Şimdi Ara

1982-2003 ARASINDA DOĞAN ÇOCUKLAR ''İNDİGO'' ÇOCUKLAR...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Popüler isimleri ‘İndigo çocuklar’. Uzmanlarsa onlara ‘homo noeticus’ diyor, yani ‘homo sapiens’ten sonraki halka. 1982-2003 döneminde doğan bazı çocukların, anne ve babalarından daha zeki, daha donanımlı dünyaya geldiklerine inanılıyor.
    Kimi uzmanlara göre onlar, Maya takviminin sona erdiği 2012 yılından sonra girilecek olan ‘foton kuşağı’nda dünyayı kurtarmakla görevliler.

    ‘İNDİGO çocuklar’ yerine Türkiye’de de yayınlanan yeni kitabına adını verdiği ‘Yeni Çocuklar’ kavramını tercih eden ölüm ötesi uzmanı Amerikalı P.M.H. Atwater, ‘1’nci İstanbul Parapsikoloji Konferansı’ sırasında Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

    İndigo çocuklar ile ilgili bilgi verir misiniz?

    - Ben ‘İndigo çocuklar’ yerine ‘Yeni Çocuklar’ kavramını kullanmak istiyorum. Çünkü ‘İndigo’ bir marka gibi kullanılıyor. Özel bir anlam yüklüyor, oysa ‘Yeni Çocuklar’ milenyumda doğan çocukları kapsıyor.

    Sizce ‘Yeni Çocuklar’ niye tam da bu dönemde dünyaya geliyor?

    - Bu çocuklar, daha önce de özellikle de insan nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarında dünyaya gelmiştir. Kehanetler, astrolojik öngörüler, geleceklerini söylüyordu ve geliyorlar. Şimdi davrandığımız gibi devam edemeyiz, aksi halde kendimizi mahveder, Ortaçağ düşüncelerine geri döneriz. Teröristler değişim istemiyor, dünya değişiyor.

    Bu çocukları, diğerlerinden farklı kılan özellikler nelerdir?

    - Hem pozitif, hem de negatif özellikleri var. Bir kere daha zekiler, daha çok biliyorlar, farkındalar, gönüllüler, psişik özellikleri var, dürüstlüğe, insan haklarına önem veriyorlar.

    Peki negatif özellikleri neler?

    - Öfkeli ve sabırsızlar. Dürüstlük arıyorlar, yalanla karşı karşıya kaldıklarında çok sabırsız oluyorlar. Eğer onların öfkelerini yönetebilirsek, dünyayı kurtarabiliriz. Onların sabırsızlıklarını fark ederek onlara yardımcı olabiliriz. Paranıza, yaşınıza, mevkinize önem vermiyorlar. İlişkilerinde ne kadar samimi olduğunuza bakıyorlar, bekletmeye gelmiyorlar.

    Hayatta ne tür zorluklarla karşı karşıya kalabilirler?

    - Tez canlılıkları yüzünden zor durumda kalabilirler. Psikolojik açıdan kendilerine zarar verebilirler. Eğer ortam uygunsa çiçek gibi açabilir, yoksa zarar görebilirler.

    Yeni çocukları, diğerlerinden ayıran fiziksel özellikler var mı?

    - Daha çok davranışları ve zekalarıyla öne çıkıyorlar. Ancak bazılarında alnın hafif dışa çıkık olduğu gözlemleniyor. Bu da ön frontal aktivitelerinin daha gelişmiş olduğuna işaret edebilir.

    Bu çocuklar nasıl eğitilmeli, nasıl bir yöntem izlenmelidir?

    - Eylül ayında yayınlanacak olan ‘Beyond the Indigo Children’ (İndigo Çocukların Ötesinde) isimli kitabımda bunu ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.

    Yeni ‘kök ırklar’ ortaya çıkacak

    ‘İNDİGO’ kavramı ilk kez 1982’de Nancy Ann Tappe’nin ‘Yaşamımızı Renk Yoluyla Anlama’ kitabında ortaya atıldı. 1982 ile 2003 yılları arasında doğan yeni çocukların, anne ve babalarından daha zeki, daha donanımlı olduklarına inanılıyor. Ölüm ötesi uzmanı P.M.H Atwater ise bazı çocukların ‘ölüme yakın deneyimler’ yaşayarak, bu sırada yeniden programlanarak değiştiklerini ve bu çocuklar ile ‘indigo çocuklar’ın büyük benzerlikler sergilediğine işaret ediyor. Çocuğun sadece bireysel değil, toplumsal açıdan da bu değişimi yaşadığını, bu sırada kendilerine bir ‘görev verildiğini’ öne sürüyor.

