Şimdi Ara

Eskişehir'liler; ve Eskişehir'de yaşayanlar (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.488
Cevap
47
Favori
387.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beorn26

    sövecen tabi ben de sövüyorum. günde 15 dakika berşene sövmek iyi geliyor bünyeye.
    bide tramvay iyi oldu diyenler var. tutacan onları zorla 2 gün ylculuk yaptıracan bi daha öyle saçmalayabiliyolarmı. yine derlese de tramvayın altına atacan ibreti alem olsun diye.

    aynen katılıyorum.Hele beleş tepe ve eski yıldıztepedeki durak(45 in döndüğü yer) küfürlerin en yoğun olduğu noktayı oluşturuyo.Yenikentte otururken 34 ü kaçırdığımızda aşşa durağa inerdik orda da otobüsü yakalamak tamamen şans işiydi.Zaten hepsi arka arkaya geliyo bidaha 30 dakka boyunca otobüs geçmiyo.Allahım ne salak işti ya şimdi hatırladım yine bi küfretmek geldi içimden.Eskiden otobüsler kızılaydan, şair fuzuliden geçerdi.En güzeli de oydu.O kalktı hadi neyse dedik dolmuşlar atatürk caddesinden geçiyodu geçen seneye kadar.O da kalktı tramvaya mahkum kaldık.Bide dikkat ettiyseniz çarşı haricinde kart doldurmak şöyle dursun öğrenci esbileti bile yok.Sebep?Sırf şerefsizlik.Daha fazla para kazanmak tüm dertleri.Hizmet nerde?Öyle bi derdi yok zaten berşenin.Baktı ki naparsa yapsın yine millet seçiyo aban, yol milleti.
  • sentenced @ siz bu topiğe yeni geldiniz sanırım aslen eskişehirlimisiniz.
    Beorn@ yukarda da yazdığım gibi eskişehirde ulaşım eskiden beridir sorun zaten ve oldum olası pahalıdır bu yıllardır böyle erşen hoca ise bunu devam ettirdi amacı neydi bilmiyorum ama sanırım tranvayın parasını bir an önce çıkartmak dışardan şehrimize gelen konuklar şehrimizi çok beğeniyorlar böylesine güzel bir şehir görmedik diyorlar avrupa kenti olmuş sakin bir ken diyorlar hele hele daha büyük illerden gelenler bu sözleri söylüyorlar ama pahalı olmasından bende yakınıyorum ankarada öğrenci 850,000 tam 1,200,000 tl. ama mesafe tabii uzun. ama bizim burada eskişehirimn orgaizeden çıksan tepebaşına zaten toplam uzunluk 20-25 km yi geçmez. birde aktarmalardan üctret alınmıyor. yalnız sistemi tam oturtamadılar kartı bir okuturken yanlışlıkla bir daha çekersen iki kez okuyor ve hatta bir daha tut yine okuyor bu sistemi defalarca gazeteler eleştirdi ama sanırım çözüm bulamadılar nedense.
    Bizim kendimizde de suç var bilhassa çalışmayan eli boş kadınlar saat 2 gibi gezmeye, gün yapmaya, çene çalmaya gidiyorlar ve tam akşam üzeri öğrencilerin ve işci,memurun geleceği saatlerde ise evlerine dönüyorlar böyle oluncada kalabalık oluyor.
  • ben aslen eskişehirli değilim ama 5 senemi eskişehirde geçirdim ve benim ikinci memleketim gibi oldu artık.Şu an bütün kötü taraflarına rağmen eskişehiri özledim.
  • yakında tıpın 12.katına cıkacam
  • engin abi pahalıdır belki eskiden beri ama şimdi iice b.kunu çıkardı. şimdi de vize yenileme diye birşey çıkartmışlar. sıra bilemden vakıfbanka kadar gidiyor. öğrenciler karta para yükleyemiyor. öğrenci bileti satılmıyor. her gün 1.250*2 den 2.5 YTL yol parası veriliyor. 4 kişi taksiyle gitse daha iyi.sanırım bir de otobüs sayısını azaltmışlar yine. sabahları otobüse binemiyorum haller durağından. 19 hiçö durakta bile durmuyo. 23 de de kapıda gidebilirsek gidiyoruz.dangalak adam saat 9 da herkes işine, okuluna, dersaneye,hastaneye, vs vs gidiyo. insan 2 tane fazla otobüs koyar o saatte.
  • Herkese Merhaba,

    Milliyet'de Eskisehir ve Anadolu Universitesi hakkinda bir yazi cikti. Yazar sehrimiz hakkinda guzel seyler yazmis, isteyenler asagidaki linkten okuyabilir.

