Şimdi Ara

# VECTA Isıtıcılar # Ana Konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
2
Favori
108.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oda 20 m2 dikdörtgen sobayla derece köşegenin farklı uçlarında yani birbirlerine en uzak konumdalar. ve derecenin bulunduğu yer evin en dış kuzey cephesi. şu an 19 küsur derece. ısı ölçer digital değil tahtalı bişi.
    yannız şunu söliyim ben o dereceyi evin bırak o köşesini, quartz sobanın yakınlarında 20 C' yi çok nadir gördüm. bi kere Quartz soba devri kapanmıştır o kesin en azından benim için. quartz sobayı salladık bi yerlere çok acil olduğunda mutfakta falan yakıvercez şimdilik. 300 Watt lığı çıkarsa onu da mutfağa koycam sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goalya -- 23 Ocak 2009; 1:49:16 >
  • aydındayım demiştiniz.tahminim oranın ayazı pis olur bakalım sabah ne olacak.
    yalnız uzun hatta baya bi uzun sürede ısıtması handikap cihaz için.ısıttıktan sonra da o ısıyı koruyabiliyor anladığım kadarıyla.infraredler gibi ani ısıtmak için değil de uzun süreli kullanım için düşünülmüş ama 24-36 saat abartı olmuş biraz.keşke ilk ısıtmayı sağlayıp belli bir ısıya getirip sonra o iddialı benim artık "ekonomi modu" diyeceğim moda gelseydi.tasarımda aceleye gelmiş çok şey var...
  • buda hibrit ısı maddesi

  • Goalya arkadaşım bende Aydın'da (merkez) oturuyorum, biliyorsun burası sıcak memleket. Sadece 1200 W UFO ile kışı çıkaracağım. Benim oturduğum oda 16 m2 yalıtımı fena sayılmaz, alt ve üstte oturan yok. Güneye bakıyor gündüz saat 9 dan 16 ya kadar güneş görüyor. Eğer vecta işe yararsa 800 wattlık alacağım benim içim 1/3 tasarruf demek. Senin sonuçlarını bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VOLKEV

    Üçkağıtın daniskası..

    Oraya infrared ısıtıcı yerine, COP 5.25 toshiba klima bağlasalar. Bizimki daha tasarruflu diyecekler.


    diyen arkadaş
    Hiç xyz marka inf klavuzu inceledin mi?

    Google kullanmayı biliyorsan kullanıcı cihazların kullanıcı klavuzlarını aratabilirsin.

    Biri yazıyor 1600 watt 16 amper diğeri 800w 2,6 amper diye.. nerde üç kağıt - şarlatanlık

    Hatta cihazların çalışabilmesi evdeki sigorta miktarları söylemişler ..

    Satıcıda test için bir tane kutu yapmış gösteriyor..


    Sorgulaman gereken şey ortamı ısıtıyormu ?


    Wattla amperle hesaplarsan zaten vecta kazanıyorr.. 1600 > 800 den

    bu arada kimi arkadaşlar ev 16 m2 yazmış ısıtıyor mu falan filan benim oturduğum oda 25 metre kare ama odada koltuk tv+ bilg. sepha gibi şeylerle 10 metre kare anca kalıyor.. hiç te merak etmedim koltuğun arkası kaç derece diye .

    hesap yaparken 160m3 alan 20m2 oda yerine .. Evde ki kullandığınız miktarı ölçüt alın bence ..










  • quote:

    Orjinalden alıntı: nohutcuk


    Değerli arkadaşlar cihazları yerinde görüp inceleme fırsatım tekrar oldu ama yorum yerine sadece resim koyuyorum
    Saygılarımla

    İncelediğim model 2. jenarasyon vecta a++ fanlı modelidir


    not: bulunduğum ortam normal sıcaktı ısıyı test etme fırsatım olmadı foto mak. resim çektim sadece






    satıcı arkadaş test için kullanıyor

    yukarıdaki resmide ordaki kitapçığın arkasından çektim


    Burada enteresan olan bir şeyi sormak istiyorum.
    1. ve 3. fotoğraf 22.01.2009 saat 6:21'de çekilmiş. (Casio EX-260)
    Fakat diğer 2. fotoğrafın üzerinde oynanmış.

