Şimdi Ara

GALATASARAY GÜNCEL HABERLER (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.149
Cevap
0
Favori
229.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tomas'ın yıllık 1 milyon 400 bin dolar ücretini fazla bulan Sarı-Kırmızılı yönetimin yıllık 800 bin dolara forma giyebilecek olan Fatih'e sıcak baktığı belirtildi.


    fatih için çok düşünmek lazım ne dersiniz...
  • Robert transferi yönetimi ikiye böldü. Futbol şubesinin patronu Adnan Polat’ın haberi olmadan Türkiye’ye getirilen Fransız futbolcuyla, Özhan Canaydın ve ortağı Haim Fresco’nun girişimleri sonrası sportif direktör Bülent Tulun’un ön protokol imzaladığı ortaya çıktı. Yapılan anlaşmayı öğrenen yöneticiler, duruma tepki gösterirken, Mondragon’un menacerliğini de yapan Jean Lui, Laurent’in bonservis sorununu çözmek için Portekiz’e uçtu. Sorun çözülürse Robert, 3+1 yıllık resmi sözleşme imzalayacak ve yıllık 1 milyon 250 bin Euro alacak.


    ‘Başkanın talimatı’
    Transfere karşı çıkan Adnan Polat ile Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, gizli imza olayının ardından oldukça gerildi. Yönetici Şükrü Ergün, “Robert, başkanın arzusu ve talimatıyla Türkiye’ye gelmiştir. Hocamız Gerets’in de bu yönde arzusu vardır” açıklamasını yaparak, gelişmeleri doğruladı. Diğer yandan Real Madridli Gravesen’in transferi için çaba harcandığı ancak bu oyuncunun maliyetinin işi zorlaştırdığı, Zikos’un da alternatif olarak tutulduğu öğrenildi. Sivassporlu Hayrettin’e karşılık Özgürcan, Ferhat ve 1 milyon Euro talebi, Aslan’a geri adım attırdı.

    61781
  • canaydın bşk haberler var.

    ''Yeni stadın tahminen 2.5 senede tamamlanacağı müjdesini de veren Canaydın, stadımız için çalışmalarımız sürüyor. Tahmin ediyorum 6 ay içinde hafriyatı veya diğer çalışmalar bitebilir. O tarihten sonra 2 sene sonrasında stadımız bitmiş olacak.

    ''UEFA KUPASINI YİNE BİZ ALACAĞIZ''-

    Avrupa'da hala Galatasaray isminin konuşulmasının, UEFA Kupası'nı alan tek Türk takımı olmasından kaynaklandığını anlatan Canaydın, bundan sonra da Avrupa'da yine Galatasaray'ın konuşulacağını iddia etti.

    Heinz ve Iliç'in durumu ile ilgili bir soru üzerine de başkan Canaydın, 3 yabancı oyuncu kontenjanı boşaldığı takdirde, o kadar oyuncu alabileceklerini anlattı.


    Canaydın'ın aklı hala Fransa'nın Marsilya takımına 'kaçan' Frank Ribery'de. Galatasaray Kulübü Başkanı, Fransız futbolcunun kaçmasında kendisini sorumlu hissettiğini belirtirken, 'Ribery gibi genç ve geleceğin yıldızı olacak bir futbolcu bulursam hemen transfer edeceğim. Transfer parasını da cebimden vereceğim. Çünkü Ribery'nin kaçmasından dolayı kulübe karşı borcum var' ifadesini kullandı.

    Ribery, Metz Kulübü'nden bize geldi. Metz Kulübü'nün antrenörü bu sezonun başında Marsilya'ya geçti, geçerken de bu planı beraberce kurmuşlar. 'Altı aylığına Galatasaray Kulübü'ne gideceksin, altı ay sonra oradan Marsilya'ya geleceksin' diye. Direkt olarak Metz'ten Marsilya'ya gitmeye kalksa olmayacak, çünkü başkanların arası iyi değil.

