Şimdi Ara

Babylon Toolbar'ı kaldıramıyorum .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
147.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sorunu halen devam eden birileri var mı?
  • arkadaşlar bu söylediklerinizi yaptım yeniden başlattım ama bu lanethttp://isearch.babylon.com/?babsrc=NT_bb SİLİNMİYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 16 Ekim 2011; 2:30:33 >
  • Babylon sözlük C hardiski içine kuruluyor. İlkönce normal yollardan kaldırın yani "uninstall" tuşunu kullanarak ve Denetim Masasındaki Program Ekle-Kaldır'dan babylon'u kaldırın.

    Sonra bilgisayarınızın yani C'nin içindeki "babylon" adıgeçen dosyaları arattırıp silin.

    Sonra da ccleaner programını kurun (http://www.filehippo.com/download_ccleaner/download/1f5289130a59817c2280aa108b3f6f72/) ve sistemi temizleyin (cclenaner kullandığınız programlara zarar vermeyen, türkçe de çalışan ve hem ücretli hem ücretsiz versiyonu olan güzel bir program).

    Ben bu şekilde temizliyorum ve başarılı oluyorum.

    Sonra tekrar babylon'u kurarken recommend'i (tavsiye edileni) seçmeden seçmenize imkan veren diğer kurulum seçeneğini seçin. Orada toolbar seçeneği tikini kaldırırsanız artık bundan sonra toolbar'sız babylon kullanmaya devam edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdrd -- 6 Kasım 2011; 13:25:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marmarabil

    Program ekle kaldırda babylon diye bişey yok
    Bilgisayarda firefox yok
    Anasayfa google.com a ayarlı
    explorer i ilk açtığında gogle geliyor
    fakat sonradan açtıın her sekmede babylon search geliyr
    eklentiler de temiz.

    hadi bakalım :s

    yeni sekme açınca babylon veya başka bişey gelenler şöyle yaparsa düzelmesi lazım
    araçlar-internet seçenekleri-sekmeler-ayarlar-Yeni bir sekme açıldığında;açın: İlk giriş sayfanız. olarak yaparsanız düzelir

    chrome
  • Arkadaşlar bu sorun çok gıcık bişey başına gelenler bilir uzun uğraşlar sonucu kaldırdım çok şükür... evet nedir bu babylon toolbar gezinti çubuğumuza yapışan google gibi bi arama motorudur pc mizde yüklü olan ne kadar explorer programı varsa hepsine yapışır ve unistall bile etsen programı silinemez sebebi ise babylontoolbar.dll dir. programfiles in içinde babylon klasörünün içinde dh diye bir klasör var onun içindedir. Her türlü kaldırma programı ile kaldırsanda bu dosyayı silsende exlorera yapıştığı için kalkmaz. Revo unistaller pro, hijacktis, combofix, yourunistaller, ccleaner gibi hertürlü programı kullandım ama silinmedi çok illet bişey. Gelelim kesin çözüme ;


    1. Başlat , Ayarlar , Denetim Masası'nı tıklatın.

    2. Program Ekle veya Kaldır .

    3. Babylon Toolbarı seçip kaldırın.

    4. Açık olan tüm Internet Explorer pencerelerini kapatın.

    Şimdi program kalkmış oldu ama yine explorerlarımıza yapışık vaziyette duruyor. Devam ediyoruz...

    İnternet Explorer için ;

    1. Araçlar > İnternet Seçenekleri

    2. Arama kısmındaki Ayarlara giriyoruz.

    3. Bu kısımda ekli olan arama motoru babylon toolbar dır. Kaldıra basamazsınız çünkü varsayılan arama motoru olduğu için. Buraya eğer Bing, Google gibi bi arama motoru yoksa ekliyoruz. Nasıl eklendiğini anlatmıyacam çünkü çok basit. Ekledikten sonra Google ı seçip varsayılan arama motorum yap diyoruz ve yeniden başlattıktan sonra işlem tamamdır.

    Google Choreme için ;

    1. Ayarlar > Seçenekler

    2. Ara kısmındaki arama motorlarını yönete tıklıyoruz.

    3. Varsayılan arama motorları kısmından Google ı seçin. Pencereleri kapatın yeniden başlattığınızda işlem tamamdır.

    Mozilla Firefox için ;

    1. Ayarlar > Seçenekler > Eklentiler

    2. Bu kısımdan Babylontoolbarı kaldır diyoruz.

    kaldırdık kaldırmasına ama firefoxu yeniden başlattığımızda gezinti araç çubuğuna bişey yazdığımızda yine babylon search de arıyor. Bunun için çok çıldırmıştım ama onuda hallettim.

    3. Yeni bi sekme açıp about:config yazarak enterlıyoruz. Aynen yazdığım gibi yazın.

    4. Burada yukarıdaki arama kısmına keyword.URL yazıyoruz.

    5. Keyword.URL nin karşısında illet babylon search yazıyor. Bu kısım bizim yukarıdaki gezinti araç çubuğuna girdiğimiz url kısmıdır. www * wardom * com * tr yazdığımız kısım yani.

