Şimdi Ara

silinsin. teşekkürler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
59.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • silinsin. teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 15 Mayıs 2013; 20:10:45 >



  • eskiden oks ile askeri liselere alıyolardı şimdi hangi sınavla alıyolar bilmiyorum liseden sonrada öss puanı ile harp okuluna alıyolarhttp://www.kho.edu.tr/KHO_anasayfa/giris/index.html
  • ALS'ye girmen gerekiyordu. Neyse geçti artık..
    Liseyi bitirdikten sonra ÖSS sonucuna göre sivil lise kaynaklılar için seçim aşamaları oluyor. ÖSS zamanı harp okullarının internet adreslerinin duyurularından takip edersin. Yeterli görülürsen alınır Harp 1 olarak başlarsın.

    edit : Jandarma filan demişsin sonradan senin dediğin Uzman Çavuş. Subay olabilmen için önce astsubay olabilmen gerekir sonra da subay yani mucize. Uzman olarak kalırsın 45 yaşında da koşamıyorsun artık denilerek meslekten atılır 65 yaşına kadar da emekli olabilmeyi beklersin. Neyse astsubay olmak daha kolay bu arada yine ÖSS puanı ile alınıyor ama daha fazla öğrenci alımı olduğundan girme şansın daha fazla. Sonra da parlak bi sicilin olur ve sınavını da geçersen teğmen olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 13 Kasım 2008; 22:46:05 >
  • Üniversiteden bilgisayar mühendisi,doktor v.s olarak mezun olursanız,subaylık sınavlarına katılarak direkt teğmenlikten başlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 13 Kasım 2008; 23:26:39 >
  • ben maliye mezunuyum uzun dönem olur mu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blade14

    ben maliye mezunuyum uzun dönem olur mu

    aralık döneminde gideceksen çok zor
  • Muvazzaf Subaylık için Harp Okullarına müracaat edecek olan adaylara bir çok şart koşuluyor bende araştırıken uygunmuyum değilmiyim diye online kontrol eden bir yer buldum sanada faydası olur umarım linke tıklayıp ulaşabilirsin Subaylık Şartları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winchester

    eskiden oks ile askeri liselere alıyolardı şimdi hangi sınavla alıyolar bilmiyorum liseden sonrada öss puanı ile harp okuluna alıyolarhttp://www.kho.edu.tr/KHO_anasayfa/giris/index.html





  • Subay olmak için 4 yöntem vardır.Baya bi araştırma yaptım bende olmak istiyordum,vazgeçtim.
    *Birincisi 8. sınıf öğrencisiyken als (askeri liseler sınavları) girersin.Eğer iyi bir puan yapabilirsen ve mülakatlarıda geçersen kuleli,maltepe,ışıklar gibi askeri liselerde okuyabilirsin.(ben tavsiye etmem çünkü 8 sene askeri okullarda çekilmez en azından ben dayanamam o yüzden 2. yöntemi tavsiye ediyorum)
    *İkinci olarak öss şimdiki ikili sistemde ygs ve lys sınavlarına girersin.Baraj puanlarını geçebilirsen mülakatlarıda geçersen harp okullarına girebilirsin.Bildiğim kadarıyla deniz ve hava 300,kara 800-900 kişi alcakmış bu sene.Deniz ve hava için sayısal,kara için tm ve sayısalcı olman gerek.4 senelik okuldan sonra teğmen rütbesiyle mezun olursun.1 senelik sınıf okulu eğitiminden sonra atanırsın.
    *Üçüncü yöntem öss den astsubay meslek yüksek okullarından birini kazanırsın.bu okullar 1.bölüm puanından alırlar ve girmesi kolaydır.2 yıl okursun ve mezun olursun.6 sene astsubay olarak görev yaparsın.Altıncı senende subaylık sınavlarına girme hakkı kazanır ve eğer sicilinde iyiyse sınavdada başarılı olursan teğmen olursun.
    *Dördüncü olarak normal bir üniversiteye gidersin.4 yıllık okursun.Askeriyenin istediği kriterlere okuduğun bölüm ve sen uyuyorsan sözleşmeli subaylık sınavlarına girer eğer kazanırsan 6 aylık bir eğitimden sonra teğmen olursun.muvazzaf subaylardan hiçbir farkın olmaz.Gerek orduevi gerek lojman gerekse gatadan onlar gibi faydalanır aynı maaşıda alırsın.

    Bunların yanında geçici bi subaylıkta bana yeter diyorsan;4 senelik bir okul okur yedek subay yani asteğmen olarak 8 ay subaylık yaparsın.Hevesini alırsın heralde :)

    Ben girmedim ama subay olan arkadaşlarım ve akrabalarım çok zor olduğunu söylüyorlar yani eğer çok istiyorsan git babam istiyor fln diye gitme.Yoksa daha okurken dayanamaz bırakmak zorunda kalırsın..Hakkında Hayırlısı olsun..




  • @omertacı

    Kardeş gecic subay olup sonra kalmak istersen kalamıyormusun?
  • Subay olmadan önce

    Ankaraya git C.tesi - Pazar günleri harbiyelilerin çarşı izinleri var

    Onlarla konuş ondan sonra subay olmaya karar ver
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 8 Eylül 2011; 20:58:13 >
  • Ya Bunun İçin Şartlar Şölemiş Evi Falan İpotek Eddiriliomuş Okumadımmı Da Ev Gidiomuş Okumadımmmı Yani Ne Kadar Kötü Oldummu Dersler Ev Elden Gidio Bilgilendirirseniz Soalun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErenKaygusuz

    Ya Bunun İçin Şartlar Şölemiş Evi Falan İpotek Eddiriliomuş Okumadımmı Da Ev Gidiomuş Okumadımmmı Yani Ne Kadar Kötü Oldummu Dersler Ev Elden Gidio Bilgilendirirseniz Soalun

    taahütveriyorsun "ben yapamadım bırakıyorumw dersen belli bi miktar talep ediyolar o da aşağı yukarı bi ev parasına denk gelebilir.
  • *İkinci olarak öss şimdiki ikili sistemde ygs ve lys sınavlarına girersin.Baraj puanlarını geçebilirsen mülakatlarıda geçersen harp okullarına girebilirsin.Bildiğim kadarıyla deniz ve hava 300,kara 800-900 kişi alcakmış bu sene.Deniz ve hava için sayısal,kara için tm ve sayısalcı olman gerek.4 senelik okuldan sonra teğmen rütbesiyle mezun olursun.1 senelik sınıf okulu eğitiminden sonra atanırsın.


    tm ve sayısalcı demissin tm ney ve eşit ağırlık ve sözel okusam olur muyum ? sayısal okumasamda ?
  • Askeri okullar'da başarılı olamazsan para cezası felan ödüyomuşsun diye birşey duymuştum sallama bi duyumda olabilir bilemiyorum yani.
  • Arkadaşlar sayısal değilde sözel olsa olmuyor mu?
  • Kolumda platin var subay olabilir miyim ? sorun çıkar mı ?
  • Ben Suan Almanyada okulumu bitirdim. 18 Yasindayim. Iki sene bi özel okula yazildim Sonrasi Türkiyede Subay olmak istiyorum gereken sartlar nedir Yardimci olursaniz sevinirim
  • -abdye biat etmek
    - cemaatci olmak
    - pkkya terorist diyememek
    - VATAN HAINI OLMAK
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.