    G.Saray'ın forvetinde 50 milyon dolar yatıyor"
    Hiçbir kulüpte böyle kaliteli forvetler olmadığını belirten Ümit Karan, "Ben, Hakan, H.Kabze ve Necati transfer olsak, kulübün borcunun yarısını kapatırız"

    "Değil Türkiye’de, hiçbir Avrupa kulübünde 4 yıldız golcü yoktur. Buna Real Madrid ve Arsenal de dahildir. Ben, Hakan, Necati ve Hasan Kabze transfer olsak, kulübün borcunun yarısını kapatırız. G.Saray’ın forvetinde 50 milyon dolar yatıyor.

    Song kadro dışı kalsa formaları çıkarırdık

    Çok sıkıntılar çektik. Sevinci de hüznü de birlikte yaşadık. Eğer Song idmana çıkmadı diye kadro dışı kalsaydı, inanın hepimiz formaları çıkarır giderdik. Öyle ki, bizim kendimizden başka dostumuz yoktu. Buna yöneticiler de dahil.
  • 61781 ziyaretci saysı dün saat 10.30

    62767 ziyaretci sayısı bugün saat 14.42 nerdeyse 1ooo defa bakılıp çıkılmış neden kimse yazmıyor daha cok rakiplermi bakıyor bu topic,e ..
  • Bütün Kombine Sahiplerine 1 Yıllık Galatasaray Dergisi Aboneliği Hediye Edilecek

    Galatasaray Spor Kulübü, bugün başlayan kombine Bilet satışlarında, kombine alan herkese 1 yıllık (11 sayı) Galatasaray Dergisi Aboneliğinin hediye edilmesi kararı verdi.

    Ali Sami Yen Stadı’nda yapılacak kombine satışlarında Galatasaray Dergisi Aboneliği hediyesini kazanmak için, salonda kurulan İletişim Standı’ndan dağıtılacak Bilgi Formu’nu doldurmak yeterli olacak.

    İsim, adres ve iletişim bilgilerinin doldurulacağı Bilgi Formu’nu, Kombine Teslim Fişleriyle birlikte İletişim Standı'na teslim eden her kombine sahibine, 1 yıl boyunca Türkiye’nin en çok satan ve en nitelikli spor dergisi adresine özel kurye ile gönderilecek.

    Galatasaray Dergisi aboneliği devam etmekte olan kombine sahiplerinin dergi abonelik süreleri ise otomatikman 1 yıl daha uzatılacak.


    ********************************************************************************************

    Cim Bom ve Fener'in Ferrari aşkı
    Şampiyonluk yarışından sonra Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yolu İtalya'da da kesişti. İtalyan medyasında dün yer alan haberlere göre, geçen sezon İngiltere'nin Everton Kulübü'nde kiralık olarak forma giyen Matteo Ferrari için Roma Kulübü'ne Galatasaray ile Fenerbahçe teklif götürdü. Ancak Sarı-Kırmızılı kulübün bu transfer için daha istekli ve daha şanslı olduğu ifade edildi. Roma Kulübü'nün de Ferrari'yi elden çıkarmayı hedeflediği ifade edildi. Matteo Ferrari'yi Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yanı sıra İngiltere'nin Portsmouth, Bolton ve Blackburn kulüpleri de istiyor.

    ********************************************************************************************

    Tjikuzu G.Saray'dan çağrı bekliyor
    G.Saray'ın bir ay önce takibe aldığı Duisburg’un Namibyalı orta saha oyuncusu Razundara Tjikuzu’nun transferinde sona yaklaşıldı. Duisburg’un Bundesliga’dan küme düşmesiyle serbest kalan 26 yaşındaki orta saha oyuncusunun, G.Saray’ın teklifini kabul ettiği, sarı kırmızılı yönetim ve teknik direktör Gerets’ten haber beklediği öğrenildi.


    Yönetimin, Namibyalı yıldıza menajeri aracılığıyla "bir hafta bekle" mesajı yolladığı belirtilirken, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough’un da istediği Tjikuzu’nun hamile olan Türk sevgilisinin İstanbul’da yaşamak istemesi yüzünden G.Saray’a sıcak baktığı ifade edildi. G.Saray yönetimi bu transfere onay verirse, Namibyalı futbolcu, sarı kırmızılı takıma gelecek.


