Şimdi Ara

KLAVYEDE YAZMAYA SON,KONUŞMAYI YAZAN,YAZILIM ÇIKTI!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KLAVYEDE YAZMAYA SON,KONUŞMAYI YAZAN,YAZILIM ÇIKTI!!!
    konuştuklarınızı anında yazıya çeviren yazılım çıkmış
    fiyatı 210 ytl den satışa çıkmış
     KLAVYEDE YAZMAYA SON,KONUŞMAYI YAZAN,YAZILIM ÇIKTI!!!

    ALINTI
    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=372730
    BİLGİSAYAR, KONUŞMAYI YAZIYA DÖKECEK
    Türk teknoloji şirketi CTD Systems, bir ilke imza atarak, Türkçe konuşmaları bilgisayarda yazıya dönüştüren 'dikte' yazılımını geliştirdi.
    ANKARA - Klavyeyi ortadan kaldıracak yeni teknoloji, kullanıcının sesini bir kez bilgisayara tanıtmasının ardından devreye giriyor ve sesle bilgisayara komut da verilebiliyor.
    CTD System A.Ş Ar-Ge Müdürü Çetin Çetintürk, Türk araştırmacıları ve girişimcilerinden oluşan şirketlerinin, konuşma tanıma sistemleri üzerine 8 yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucu 'dikte' isimli yazılımı geliştirmeyi başardığını bildirdi. Çetintürk, 'dikte'nin bugüne kadar 'dünyada yapılmış ilk ve tek Türkçe konuşma-tanıma sistemi' olduğunu belirtti.
    Dikte'nin, aynı zamanda 'en yüksek kapasiteli' konuşma tanıma sistemi de olduğunu söyleyen Çetintürk, 'Bundan sonra Türkçe yazıları, konuşarak bilgisayara yazma imkanına sahip olunacak' dedi.
    Türkçenin sondan eklemeli bir dil olduğundan kelime çeşitliliğinin çok olduğunu vurgulayan Çetintürk, 'Bu nedenle bugüne kadar kimse bu konunun yanına bile yanaşamadı. Geliştirdiğimiz Türkçe konuşma tanıma sistemi, aynı zamanda dünyanın en yüksek kapasiteli, en hızlı sistemi. Algoritmalar, bugünün en modern işlemcilerini sonuna kadar kullanıyor. Hatta 4 çekirdekli işlemciler şu an yetmiyor, 16 çekirdekli istiyoruz. Çünkü insanın algılaması ve tanımasıyla yarışıyoruz' ifadesini dile getirdi.
    Çetintürk, söz konusu teknolojinin kullanımı ile ilgili şöyle konuştu:
    'Dikte kullanılırken, kullanıcının mikrofon takması ya da masasında mikrofon bulundurması gerekiyor. Konuşurken mümkün olduğunca düzgün telaffuz etmesi, cümleleri doğru seslendirmesi gerekiyor. Kullanıcının sesini ilk başta bilgisayara tanıtması işlemi 3-4 saat sürüyor. Bu esnada ekranda görülen yazılar uygun bir şekilde telaffuz ediliyor. Hem kullanıcının sesini bilgisayar öğreniyor, hem de kullanıcı sistemi ne şekilde kullanması gerektiğini öğreniyor.
    Böylece kullanıcının konuşarak yazı yazması, hatta bunun ötesinde konuşarak elektronik posta yollama gibi klavye ya da mouse kullanarak yapılabilecek komutları da sesle yapması mümkün oluyor.
    Diğer kullanımında ise dikte ile chat programlarında da sesi yazıya dönüştürerek karşı tarafa iletebiliyor. Yazılım paketinde outlook entegrasyonu opsiyonel olarak sunuluyor. Birtakım komutları sesle verebiliyorsunuz.'
    Çetintürk, geliştirdikleri sistemin bir kelime kökünden 16 milyon kelime türetebildiğini, 25 bin kökü tanıyabildiğini, teorik kelime kapasitesinin de 300 milyar dolayında olduğunu kaydetti.
    Genel versiyonun gelecek hafta teknomarketlerde yerini almasının ardından ortopedik ve görme özürlüler için de ek paketlerin çıkacağını, bu teknolojinin, özürlülerin pek çok işini kolaylaştıracağını belirten Çetintürk, 'Türkiye'de çok ciddi bir görme özürlü grup var. Bu insanlar da artık kendilerine gelen yazıları okuyabilecekler ve cevaplayabilecekler. Ortopedik özürlülerin klavye kullanamayanların da bilgisayar kullanması için önemli bir imkan doğmuş oldu' diye konuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade8572 -- 20 Kasım 2008; 19:47:48 >



  • Ben de web sitesini yazayım:
    http://www.dikte.com.tr/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.