Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.312
Cevap
189
Favori
1.750.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Annem implant diş yaptıracak cok kıorkuyoo daha genç 45 yaşlarında falan . aranızda implant diş yaptıran varmı?memnunmusunuz ve yaptırırken cok acı cektiniz mi?lütfen yardımcı olun ya .. annemden cok ben korkuyorum:(((( değerli yorumlarınızı bekliyorum



  • yasim 24 bu yasta 10 tane eksik disim var on disimde arkadan curuyo 17 yasimdayyken inci gibi dislerim vardi herkez gıptayla bakardi dislerime simdi hergece dilimle dislerimle ugrasiyorum iplant fiyatlarina bakiyorumda bide simdi dolar da yuklseldi almis basini gitmis komple aagiza dis yaptirmak 40 bin 50 bini buluyor bu kadar pahali olmamali devlet herseye zam yapmasini iyi biliyor sigortali calisiyoruz ama iplantdan yarrarlanamiyoruz haksizlik bu bu yaziyi okuyan genc arkadaslarim varsa eger dislerini fircalamayi eksik etmesinler siz siz olun dislerinize iyi bakin yoksa bunun sikintisini cok cekersiniz boyle birseye para vericeginize kendize guzel bir araba alabilirsiniz bide dusunsenize 50 bine komple dis yaptiriyosunuz ertesi gun araba carpiyo oluyosunuz buyur burdan yak :) SIZ SIZ OLUN KENDI DOGAL DISLERINIZE IYI BAKINIZ . ESEN KALMANIZ DILEGIYLE HERSEY GONLUNUZCE OLSUN .
    İmplant çok pahallı bir işlem. Ben yaptırmak istedim üste 8 alta 6 adet dediler. 14 implant ve zirkonyum üst protezler 65000-75000 fiyatlar aldım. Ve konu hakkında bilgilenmek için biraz araştırma ve okumaya başladım. ( yabancı kaynaklardan.)
    1. Yaptıracak kişinin ağızının çok sağlıklı olması gerekiyor. Hiç bir hastalık diş eti çekilmesi vs. Olmaması lazım.
    2. Kişinin şeker hastası olmaması lazım.
    3. İmplant kalitesi kemikle bağdaşması açısından çok önemli.
    4. Yapacak kişinin çene cerrahı implantoloji bölümü eğitimi almış olması gerek.
    5.Uygulanacak ortamda hijyen son derece önemli.
    6. Uygulamayı yapacak kişinin el becerisi çok önemli. Yanlış uygulamada.
    7. Alt çene sinirlerinin sedelenmesi durumunda yanakta çenede kalıcı felçlik.
    8. Üst çenede sinüs boşluklarına ulaşması sonucu çeşitli enfesiyonların ve koku alma bozuklukluları oluşumu.
    9. Dişler takıldıktan sonra diş etinin implantı tamamen sarmaması durumu,
    10. Yaptıran kişinin diş eti bakımını ihmal etmesi veya kurallara uymaması durumunda diş etinde bakteri oluşması ve buna bağlı çeşitli hastalıkların oluşması. (Çok sayıda implantı olanların ) Çiğneme esnasında oluşan basıncın tüm implantlara eşit dağılmaması sonucu. Gevşeme ve kayıp
    11. İmplanların her 3 ayda bir doktor tarafından kontrolu gereklidir oluşmuş olan bakteri ve diş taşlarını tadavisi ve temizlenmesi gerekir.
    Bütün dünyada istatistikler tam olarak olmamakla birlikte. İlk yıldaki implant kaybı % 1.5 tur, ilk 5 yılda bu kayıp %2.5 ve 10 yıdan sonra %5 olmaktadır.
    Bütün bunlardan doktorlar hiç bahsetmezler neden mi konyada 2750 tl fiyata yapılan implant istanbulda 4500 tl yapılmaktadır. Bu derece yüksek kazancı kaçırmak istemeyen doktorlar. Bu risklerden hiç bahsetmezler.
    Bazı otellerde, diş doktorlarına, 2 günlük hafta sonu kurslarla implant yapmayı "öğreten" firmalar da bu türdeki yayınların da bir şekilde önüne geçmeye çalışırlar. Çünkü herkes devasa para kazanmaktadır.
    Ama ağız sizin çene sizindir bilin ve bilerek kararınızı verin. İmplant bir mucize değildir. Yaptırdım herşey bitti hiç değildir. Okuyan herkese sağlıklı günler dilerim.