    **********************************************************************************************

    Galatasaray PAF Takımı Copa Amsterdam’da

    Galatasaray PAF Takımı, 2-6 Haziran 2006 tarihleri arasında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlencek olan Gestion Copa Amsterdam’a katılacak.

    2005-2006 PAF Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan takımımızın yanı sıra, Ajax’ın ev sahibi olarak katılacağı turnuvaya, Galatasaray ve Ajax dışında 6 uluslararası takım daha katılacak.

    Galatasaray PAF Takımı ilk maçında, 3 Haziran Cuma günü Ajax ile karşılaşacak. Maçın başlama saati ise 13:00.

    Gestion Copa Amsterdam, “Hep Beraber Futbola” sloganıyla, Dünya’nın göze hoş gelen, en çekici futbol turnuvası olmayı hedefliyor. Copa Amsterdam, bu sene ikinci defa düzenlenecek.

    Gestion Copa Amsterdam Turnuvası Resmi Sitesi
    www.copa-amsterdam.nl

    **********************************************************************************************

    G.Saray coşkusu Almanya'da
    Galatasaray'ın şampiyonluğu Almanya'nın Koblenz kentinde coşkuyla kutlandı. Cafe Caree'de düzenlenen kutlama gecesinde biraraya gelen yüzlerce Galatasaraylı taraftar, sarı-kırmızı renklerle donatılan lokalde şampiyonluk şarkıları söyleyip, dans ettiler. Gece boyunca Galatasaray'ın şampiyonluk öyküsünü ve 100 yıllık tarihinden unutulmayacak maçların görüntülerini de büyük ekrandan izleyen sarı-kırmızılı taraftarlar, sanatçıların söyledikleri şarkılara da eşlik ettiler. Cimbomlu taraftarlar, bu yıl elde ettikleri şampiyonluğun diğerlerine oranla çok özel olduğunu ve son anlarda gelen şampiyonluğu hiçbir zaman unutamayacaklarını ifade ettiler.

    Ezeli rakiplerine de şiirler ve şarkılarla göndermede bulunan taraftarlar, takımlarını şampiyonluğa ulaştıran yönetim ve oyunculara da sevgilerini gönderdiler. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru dans pistinden ayrılmayan Koblenzli Cimbomlu taraftarlar, Tomurcuk Folklor Ekibi'nin çeşitli yörelerden derledikleri halk oyunlarını da ilgiyle izlediler. Gecede ayrıca, Koblenz Galatasaraylılar Derneği'nin oluşturulması yönünde girişimde de bulunuldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visualize -- 26 Mayıs 2006; 15:26:24 >
  • Bedelsiz bırakabilirler
    Gravesen'in Danimarka gazetelerinde çıkan Hz. Muhammed karikatürleri yüzünden bir müslüman ülkeye gelmekten çekindiği öğrenilirken kulübü R.Madrid yıldızı bedelsiz bırakabilir. Yıllık 2 milyon Euro alan Gravesen ise Türkiye'ye gelmek için bu rakamdan daha fazlasını istiyor.
  • Ribery’nin gidiş sebebini sözleşmesindeki ödeme ile ilgili maddelere uyulmadığı için olduğunu söylerken, bu tip olayların daha önce de yaşandığına değindi. Auxerre ile AC Roma arasında yaşanan bir olayın Ribery konusuyla aynı olduğuna dikkat çeken Yalçın, mağdur durumdaki Auxerre’in CAS’tan 8 milyon Euro aldığını söyledi.

    CAS’ın Galatasaray’ı haklı bulması halinde Ribery’nin sarı kırmızılı külübe dönmek zorunda olduğunu söyleyen menajer, Galatasaray’ın davadaki avukatlarının çok iyi olması gerektiğini sözlerine ekledi.