    ‘Yeni Çocuklar’ kitabında Atwater, eski efsane ve öykülerin bu çocukların geleceğinden haber verdiğini öne sürüyor.

    Modern zamanlar káhini Edgar Cayce ise, ‘kök ırkların ortaya çıkacağını’ belirterek evrim sürecinde ilerleme yaşanacak dönem olarak 1998 ile 2010 yılları arasına işaret ediyor. Eski öğretilerde de insan ırkı yükselişe geçmeden önce yedi kök ırkın çıkacağı yolunda kehanetler bulunuyor. İşte ‘milenyum’ döneminde doğan bu çocukların ‘beşinci ırk’a işaret ettiğine inanılıyor. Beşinci kademe ‘mavi’ renkle sembolize edildiğinden ve mavi auralı kabul edilen bu gruba ‘indigo’ çocuklar deniyor.

    HÜRRİYET



  • Yalan ulan bunlar kandırmayın milleti

    Banada ilk okulda zeki fln dediler zekiler okuluna gittim gittiğimde okuma yazma birde çarpma biliyorum die bişiler daha biliyordum hoş

    3 atlatalım ddiler ben zatan 6 yaşında başladım ilk okula bide 3 e yazılcam şimdiye uni bitmiş master yapıyordum yani

    Şimdi be ikokula başlaken zekidimde şimdi salakmı oldum butun donem derslerinden kaldım

    (hoş bunda okula gitmememinde fayadası yok değil ama işte bimiyorum)

    Artık kendimi zeki hissetmiyorum

    Ama hala kafadan manyak çarpmalar yapıyorum ha
  • hımm şimdi anlıyorum benim 6 yaşındaki kız kardeşimin empire earth 2 ile underground 2 yi oynayabildiğini

    şimdi kreşe gidiyo dini bi kreş. ordada Kuran-ı Kerim ile sureler öğreniyo. valla benden çok sura biliyo kereta. bide Allah ın 99 ismi ve 40 hadis biliyo. MaşaAllah ditelimde nazar değmesin
  • ""üstün zekalı çocuk olmak"" ile ""erken gelişmiş çocuk olmak"" farklı şeylerdir...

    üstün zekalı denilenlere milyonda bir rastlanır.. bazı doğuştan gelen yeteneklere sahip olanlarda vardır. gerçekten dahi olanlarda.

    ama çoğu 2. tipe girer ve yaşları ilerledikçe zeka ve yetenekleri normale döner.
  • walla ben indigo mindigo degilim bu araştırmayı yapanlar neyin çocuğu bilmem ama
  • Güzel konu.

    Bilimsellikten uzak bir fanztezi, ama tutarlı ve yerinde tespitler de kısmen mevcut.
  • YALAN!!!!!!!!!

    bu indigo mudur nedir,

    ben kendimi sadece ilkokulda zeki hissetmistim,oda ögretmenimiz cok iyi idi,en salak olan bile bir seyler yapabiliyordu,simdi SÜRÜNÜYORUM resmen...

    ben indigo mindigo degilim!!!Böyle bir sacmalikta yok...
  • barsgan arkadaşımız çok güzel söylemiş.katılıyorum. üstün zekalı olmak gerçekten de milyonda birdir.(hatta bazen daha da az)Bir ırkın bu ortalamayı arttırmasını isterdim ama ne yazık ki bu yaşlardaki insanları birebir tetkik ediyorum ve sonuç pek ümit verici değil.
  • ne bu indirgo yaw.görev verilmiş bide vay bee.seçilmiş çocuklarmıyız biz
    harbi ya bende ilkokul da filan rüzgar gibi esiyodum da ne olduysa liseye gelince oldu.şu bilgisayar ve ps2 hayatıma girdikten sonra iyi çuvalladım ama hallederiz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.