    1----> Eğerki gezinti araç çubuğuna tam adresi yazdığımda açsın diyorsanız keyword.URL nin üstüne sağ tıklayıp değerini değiştir diyoruz ve buraya www * google * com * tr yazıyoruz. Şimdi böyle yazdığımızda gezinti araç çubuğuna mesela adanalı hasan yazarken yanlış url der. www * adanalihasan * com * tr gibi yazmamız gerekiyor.


    2----> Eğerki diyorsanız ben gezinti araç çubuğuna ne yazarsam direk google da arasın ozamanda keyword.URL nin üzerine sağ tıklayıp değerini değiştir diyoruz ve orada yazılan ne varsa siliyoruz boş kalıyor yani.
    Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.]

    olay bu kadar arkadaşlar bu işlemleri sizi uyuz eden ne kadar toolbar varsa uygulayabilirsiniz ne olduğu farketmez. Ben bu konuda çok çektim çok araştırdım ama hiç birşey bulamadım kimse bişey paylaşmamış yada yarım yamalak işe yaramayan yöntemler paylaşmış hiç bir yerde bulamayacağınız bu kaynağı www * wardom * com * tr farkıyla burada paylaşıyorum. Sakın olmuyor felan demeyin denenmiştir kesin olarak oluyor. Umarım bir teşekkürü fazla görmezsiniz. Nokta yerine yıldız yazdım url paylaşmak sitede yasak olduğu için url leri örnek olarak verdim daha iyi anlamanız için. Hadi Kalın sağlıcakla....

    Alıntıdır... Yazan: osm87



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibutun -- 20 Kasım 2011; 18:12:46 >
  • benide delirtmişti bi ara revoyla fire silip tekrar yükledigimde sorun kalmamıstı
  • google chrome kullanıyorum.bu illet benimde başıma bela oldu.internet explorerden kaldırdım ama google chromeden bi türlü kaldıramadım.yukarıda arkadaşların söylediği yöntemleride denedim,yine aynı.
  • neyse....
    bütün yöntemleri denedim,bu illetten kurtulamayınca google chromeyi bilgisayardan silip tekrar yükledim,program kalktı,üstelik kayıtlı siteler tekrar yüklediğimde olduğu gibi duruyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazargezer

    google chrome kullanıyorum.bu illet benimde başıma bela oldu.internet explorerden kaldırdım ama google chromeden bi türlü kaldıramadım.yukarıda arkadaşların söylediği yöntemleride denedim,yine aynı.

    :)
    selamlar

    google chromeda çekiç işaretine basıp seçeneklere tıklayın..açılan sayfada
    o sayfada arama motorları bölümü var..arama motorlarını yönete tıklayın
    açılan sayfada babylonu kaldırın bir öyle deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazargezer

    google chrome kullanıyorum.bu illet benimde başıma bela oldu.internet explorerden kaldırdım ama google chromeden bi türlü kaldıramadım.yukarıda arkadaşların söylediği yöntemleride denedim,yine aynı.

    :)
    selamlar

    google chromeda çekiç işaretine basıp seçeneklere tıklayın..açılan sayfada
    o sayfada arama motorları bölümü var..arama motorlarını yönete tıklayın
    açılan sayfada babylonu kaldırın bir öyle deneyin.



    denedim,her türlü yöntemi denedim ama bu illet bi virüs,ne yaptıysam kalkmadı,bende bi üstünüzde yazdığım mesajdaki gibi chromeyi silip tekrar yükledim,kurtuldum...
  • ben o kısmı görmemiştim kusura bakmayın..sorun yoksa ne ala. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    ben o kısmı görmemiştim kusura bakmayın..sorun yoksa ne ala. :)

    estağfurullah.yinede yardımınız için teşekkürler...
  • Babylon Tolbar ı kaldırmak için Denetim Masası Na Giriniz orda program kaldır a tıklayın ordan secın sag tklayın ve bıter. O Olmassa Bılgısayarınızda Babylon u taratın bulduklarınızı silin. Web Site Sorunu: Gırınce Babylon acılıyor onu engellemek de benım ısım oldu Annenız babanızın kızmasını ıstemıyorsanız benı dınleyım
    Google Chrome, İnternet Explorer ,Mozilla Firefox,Opera ve tum tarayıcılarda sadece 1 dk lıgına google a gırın orda google da .ınternet explorer kullanıyorsanız sık kulanılanlar Opera kullanıyosanız ne bılıyım ıste :D . Google Chrome Kullanıyosanız yer imleri yazın orda bıyer cıkcak altta Babylon Un Sıtesıwww.search.babylon.com diycek onun yerınewww.google.com yazın yada gırdıgınız yeri ben google kullanıyorum cunku. sonra kullandıgınız taracıya gecın bı bkcaksınız gıdıcek.