    Tarık Yalçın, Fransız yıldızın tapusunun Galatasaray’da olduğunu ancak hem geçmiş yönetimin hem de spor kamuoyunun bunun farkında olmadığını söyledi. Ribery’nin gün geçtikçe yıldızının parladığını, Marsilya’da güzel bir sezon geçirdiğini ve bu sayede milli takıma kadar yükseldiğinin altını çizen Yalçın, sarı kırmızılıların Fransız oyuncudan çok yüksek paralar kazanacağını savundu.
  • İSTANBUL - Mecidiyeköy’deki Sportif A.Ş. binasında basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın görevi bırakmasıyla ilgili görüşünün sorulması ve Yıldırım’ın yeniden döneceği yönünde söylentiler olduğunun hatırlatılması üzerine, “Eğer Aziz Yıldırım’ın istifası samimi ise zaten daha önce görüşlerimi açıkladım. Ama istifası gündem değiştirmeye yönelikse, tebrik etmek lazım. Son derece başarılı oldular. Bizim şampiyonluğumuzla ilgili gündemimizi ikinci plana ittiler” diye konuştu.
  • Son aslan Denilson !

    Galatasaray, Denilson için girişimlerini sürdürüyor.Denilson geçen sezon Fransa'nın Bordeaux takımına kiralandı. Burada 31 maçta forma giyen Denilson 3 gol atabildi. G.Saray yönetiminin bu oyuncunun yeteneklerine büyük güven duyduğu, Türkiye'de mutlu ve başarılı olacağına inandığı belirtiliyor. Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın, Denilson’u düşündüğü için sol kanat için getirilen Robert’in alınmasına karşı çıktığı da belirtiliyor. Ze Roberto da Aslan’ın yedekte tuttuğu bir başka oyuncu.


    hadi yönetim güzel transfer yapın taraftarda gönül rahatlıgıyla maçlara gelsin...zaten onların parası formadan cıkar ...
  • Saidou Geremi'ye 'gitme' dedi...
    G.Saray'dan ayrılan Saidou'nun, Cimbom'un listesindeki Geremi'ye "Orada para problemi var" dediği öğrenildi. Bu gelişme üzerine Kamerunlu yıldızın kafasının çok karıştığı kaydedildi.

    Geremi'nin aklı karıştı...
    Saidou'nun "Galatasaray'da paranı alamazsın" sözleri gözünü korkuttu.

    Kamerun Milli Takımı'nda birlikte oynayan Saidou'dan Geremi'ye nasihat. Sezon sonunda G.Saray'dan ayrılan Saidou, arkadaşı Geremi'ye "G.Saray büyük bir kulüp ancak şu anda maddi sorunlar yaşıyor. Bu sezon takım halinde para sıkıntısı çektik. Eğer sarı-kırmızılı kulübe gidersen bunları göz önüne al" dediği öğrenildi. Geremi'nin de bu nedenle karar veremediği ifade edildi.

    Saidou@ türkiyeye döner ilerde gidecegi takımda belli visu yazdı dersiniz...
  • Sn. Semih Haznedaroğlu açıklamaları...
    "F.Bahçe çok ayıp etti"
    Galatasaray Yönetim Kurulu’nun en tecrübeli isimlerinden Semih Haznedaroğlu, kulüp için hayati önem taşıyan Seyrantepe ve Riva projeleri konusunda, Fenerbahçe başta olmak üzere diğer kulüplerin engellemeleri ile karşılaştıklarını söyledi. Hürriyet ekibini evinde kabul ederek gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açıklayan Haznedaroğlu, "Sporda kazık atarak yarışılmamalı. Mesela Fenerbahçe Kulübü, Seyrantepe konusunda çok ayıp etti. Olayı siyasi yerlere taşıdılar. Belden aşağı vurmayı çok seviyorlar. Bu, 100 yıllık Fenerbahçe Kulübü’ne yakışmıyor" dedi. Haznedaroğlu, ekonomik olarak Galatasaray Kulübü’nün önünü kesmeye çalışanların esasında Türk sporuna kötülük yaptığını belirterek şunları söyledi:


    Ayak oyunları yaptılar

    "Biz Türkler, yükselen biri olduğu zaman, ona destek vereceğimize kıskanıyoruz. Onu aşağıya çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. 3 büyükler arasında da böyle bir rekabet var. Yani mücadele sadece sahada kalmıyor. Rakiplerimizin başkanlarının çeşitli ayak oyunlarıyla Ankara’da önümüzü kesmek istemeleri hoş değil. Galatasaray benim ya da bir başka kimsenin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kulübü. Bu yüzden Galatasaray’ı ayakta tutmak devletin de görevidir. Biz şunu çok iyi biliyoruz; Seyrantepe olayında rakibimiz Ankara’da yolumuzu kesti."