    Arkadaşlar, 

    İstanbul-Kayaşehir' de bir özel klinikte 3 Türk implant (DTI marka) ve üzeri 5 metal-porselen köprü diş için yarısı peşin, yarısı 3 ay sonra ödenmek üzere toplam 12.000 TL ye anlaştım ve implant yaptırdım;

    İmplant bölgesinde ki mecburi 1 diş çekimi ücrete dahildi, ayrıca röntgenler ve ön muayene de ücretsizdi . 


    Benim için 3 şart önemliydi;

    1- Cerrahi Operasyonumu yapan doktor çene cerrahisi uzmanı tecrübeli bir doktor olmalıydı (minimum 3-4 yıl).

    2- Klinik evime yakın olmalıydı, mümkünse aynı semtte.

    3- maddi imkanım kısıtlı olduğu için implant ithal değil, FDA onaylı Türk implant olmalıydı.


    Şükür bu koşulların hepsi tamam oldu.

    Anlaştığım klinikte ki diş hekimi, yalnızca implant operasyonları için gelen anlaşmalı bir Çene cerrahisi uzmanı profesör bayan ile birlikte çalışıyor. Bu profesör bayan aynı zamanda üniversite de ders de veriyormuş.

    Bunları öğrendiğimde hemen anlaşmamı yaptım. Çünkü Operasyonu yapan doktorun beceri ve tecrübesinin implant markasından daha önemli olduğunu düşünüyorum.

    İmplant Operasyonumu bu prof. bayan yaptı.


    OPERASYON ANI

    Sağ alt çenem tamamen dişsizdi (5 dişlik azı dişi bölgesinde 4 diş yoktu), o bölgede ki işe yaramayan bir diş çekildikten sonra implantlar yapıldı, çene cerrahı bayan çene kemiğimin çok iyi durumda olduğunu söyledi (kemik tozu masrafından kurtuldum), uyuşturucular sayesinde operasyon esnasında hiçbir acı hissetmedim, operasyon yaklaşık 1 saat sürdü, dikiş atıldı, röntgen çekildi, antibiyotik, gargara, ağrı kesici hap reçete edildi ve buz kompresi verildi. 


    İMPLANT SONRASI

    İmplant sonrası iyileşme dönemimin zorlu ve ağrılı geçeceğini zannediyordum ama şükür öyle olmadı. İmplant esnasında vurulan uyuşturucuların tesiri geçmeden hemen ağrı kesici haplara başladığım için ağrı çekmedim sayılır. 

    Sadece ilk gün hafif bir ağrı oldu, şöyle tarif edeyim; şiddetli ağrıya % 100 dersek, ben % 5 olarak hissettim, yani rahatsız edici ağrı değildi, gece uyumama engel değildi, tabii ağrı kesici haplar sayesinde. 

    3. gün ağrı kesiciyi bıraktım. Şişlik olmadı. 7 gün antibiyotik kullanacağım.


    Bugün 3. gün size yazıyorum.

    1 hafta sonra dikişleri aldıracağım. 

    Akabin de İmplantların kemiğe kaynaması için 3 ay bekledikten sonra da implant üstü metal-porselen köprü dişler takılacak.


    5. gün;

    ağrı kesiciyi bıraktığım ertesi günü tekrar ağrı başladı, tekrar ağrı kesici kullanmaya başladım, neyse ki ağrı kesici ağrıyı kesiyor. Umarım 1 hafta sonra ağrı kesilir, bakalım.


    Fakat ağrının şekli çok enteresan; ağrıyı implantların yapıldığı bölgede değil de, implantın yanında ki dip kısımda ki 20 lik diş civarında hissediyorum.

    Ağrı dalgalar halinde geliyor (2 saat duruyor, 2 saat ağrıyor şeklinde).

