi yapilamaz. Bunu hesaplamak icin kesinlikle doktora basvurulmali dedigin gibi. Testler falan yapilmadan bu tur bir bilgiye ulasilamaz. Eger ulasilsa bu tur seylerle ugrasan doktorlar issiz kalirlardi zaten.

    Mesela konuda boyunuzdan 110 cm cikarmalisiniz vs vs turu seyler denmis. 1.80 boyu olan herkesin ideal kilosu 70 midir? Tabi ki de hayir. Agirlik calisanlar , basketbolcular, futbolcular ya da normal bir adam. Bu yuzden herkesin ideal kilosu kendinedir. Oyle bir siteye boyu kiloyu yazmakla bulunamaz.




    Arkadaslar ceza2323'un mesajlari icin ozur dilerim. Kendi bilgisayarimda sorun oldugundan bi 5 dk kardesimin pcden gireyim dedim. Kendi uyeligimden girmeme ragmen nedense 2 kez onun uyeliginden yazdi. Nedenini bende anlayamadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 7 Kasım 2008; 5:34:51 >
  • Beden kitle indexi...

    x = ağırlık (kg) / boyun karesi (m2)

    örnek:

    boy: 1.83 m
    kilo: 90 kg

    x = 90 / 1.83*1.83 = 90 / 3.3489 = 26.8745 ~ 26.9
    25<26.9<30 aralığındayım yani fazla kilolu.


    19<x<25 normal aralıktır.
    25<x<30 kilolu aralığıdır (fazla kilolu)
    30<x<40 obezite aralığıdır (şişman)
    40<x morbid obezitedir. (hastalık derecesinde)

    edit. ideal kilonuz kemik yapınıza ve kas yapınıza göre değişmekle birlikte 22-23 arasıdır. (duruma göre 20-25 arası değişebilir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroil -- 7 Kasım 2008; 13:45:46 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: albati


    quote:

    Orjinalden alıntı: fenerista07

    http://www.idealkilo.org/hesaplama




    Bu sitedeki yerlere rakam yazılmıyor.
    Şunu deneyin bir dehttp://www.idealkilohesaplama.com/kalori-hesaplama.php#


    İnternet Explorer da çalışıyor
  • Boya göre ideal kilo BKİ dediğimiz oranla bilinir.Yalnız şöyle bir ayrıntı var.Yukarıda da bir arkadaş demiş.Benden daha kilolu bir arkadaşım benden daha fit gözüküyor diye.Onun nedeni şu ; herzaman söylenir.Spor yapan yada genetik olarak kas dokusu fazla olan insanlar kiloları çok olmasına rağmen fit görünürler.Yani kimi doğumdan gelen güzel ve kas oranı fazla bir vücuda sahiptir.Kimi de yağlanmaya meyilli bir vücutla baş başadır.Ama hırslı ve düzenli bir çalışma ile o kişi de kaslı fit bir vücuda sahip olabilir.Bunun örnekleri çok fazladır.O yüzden kimse şunu demesin.Ben asla fit olamam ve düzgün bir vücuda sahip olamam.Tam tersini söylüyorum.Çalışırsanız ve bunu da yaşam biçimi haline getirirseniz,dengeli bir beslenme ile harika bir vücuda sahip olabilirsiniz.Hep diyoruz ya spor spor diye.İşin sırrı burda.Günlük sporunuzu yapın,beslenmenize dikkat edin.Lifli yiyecekleri bol yiyin,meyve ve sebzeyi bol alın yani.Beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği az da olsa alın.Trans yağlardan ve doymuş yağlardan uzak durun.Onun yerine balık ve tavuk gibi protein depolarına yönelin.Sabahları zeytinyağı ve elma sirkesi serpilmiş salatanızı yiyin,zeytininizi yiyin,yağsız peynirinizi yiyin.Şekersiz çayınızı için.Abur cubur ve kola denen şu endüstri faciasından uzak durun.Bodynizi ve kardio egzersinizi yapın.Bakın bakalım sizi kim durdurabilir.Ne dağlar ne denizler önünüzde duramaz.Hareketli bir yaşam tarzınız olur.Mutluluk da sporla beraber gelir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aksemseddin

    Boya göre ideal kilo BKİ dediğimiz oranla bilinir.Yalnız şöyle bir ayrıntı var.Yukarıda da bir arkadaş demiş.Benden daha kilolu bir arkadaşım benden daha fit gözüküyor diye.Onun nedeni şu ; herzaman söylenir.Spor yapan yada genetik olarak kas dokusu fazla olan insanlar kiloları çok olmasına rağmen fit görünürler.Yani kimi doğumdan gelen güzel ve kas oranı fazla bir vücuda sahiptir.Kimi de yağlanmaya meyilli bir vücutla baş başadır.Ama hırslı ve düzenli bir çalışma ile o kişi de kaslı fit bir vücuda sahip olabilir.Bunun örnekleri çok fazladır.O yüzden kimse şunu demesin.Ben asla fit olamam ve düzgün bir vücuda sahip olamam.Tam tersini söylüyorum.Çalışırsanız ve bunu da yaşam biçimi haline getirirseniz,dengeli bir beslenme ile harika bir vücuda sahip olabilirsiniz.Hep diyoruz ya spor spor diye.İşin sırrı burda.Günlük sporunuzu yapın,beslenmenize dikkat edin.Lifli yiyecekleri bol yiyin,meyve ve sebzeyi bol alın yani.Beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği az da olsa alın.Trans yağlardan ve doymuş yağlardan uzak durun.Onun yerine balık ve tavuk gibi protein depolarına yönelin.Sabahları zeytinyağı ve elma sirkesi serpilmiş salatanızı yiyin,zeytininizi yiyin,yağsız peynirinizi yiyin.Şekersiz çayınızı için.Abur cubur ve kola denen şu endüstri faciasından uzak durun.Bodynizi ve kardio egzersinizi yapın.Bakın bakalım sizi kim durdurabilir.Ne dağlar ne denizler önünüzde duramaz.Hareketli bir yaşam tarzınız olur.Mutluluk da sporla beraber gelir.



    Çok güzel bi şekilde açıklamışsın. %100 katılıyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.