    Fotoğrafta rakamlar okunmadığı için mi?
    Çünkü yazılar sonradan eklenmiş. Orjinal değil. Photoshop var ama niye var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 23 Ocak 2009; 10:35:56 >




  • Arkadaşım orda photoshop yok, paint var Arkadaş sanırım hangi saatin inf. hangi saatin Vekta ya ait olduğunu vurgulamak için yapmış.
  • İyice paranoyaklaştınız. Komplo teorileri müptelası olduk gerçeği ararken yolumuzu kaybettik. Örnek resim gönderen deneyimlerini paylaşan VECTA sahipleri daha inandırıcı olmak için 3-5 parende, 4-5 takla atmayı ve mesaj sonuna vallaha billaha yazmayı ihmal etmesinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artworks -- 23 Ocak 2009; 11:29:20 >
  • Elinde ısıtıcı olan arkadaşlar nedense doyurucu bilgi vermemekte ısrar ediyorlar. Dışarısı kaç derece, oda kaç metre kare ve kaç derece, ısıtıcı çalıştırıldıktan sonra ne kadar zamanda oda ısısı kaç dereceye çıtı? Bütün verilecek bilgi bunlar. Herkes bunların dışında yazıp duruyor. Ayrıca üretici firma konuya ilgisiz.

  • İmplus


    Goalya arkadaşım bende Aydın'da (merkez) oturuyorum, biliyorsun burası sıcak memleket. Sadece 1200 W UFO ile kışı çıkaracağım. Benim oturduğum oda 16 m2 yalıtımı fena sayılmaz, alt ve üstte oturan yok. Güneye bakıyor gündüz saat 9 dan 16 ya kadar güneş görüyor. Eğer vecta işe yararsa 800 wattlık alacağım benim içim 1/3 tasarruf demek. Senin sonuçlarını bekliyorum.

    arkadaşım sabahyine oda ısısı 20 C' ydi. yannız bu gün fırtına çıktı burda balkonda herşeyler uçtu bizim hanım da balkonu toplıcam derken salon kapısı baya açık kalmış. ama geldiğimde yine o derecelerdeydi. fakat kafama takılan termostat olayı fazla devreye girmiyor gibi saknki. yani bunda bizim evin yalıtımı ve de kapının açılıp kapanmasının da etkisi olabilir belki. ama şunu söyleyebilirim, ısıyı homojen dağıtıyor ve ısıtıyor şu anda tek sorun termostatta ya ben ayarlayamadım dereceye göre, ya da bizim evin izolasyonun kötü oluşundan. resmen ova gibi bi yerin ortasında bi site ve bizim blok en önde. salon iki cephesi açık, kuzeye ve batıya bakıyor. quartzı bi daha yakmam o kesin görünüyor ancak 24 saat çalıştırmada ne kadar yakıcak o kadar az yakıcak mı bilemiyorum. ilginç olan odanın her yeri aynı derece.




  • 22/ ocak saat 18.41==1394,4
    23 ocak saat 11.50==1413

    yannız bunun içinde 1300-700 Watt çaycı bilgisayar 15-20 saat arası sürekli açık monitör 19"
    no frost bi de çamaşır makinesi bulaşık makinesi falan da çalıştı ayrıca çamaşı makinesiyle no frost çok pis döndürüyo saati onu söliyim. çamaşır makine benim quartz sobadan biraz daha fazla döndürüyo gibi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lambadakicin

    Elinde ısıtıcı olan arkadaşlar nedense doyurucu bilgi vermemekte ısrar ediyorlar. Dışarısı kaç derece, oda kaç metre kare ve kaç derece, ısıtıcı çalıştırıldıktan sonra ne kadar zamanda oda ısısı kaç dereceye çıtı? Bütün verilecek bilgi bunlar. Herkes bunların dışında yazıp duruyor. Ayrıca üretici firma konuya ilgisiz.


    kardeşim daha nası doyurucu bilgi veriyim senin o dediğin şeyleri ben zaten yazmışım yukarılarda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eligible

    Arkadaşım orda photoshop yok, paint var Arkadaş sanırım hangi saatin inf. hangi saatin Vekta ya ait olduğunu vurgulamak için yapmış.


    aynen dediğiniz gibi .

    hile veya hurda asla yapmam ..