    Arkadaşlar sızden Rep fln ıstemıyorum sadece bırşey oda Teşekkur etmek eyw demenızı ısterım


    İyi Günler Dilerim Bilgisayar Ustası Setek
  • BABYLON u KALDIRMAK! Konu eski de olsa bu bilgi bu problemle yeni karşılaşanlara veya hala çözememiş olanlara yardımcı olacaktır. Tıpkı bana olduğu gibi. Ben bunu i explorer 9 da denedim ve problem bitti. diğer sürümlerde de işe yarayacağını düşünüyorum. Tek eksiği iexplorer daki kişisel ayarlarınızın artık olmamaması. Kişisel ayarlarını tekrar yapmak istemeyenler veya kaybetmek istemeyenler bunu uygulamasın.
    Arkadaşlar Babylon Toolbar yükledim ve Denetim masasından da kaldırdıktan sonra internet explorer 9 tarayıcımın arama kutusunda hala durduğunu gördüm ve ne yaparsam yapayım kaldıramadım. ifade isearch.babylon.com şeklindeydi. neyse İNTERNET SEÇENEKLERİNE girip GELİŞMİŞ sekmesine tıkladım ve alttaki (veya sizin bilgisayarınızda nerede duruyorsa artık) SIFIRLA tuşuna bastım. karşıma gelen iletişim kutusunda da Kişisel Ayarları Sil kısmına tik koyarak(tik koymadan da oluyor mu bakmadım) SIFIRLA tuşuna bastım. İnternet explorer 9 ilk kurduğum gibi oldu. hatta yeni kuruyormuşum gibi iexplorer 9 u tanıtma sayfasını bile açtı. Babylon da kalmadı. Bu mereti kaldırmanın en basit ve etkili çözümü bu sanırım... :)
  • C:\Program Files\BearShare Applications burada bini bar die bi dosya var onun içinde unins var saten ordan kaldırın bende düzeldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kutlukhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: acg5

    merhabalar,


    başlat-çalıştır-regedit-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\AboutURLs

    yukarıdaki yerde tabs var. oradaki adresi değiştirin... meselahttp://www.google.com bundan sonra hep bu sayafyı açacak

    Benim problem böylece çözüldü
    umarım sizinde işine yarar


    Teşekkürler arkadaşım
    Saollasın dedigin yöntemle cözdüm yanlız adres satırınahttp://www.google.com değilde res://ieframe.dll/tabswelcome.htm yazmak gerekiyor

    bunu denedim çözüldü sorun eyvallah arkadaşım.
  • Hala Babylon search sorunu yaşayan var mı bilmiyorum ama farklı bir yöntem de ben yazayım dedim.
    Internet Explorer açıyorsunuz ve sonra araçlar bölümünden internet seçeneklerine giriyorsunuz, sonra buradan Genel sekmesinde görülen istediğiniz bir sayfayı Giriş sayfası olarak ayarlıyorsunuz, yani giriş sayfasına her açılışta görünmesini istediğiniz bir web adresini giriş sayfası olarak yazıyorsunuz. Örneğin bende buhttp://www.google.com.tr olarak ayarlıdır.
    Sonra aynı internet seçenekleri bölümünde iken aşağıya doğru Sekmeler ayarlarının karşısında yer alan "AYARLAR" bölümüne tıklıyorsunuz.
    karşınıza sekmeli gözatma ayarları penceresi açılacak,
    burada pencerenin ortalarına doğru "Yeni bir sekme açıldığında açın" seçmeli bölümden yanındaki oka tıklayarak "Boş sayfa", " Yeni sekme sayfası" ve "İlk giriş sayfanız" seçeneklerinden en sonuncusu olan ilk giriş sayfanızı seçiyorsunuz, bundan sonra her yeni sekmede ilk giriş sayfasında ayarladığınız Google sayfası açılacaktır.
    Umarım yardımcı olmuştur.
    Tekrar özetlemek ve akış diyagramı şeklinde vermek gerekirse:
    -Internet exlorer
    -araçlar menüsü
    -Araçlar menüsünden internet seçenekleri
    -İnternet seçeneklerinden Genel sekmesi (zaten halihazırda açılan sekmedir)
    -Genel sekmesinde Giriş sayfası ayarlama
    -Genel sekmesinde Sekmeler karşısında yer alan "AYARLAR"
    -Sekmeli gözatma penceresi
    -Yeni bir sekme açıldığında açın;
    -İlk giriş sayfası

    Böylece ilk giriş sayfası olarak ayarladığınız sayfa hangi web adresi olarak ayarlandı ise o adres her tab sekmesinde yani her sekmede yeni adres olarak açılacaktır.
    Saygılarımla,
  • babylon sorunun yukarıda yazılanlarla kaldırılması imkansız tek yolu yazıyorum çok da basit hikaye yazmaya gerek yok buyrun :
    başlat>çalıştır>açılan yere regedit yaz açılan kayıt hanesinden HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\AboutURLs buraya gel ve sağda açılan pencerede listelerin en sonunda "Tabs" yazar tabs a sağtıkla değiştir de ve açılan yere google veya hangi sayfa yeni sekmeyi açınca çıksın istiyorsan onu yaz bukadar.
  • bende aynı sorunu yaşamıştım eklentilerden kaldırdım şimdi yeniden başlat diye bişey çıkıyor şimdi yeniden başlatı seçtiğinde olay bitiyor toolbar iptal
  • Yil olmus 2012 hala 2009 konusundayiz :D ccleaner ile kaldirmayi denediniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.