    Sonra enteresan bir şekilde ağrı sağ-üst çeneye kaydı.

    Bu durumu Doktora söylediğimde; 20 lik dişi kontrol etti, çürük değildi, "bazen çene ve diş eti sinirleri duyuları aldatabilir, başka bölge ağrıyormuş gibi yanlış mesaj verebilir" dedi.


    Antibiyotiğin son 7. günü;

    Ağrı kesici hapı bıraktım, şükürler olsun ağrı kesildi. Ağrının kesilmesi operasyonun başarılı olduğunun delili.


    DEĞERLENDİRME;

    DTI marka Türk implantların broşüründe FDA, ISO, CE ve TUBİTAK MARTEK onaylı olduğunu gördüm. Web sitesini de inceledim, kaliteli bir implant firmasına benziyor. 

    Maddi gücüm sınırlı olduğu için ithal implant istemedim, çünkü 2 misli fiyat.


    Öyle ya da böyle 3 ay sonra implantların kemiğe kaynama durumuna göre DTI marka Türk implantın ne kadar kaliteli olup olmadığını anlayacağız. 

    3 ay sonra sizleri bilgilendireceğim.

    Bu paylaşımınız hiç etik değil ve doğruda değil. Kendi ticaretini yaptığınız ürünü ön plana çıkarmak için yerli malı ürünlere olumsuz yorumda bulunuyorsunuz. Siz doktor musunuz ki böyle bir konuda ahkam kesiyorsunuz? Yerli İmplantan uzak durmak kanısına nereden vardınız? Bunca Akademisyen, Uzman, Diş hekimi yerli implantı neden kullansın? Neden bazı implantlarımız bütün dünyaya ihraç ediliyor? Neden sağlık bakanlığı satışına ve dağıtımına izin veriyor. Tamamen Ticari ve kendi çıkarlarınız doğrultusunda yorumda bulunuyorsunuz. Ayrıca bu yaklaşımınızı firma olarak Facebook'ta 8 bin üyesi olan İmplant diş hekimi grubuna şikayette bulunacağım. Yerli implant yapan yapmayan ya da noris medikalle iletişime geçecek olan meslektaşlarım 2 defa düşünecektir. Bu arada gerçekten noris implantıda hiç duymadım görmedim uygulayan meslektaşlarımdan'da referans almadım. güvenilir bir marka olduğunuda zannetmiyorum
  • bende yaptıracam ama yeditepede ..oayı çok methediyorlar
    size ücret ne istediler samsunlu gelin
  • 5 tane implant diş yapılacak 9 bin ytl istediler:S yeditepede nasıl acaba fiyatlar .bizim gittiğimiz hastane özeldide
  • peder diş hekimi,korkacak bişey yok,kırıklarda takılan platin neyse bu da o.acı yok vırt yok zırt yok.ana dişi gibi kullanacak,hatta kendisi çok şanslı,protezden çok daha fazla güzel,resmen kendi ana dişi gibi kullanacak.millt isteyipte yaptıramıyor.
  • ciddimisiniz. babanız nerde diş hekimliği yapıyo özelmi devletmi ? bu arada acı duymaması cok iyi olur .. avantajlarını biliyorum evet. cok saglam ve artık sorun olmaz diyolar .bide ağrı cekmese yaptırırken.süper olacak...
  • Bende var implant 3-4 yıl önce yaptırmıştım biraz acılı geçiyor ama ameliyat sırasında vs acı çekmiyorsun zaten local anestezi yapıyorlar. Ondan sonra1-2 gün acılı geçiyor. İş bittikten sonra ana dişinden çok daha iyi oluyor. Deneyim etmedim henüz ama kendi dişlerin dökülür buna birşey olmaz diyor doktor Çokta korkacak bir durum yok endişe etme ;) Benim yaptırdıgım zaman pahalıydı biraz ama şimdi belki daha ucuzdur ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin

