Şimdi Ara

Dokuz Eylül Rektörlüğünden Bilişim'e Engel

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin en interaktif fakülte web sitesi olanwww.iibf.deu.edu.tr 7000 öğrencinin tüm fakülte hayatını paylaştığı alanları, demokratik forumu, Türkiye'de öğrenciler tarafından geliştirilmiş en kapsamlı (yoklama kartları ile on-line kontrole kadar.) öğrenci bilişim sistemi Rektörlük rektörlük tarafından kapatma kararı almıştır. Türkiye'nin en aktif üniversite forumlarından birini barındıran bu web sitesinin kapatılmaması için lütfen çevrenizdekileri bilgilendirin ve bu konunun yayılabilmesi için elinizden geleni yapın. Unutmayın bir gün sizin de çok emek gösterdiğiniz bir şeyler, koltuk kavgası, çekememezlik ve daha önemlisi öğrencilerin üniversite hayatında okulu eleştrileri yüzünden yok edilmek istenebilir.

    Konu ile ilgili, en azından fikir edinebilmek için;

    Lütfen tıkla

    http://www.iibf.deu.edu.tr/forum/?sayfa=viewforum&forum_id=6&text_id=1308



  • büyük ayıp
  • Konu donanım ile ilgili olmadığı için bu alana açıldı ancak daha çok kişinin bilgilenmesi amacı ile moderatörden ricam kendisi bu konuyu değerlendirip daha fazla kişinin görebileceği bir yere taşıması. Teşekkürler.
  • Bu çirkin haberi ben de bugün öğrendim. Utandım. DOKUZ EYLÜL Üniversitesinin yaptığı bu cirkin harekete inanamadim doğrusu. Bugüne kadar İİB Fakultesinin web sayfası olan www.iibf.deu.edu.tr adresi dünyada hiçbir üniversitede olmayan bir yapıydı.

    Bugün www.iibf.deu.edu.tr adresini Rektörlük tarafından kapatılma kararı alınmış. Bu çirkince davranışı engellemek ise sevgili arkadaşım senin dediğin gibi bizim elimizde. Gereken ne ise yapılacaktır. Tüm kamuoyuna duyurulacak. Herkesin buranın nasıl bir yer olduğunu görmesini sağlamalıyız.

    Türkiyede her şeyi kısıtlayabileceklerini tahmin ederdim ama bunu yapabileceklerini hiç düşünmemistim.
    Bilgi sistemleri portalı olarak görülen yonetimbilisim.com adresi de bu olaya tepki gostermek üzere internet üzerindeki yayınına ara verdiğini belirtmiş. Umarız tepkiler çoğalır ve bu yanlış kararı geri çekmek zorunda olur Rektörlük.

    Tepkiler bu adresten görebilir, forumları inceleyebilirsiniz, çok ilginç...


    http://www.iibf.deu.edu.tr/forum/?sayfa=viewforum&forum_id=6&text_id=1308
  • Ulan okuduğum fakülteyle ilgili haberi forumdan öğreniyorum yuh olsun bana be
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhane

    Ulan okuduğum fakülteyle ilgili haberi forumdan öğreniyorum yuh olsun bana be



    ARKADAŞIN BU İFADESİ BAHSETTİĞİNİZ FORUMUN BELLİ BİR ÇEVRENİN KONTROLU ALTINDA OLDUĞU İNTİBASINI UYANDIRDI BENDE "KİMBİLİR NEDEN KAPATILIYOR"

    KAPATILSIN DEMİYORUM AMA KAPATILMASINDA DEMİYORUM, İNFİALE GELMEDEN ÖNCE İŞİN İÇ YÜZÜNÜ İYİCE BİR ÖĞRENİN DİYORUM.

    OLUR OLMAZ HER ŞEYE TAVIR ALMAK TEPKİ KOYMAK KOLAY İŞTİR, ZOR ve GEÇERLİ OLAN ARAŞTIRMAKTIR...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeHTeRaN


    quote:

    Orjinalden alıntı: erhane

    Ulan okuduğum fakülteyle ilgili haberi forumdan öğreniyorum yuh olsun bana be



    ARKADAŞIN BU İFADESİ BAHSETTİĞİNİZ FORUMUN BELLİ BİR ÇEVRENİN KONTROLU ALTINDA OLDUĞU İNTİBASINI UYANDIRDI BENDE "KİMBİLİR NEDEN KAPATILIYOR"

    KAPATILSIN DEMİYORUM AMA KAPATILMASINDA DEMİYORUM, İNFİALE GELMEDEN ÖNCE İŞİN İÇ YÜZÜNÜ İYİCE BİR ÖĞRENİN DİYORUM.

