Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
53
Favori
475.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gkkt

    2001 vectra b aracımda abs bazen calısıyor bazen calısmıyor kafasına göre. serv****isayarda beyin bozuk hatası o
    alıyoruz ve 2 secenek var ya beyin değişecek yada tamir edilecek. 1 yıl garantili şekilde 400 milyona tamir ediyor.(tamir eden kişiye daha önce 2 motor beyni 1 havayastıgı beyni tamir ettirmiştim güvenilir biri zaten tanırsınız turhallı kendisi ve türkiyede tek diye biliyorum) bunu daha ucuza garantili şekilde tamir edecek tanıgınız biyer varmı.yoksa yeni beyinmi almalıyım.yada beyine dokunmadan tamir edilebilirmi bu arıza?

    edit: yukarda yazanları okumadan yazmıştım msajı. sanırım sizde tamir üzerine uzmansınız.



    Önemli değil beyin arızaları neden hep 400-500 den kapı açıyorlar anlamıyorum.
    Beyindeki arızaya göre ücret istenmeli bence.


    Tamiri mümkündür tabiki en uygun fiyat arıyorsanız her zaman burdayım.
  • ABS arızalarınız hakkında şikayetleriniz varsa mutlaka bana bildirin yardımcı olurum.
  • selam hakan usta; benim aracta da şöyle bi sorun var. gerci sorun mu ondan da emin değilim ama. servisteki adamlar olayı anlattıgımda hiç arabaya bakmadan normal dediler. abs devreye girdiğinde aracta acayip bi ses oluyor. yoldan gecen yayaların duyabilecegi bi şiddette. bir de 30-40 la giderken karlı yolda frene bastıgımda belli bir noktadan sonra fren pedalına basamıyorum sanki yarım pedal basmıs gibi geliyor fren bana. arac bana göre durmuyor. bunu 30 da giderken yapıyor. 80-90 da giderken hiç durmaz o zaman. şunu da söylemeliyim ki ilk defa abs li araca biniyorum. bu olanlar normal mi hakan usta. aracım megane 1 . ilgine tşkler.
  • Arabamda abs var ancak şimdiye kadar devreye girdiğini görmedim sırf devreye girsin diye birkaç kez deneme amaçlı sert fren yaptım ama ne pedalda bir titreme hissettim ne de abs ışığının yanıp söndüğünü gördüm..Herhangi bir sorun belirtisi de yok şu an..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratnet

    selam hakan usta; benim aracta da şöyle bi sorun var. gerci sorun mu ondan da emin değilim ama. servisteki adamlar olayı anlattıgımda hiç arabaya bakmadan normal dediler. abs devreye girdiğinde aracta acayip bi ses oluyor. yoldan gecen yayaların duyabilecegi bi şiddette. bir de 30-40 la giderken karlı yolda frene bastıgımda belli bir noktadan sonra fren pedalına basamıyorum sanki yarım pedal basmıs gibi geliyor fren bana. arac bana göre durmuyor. bunu 30 da giderken yapıyor. 80-90 da giderken hiç durmaz o zaman. şunu da söylemeliyim ki ilk defa abs li araca biniyorum. bu olanlar normal mi hakan usta. aracım megane 1 . ilgine tşkler.



    Öncelikle şunu söyleyim frene bastığınızda tekerlekler kaymaya başladığı anda abs sisteminin pompası hidroliği pompalamaya başlar buda fren pedalında hissedilir biçimde duyulur.Bu durum normaldir.Fakat aracın ön takımında veya yürüyen aksamında sorun varsa şayet bu ses çok daha fazla şiddetli olacaktır.
    Karlı yolda giderken abs normal kuru bir zeminden çok daha erken devreye gireceğinden fren pedalına tam olarak basamazsınız zaten çünkü hafif basmanızda tekerlek kaymaya başlıyor demektir.(Lastiklerin durumu bunu etkileyecek en büyük nedendir.)

