Şimdi Ara

TUSL2-C anakart ICS entegresi çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ana kartım ASUS TUSL2-C, anakartımda hiçbir sorun ve şikayetim yok. Ancak SDRAM slotları ile DIP Swithches "DSW" arasındaki entegre aşırı ısınmakta EL DAYANMIYOR (el değmesi doğru değil ama ben böyle kontrol edebildim) Bu normal midir?. Entegrenim üzerine pasif soğutucu yapıştırayımmı? Anakartan bir şikayetim yok gayet stabil olarak çalışıyor. O/C yapılmadı O/C siz stabilMesajın ekindeki resimde enteğre ayrıntılı olarak görülmekte.
    Enteğrenin üzerindeki yazılar ekli resimde görülmekte
    ICS
    UK 130331
    0131 - 995
    9420 1DF










  • uzun süre tusl2c anakart kullanmış biri olarak eğer stabilite sorunu yok ise ve o/c düşünmüyorsan ellememeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heartless

    uzun süre tusl2c anakart kullanmış biri olarak eğer stabilite sorunu yok ise ve o/c düşünmüyorsan ellememeni tavsiye ederim.


    Merhaba,
    Neden ısınıyor bu enteğre?
    Siz memnunmudunuz anakardan. Üzerine pasif soğutucu yapıştırsam faydası olur ancak boyutu küçük.
  • Yapıştır gitsin zararı olmaz ..
    yararı olur..
  • eğer elini değdiremeyecek kadar ısınıyorsa bir sorun var demektir ve yakında patlar zannedersem en iyisi bir elektronikçiye danış
  • Problem yaratmıyorsa normal demektir. El değmeyebilir bazen işlemci soğutucularına da değmiyor. Ancak dikkatli bir şekilde yapıştırabilirsin ararı da olmaz ama yerinde olsam hiç ellemem.
  • Bazı entegreler yüksek ısı altında çalışmak için tasarlanmıştır.....Bu yüzden ısınabilir...
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Bu hafta sonu kendinden yapışmalı küçük soğutucular var ondan yapıştıracağım.
    Birde biryerlerde okudum adamlar ısı iletin macunu yerine DİŞMACUNU sürüyorlarmış daha ferah tutuyormuş Diş macununda florür var acaba florürün ısı iletmesi yüksrkmidir. Deneyeniz varmı?
  • dişmacununu sakın entegrenin bacaklarına kaçırma çünkü yalıtkan bir madde değil.cipi yakarsın.ocip yandığı zaman anakart hiç açmaz fanlar bile dömez.sen ya çift taraflı bant kullan yada japonla gitsin birtanede vga fanı takarsı süper olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dangerousx

    dişmacununu sakın entegrenin bacaklarına kaçırma çünkü yalıtkan bir madde değil.cipi yakarsın.ocip yandığı zaman anakart hiç açmaz fanlar bile dömez.sen ya çift taraflı bant kullan yada japonla gitsin birtanede vga fanı takarsı süper olur


    Üstad nasıl VGA fanı takayım zaten entegrenin boyu 12mm ye18mm dolayında. Resime bir tıklayıver boyutunu tahmin edersiniz. 20X20mm skin yapıştırmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rezaki


    quote:

    Orjinalden alıntı: heartless

    uzun süre tusl2c anakart kullanmış biri olarak eğer stabilite sorunu yok ise ve o/c düşünmüyorsan ellememeni tavsiye ederim.


    Merhaba,
    Neden ısınıyor bu enteğre?
    Siz memnunmudunuz anakardan. Üzerine pasif soğutucu yapıştırsam faydası olur ancak boyutu küçük.


    neden ısındığını bilmiyorum, bendeki ısınıyormuydu hiç bilmiyorum ama o anakart gelmiş geçmiş en iyi anakartlardan biri ve ben çok memnundum. eğer stabilite sorunu yoksa ellemeyiniz diyorum. bir arkadaşta zaten belirtmiş bazı entegrelerin ısınması normaldir diye. zarar verebilirsin belki. o açıdan elleme diyorum.

    saygılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.