    zaten denildiği kitapcık ve kalvuzlarında yazdığı gibi inf ısıtıcı 16 amper çekiyor vecta 2 amper civarı
  • şu anda sorun termostatı ayarlayabilmek. eğer termostat konusunu da aşabilirsek ayda benim evin durumuna göre( izolasyon sorunu yaşıyoruz alt katımızda bi oturan olsaydı çok fark etcekti bu yıl, rahat etcektik alt de üst de boş inşallah taşınan olur.) 70-80 civarı yakar heralde. ama ben bunu bu şartlarda olumlu buluyorum her ne kadar yok 20 tl yok 50 tl yakar falan deseler de ben onu ben pek sallamıyorum. evin eşit şekilde ısınması önemli benim için ha iyi bi klima da bu nu verir hatta daha iyisini sağlar daha konforludur belki ama bu sene iyi biklima almayı düşündüm biraz bu yıl zorlucak gibi olunca şimdilik vazgeçtim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okis

    buda hibrit ısı maddesi




    Bu madde çok daha önemli ve bundanda kesinlikle bir ürün geliştirilecek.Daha önceki konuda üzerinde çok durmuştum.

    Vecta'da kullanılsaydı çok daha verimli olucağa kesin...

    ama 15 şirkete lisans verildi boş durmadıkları kesin vectanın acelesi bundan olabilir....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    şu anda sorun termostatı ayarlayabilmek. eğer termostat konusunu da aşabilirsek ayda benim evin durumuna göre( izolasyon sorunu yaşıyoruz alt katımızda bi oturan olsaydı çok fark etcekti bu yıl, rahat etcektik alt de üst de boş inşallah taşınan olur.) 70-80 civarı yakar heralde. ama ben bunu bu şartlarda olumlu buluyorum her ne kadar yok 20 tl yok 50 tl yakar falan deseler de ben onu ben pek sallamıyorum. evin eşit şekilde ısınması önemli benim için ha iyi bi klima da bu nu verir hatta daha iyisini sağlar daha konforludur belki ama bu sene iyi biklima almayı düşündüm biraz bu yıl zorlucak gibi olunca şimdilik vazgeçtim.

    goalya arkadaşıma çok sağol yardımcı oldun burada senin gibi cihazı kullananların yorumlarına ihtiyaç var. Merak etme 800 watt vecta 24 saat hiç durmadan çalışsa bile tek başına günde 0.8x24=19.2kw (800watt 0.8kilowatt demektir, ki cihaz 750watt civarı çekiyor) ayda 19.2kwx30gün=576kw çeker fatura 576x0.25=144 tl gelir(0.25 tl kw fiyatıdır) bu cihazın 30 gün boyunca hiç termostada girmeden çektiği akım, kesinlikle vecta 30 gün gece gündüz açık olsa bile termostata gireceğinden tek başına 100 tl den fazal elektirik tüketemez. Ben cihazı alsam akşamları 5 saat acacağımdan 20-30tl elektirik öderim diye düşünüyorum. (akşam soğuk odayı çabuk ısıtmada vectanın yanında elektrikli ısıtıcı kullanma imkanım var)




  • arkadaşlar benim vectra aldığımdan beri aralıksız çalışıyor fakat odam 20 derecede kaldı. dışarısı 6 derece ama halen üşüyorum.
  • Goalya kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkürler.Senden yeni veriler bekliyoruz..
  • arkadaşlar diyelimki bu vectanın termostatı bozuldu,ve kontaklar yapıştı,yani devreden hiç çıkmayacak,bu durum da malum içinde gaz varmış,bir tehlike arz edermi.patlama vs.. gibi. fikri olan varmı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goalya

    22/ ocak saat 18.41==1394,4
    23 ocak saat 11.50==1413

    yannız bunun içinde 1300-700 Watt çaycı bilgisayar 15-20 saat arası sürekli açık monitör 19"
    no frost bi de çamaşır makinesi bulaşık makinesi falan da çalıştı ayrıca çamaşı makinesiyle no frost çok pis döndürüyo saati onu söliyim. çamaşır makine benim quartz sobadan biraz daha fazla döndürüyo gibi

    Oda şu anda kaç derece,dış hava sıcaklığı nerede öncelikle bunları belirtirmisiniz.Ben ısrarla bana getirin deneğim diyorum ama ne arayan var nede soran.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.