    Lastikleriniz vakumlu durumu iyi lastikse eğer karlı yolda güvenli bir duruş için yolun durumuna göre en uygun hızı seçin derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: x15

    Arabamda abs var ancak şimdiye kadar devreye girdiğini görmedim sırf devreye girsin diye birkaç kez deneme amaçlı sert fren yaptım ama ne pedalda bir titreme hissettim ne de abs ışığının yanıp söndüğünü gördüm..Herhangi bir sorun belirtisi de yok şu an..



    Abs devreye girmesi için tekerleklerin kayması gerek onda abs devreye girer.Daha sert fren yapmanız gerekebilir.Abs devreye girdiğnde abs ışığı yanmaz zaten yanarsa şayet bir arıza tespit etmiş demektir ve hiç devreye girmez.

    Araçta abs sisteminin çalışıp çalışmadığını en basit şu şekilde test edebilirsiniz.

    Aracın kontağını açın abs ışığı 5sn kadar yanar ve söner.Bu anda hem abs lambasını ve abs sistemini kontrol etmiş oluyorsunuz.Eğer lamba sürekli yanıyorsa bir hata kaydetmiş demektir.Diyelim lamba söndü ama ynede abs sistemi tam olarak çalıştığını kontrol etmek için şöyle bir deneme yapın
    aracın direksiyonunu tam sağ yada tam sol yapın ve tekerlekğin iç tarafında abs sensörünü görürsünüz fişini çekin (yanlış fişi çekmeyin balata ikaz fişi gibi ) ve kontağı açın abs lambası yanar 5 sn kadar söner ve tekrar yanmaya devam eder veya hiç sönme yapmadan yanmaya devam eder.Aracınızı 20km üzerinde bir test sürüşü yapın abs lambasının sürekli yandığını göreceksiniz.Hemen paniğe kapılmayın abs lambasını nasıl söndürcem diye :) Şimdi söktüğünüz abs sensörünün fişini takın.Kontağı açın abs lambası yine 5 sn kadar yanar ve söner sönmezse şayet 30 km hızın üzerinde yol testi yapın belirli bir zaman sonra abs lambasının söndüğünü göreceksiniz.Yine sönmedi derseniz ki bu başıma geldi araçla yaklaşık 30-35 dk kadar sürmeniz gerekecektir.Mutlaka sönecektir.Yine sönmedi diyorsanız söktüğünüz sensörün fişini tam olarak yerine takamamışsınız demektir. :))


    Saygılar...
  • hakan ustacım benim de bir sorum var: kontağı çevirdiğimde abs ışığı hiç yanmıyor bu neden kaynaklanıyor acaba ? bi tamirciye sordum bana zaten hiç bir araba da yanmaz dedi ama ben inanmadım çünkü biliyorumki kontağı çevirdiğimizde 5-6 sn o ışık yanıp sönüyor. acaba beyni filan mı arızalı. aracım corolla
  • hakan usta merhaba 96 model 18 gls hyundai elentram var bu soğuklarda arabamı 4 gün hüç çalıştırmadım.çalıştırdığımdan az bi süre sonra abs ışığı yanmaya başladı.aracı stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra her şey normaldi.soğuktan yapmış olabilirmi yada neden yapmış olabilir şimdiden teşekkür ediyorum
  • S.A ARKADAŞLAR.