    OLUR OLMAZ HER ŞEYE TAVIR ALMAK TEPKİ KOYMAK KOLAY İŞTİR, ZOR ve GEÇERLİ OLAN ARAŞTIRMAKTIR...

    Haklısında mehteran özgürce konuların tartışıldığı bir forum neden kapatılabilir. Tabii işin iç yüzünü bilmiyoruz. Belkide forumda bölücülük propagandası yapılıyor. Onun için bu konuda yorum yapamam
  • Ben yukarda arkadaşın verdiği linkten girip biraz dolaştım ve açıkcası öyle pek sakıncalı bir faaliyete rastlayamadım, ama pekte faal değilmiş, koca üniversitenin forumunun daha faal olmasını beklerdim.

    Önceki mesajımı atmadan önce dışardan girilip incelenebileceğini bilmiyordum link sonradan dikkatimi çekti.
    Bende Kapatılmamasından yanayım (edindiğim izlenime göre)
  • Eğer linke tıklayıp az biraz göz gezdirirseniz derdimizi anlayacaksınız.
    Forumda kesinlikle politik görüşler ya da bölücülük propagandası vbz. konular tartışılmıyor.
    16000 kayıtlı öğrenci olan bir fakültede herkesin forumdan haberdar olmaması da gayet normal.
    Bu kapatılma konusunda forum içerisinde birbirleri ile sürekli atışan kişiler bile bir arada mesajlar yazmaya başladılar.

    Zaten konu sadece forumun kapatılması değil tüm interaktif öğrenci bilişim sisteminin değiştirilmesi ve yerine klasik bilgilendirme amaçlı bir site getirilmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurdd -- 18 Mayıs 2005, 3:10:48 >
  • Tamam evlat inceledik, bari benimde çorbada tuzum olsun, ne yapıyoruz olayı protesto etmek için, sağlam bir organizasyonun varmı bari?
  • Bizler ulaşabildiğimiz medya mensublarına ulaşmaya çalışıyoruz. Eğer sizlerinde bilgilendirebileceği, en azından haberdar edebilecekleri bu konuda bir şey yapabilecek yakınları var ise ricamız bilgilendirme.

    Zannediyorum fakültede bir imza kampanyası başlatılacak, fiziksel bir eylem zaten bizim fakültede yıllardır gerçekleşmeyen bir olay.(gerek de yok sertliğe)
  • Evet, sanirim yonetimbilisim.com adresi buna ilk tepki ornegi olarak karsimizda. Ancak daha fazla tepki uyandirmasi icin, öğrencilerin, donanim haber kullanıcıların, internet uzerinde bu haberi olabildigince paylaşması.

    Eğer ki vaktinizi biraz daha verebilme imkanınız var ise, medya, gazete kuruluşlarına bu haberi iletmek. Ne kadar çok tepki verilirse, o kadar bu konunun gündeme gelmesi söz konusu olur. Böylece bu kararı alan insanların korktuğu başlarına gelecek. İlk kez bir öğrenci tarafı büyük bir çabaya ve başarıya imza atacak. teknolojiyi bilmeyen insanlar bugün bizlerin başında yarın kendi çocuklarımızın..

    Yoksa onu yasakla bunu yasakla, teknoloji kotudur demekle bu is nereye kadar gider! Lutfen cabalarımızı esirgemeyelm, önerilerniz varsa yazınız. Aklımıza gelmeyen yollar belki bizi çözüme götürür. 10 saat icinde 1500 ogrenci bu haberi ogrendi. Aynı hızla devam etmeli.

    yeterli destek sağlanacaksa hazır bir mesaj eklenebilir ve buradan kopyalanıp kullanılabilinir..
  • Bu olaydan sonra aslında ülkemizde neden bilişim konusunda geri kalındığını anlayabiliyorum? Neden gelişimlerin önü kesiliyor? Amaç sadece kontrolü tek merkezde toplamak mı? Zaten idari anlamda böyle bir otorite mevcut değil mi? Gerçekten rektörlüğün böyle bir girişimde bulunmasını anlamak çok güç. Aslında bu tıpkı geçmişte yani çok geçmişte Tv gavur icadı bunu ülkemize sokmayalım anlayışına benziyor. Yapılan bu engelleme hareketini kınıyorum.

    Bu haberi de öğrenenhttp://www.yonetimbilisim.com Bilişim Sistemleri portalı da bu konuyu ciddiye alıp tepki olarak, internet yayınına ara vermiş! Sanırım bu işi sadece bu forumda kalmayacak gibi gözüküyor. Lakin bunun gibi siteler yurt içinde ve dışında medya tarafından da takip ediliyor ve çok sayıda aktif kullanıcıları var!!!

    Duyarsız yaşamak ölmekten farksızdır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.