Şimdi Ara

PTT Kargo İle Kapıda Ödeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
12
Favori
475.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PTT kargo ile kapıda ödemeyi nasıl yapabilirim?Herhangi bir kuruluş vs. üzerine değil,şahıs olarak.



  • merhabalar ,
    kapıda ödeme klasik kargo gibi işliyor.gelen memura ücreti ödeniyor.yani kağıda imza derdi de yok. sana el bilgisayarı tipinde cihazları nın üzerine kalemi ile imzanı atıyorsun.(eğer diyelim ürün hasarlı , o zaman da forma gerek yok. elindeki cep bilgisayarı ile foto sunu çekip merkezlerine gönderiyorlar.) yani bildiğimiz kargo sistemlerinden daha gelişmiş. teslim süresini çoğu kişiler uzun sanıyorlar. standart posta ile karştırılmaması gerekiyor. 1-2 iş günü içinde tesli ediyorlar. ücreti de 1 kilo için 3 ytl civarında , 1 kilodan fazla ise belirli ücret artıyor. kargo şirketlerinden çok çok hesaplı bence... bu bilgileri ptt genel müdüründen canlı yayında birebir duydum. bir kanala konuk olmuştu.

    ------------
    bunu da hatırlatıyım. kapıda ödeme seçeneklerinde artı masraf olabiliyor. (yani kargo ücretinden ayrı olarak , bir bedel ilave ediliyor. ) ayrı masraf olup olmadığına araştırman , (daha doğrusu direk sorman ) en iyisi olur bence....

    inş. yardımcı olabilmişimdir.....

    (böyle de örnek veriyim. ups kargo da kapıda ödeme uzun zaman önce (şimdi yükseldi mi bilemem) kargo ücreti (örn. 6 ytl ) + kapıda ödeme seçeneği masrafı ( 10 ytl ) : yani 16 ytl en az kargo ücreti oluyordu.böyle seçenekler olabiliyor.) bunuda söylemek istedim....




  • Konuyla ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim,gerçekten yardımınız dokundu
  • Gerçekten aydınlatıcı bir yazı olmuş teşekkürler.
  • istanbuldan izmire küçük bir kutu göndermiştim(700 TL kapıda ödemeli)
    parayı çekmek için ptt ye gittiğimde 10 tl işlem ücreti kestiler(gönderirken hiç bahsetmediler bundan)
    yani ek ücret var,buna dikkat edin
  • gönderi yaparken ödeme şartlı olarak gönderirseniz kapıda ödemeli olarak gitmiş olur. Gönderi yaparken 1tl ek ücret alınır. Ayrıca tahsil edilen parayı postaçeki hesabınız var ise posta çekine yatırırken 100 liraya kadar 1.5 lira (tutar yükseldikçe komisyon oranı artıyor) bi kesinti yaparlar. Posta çeki hesabınız yok ise isme havale olarak gelir onunda komisyonu 3.5 lira civarındadır.
  • havale ücreti satıcıdanmı kesiliyor arkadaşlar
  • Arkadaşlar Ptt bir devlet kurumudur. Doğrudan kar amacı gütmez, öncelikli amacı insanlara hizmet götürmektir.

    Genel olarak görülür ki bir işletme özelden devlete geçtiğinde, öncelikli amaç vatandaşlara hizmet etmek olacağından fiyatlar makul seviyelere çekilmektedir. Bana gre doğru olan da zaten her alanda özel kurumların yanında bir devlet kurumunun da bulunmasıdır.

    Diğer devlet kurumları gibi Ptt Kargo da her zaman tercihimdir.
  • Bu seçenekten yararlanmak için ptt kargo şubesinemi gidiyoruz yoksa onlar gelip teslim alıyormular buda önemli , diğer kargolar gelip evinizden teslim alıp gönderi yapıyorlar bunda da öylemi
  • 150 liralık bir tel satacağım. kendi kutsunda sakaryadan istanbula gidecek kapıda ödemeli olarak. bana satışdan 150 tl kalması için bedeli kaç lira olarak belirlemeliyim.
  • PTT coştu süper hizmet...
  • Bu yolla satis yapmayi dusunen arkadaslari uyarayim. Ptt tahsilatli kargo bilgilerini belli araliklarla maliye ye bildiriyor. Eger devamli satis yapiyorsaniz fatura kesmek zorundasiniz. Aksi taktirde vergi cezasi yersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maliye tüm kargoları denetliyor
    ptt ye özel değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

    maliye tüm kargoları denetliyor
    ptt ye özel değil

    Oyle ama tahsilatli gonderi ticaret yapildiginin kanitidir. Diger turlu arkadaslarima gonderiyorum dersin ama tahsilatli gonderide tahsil edilen para belgelidir. O sebeple ceza kacinilmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neco_enisio

    150 liralık bir tel satacağım. kendi kutsunda sakaryadan istanbula gidecek kapıda ödemeli olarak. bana satışdan 150 tl kalması için bedeli kaç lira olarak belirlemeliyim.