    BENİM ARACIM İMZAMDADA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ FİAT DOBLO..BEN ARACIMI SABAH SOĞUKLARDA ÇALIŞTIĞIM ZAMAN BAZEN YOL BİLGİSAYARINDA ABS ARIZASI YAZIYOR.AMA ABS İLE İLGİLİ HİÇ Bİ SORUN YOK.ABS GAYET GÜZEL İŞLEVİNİ YAPIYOR.YANİ SADECE SABAH ARACI ÇALIŞTIRDIĞIMDA BAZEN YAZIYOR.BENCE HAVALAR ÇOK SOĞUK OLDUĞUNDAN YAZABİLİYOR.GEÇEN ARACIMI ÇALIŞTIRDIĞIMDA YOL BİLGİSAYARINDA -14 YAZIYORDU.O ZAMANDA YAZMIŞTI AMA NORMAL BENCE YAZMASI.MOTORUN SESİ BİLE FARKLI OLUYOR O SICAKLIKTA ÇALIŞTIĞINDA..
  • hakan usta nerelerdesin sana sorularımız varr....
  • ustacım merhaba valla bulunmaz nimetsin keşke istanbulda olsaydın bende bir soru sormak istiyorum katalitik konvektör hakkında 2005 laçettim var göstergedeki egsoz sensörü yandı servise götürdüm konvektör ve alt üst oksijen sensörlerinin yandığını değişmesi gerektiği söylendi ama parça ellerinde yokmuş sipariş verdiler. geçici olarak sensörü değiştirdiler ışık yanmasın diye ben şunu merak ediyorum arıza varsa o ışığın yanması gerekmezmi ve 1800 tl ye mal oluyor başka bir formül bulunabilirmi teşekkür ediyorum
  • Usta Merhaba,
    Bende 98 model Range rover var, 2 gün önce ABS lambası yanmaya başladı ve sürekli yanıyor. Dünde fren mesafesi 10 m. kadar uzadı, yokuşlarda tam fren hiç tutmaz oldu, hafta sonu servisine götüreceğim, sizden görüş alabilir miyim? ABS nin tamamen değişmesi mi gerekir? Fİyat olarak bilginiz var mı?Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GİFFEN

    hakan ustacım benim de bir sorum var: kontağı çevirdiğimde abs ışığı hiç yanmıyor bu neden kaynaklanıyor acaba ? bi tamirciye sordum bana zaten hiç bir araba da yanmaz dedi ama ben inanmadım çünkü biliyorumki kontağı çevirdiğimizde 5-6 sn o ışık yanıp sönüyor. acaba beyni filan mı arızalı. aracım corolla



    kontağı açtığınızda abs ışığı mutlaka yanması gerekiyor.Yanmıyorsa şayet ampulü veya elektrik hatlarında bir sorun var demektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: çınar26

    hakan usta merhaba 96 model 18 gls hyundai elentram var bu soğuklarda arabamı 4 gün hüç çalıştırmadım.çalıştırdığımdan az bi süre sonra abs ışığı yanmaya başladı.aracı stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra her şey normaldi.soğuktan yapmış olabilirmi yada neden yapmış olabilir şimdiden teşekkür ediyorum



    İlerki zamanlarda ya sık sık veya sürekli yanmaya başlayabilir.Cihaza bağlattırın ve arıza kayıtlarına baktırın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ALoneLife

    S.A ARKADAŞLAR.

    BENİM ARACIM İMZAMDADA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ FİAT DOBLO..BEN ARACIMI SABAH SOĞUKLARDA ÇALIŞTIĞIM ZAMAN BAZEN YOL BİLGİSAYARINDA ABS ARIZASI YAZIYOR.AMA ABS İLE İLGİLİ HİÇ Bİ SORUN YOK.ABS GAYET GÜZEL İŞLEVİNİ YAPIYOR.YANİ SADECE SABAH ARACI ÇALIŞTIRDIĞIMDA BAZEN YAZIYOR.BENCE HAVALAR ÇOK SOĞUK OLDUĞUNDAN YAZABİLİYOR.GEÇEN ARACIMI ÇALIŞTIRDIĞIMDA YOL BİLGİSAYARINDA -14 YAZIYORDU.O ZAMANDA YAZMIŞTI AMA NORMAL BENCE YAZMASI.MOTORUN SESİ BİLE FARKLI OLUYOR O SICAKLIKTA ÇALIŞTIĞINDA..