    Semih Haznedaroğlu, ekonomik yönden Fenerbahçe’nin gerisinde kaldıklarının tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayarak, "Görünen köy kılavuz istemez. Fenerbahçe önde, Beşiktaş ile biz geride kaldık. Galatasaray Kulübü olarak biz yatırımlarda geç kaldık. Fenerbahçe, yalnız stat konusunda değil birçok alanda bizi geçti. Fenerbahçe yönetimindekiler, işbitirici ve mali yönden çok güçlü arkadaşlar. Bizim yönetimler onlar kadar iyi olamadı. Bu bir gerçek. Fakat ben şimdiki yönetimimizden ümitliyim. Biz de iyi şeyler yapacağız" dedi.

    Galatasaray’ı kimse geçemez

    Sportif başarılara da değinen Haznedaroğlu, "Sportif başarıları kıstas alırsak, Türkiye’de Galatasaray’ı geçecek bir takım göremiyorum. Bir Türk takımının UEFA Kupası ve Süper Kupa’yı kazanması çok zor. O başarıya belki biz de ulaşamayabiliriz. Çünkü, rüya gibi bir şeydi o" yorumunu yaptı.

    Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’ndan istifa etmesiyle ilgili görüşlerini açıklayan Semih Haznedaroğlu, "Böyle bir şeyi yapmaması lazımdı. Ancak bence burada bir gündem değiştirme taktiği var. Kendisi görevde kalsaydı, şampiyonluğu kaybettiği için, aleyhinde birçok şey yazılacaktı. Şimdi ise bunlar yok. Açıkçası biz şampiyon olduk ama herkes Aziz Yıldırım’ı ve Fenerbahçe’yi konuşuyor. Yani, tam 12’den vurdu" dedi. Galatasaray’ın ekonomik durumuna da değinen Haznedaroğlu, "Kulübün büyük borcu var. Fakat, dikkatli davranırsak, bütün sorunları çözeriz. Şu anda da kulüpte kimsenin parası kalmıyor. İşler yürüyor" diye konuştu.

    Gerets bizi sadece Kadıköy’de üzdü

    "Gerets beni sadece Kadıköy’deki Fenerbahçe maçında hayal kırıklığına uğrattı. O gün 8 tane yemediysek dua edelim. Sporda şöyle bir şey vardır, o gün iyi değilsen, maçı az dayak yiyerek atlatacaksın. Gerets, ille gol atayım diye düşündü, sonuçta takım 4-0 mağlup oldu. Aynı şeyi 6-0’lık maçta Fatih Terim de yapmıştı."

    Liseli-lisesiz ayrımı yapmak çok yanlış

    "Çocuklarım odalarını Galatasaray bayraklarıyla süsleyecek kadar Galatasaraylıdır. Ama liseli değillerdir. Şimdi ben onlara Galatasaraylı saymayabilir miyim? Bu ayrımı yapanlara şunu sormak lazım; küçük bir kitleye hitap eden bir Galatasaray mı istersiniz, yoksa milyonlarca taraftarı olan bir Galatasaray mı? Böyle bir ayrım yapmak çok yanlış."

    Biz daha balayındayız kavgalar mutlaka çıkar

    Semih Haznedaroğlu, Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri arasında derin görüş ayrılığı olduğu iddiaları için şu yorumu yaptı: "Birden fazla kişinin olduğu yerde tartışma olması gayet doğaldır. Zaten olması gereken de budur. Öyle olmasa, niye 16 kişilik yönetim kurulu seçsinler ki. Bu kadar adama lüzum yok derler, göreve sadece bir kişiyi getirirler. Yönetim kurulu olarak biz daha balayındayız. Nasıl yeni evli çiftler balayında kavga etmez. Biz de aynı konumdayız. Ciddi sürtüşmeler ileride olacaktır. Ancak masayı kimsenin terketmemesi lazım. Şartlar ne olursa olsun, görevine devam edeceksin."

