Şimdi Ara

KİLİTLENME Problemi (LÜTFEN YARDIM EDİN PLS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • lyeni bir bilgisayar aldım yaklaşık 2 ay oluyor.Sistem şöyle asus p4p800-x anakart; P4 3.2 Ghz işlemci;
    512 X 2 Kingston RAM ; powercolor ati radeon 9800 SE 128 mb 256 bit ekran kartı;160 GB seagate 7200rpm harddisk ; asus cd-rom ; samsung CD-RW.

    Sorunum bilgisayarımın sürekli (ilk açılışta her zaman kilitleniyor) kilitlenmesi:cd yazarken,USB'den transfer yaparken veya herhangi bir zamanda HDD ışığı yanık kalarak kilitleniyor.Ctrl+alt+del yaptığımda cevap vermiyor,fare hareket etmiyor.İlla ki kasa üzerinden resetlenmek zorunda kalıyorum.Aldığım yere 2 defa götürdüysem de onlar bir sorun olmadığını söylüyorlar.Dediklerine göre donanımlarda problem yokmuş ama yazılımlarda problem olabilirmiş.XP yüklerken bile kilitlenme oluyor (tabi HDD ışığı yanık kalıyor yine).SP2 yüklerken yine kilitlendi.Bir de çok nadir olarak ilk açılışta Ram leri falan saydıktan sonra en altta "OVERCLOCKİNG FAİLED!" ibaresini görüyorum ve yine resetlemek zorunda kalıyorum.Lütfen bana bir çare.Yepyeni güzel bilgisayarımdan faydalanamıyorum avuç dolusu da para verdim.Çok üzülüyorum.

    NOT:Bilgisayarı ilk aldıktan sonra kasayı değiştirdim.O arada şöyle birşey vardı ki farenin tekerleğini çevirdiğimde HDD den bir ses geliyordu ve ben de o fırsatta HDD değiştirdim.Bu işlemi yapmadan önce kilitlenme yoktu ama farenin tekerini çevirince HDD den ses geliyordu.

    ALLAH AŞKINA BANA BİR YOL GÖSTERİN.GICIR GICIR BİLGİSAYARIM KULLANMADIĞIMDAN BENİ DELİ EDİYOR. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCIYaTmaZ -- 16 Mayıs 2005, 20:11:03 >







  • bios'u default hale getir. o/c icin bios'dan ayar yapilmis olmali. overclocking failure demis olduguna gore buyuk ihtimal ile bios ayarlarin bozulmustur. standart ayarlari yap.
    ekran kartini degistir. ATI'ye genel atifta bulunmak yerine sadece bu kart icin serzeniste bulunacagim. lanet olasi bir kart ayrica bunun driverini yuklemeden evvel de microsoftun journal bilmem nesini de kur. bir tane daha vardi ama adi neydi ki? her neyse, degistir ve nvidia'ya don. bu da intel & amd olayi gibi. aticiler simdi saldiriya gecer.
  • sahraaa2002 açıklamış ama bende onun haricinde başka bir şeyler söylemek istiyorum. bu benim yaptığım bir hata. belki sendede olmuş olabilir diye söylüyorum. ben makinanan hdd led ışığını main boardın üzerinde bulunan speaker pinlerine takmışım. hdd çalışırken sanki eski 2 gb lik hdd ler gibi gürültülü çalışıyordu. ve birde aynı senin problemin gibi kilitleniyordu. bunun uçun 2 defa hdd yi değiştirdim. en sonundu tesadüfen sorunun ne olduğunu anladım. (tamamen tesadüf bilerek değil). sonra problem yok. Sende o led kablolarını bi kontrol et. belki böyle bi şeee olabilir. Kolay Gele!!!!!
  • Bios ayarlarını resetlemende fayda var ama Harddiskte de sorun var gibi geliyor bana
  • arkadaslar benim makinemde devamlı donuyo
    yarım saat tam randımanlı calışıyor fakat sonra restart istiyor.
    programlar arka planda calısıyo fakat ben görev yöneticisini aciiim derken iice kitleniyo
    hatta bi keresinde saatin bile durdugunu fark ettim.
    Bilgisayarım bi ara cok uzun zaman acık kaldı.
    Kime sorsam programlardan kaynaklanan bişi diildir muhtemelen ramin yada anakartın mekanik arızasıdır diolar.
    yardım ederseniz sevinirim.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar ama bios ayarlarını default yaptım hatta biosu yeniledim ama yine düzelmedi.HDD bağlantısını da kontrol ettim o da doğru.Hala problemin kaynağını bulabilmiş değilim.Yine de önerileriniz için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.