Şimdi Ara

Volkswagen Bora triger kayışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Volkswagen Bora 1.6 trendline arabasının triger kayışını değişmek istiyorum serviste değiştirisem bana kaça patlar? herkese önceden teşekkür ediyorum.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: aypa

    Merhaba arkadaşlar

    Volkswagen Bora 1.6 trendline arabasının triger kayışını değişmek istiyorum serviste değiştirisem bana kaça patlar? herkese önceden teşekkür ediyorum.


    Serviste 400-500 ytl civarında olur.

    Özel servislerde 200-250 ytl arası tutar. Fiyatlar yaklaşık...

    Servis dışında değiştirtirseniz muhakkak işinin ehli ve VW de deneyimli bir usta bulun.
  • Hocam çok teşekkür ederım yardımınız için bikç sorum daha olacak...

    1. servıs olarak hangısını tavsıye edersınız ozelmı yoksa....
    2. ben aldıgımda araba 125000km ıdı trıger kayışını degışmışmı oncekı adam bılmıyorum. şu anda 128000km her sabah arabayı çalıştırdıgımda motorun sag tarafında bı tırıltı sesı duyuyorum bu trıger kayışından olurmu acaba?
    Bıde trıger kayışını degıştırırsem pompayı da değiştirmem gerekıyomu

    cok teşekkurler
  • Triger meselesi ikinci elde alıcının içine sürekli kurt düşüren bir meseledir. Aracınıza uzun süre binecekseniz değiştirmekte fayda var. Sonuçta aracı ilerleyen yıllarda da siz kullanacaksınız.

    Eksantrik kayışı, nam-ı diğer triger kayışı yıprandıkça ses yapabilir. Ancak bu ses öyle rahatlıkla duyulabilecek bir ses değildir. Yani ses triger için bir gösterge değildir.

    Pompa derken devirdaim pompasını kastediyorsunuz galiba. Trigerle birlikte adettendir devirdaim pompası da değiştirilir. Sebebi de devirdaim değişiminin işçiliği ile trigerin işçiliğinin aynı olması, daha doğrusu devirdaimin triger kayışı ile dönmesi yani triger ile aynı yerde olmasıdır. Hazır açılmışken değiştirmekte fayda vardır.

    Devirdaim pompası zamanla korozyona ve aşınmaya bağlı olarak ses yapar. O duyduğunuz ses devirdaimin sesi de olabilir.

    Triger set olarak değişir. Gergi bilyaları(sayısı motora göre değişir) ve kayış. Ayrıca devirdaimi de bu sete dahil edebilirsiniz. Bazı ustalar devirdaimi veya gergi bilyalarını değiştirmek istemeyebilirler. İyi durumda, gerek yok falan diyebilirler. Ama onca işçilik parası vermişken 30 liralık bir rulman yüzünden sorun yaşamamak için gergi bilyalarını ve devirdaimi da değiştirin.

    Kolay gelsin...




  • Yetkili servis mi diye sormuşsunuz.

    Aracınızın motoru yaygın ve ustaların tecrübe sahibi olduğu bir motor. Güvenilir, işçiliğine garanti veren bir özel vw servisi bulursanız yetkili servis şart olmaz. Neredeyse yarı fiyatına halletmiş olursunuz. Nice özel servisler var ki yetkili servisteki 1 yıllık teknisyenlerden çok daha iyi iş çıkarır. Ama niceleri de var ki bi sente hatası yüzünden motor yaptırır...

    Ustanızı iyi seçin...

    Kolay gelsin...
  • Çok teşekkür ederim usta yorumların çok yardımcı oldu tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.