Şimdi Ara

motor arıza lambası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 2001 Volvo S40 1.8 sahibiyim.

    Kardeşim arabayı 2 - 3 kez 1. viteste kaldıramamış. Biraz acemidir. Kırmızı ışıkta kaldırmakta zorlanmış. Araç tekleme yapmış.

    Belki sebebi bu değildir ama... Karaman da bulunduğum için servis imkanım yok. Ciddi bir problem var ise, Konya veya Ankaraya gitmeyi düşünüyorum.

    Devir saatinin altında, motor şeklinde bir arıza lambası yanıyor ve hiç sönmüyor.

    Sebebi nedir ne yapmam gerekir. Bunun anlamı nedir. Yardımcı olurmusunuz? Lütfen!



  • bir volvo servisi arayın intenet sitesinden yada google. dan blup.
    bir arıza isaret sakıncalı dır yanması bir fonksiyon calısmıyo yada arızalıdır.
  • merhaba,

    Karamanda varmıdır bilmiyorum ama aracınızı bosch car service e götürebilirsiniz.. eğer bu imkanınız yoksa akü kutup başlarınız söküğ 30 dakika bekleyip geri de takabilirsiniz.. bu şekilde kod silinebilir..


    o yanan lamba bir arıza olduğunun göstergesidir.. ama kodu alınmadan yorum yapmak zordur..

    Karamana yakın Bosch car service'ler:

    1- Yetkili : Okay Merih
    İl : Mersin
    İlçe :
    Telefon 0 324 321 12 40
    Fax 0 324 321 12 24
    EMail merihotomotiv@bosch-autonet.com
    Adres Portakal Mahallesi H.Okan Merzeci Bulvarı No:417


    2-Yetkili : Mustafa Çil / Erdal Çil
    İl : Mersin
    İlçe : Yenişehir
    Telefon 0 324 326 11 18
    Fax 0 324 326 88 11
    EMail cilotomotiv@bosch-autonet.com ; cilotomotiv@hotmail.com
    Adres Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:257/A


    3-Yetkili : Yusuf Uysal
    İl : Konya
    İlçe :
    Telefon 0 332 248 12 14
    Fax 0 332 248 12 15
    EMail uysalotomotiv@bosch-autonet.com ; veliuysal@hotmail.com
    Adres Anadolu Sanayi Üçgazi Sokak No:8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 13 Şubat 2009; 18:56:12 >




  • teşekkür ediyorum arkadaşlar ilginiz beni mutlu etti. Bugün arıza lambası kendiliğinden söndü... söylentiler, lpg sisteminin buna sebep olduğu yönünde ama bakalım duruma göre konya yolcusu gibiyim.
  • motor arıza lamabası ile ben de çok uğramıştım .her motor arıza lambası yanması motorun arıza lı olduğu anlamına gelmez .eğer aracınızın türkçe kitapcığına bakarsanız ihtimalleri göreceksiniz.Bunun birsürü nedeni olabilir .BAZI NEDENLER...LPG,yakıt sistemi ve kalitesi,katalizör .egzos sistemi,yakıt pompası ,ateşleme sistemi, eksantrik mili valfi nin kapalı kalması vs.bende de sık sık oluyurdu ve takip ettim sorunu yakaladım.mesela araç yaktığı yakıtı belli bir sürede dışarı atamazsa da lamba yanar.bazılarının nedeni kalıcı arıza ,bazıları da o anlıktır. bunu yakalamak için lamba yanıkken ,söndürmeden volvo nun kendi bilgisayarından bakmak gerek.ÖRNEK benimkinin nedeni yakıt pompası ile ilgiliy imiş.çünkü her yakıt bitmek üzereyken lamba yandı.sonra takibe aldım .yakıtı çeyrekten aşağı düşürmedim ve ayda1- 2 kez yanarken, 8 aydır bisey yok.bazen kötü benzinden bile yanabiliyor.umarım sende de ciddi bişey olmaz.




  • Bu arada bir düzeltme de yapalım.. volvo ve benzer araçlarda lpg kullananlar motor arıza lambasının yandığını görebilirler. bunun sebebi ecunun tüm verilerini benzin üzerine düzenleye programlanmış olmasıdır dolsayısıyla ecu parametreleri lpg ile uyuşmadığı için bunu bir arıza olarak algılamaktadır.bu durum birçok araçta (Honda,Toyota, vb) görülmektedir.arıza lambasının yanmasına engel olmanın tek yolu volvo ile yüzdeyüz uyumlu bir lpg kiti kullanmaktır.elbette ki bu kit piyasadaki örneklerinden daha pahalıdır ama hiçbir lambayı yaktırmadığı gibi performans da benzin ile eşdeğer olmaktadır. ama reklama gireceği için marka veremiyorum


    ilgilenen olursa bana PM atsın o zaman marka verebilirim..
  • sevgili meteg bunun reklamı mı olur,bu forumda bilgi ve deneyimlere ihtiyaç vardır.bu lpg yi ben de merak ettim.ben aslında volvo da lpg ye karsıyım ve takmamısım ama takacaklar da hiç değilse uyumlu olanı taksın.böyle reklam baş göz üstüne dostum
  • 02 volvo s40 nickli arkadaşım selamlar,


    ben ister volvo ister başka marka Lpg'ye kendim karşıyım.benim ailemde kendi aracımda ve annemin babamın araçlarında kimsede lpg yoktur.tüm araçlarda benzinlidir.. elbette lpgyi sevmemem tamamen kişisel fikrimdir bunu da özellikle belirteyim..

    beni en çok rahatsız eden şey araçların sağını solunu deldirmek bagaja tüp koymaktır.. bunlardan hiç haz etmiyorum. lpg ile ekonomi elde etmektense araçların bakımına itina edip onları teknik anlamda sağlıklı tutup ve düzgün bir sürüş stili ile zaten ekonomi elde ediyorum..

    benim 1996 850GLT volvo aracım 170 hp güce sahip araç 5 silindir 20v ve otomatik.. şimdi birçok kişi bu araç şehiriçinde en az 12-13lt yakar der.. benim aracın şanzımanı ve motoru değişti kendim değiştirdim.. çünkü benden evvelki sahibi hor kullanmış..