    Aracınız diesel ise çok soğuk havalarda kızdırma süresi uzun olacağından marş esnasında akü voltajı 9v altına düşerse şayet bu tür arızalara rastlayabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cıgılık

    ustacım merhaba valla bulunmaz nimetsin keşke istanbulda olsaydın bende bir soru sormak istiyorum katalitik konvektör hakkında 2005 laçettim var göstergedeki egsoz sensörü yandı servise götürdüm konvektör ve alt üst oksijen sensörlerinin yandığını değişmesi gerektiği söylendi ama parça ellerinde yokmuş sipariş verdiler. geçici olarak sensörü değiştirdiler ışık yanmasın diye ben şunu merak ediyorum arıza varsa o ışığın yanması gerekmezmi ve 1800 tl ye mal oluyor başka bir formül bulunabilirmi teşekkür ediyorum



    Bu türlü arıza yardımları için lütfen aşağıdaki linki kullanınız.Anlayışınız için teşekkürler.

    http://forum.donanimhaber.com/m_9142669/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dr_ersoy

    Usta Merhaba,
    Bende 98 model Range rover var, 2 gün önce ABS lambası yanmaya başladı ve sürekli yanıyor. Dünde fren mesafesi 10 m. kadar uzadı, yokuşlarda tam fren hiç tutmaz oldu, hafta sonu servisine götüreceğim, sizden görüş alabilir miyim? ABS nin tamamen değişmesi mi gerekir? Fİyat olarak bilginiz var mı?Teşekkürler



    İlk başta aracı cihaza bağlattırın ve arıza kayıtlarının kodlarını ve anlamlarını bana cepten iletin size en kısa yoldan ne yapacağınızı bildireyim.
    Komple beyni değiştirmeye gerek kalmayacaktır.Fiyat için çıkacak arızaya göre farklılık gösterebilir.Ama en uygun fiyat neyse o olur bundan şüpheniz olmasın.
  • Aracım 200 model astra 1.6 gl. Abs lambası sürekli yanıyo.İlk zamanlar yanıp sönüyodu usta cihaza baglayıp baktı sag ön teker abs sensörü dedi temizledi felan lamba sönmedi. O günden itibaren sürekli yanmaya başladı. Bu gün abs poryasından sonra olan sensörü yani kabloyu degiştirdim. Ancak lamba yine sönmedi. Tekrar cihaza bagladık. Sag ön teker abs sensöründe kısa devre yazıyo. Bu nerden kaynaklanıyo olabilir. Forum sitelerinde biraz dolastım cesitli arızallar ve tamirler var bi sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız sevinirim
    quote:

    Orjinalden alıntı: hakanusta

    Arkadaşlar aracınızda ABS sorunu yaşıyorsanız tüm şikayetlerinizi bu başlık altında yazabilirsiniz.
    Aracınız ticari veya binek araçlarında marka,model gözetmeksizin şikayetlerinize burdan yardımcı olacağım.
    Temenim inşallah bu tür arızalarla karşılaşmamanız dileğiyle saygılar.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuningsever -- 10 Ocak 2009; 1:32:50 >
  • Hakan Usta verdiğin bilgiler ve forum kullanıcılarına yeptığın kritik yardımlardan ötürü şimdiden teşekkür ederim... Benim maruzatım ise klasik bilinen Megane II frenlemesinde ABS'nin çok erken devreye girmesi, lastiği yeni değiştirdiğim halde frene ne şekilde basarsam basim, muhtemelen AFU (acil fren destek unitesi) yüzünden bir türlü istediğim verimi alamıyorum, bundan ziyade birçok araç kullandım ama o araçlar tekerleğin kilitleyeceği ana kadar zorluyor, yani ABS kolay kolay devreye girmiyor, ama benm arabada zırt pırt çalışıyor, ilk aldığım günlerde frene güvenip girdiğim riskler ayrı bir hikaye... Yardımcı olursanız çok sevinirim Hakan Ustam...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.