Şimdi Ara

116. Jandarma Er Eğt. Alay Komutanlığı ÇANAKKALE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
77.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burda acemiligini yapacak veya yapmış olupda ustaya nereye düştüğünü söyleyecek birileri varmıdır
    ben 12 aralık cuma günü birlige teslim oluyorum. bakalım nasıl bi yer.
    varmı baska burada acemiligini yapacak, ben istanbuldan gidiyorum



  • 325. Dönem'den buraya düşen varmı arakadaşlar... :)
  • vay be aradan yaklaşık 2 sene geçmiş. ilk mesaj gitmeden önceydi.. şimdide döndükten sonra. görüyorumki hala kimse cevap yazmamış. ben söyliyim. acemiligi canakkalede yapıpda ustalıgı antalya/side de yaptım.
    88/4 son imparator.
  • 116'NCI J.ER EĞT.A.K.LIĞI/ÇANAKKALE

    ben 27 mayısda teslim oluyorum 90/2

    istanbuldan düştüm
    acaba usta birliği ne olur
    birazda bilgilendirirsen sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electi -- 10 Mayıs 2010; 15:53:06 >
  • Usta birliğinde nereye düşeceğiniz tamamen şans :) size meslekçi olma doğu çıkar diyecekler biz olmadık yine bitlis çıktı. Doğuya çok asker gidiyor 116'dan. Hakkari, şırnak, bingöl, batman, tunceli'ye gidenler var.Herşey %50-50. :) 116'da geçireceğiniz günlerin tadını çıkarın. 8. bölüğe düşerseniz şanslısınız. İstanbul sorusuna gelince en yakın devrem istanbul'lu siirt'e gidiyor 15'inde 116'dan :) Tabi şuda bi gerçek asker olduktan sonra herşeyi benimsiyorsunuz doğu olmuş batı olmuş koymuyor. İlk 1 haftadan sonra alışırsınız. Stresse girmeyin günler çok çabuk geçiyor. Ayrıca çantanızı çok doldurmayın. Havlu, şampuan, traş köpüğü, gecelik, eşortman, terlik almayın orda herşeyi veriyorlar, içliğe gerek yok geterince sıcak. Kolay gelsin hepinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenos -- 10 Mayıs 2010; 22:52:00 >
  • o devren ben oluorum devrem meslekçi olsaydım 10 kat daha iiydi siirte düşmeyi geç bide ktm atm olayları var mevzular bok yani doğuya düşen 90/2 kardeşlerimize hiç bişi diemiorum beklein görün :) İt durmaz ve uzm j komutanlarınız sizleri g3ler sizleri bekler gençler:)
  • ben
    3.5 senedir grafikerim bonservis götürücem
    ayrıca turizm okudum lise 2 de bıraktım
    bunları söylim belki faydası olur
  • Sence bayan kuaförünün ve ud sanatçısının şırnak'ta ne işi var? Bu iki adamda doğuya gitti. Dağıtım tamamen şans. İstanbul ağırlıklıydı bizde ama doğuda yeterince vardı. Turizm jandarması yok 116'da. Cezaevi eğitimi veriyorlar. Tabiki kendinle ilgili olan evrakları bildir. Ama dağıtımda şansına bağlı. 4 yıldır reklam şirketinde yöneticiyim, çok iyi derecede ingilizce biliyorum, programcılık konusunda bilgiliyim,iktisat 3. sınıftayım, diksiyon ve aksanım oldukça düzgün, 30 yaşımdayım fakat bitlis'e gidiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenos -- 10 Mayıs 2010; 23:39:39 >
  • walla dostum bnm asıl işim moda fotoğrafçılığı,sonrasında şarkıcı ve manken menajerliği yaptım askere gelmeden 20 gün önce de atv de program yapıordum
    profesyonel kameraman,fotoğrafçıyım 10 diil 20 parmak klavye biliorum acaip bi çenem var bi boka yaramadı anca gittim ask raporu aldım o zmn rahatladım istediini de orda hiçbir işine yaramaz acemisin çnk ;)
  • Hayırlısıyla gider bitirirsin takma kafana Çanakkale güzel yer.116 görebileceğin en temiz ve düzgün kışla. Dağıtımıda düşünme neresi çıkarsa çıksın biticek bu askerlik. Sana şimdiden kolay gelsin.
  • herşey şans ama
    meslekçiler dedikleri kadar
    doğumu hep

