Şimdi Ara

2 SES Sistemi SEÇENEGİ. . fikirleriniz lutfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaslar , almayı planladıgım ses sistemine ayıracak 145 dolarım var. şu iki secenek arasında kararsız kaldım , fikirlerinizi paylaşırsanız sewinirim . .

    1. seçeneğim : CREATIVE INSPIRE 6600 6.1 DOLBY + CREATIVE 24 BIT LIVE 7.1(ses kartı)

    2. seçeneğim : CREATIVE INSPIRE 7700 7.1 DOLBY + anakartımın onboard ses kartı


    bu seceneklerin fiyatları aynı.ikisi de 145 $+KDV ye denk geliyor. 2. seçnekteki sistem'in daha güçlu oldugu ortada fakat o da extra bir ses kartından yoksun. . . Fikirlerinizi bekliyorum arkaşlar. .

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhaxx -- 17 Mayıs 2005, 20:41:15 >



  • creative inspire serisi bence kötü bi seri , sesi açtığın zaman ses çok bozuluyo ama anladığım kadarıyla sen özellikle 6+1 yada 7+1 istiyosun eğer öyle değilse bu fiyata çok daha kaliteli 5+1 düşünebilirsin , ben hiç dinlemedim ama herkes bu forumlarda logitech x-530 u çok övüyor 75 rms sanırım ki bu 89$+kdv , vatan bilgisayarda ; ses kartı diyosan sana bendeki sb live'ı verebilirim 25 ytl ye 5+1 destekliyor (aaa burası 2. el forumu değilmiş )
  • ben live value yi 20 ye veririm. walla.
  • 2 el almaya niyetim yok, baştan belirteyim...ama inanın kafam çok karışık!!açıkçası bu para elime birdaha geçmez almışken tam olsun diyorum.taş çatlasa 250 ayırdım bu işe..güzel bi konfigürasyon olabilir yada sadece 5.1, 6.1, 7.1 seti de olabilir..deneyimlerinize başvuruyorum?
  • Arkadaş bi kere hoparlörün ne kadar iyi olursa olsun işin kaynağına bakmak lazım yani ses çipine.. Onboard ses sisteminin ayrı satılan ses kartlarına göre vasat olduğu ortada.. özellikle gürültü.. yani ses kısıkken bile arkadan gelen cızırtı.. bu cızırtı 24bitlik creative ses kartlarında gayet düşük.. bunun için sana öncelikle kaliteli ses çözümü yapan creative'in 24 bitlik ses kartlarından öneririm. Ayrıca onboard ses çipleri işlemciye daha fazla yük bindirmekte.. Bu da ayrı ses kartı alman için ayrı bir neden... Bence birinci seçeneğin ilk tercihin olmalı.. Hoparlör için philips'in MMS 460 modelini öneririm. 80watt RMS diye hatırlıyorum.. Dinleme fırsatım oldu.. güçlü ve temiz ses veriyor..
  • Aldıktan sonra pişman olmamak için 2. seçenek daha mantıklı görünüyor, istersen daha sonrada ses kartı alabilirsin.
  • selamlar,
    dusundugunuz ses sistemlerinden ikiside oldukca kotu elestiriler alan sistemlerdir. Creative ses kartlarinda oldukca iyi bir marka ama speakerlarda oldukca kotu bir markadir. Creative in en cok isim yapmis speaker modellerini kendisi degil ama cambridge soundworks firmasi uretir.

    Gunumuzde cogu on board ses karti oldukca kalitelidir ve 5.1 ses sistemlerini destekler. Cok eski bir anakartiniz yoksa arada fazla bir fark hissetmezsiniz veya hic fark hissetmezsiniz ama ana kartinizi ve uzerindeki ses kartini yazarsaniz daha cok yardimci olanlar cikabilir.

    Ne icin kullanacaginizi yazmamissiniz? Muzik dinlemek icin mi, oyunlar icin mi yoksa dvd izlemek icin mi kullanacaksiniz. Daha cok bilgisayara mi bagli olacak?

    Birkac gun bekleyip onerileri gorun once derim.
  • ben de 5.1 creative ses sistemei ve kartı var. açıkça övüldüğü kadar performans alamadım. bilgisayarı alalı iki ay oldu center denilen ortadaki hoparlör daha bir kere çalmadı. softwarelerin çoğu desteklemiyor. bir kere dvd kiralamıştım elime win dvd platinum deneme versiyonu geçti o çalıştırdı center hoparlörü onunda süresi doldu hatta buda soru olsun winamp ta 5.1 kullanabilen varmı. yoksa 4.1 olarakmı çalışıyor sizdede. ayarlarda 5.1 ses sistemi seçili yani yanlış yok. orda testte çalışıyor center hoparlörü.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ohreyn

    ben de 5.1 creative ses sistemei ve kartı var. açıkça övüldüğü kadar performans alamadım. bilgisayarı alalı iki ay oldu center denilen ortadaki hoparlör daha bir kere çalmadı. softwarelerin çoğu desteklemiyor. bir kere dvd kiralamıştım elime win dvd platinum deneme versiyonu geçti o çalıştırdı center hoparlörü onunda süresi doldu hatta buda soru olsun winamp ta 5.1 kullanabilen varmı. yoksa 4.1 olarakmı çalışıyor sizdede. ayarlarda 5.1 ses sistemi seçili yani yanlış yok. orda testte çalışıyor center hoparlörü.


    .. winamp'ta 5.1 çalıştırman gerekir, denedim biliyorum.. output ayarlarında bi kaç ayar var onları yapınca 5+1 ses alabiliyosun...
  • 6600ü hiç tavsiye etmem creative alacam diyorsan bence megaworks thx550 al. Benim Logitech X530 var gayet memnunum ve tavsiyede ederim
  • 6600 tavisye etmem ama t7700'de o/b kartla olmaz.bence sen ya 5.1 sistemler ara yada live 24bit ile t7700 konfigurasyonu yapyada t5900(t7700'un 5.1'i) ile live 24bit alabilirsin,x530 ile live 24bit olabilir.zaten baskada alternatif yok gibi
  • eğer ikisinden biri olcaksa t7700 olcak tabii ki çünkü 6600 inspire çok iyi bi set diil maalesef...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EsCat

    6600 tavisye etmem ama t7700'de o/b kartla olmaz.bence sen ya 5.1 sistemler ara yada live 24bit ile t7700 konfigurasyonu yapyada t5900(t7700'un 5.1'i) ile live 24bit alabilirsin,x530 ile live 24bit olabilir.zaten baskada alternatif yok gibi


    t7700'de o/b kartla neden olmaz ? cok mu kalıtesız gelır ses ? bıde anakartımın markası msi ve 2 ay once aldım anakartı.
  • tabiki modele gore degişir ama hiçbiri gercek ses katının yerini tutamaz (msı k8n platinum&diamond dışında)
    quote:

    Orjinalden alıntı: erhaxx


    quote:

    Orjinalden alıntı: EsCat

    6600 tavisye etmem ama t7700'de o/b kartla olmaz.bence sen ya 5.1 sistemler ara yada live 24bit ile t7700 konfigurasyonu yapyada t5900(t7700'un 5.1'i) ile live 24bit alabilirsin,x530 ile live 24bit olabilir.zaten baskada alternatif yok gibi


    t7700'de o/b kartla neden olmaz ? cok mu kalıtesız gelır ses ? bıde anakartımın markası msi ve 2 ay once aldım anakartı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.