    Sergen, Hakan ve Hasan gibi liderlik yapamadı

    Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu, sohbetimiz sırasında ilginç bir tespitte bulunarak, "Hakan Şükür ve Hasan Şaş takıma liderlik yaparak bizi şampiyonluğa taşıdı. Beşiktaşlı Sergen de büyük futbolcu ama bizim Hakan ve Hasan gibi lider olamadı. Futbolcu hem akıllı, hem yürekli olacak. Bakın Fenerbahçe’nin şampiyonluğu nasıl kaçırdığı izah edilemez. Onlarda para var ama bizdeki gibi yürek yok" dedi. Bu sezon kazandıkları şampiyonluk için "Şaşırtıcı bir mutluluk oldu bizim için" yorumunu yapan Haznedaroğlu, "Biz aramızda konuşurken, hep söylüyoruz; Allah da bizim şampiyonluğumuzu istedi. Futbolcularımıza helal olsun" dedi.


    Kaynak : Hürriyet
  • Veron geliyor veron..
  • "aslanların yuvası" topic ne oldu yönetim bir acıklama yapacakmı lütfen bekliyoruz ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    "aslanların yuvası" topic ne oldu yönetim bir acıklama yapacakmı lütfen bekliyoruz ...

    valla nereye kayboldu topic.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vanquish


    quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    "aslanların yuvası" topic ne oldu yönetim bir acıklama yapacakmı lütfen bekliyoruz ...

    valla nereye kayboldu topic.

    11:10 gibi topic kalktı neden bildirilmedi bekliyoruz belki teknik bir neden olabilir...
  • mutluyuz "aslanarın yuvası"topic geri geldi :))
  • galatasaray kimleri alcak baktı etti hiç kimseyi alamadı.....ama bir süpriz var önümüzdeki hafta çarşamba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    mutluyuz "aslanarın yuvası"topic geri geldi :))


    acaba neden kaldırıldı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: celebornn

    quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    mutluyuz "aslanarın yuvası"topic geri geldi :))


    acaba neden kaldırıldı?



    o eskidendi 2 ay geçti üstünden şimdi burda süper gidiyor(teknik)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    Cimbom'un Yeni Hocası Konuştu
    31.05.2005 07:55
    "Türkiye'de baskılı bir ortam olduğunu biliyorum. Bu, benim için çok iyi. Çünkü ben hiperaktif bir insanım" Galatasaray'ı yeni hocasından bomba açıklamalar...

    G.SARAY'ın anlaştığı Belçikalı Teknik Direktör Erik Gerets bugün İstanbul'a geliyor. Sarı kırmızılı kulüple 1 yıllık sözleşme imzalayacak olan Belçikalı çalıştırıcı, Hürriyet'e konuştu. Galatasaray'ın teklifini heyecanla karşıladığını ifade eden Gerets, "Tam arzu ettiğim bir kulübe geliyorum" dedi...

    SORU: Galatasaray 100. yılında şampiyon olamadı. Dolayısıyla çok stresli bir ortama geliyorsunuz. Bu sizi korkutuyor mu?

    GERETS: Hayır, aksine bu çok iyi. Baskılı bir ortam olduğunu biliyorum. Ben hiperaktif bir insanım. Baskı beni besliyor, stres benim ilacım. Zaten Wolfsburg'da sıkılmıştım, bunalmıştım. Antrenmanlara bile 2-3 gazeteci ancak geliyordu. Oysa ben daha aktif bir kulüp istiyordum. Tam istediğim yere gidiyorum.

    SORU: Galatasaray sadece bu yönüyle mi cezbetti sizi?

