Şimdi Ara

kimse yok mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Gigabyte 915P Duo Anakart aldım LGA775 3.0GHz işlemci ile kullanıyorum,

    http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...I915P%20Duo.htm

    Bayağı hızlı çalışıyor diyebilirim, XP Home TR, XP Pro Eng, XP Home Eng ve
    XP Media Center 2005, kurmama rağmen ses kartını şu ana kadar bir türlü
    tanıtabilmiş değilim. Tümünde de SP2 kurulumu yapıldı, BIOS güncelleme
    F5'ten F6 ya geçildi.

    Driver CD'sinden onboard aygıtlar otomatik olarak kendi kendine yükleniyor, bunun içinde iki adet ses aygıtı tanımlanıyor.

    1. Microsoft® UAA Bus driver for Intel® High Definition Audio
    2. C-Media Audio Chipset Driver

    Sorunusuz biçimde sürücüler ve programlar yükleniyor ancak hiçbir şekilde ses alamıyorum. Bunun yanında aygıt yöneticisi bölümüne girdiğimde ses, görüntü bölümünde kesinlikle Microsoft'un standart sürücülerinden başka bir şey yok. Sadece diğer aygıtlar bölümünde tanımlı olmayan PCI Device var ki, CD'den sürücü güncelleştirmeye bastığımda CD'yi baştan aşağıya taradığı halde sürücü bulunamadı sonucunu alıyorum.

    BIOS'da ses aygıtlarının açık olduğunu görmekteyim iki seçenek veriyor zaten, Intel High Quality ve AC97, ikisini de denedim ama ses yok ve tanınmamış bir PCI aygıt var.

    En sonunda anakartı aldığım yere götürdüm ve hemen değiştirdiler eve geldim yerine taktım sonuç yine aynı.

    Soru: Bu anakarttan kullanan bir arkadaş varsa onboard ses kartını çalıştırıp çalıştıramadığını lütfen bildirsin yoksa bu işin bir ince noktası var da ben mi atlıyorum yoksa bu seri anakartların tamamı defolu mu çıktı?

    Not: bu arkadaşımın sorunu.. ama ben de sebebi anlayamadım, bilen var mı?



  • geçmiş olsun
  • Cd nin içerisine girerek driver kısmından audio'yu seç.Eğer sürücü cd si çoklu modeller için yazıldıyise farklı markaların driveri burada olacaktır.Anakartın üzerinde ki çoğunlukla sol alt köşelerde olur ses çipini görebilirsin.Onun hangi firmaya ait olduğunu okuyabilirsen dğoru driveri yükleyebilirsin.Ama okuyamassan tüm cd de yer alan üreticileri denemen gerekebilir.Demek istediğim şu ki audio klasörünün içerisinde yer alan varsa alt klasörlerde yada alt klasör yok ise burada yer alan SETUP dosyasını çift tıkla.Kendisi kurmaya başlayacaktır...
  • Birader geçmiş olsun..Bendede d915 var ama intel anakart..İlk kurulumda kendisi herşeyi tanıdı zaten(onboard)..Gigabyte aslında iyi marka sorun çıkarmaz.Bence otomatik kurulumda bir sorun var.Manuel kurmayı dene ses sürücülerini...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.