    Not: Bence Turkiye -genel olarak- yasamak icin bazi mucadeleler vermek gereken bir ulke, yani hayat cok da kolay degil, ulasim, kira vb. genel olarak pahali ve zor. Sadece Esk. icin degil Turkiye'nin her ilinde ulasim zordur, maalesef metro vb. toplu tasim yaygin degil, diger yandan herseye ragmen, pek cok guzellik de var ulkelmizde baska yerlerde bulamayacagimiz, bu yuzden cok seviyoruz.

    Napalim bazi zorluklara katlanacagiz. Cok da karamsar olmayalim, insallah ileride Esk'in ulasim sorunu cozulur.


    http://www.milliyet.com.tr/2005/10/05/yazar/guclu.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serseri

    yakında tıpın 12.katına cıkacam

    bence 14. kata topluca çıkalım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ezikpire

    Herkese Merhaba,

    Milliyet'de Eskisehir ve Anadolu Universitesi hakkinda bir yazi cikti. Yazar sehrimiz hakkinda guzel seyler yazmis, isteyenler asagidaki linkten okuyabilir.

    Not: Bence Turkiye -genel olarak- yasamak icin bazi mucadeleler vermek gereken bir ulke, yani hayat cok da kolay degil, ulasim, kira vb. genel olarak pahali ve zor. Sadece Esk. icin degil Turkiye'nin her ilinde ulasim zordur, maalesef metro vb. toplu tasim yaygin degil, diger yandan herseye ragmen, pek cok guzellik de var ulkelmizde baska yerlerde bulamayacagimiz, bu yuzden cok seviyoruz.

    Napalim bazi zorluklara katlanacagiz. Cok da karamsar olmayalim, insallah ileride Esk'in ulasim sorunu cozulur.


    http://www.milliyet.com.tr/2005/10/05/yazar/guclu.html

    Hiç umutlanma bence.Berşen durduğu sürece bu şehrin başına bela olmaya devam edecek.Adam hizmet yapmaya değil para kazanmaya gelmiş halkın ne sıkıntı çektiği umrunda değil.
  • ezikpire merhaba yazıyı buraya taşıdım buradan okumak daha kolay olur...
    Eskişehir dünya kenti olmuş


    Eskişehir minik bir üniversite kentiydi. Oysa şimdi üniversitelerinden organize sanayilerine, kentsel altyapıdan sosyal dokuya kadar hemen her konuda sadece kendini değil, Türkiye'yi aşan bir yapılanma içerisine girmiş.
    Anadolu Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyesi olmanın en keyifle yaşandığı üniversitelerin başında geliyor. Bu yüzdendir ki, mezunlar ya hoca ya da çalışan olarak kentte kalmanın yollarını arıyorlar.
    Öğrencilerin "Aman okul bitse de bir an önce kurtulsak bu kentten", dedikleri bir yer değil. Yılmaz Büyükerşen'in belediye başkanı olmasından sonra üniversitedeki hava kente de yansımış. Engin Ataç üniversiteyi, Büyükerşen de kenti uçurmuş. Eskişehir'e her gittiğimde yeni bir şeyle karşılaşmam herhalde bu yüzden.

    Kalite arayışı
    Eskişehir'in her şeyi iyi güzel de geliş gidişi tam bir felaket. Trenle çok zaman kaybı oluyor. Hava ulaşımı ise yok. Tek seçeneğiniz var, o da karayolu. Ama Doğu'nun yolları bile daha iyi. Binlerce kamyon ve çoğu yerde tek şeride düşen anormal bir yol. Antalya'dan İstanbul'a sebze, meyve taşıyan kamyonlarla bölgedeki fabrikalardan seramik ve sanayi ürünleri taşıyan TIR'ların arkasında sabır testinden geçiyorsunuz.
    Kalder'in Eskişehir şubesince düzenlenen kalite sempozyumunda eğitimde kalite masaya yatırıldı. Kalite standardını yükselten ve bunu kalıcı kılanlara ödüller verildi. Eğitim kurumları arasında geleneksel hale getirilen bu kalite yarışı da Eskişehir'i farklı kılan unsurlardan biri.