    Çok korkmuştuk

    GERETS: Galatasaray çok büyük ve başarı isteyen bir kulüp. 1987-88 yılında futbolcuyken İstanbul'da Galatasaray'a karşı oynamıştım. İlk maçı 3-0 kazanmıştık. İstanbul'daki rövanşta Galatasaray, seyircisi ile birlikte öyle bir baskı kurdu ki üzerimizde, 2-0 öne geçtiler. İşte o zaman, "Eyvah biz buradan çıkamayacağız" diye korkmuştuk. O yıl sadece Galatasaray'a yenildik ve Avrupa Şampiyonu olduk. Şimdi o seyirciyi arkamda düşündükçe heyecanlanıyorum.

    SORU: PSV'de antrenörken de Galatasaray ile karşılaşmıştınız. Sanıyorum o karşılaşma sizin için pek de iyi sonuçlanmamıştı.

    GERETS: O en acı anımdı. 2001-2002 sezonuydu, 1992 yılında kurulan şampiyonlar Ligi'nde hiç ikinci tura çıkamamıştık. Beraberlik bile yetiyordu bize. Belki beraberliğe oynatsam takımımı, başarırdık. Ama kazanmak için oynadım ve kaybettim. Yine o seyirci, yine Galatasaray çıkmıştı karşıma.

    SORU: Gerets nasıl bir teknik adamdır? Futbol felsefesi nedir?

    Güzel futbol ve gol

    GERETS: Asla yapamayacağım şeyleri vaadetmem. Güzel futbol ve heyecan benim en önemli ilkemdir. 1-0 kazanmaktansa 5-4 kazanmayı tercih ederim. Ama benim takımım kazanacak elbette. PSV'yi benim zamanımda gördünüz. Lierse gibi mütevazı bir kulübü bile Belçika Ligi Şampiyonu yaptım. Tek hedefim vardır; her maçta daha fazla gol, daha güzel futbol.

    SORU: Savaşan bir takım yaratmaya geliyorsunuz?

    GERETS: Bazen 0-0 berabere kalmaktansa, pozisyon üzerine pozisyona giren ve 1-0 kaybeden takımı tercih ederim. Benim takımımda herkes pres yapar. Defans oyuncularımdan bile hücum isterim. Sağ bek, sol bek yok, herkes gol atmalı.

    SORU: Sözleşmeniz niye 1 sene?

    GERETS: Ben böyle olmasını istedim. Galatasaray başarıya aç. Futbolcular da açsa hiçbir problem yok. Yabancı bir ülkeye gittiğimde önce ortama bakarım. Sonra zaten kulübüm bana, "Sözleşmeni uzatalım" teklifiyle gelir.

    SORU: Daha önce de Galatasaray'ın sizin için bir girişimi oldu mu?

    GERETS: Fatih Terim ayrıldıktan sonra, yani yaklaşık 5-6 yıl önce de bir teklif almıştım. Bazı şartlar oluşmamıştı, Lucescu ile anlaştılar.

    SORU: Galatasaray'dan bazı futbolcular ayrılacak. Hakan Şükür için ne düşünüyorsunuz?

    Hakan Şükür kalmalı

    GERETS: Hakan Şükür mükemmel fiziği olan savaşan bir futbolcu. Kalmasını isterim. Çünkü bana ve takıma çok yararı dokunacak.

    SORU: Yardımcılarınızı getirecek misiniz?

    GERETS: Ben her gittiğim yere uyum sağlayan bir insanım. Galatasaray ne derse o olacak. Tek başıma geliyorum. Bana Kaisersualeten'de birlikte çalıştığım Stumpf'un yardımcım olacağı söylendi, çok memnun oldum.

    SORU: Transferler hakkında konuşalım. Galatasaray'a hangi futbolcuları getireceksiniz?

    GERETS: Zaten son iki günde 150 telefon aldım. İlk kez sizinle bu kadar uzun konuştum. Daha fazla konuşursam, iyi olmayacak. Sizinle daha sonra uzun uzun konuşuruz. Anlaştık ama henüz imza atmadım. İmza atarsam tabii.



    Bu adam daha 3-4 yıl başında olur takımın
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.