Şimdi Ara

BU Benım eserım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tubitak'ın duzenlemiş oldugu bır yarısma. Bu benım eserim. bu konuyu daha cok benım yapacagım calışmanın yorunlarını almak için açtım. Projem şöyle:
    ana fıkır olarak suyla çalışan asansor yapacagım.
    önce 2 adet eşit buyuklukte boş kare prizmanın 1 inin içine su dolduruyoruz. bu kare prizma su deposu gıbı birsey oluyor.daha sonra 2 deponun arasına 2 dinamo yerlestirip su alışverişinin almasını sağlıyoruz.asansor boşlugu olacak olan kare prizmanın içine içi boşken özkütlesi suyun özkütlesinden küçük olan bir madeyu kup halıne getırıyoruz ve asansor boslugunun içine koyuyoruz. içine binen kişi mesela 2. kata cıkmak istiyor. dınamo o yukseklıge cıkacak kadar suyun gecmesı ıcın hareket ettiriliyor. alımunyumdan asansorumuz 2. kata cıkıyor. daha sonra asansorun aşağı inmesi gerektıgınde bu sefer 2. dinamo devreye gorıyor ve asansorun. zemin kata inmesi için asansor boşlugunda 2. kare prizmaya(depo) hava pompalıyor. bu sekilde asansor calışıyor...

    NOT/!\
    ASansorun buldugum tek eksik yanı fzla kişi taşıyamaması bu sorunda su yerıne daha yogun bır sıvı kullanılarak cozulebılır dıye dusunuyorum.

    Lütfen yorumlarınızı esirgemeyın. Eleştirin. Eleştirilmek ve eksiklerini duzeltmek için bu konuyu açtım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samurai Heart -- 8 Ocak 2009; 15:02:59 >







  • enaniyet kokuyor
  • hayır kardes benım projem bunu yapmak için baya bir araştırma yaptım.
  • berbat bi fikir hiç kullanışlı değil.binayı su basar kapılardan su sızar asansör boşluğu kadar su depolayacağın bi alan yapıcann oooooo
  • Bunu yapmak için cıvadan 10 kat yoğun bi sıvı bulmam lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taha Yasin Erol

    Bunu yapmak için cıvadan 10 kat yoğun bi sıvı bulmam lazım

  • Çok zor ve maliyetli bir çalışma olur bence başka bir konu üzerinde yoğunlaşmalısın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taha Yasin Erol

    Bunu yapmak için cıvadan 10 kat yoğun bi sıvı bulmam lazım

    cıva yeterınce yogun.

    quote:

    Çok zor ve maliyetli bir çalışma olur bence başka bir konu üzerinde yoğunlaşmalısın..

  • şimdi anladığım kadarıyla bütün asansör boşluğu su ile dolacak.asansörün altındaki madde suyun içine batmayıp asansörü yukarı kaldıracak.şimdi teknik olarak bu mümkün.fakat suyun özkütlesinden daha az bir özkütleye sahip madde sorun olabilir.veya su yerine civa kullanmak sorun olur.civayı nasıl pompalayacak motorlar.çok güçlü motor olması lazım.pompalanan maddenin civa olması pek mantıklı değil.ve sadece belirli bir yüksekliğe kadar çıkar bu asansör.yine bu motor gücü yüzünden.

    ayrıca asansörün bir ray üzerinde hareket etmesi ve kata geldiğinde kilitlenmesi gerekiyor.sıvı üzerinde olduğundan inilip binilirken sarsıntı olmaması için.

    aslında hidrolik asansörler var ama onların çalışma mantıkları çok farklı.
  • bilmiyorum ama mevcut asansör sitemlerinden daha masraflı ve enerji gerektiren bir şey olacak gibi duruyor..
  • Civayı pompalayacak motorun yakacağı elektrik asansörden daha çok elektrik yakar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amone

    bence de daha masraflı olacak ve daha riskli,dinamonun bozulması sıvının dolmaması ya da boşalmamasına yol açabilir,asansörde oluşacak bir aksaklık kişinin boğulmasına yol açabilir ayrıca civa aralardan vs. heryerden sızar,hadi onu hallettik diyelim (çok zor) deprem esnasında ufak bir hasarda insanlar civa teklikesiyle karşı karşıya kalacaklar ki civa zehirlidir bildiğim.
    Her şeyi düşünmek lazım sadece maliyeti değil,civa yerine neden hava kullanmıyorsun ? (daha mı saçma oldu acaba :)?)

    bıraz.
    dediğim gıbı cıva olması zorunlu değil ben projemı suyla yapacagım. asansor olarak da alumınyum kullanacagım. pet şisede denedım şimdilik sorun yok. ama dediğiniz gıbı teknık olarak normal asansorlerın makara sıstemınden cok daha maliyetli.benım burada yapmaya calıştıgım sey bıraz daha dogaya donuk yasamak. yoksa bunun yapılması durumun da sadece pompalayacak motor bıle buyuk masraf...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.