    arada kaldım
  • bir öyle diyolar bir böyle
    merak ediyorum
    meslekçilermi çok batıydı
    yoksa diğerlerimi

    ayrıca tekirdağ veya edirne deliler gibi istiyorum
    çıkan oldumu çok
  • Bizim bölükten sanırım 300 kişi arasından 6-7 kişi Tekirdağ ve Edirne tarafına gitti. Türkiye'nin her yerine gidebiliyorsun. Meslekçilerde de Ankara - İstanbul'dan Bingöl - Şırnak'a kadar gidenler vardı. Meslekçi olmadım, çünkü 30 gün önce gelipte rahatımı bozmak ve erkenden dağıtım iznimi kullanmak istemedim. O senin kararın ama meslekçiler doğuya diye bişey yok. Belli bi sayı istersen kaba taslak sayı verebilirim. :) Meslekçi 70 kişi kadardı bunlardan 10 tanesi doğuydu, kalan 280 kişidende 40 kişi doğuydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenos -- 10 Mayıs 2010; 23:54:28 >
  • dostum eskidenmiş o meslekçi doğu normal batı die traş onlar bu iş tamamen şans gerisi fasafiso torpil fln düşnme anca torpil ankaradan yaptılır aman tüm komutanlar bni çok sewio kimseyle derdim yok bn doğuya gitmem bunu hatırlamadan unut yok öle bişi çnk tamamen şansına kalan birşey
  • sanırım meslekçilerin
    tekirdağ yada edirne oranı
    diğerlerine göre daha az
    kusura bakmayın yordum sizi
  • Bunları kışlaya girene kadar kafana takarsın. İçeri girdiğinde umrunda olmayacak. Hatta dağıtımdan 1 gün sonra doğu çıkarsa biraz buruk olacaksın. Sonra herşey normale dönüyor. Nihayetinde askersin emir neyse onu yapacaksın. Seçme şansın yok. :) O yüzden söylenenleri takma askerliği doya doya yaşa. 350 kişide 7 kişi dediğin illere gitmişse senin şansın %2 tabi tüm alayda nedir onu bilmiyorum ben 8. bölüğe göre değerlendiriyorum :) Doğuda ise bu rakam %15'e çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenos -- 11 Mayıs 2010; 0:03:12 >
  • evet arkdaşalar bende 2003 yılı 295. kısa dönem olarak 116. jandarma alayı otoyolun sağında 8. bölükte (ki zaten sadece orda kısa dönemler var diğer yolun üstündeki itdurmaz tepesinde uzun dönem askerler eğitim yapıyor.) acemilk yaptım.


    yaklaşık 300 kişinin hemen hepsi ankaraya düştü belkş toplam 20 kişi başka illere düşmüştür bu rakam bile abarı o kadarda yoktu belkide.


    otomatik olarak meslekçisiniz zaten.

    uzun dönemler kısa dönemleride sevmezler haberiniz ola
  • evet arkadaşlar hayırlı teskereler hepinize kısaca 116 için bilgi vereyim çanakkale merkezdedir güzel bir yerdir çok fazla zorluk çekmezsiniz komutanlarınız özellikle alay komutanı iyidir askere değer verir eğitimler zor değildir önceden asayiş eğitimi verilirdi şimdi ise cezaevi eğitimi verilmektedir o yüzden türkiyede nerede cezaevi varsa oraya çıkma ihtimali vardır usta birliğinin doğu batı farketmez bence çok düşünmeyin çanakkalenin tadını çıkarın her dönem 3000 civarı acemi er gelir 8 bölük vardır 8. bölük sosyete bölüğüdür düşen varsa bu bölüğe ne demek istediğimi anlar meslekçi vede şoför olanlar 1 ay orada kalır yemin törenindn sonra asıl yerlerine giderler bence bir mesleğin varsa mesleğini icra etmek güzel bir olay bu tamamen size kalmış doğu batı ayrımı meslakçilerde de yoktur ama gittiğin yerde işini yaparsın bu birazda şans işi senin gittiğin döenmde nerede meslekçi ihtiyacı varsa (mesleğine göre) oraya düşersin çanakkalede bile kalabilirsin lafın kısası bence 116 güzel bir eğitim birliği gidenlere oranın değerini bilin derim ilk zamanlar sıkıntılı günler geçirseniz bile sonrada alışacaksınız hayırlı teskereler
  • 337.dönem olarak tertiplerle haberleşelim. Evet başka var mı
  • bende 337.dönem çanakkale jandarma olarak oraya gideceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.