    150 tl için ortalama 3 tl civarı para keserler

    ek olarak belirteyim kargo ücretini gönderen ödüyor, karşı ödeme kabul edilmiyor
    ve ödeme şartlı (kargo bedeli karşıdan alınması) olursa 1 tl gibi masraf alıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 1 Haziran 2010; 21:29:15 >
  • genellikle yurtdışından faturasız getirilen benzer veya adetli ürünlerde sorun çıkıyor
    her defasında değişik ve tek malzemelerde sorun olmaz, çok satış yapılmıyorsa tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

    quote:

    Orijinalden alıntı: neco_enisio

    150 liralık bir tel satacağım. kendi kutsunda sakaryadan istanbula gidecek kapıda ödemeli olarak. bana satışdan 150 tl kalması için bedeli kaç lira olarak belirlemeliyim.


    150 tl için ortalama 3 tl civarı para keserler

    ek olarak belirteyim kargo ücretini gönderen ödüyor, karşı ödeme kabul edilmiyor
    ve ödeme şartlı (kargo bedeli karşıdan alınması) olursa 1 tl gibi masraf alıyorlar



    örneğin satılan ürün bedeli diyelim 170 lira olsun,kargo bedelide karşıdan alınacak olsun,bu durumda 170 liralık kapıdan ödemeli ürün için, ptt ye toplam ne masraf öderiz?

    posta çeki hesabı şartmı peki,hesap açtırmakta 5 tl ymiş çünkü




  • Mesaj fazla gitmiş düzenledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 28 Ocak 2011; 12:41:02 >
  • bende bugun 450liralik bir telefon satmayi dusunuyorum. bu sistem tamamen guvenli mi arkadaslar? ayrica hesap actirmak gerekiyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olli

    gönderi yaparken ödeme şartlı olarak gönderirseniz kapıda ödemeli olarak gitmiş olur. Gönderi yaparken 1tl ek ücret alınır. Ayrıca tahsil edilen parayı postaçeki hesabınız var ise posta çekine yatırırken 100 liraya kadar 1.5 lira (tutar yükseldikçe komisyon oranı artıyor) bi kesinti yaparlar. Posta çeki hesabınız yok ise isme havale olarak gelir onunda komisyonu 3.5 lira civarındadır.



    Bende teslimatta ödeme şartlı gönderdim gönderi 1160 gr olduğu için 6 tl tuttu 1tl de adrese teslim toplam 7 tl şubeden alırsalar 2 kgye kadar 6 tl sonra teslimatta ödeme bedelini 95 yazmıştım posta çeki hesabıma 93,5 tl yatırılmış 1,5 tl kesilmişki buda normal.

    Gönderi yaparken 1 tl ek ücret de almıyorlar yanlışın var

    Ancak şuna dikkat edin benim başıma geldi bir ödeme şartlı gönderim geri döndü sebebi karşı müşterinin adres bilgisi verirken mahalle bilgisi vermemesi oldu ufacık kasabada sırf bu mahalle bilgisi yok diye aynı gün kargo bana geri gönderildi. İşin ilginci adama diyorum barkod kodu verdim size neden takip etmediniz adamdaki rahatlığa bak diyorki niye takip edimki nede olsa gelecek adama diyorum ne gelmesi kardeşim kargo geri dönmüş sonra diyorum bir yanlışlık var neden gelmesinki yok efendim hayır benim adresim doğru kargolarada aynı adresi veriyorum faturalarım aynı filan bi araştırdımki adamın adres bilgisinde oturduğu mahalle ismi yok onuda ben yazdım adama dedimki bak dikkat et mahalleni daha bilmiyorsun

    Olan bana oldu 7 tl gönderirken verdiğim peşim mani ve gidip şubeden teslim aldım gönderirken ödediğim için alırken tekrar ödemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 17 Temmuz 2010; 18:28:55 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.