    Ataç veda turunda
    Orhan Oğuz'un kurduğu, Büyükerşen'in markalaştırdığı Engin Ataç'ın ise çağdaş bir vizyon kazandırdığı Anadolu Üniversitesi'nde yakında rektörlük seçimi var. Üç ay sonra ikinci dönemini tamamlayıp rektörlüğe veda edecek olan Ataç'ın koltuğuna şimdilik sadece rektör yardımcısı Fevzi Sürmeli aday. Başkaları çıkar mı? Bekleyip göreceğiz. Oysa Marmara'da dokuz ay sonraki seçimler için şimdiden altı aday söz konusu.
    Anadolu Üniversitesi'nde yeni rektörün işi hem çok zor hem de çok kolay. Zor çünkü daha önceki rektörlerin hemen hepsi büyük işler yapıp derin izler bıraktı. Kolay çünkü her şeyiyle altyapısı tamamlanmış bir üniversite devralacak.
    Hocalarla öğrencilerin yeni rektörden beklentileri mevcut düzenin devamı yönünde. Ama ben daha fazlasını istiyorum. Bunun da takipçisi olacağım.
    AÜ, Türk üniversiteleri içinde dünya klasmanında yer alacak 8-10 üniversiteden biri. İşte bu yüzden süratle dışa açılması gerekiyor. Önce uluslararası akreditasyon, ardından da öğrenci değişim programları çerçevesinde binlerce yabancı öğrenci. Zor mu? Sanmıyorum. Eğer yeni rektör önceki rektörlerin altında ezilmek istemiyorsa ve onlar gibi kalıcı olmak niyetindeyse bunu başarmak zorunda. Ha, bir de kampus içerisindeki araç trafiğini yasaklamalı. Hocalar, bir maaş da döner sermayeden aldıkları için çoğu arabalı. Sakin ve donanımlı bir üniversite olduğundan paralı öğrenci de bir hayli fazla. Durum böyle olunca da sanki üniversite kampusunda değil Bağdat Caddesi'ndeyim hissine kapılıyorsunuz.
    Konya'da olduğu gibi üniversite kapısına kadar gelen raylı sistem, üniversite içinde kurulacak kapalı bir ringle donatılmalı ve kampus otoparklar dışında araç trafiğine yasaklanmalıdır.
    Herhangi bir rektör adayı bu vaatle ortaya çıksa, kesin seçimi kaybeder. Ama bu kısıtlama ve yabancı öğrenciler üniversiteye ve kente yeni bir hava katacaktır.
    Özetin özeti: Üniversiteleri tu kaka ilan siyasiler buralara mutlaka gitmeli. Ayrıca teknoparkları da gezmeli. Gurur verici gelişmelerle karşılaşacaklardır. YÖK ve üniversiteler de hükümetle didişmeyi bir kenara bırakmalıdır. Yoksa, AB müzakerelerinin daha ilkinde tökezleyebiliriz.
  • way be........ ne çok eski li varmış forum da............

    bende katılayım aranıza....
  • arkadaşlar ogü kimya 2.öğretim ders planını arıyorum yardım ediiinnnnnn
  • Selam millet ne zamandır aranızda yoktum bugün nete bir gireyim dedim açtığım topiği 4.cü sayfanın sonuda görünce bayağı üzüldüm . serseri kardeş ve beorn26 bundan sonra ben yokken bu topiği sizlere emanet ediyorum sizi baş sorumlu ilan ediyorum beni biliyorsunuz kırıkkaledeyim yazın staj ve iş derken nete hiç giremedim. şimdide bulunduğum yeri görseniz kaçarsınız okulun bulunduğu yerdeki netten başka yer yok orasıda yetersiz kırıkkaleyede uzağız (10 km.) onun için önemli bir işim olmadıktan sonra nete giremiyorum. hadi kendinize iyi bakın derslerinizde başarılar iyi geceler...
  • Selam Güz Gülleri

    valla Allah yardımcın olsun insallah hersey yolunda gider. Eskisehir sanırım daha iyi
    Bu arada vizeler 24 ekimde baslıyormus iyi oldu bayrama rahat kafa ile gireceğiz. Konularda fazla birikmeyecek.


    quote:

    Orjinalden alıntı: cadın

    arkadaşlar ogü kimya 2.öğretim ders planını arıyorum yardım ediiinnnnnn


    Kimyacı arkadaslara bir sorayım en kısa zaman icinde haber vermeye calısırım
  • sivrihisar fotoları
    bazı sivrihisar fotoları bulabilirsiniz.daha fazladeğişik resimler var ama şu anda gönderemiyorum
    quote:

  • soner26 @ nedir bunlar buradan hiç birşey görünmüyor oradan görünüyor mu ...resimler hayalimi yoksa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Güz_Gülleri

    soner26 @ nedir bunlar buradan hiç birşey görünmüyor oradan görünüyor mu ...resimler hayalimi yoksa


    galiba bir sorun oldu
  • tamam biz bakarız foruma. ama böyle 2 kişi de olmuyo. ya burda istatistikçi vardı. bizim probability hocası istatistikten geliyo. ismi birdal galiba. onun probability soruları yok mu ya??
  • anılarım tazelendi arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim

    1 sene önce osmangaziden mezun oldum. bir daha gidemedim. fırsat bulduğum ilk zaman gideceğim

    eskişehiri tercih eden öğrenciler; gerçekten çok iyi bir tercih
  • serseri teşekkür valla bulabilirsen çok ii olur....
  • bu aksam soracagım ders cıkısı yarın yazarım insallah...
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.