    5 tane implant diş yapılacak 9 bin ytl istediler




    Bende düşünüyordum ama artık değil...
  • ya bizim gittiğimiz hastane özel ve birazda herseyi pahalı oldugu doğru belki başka hastanelerde daha uygun fiyata bulabilirsin hemen fikir değiştirme. biz bu hastanenin doktorlarına cok guveniyoruzda başka hastaneye gitmeye korkar olduk o yüzden ne isteseler gözümüze gelmiyo siz bi fiyat araştırması yapın bu arada içimi bariz derecede rahatlattınız cok saolun..
  • 9 bin ytl araba parası yuh
  • Ne ameliyatlar var 100 lerce bin dolar Sağlık bu ihmale gelmiyor ucuz pahalı mecbur yaptırıyorsun
  • bende 3 dişim var onu yaptırmayı düşünüyordum 9000 ytl duyunca altıma pırtlamadığım kaldı.
  • bu tedavi ne işe yarıyor,estetik ile alakalı bir şey mi?
  • 1sene once yazdigim mesaja cok benziyor,en altta
    http://forum.donanimhaber.com/m_18989907/mpage_1/key_implant//tm.htm#19317740

    ,annem suanda cok memnun,1araba parasina mal oldu ama sonuc "mutlu son
  • bende br mutlu sona ulaşabilseydim .arabada falan diilim zaten . annemin gülüşünü görsem yeter
  • dikkat edin ,bildiğim kadarıyla her çeneyi tutmuyor. bazen paragöz doktorlar olur olur diyip yapıp ,sizi söğüşleyebilir. (yaşanmış olay var.sağlam dişlerini söküp ,implant yapan bir dangalak akrabam var.fakat tutmadığı için ortada kaldı her dişçinin gazına gelmeyin. )
  • bende 2 saat sonra dişçiye gidecem 2 dişimi çektirecem
  • 9 b in ytl'ye dişlerimi altınla kaplatırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin

    Annem implant diş yaptıracak cok kıorkuyoo daha genç 45 yaşlarında falan . aranızda implant diş yaptıran varmı?memnunmusunuz ve yaptırırken cok acı cektiniz mi?lütfen yardımcı olun ya .. annemden cok ben korkuyorum:(((( değerli yorumlarınızı bekliyorum

    benim kayinvalide yeditepede yaptirdi. emekli sandigindan sadece 500 ytl odedi. bir kac tane yaptirdi. cok memnun kaldi. hizmet cok iyiydi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin

    Annem implant diş yaptıracak cok kıorkuyoo daha genç 45 yaşlarında falan . aranızda implant diş yaptıran varmı?memnunmusunuz ve yaptırırken cok acı cektiniz mi?lütfen yardımcı olun ya .. annemden cok ben korkuyorum:(((( değerli yorumlarınızı bekliyorum


    Daha 21 yaşımdayım. Allaha şükür hastane yüzü görmüş değilim. Gayet sağlıklıyım. Fakat dişlerim resmen kum gibi. 16 tane porselen 4 tane dolgu var. İnanmazsınız geçen ekmek yerken dişim kırıldı. 30uma kadar bekleyecem. Sonra tüm dişlerimi çektirip 6 tane alta 6 tane üste implant olmak üzere hayatım boyunca sorun yaşatmayacak bir çözüm düşünüyorum. Bence annenizin yaşı gayet iyi. Acı konusuna gelirsek, 1 gün içerisinde 2 diş çektirmiş, 2 tane diş şekil verilmiş(porselen için) biri olarak artık hiçbirşey beni korkutamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc.kork

    Bende var implant 3-4 yıl önce yaptırmıştım biraz acılı geçiyor ama ameliyat sırasında vs acı çekmiyorsun zaten local anestezi yapıyorlar. Ondan sonra1-2 gün acılı geçiyor. İş bittikten sonra ana dişinden çok daha iyi oluyor. Deneyim etmedim henüz ama kendi dişlerin dökülür buna birşey olmaz diyor doktor Çokta korkacak bir durum yok endişe etme ;) Benim yaptırdıgım zaman pahalıydı biraz ama şimdi belki daha ucuzdur ...


    s.a

    hocam nerede yaptırdın.

    tavsiye edermisin ??
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.