    İstanbul-Ankara arası 75 litre kurşunsuz 95 oktan benzin ile gittim geldim.. 950 km.. üstüne daha 100 km lik yakıt kaldı ve daha ışık dahi yanmadı.. benim araca yeni takılan motor düşük basınçlı turboya sahip.. araç 96 ama motor 1997 modelinki.. 2,0 5 silindir 20 v ve otomatik şanzımanlı bir araçtan bahsediyorum.. bu arada aracın tüm sistemlerinin sağlıklı olduğunun da altını çiziyorum.. ve aracın her hafta 1 kez makineye bağlanarak teknik açıdan kontrol yapıldığını de ekliyorum..

    bir depo ile İst-Ankara yaptım ve üstüne 100 km lik yakıt kaldı.. daha ne ekonomisi olsun.. elbette bu ekonomide hız sabitleyecinin de payı yok değil.



    özetle ben de aynen senin gibi düşünüyorum takmak isteyen arkadaşlar özellikle volvo araçlarına takmak isteyen arkadaşlar "Prins" markasını tercih etmeli.bu marka eski yeni tüm volvolar ile yüzdeyüz uyumludur. arıza lambası yakma performans düşüklüğü gibi durumlar kesinlikle görülmez.. bunu özellikle belirtiyorum.. sistemin tek handikapı diğer kitlere göre daha pahalı oluşudur.. 1700€(tahmini fiyattır)


    esenlikler dilerim..




  • sanırım sana üstad demek gerkiyor.yani senin bilgiler biraz farklı, teorik değil uygulamalı.motor ve şanzumanını kendin takmışsın .ve itiraf ediyim hayran kaldım.bu sitedeki her üye ,her fikir mutlaka değerlidir.ama SENİN veHESHETİN bu sitede olmasI(MUTLAKA BAŞKA DEĞERLER DE VAR) VOLVO severler için gerçekten güzel bir şans,Forum teknik muhabbeti,forum nezaketi,forum paylaşımı enfes.adını anmadığımız birikim sahipleri alınmasın sadece aklımda kalanları örnek verdim.ama eminim bu forumdakiler de volvo gibi özeldir.
  • Mrb.,

    Değerli HESHEİT arkadaşımız (16 ocak) en son mesajını yazmıştır VOLVO sayfasına . Nedenini hepimiz biliyoruz...
    Onun gibi birçok volvo sever foruma aktıf olarak malesef katılmamaktadır...
    Saygılar.
  • tevazu göstermişsiniz teşekkür ediyorum.. ben sadece tamiratları kendim yapmaktan zevk alan birisiyim hepsi bu... sizlerden tek farkım var volvolar ile 19 senedir içli dışlıyım ve otomatik şanzıman konusunda uzmanlığım var.. dolayısıyle bunlara güvenerek yaptım tamiratları çünkü bunları kendim yaptığımda kafamda soru işareti kalmıyor. ayrıca elimdeki özel cihazlarla ölçüm yapıyorum düzgün olduğundan emin olmak için tamiratın...

    Hesheit arkadaşımıza da tavsiyem bence geri dönsün foruma..bazen bazı arkadaşlar ile aramızda fikir ayrılıkları olabilir ama hepsi bu..

    elbette herkesin kendi fikirleri olacaktır ve her zaman bizim önerilerimiz herkesçe kabul görmeyebilir.. ben özellikle söylüyorum burada verdiğim bilgiler yıllarca yaşanan tecrübeler sonucu elde edilmiştir ve ben de benzer sorunu yaşayan birisini forumda okuyunca ona tavsiyede bulunuyorum.. tavsiyede bulunduğum arkadaş tavsiyeme uymak veya uymamakta tamamen özgürdür benim tavsiyemi beğenmeyebilir de sonuçta ben de saygı duyarım ve olay kapanır..


    sevgiler saygılar..




  • Değerli METEG ,
    Bilgi ve tecrübelerinizi VOLVO severlerle paylaşmanızi taktirle okuyorum ve teşekür ediyorum size. Forumu bir yıldan fazladır takip ediyorum (uyeliğim yeni olabilr). Bir ay öncesine kadar fırsat buldukça fergün neler paylaşılmış diye bir göz atıyordum.

    Hesheit arladışın VOLVO forumu için bir kayıp olduğunu düşünüyorum..ve onun gibi başka arkadaşlar vardır muhakkak...

    Saygılar.
  • şimdi bunu duyduğuma çok üzüldüm .Yani HESHEİT arkadaşımızın foruma aktif olarak katılmama olayı eğer gerçekse bu hakkaten ciddi bir beyin kaybıdır.forumdahepimiz biseyler okuyup yazıyoruz ama bazı arkadaslar bunun çok ötesinde.hesheit .meteg vs adını ezberleyemediğim başka değerler.BENCE FİKİR FARKLILIĞI bir avantaj,bir zenginliktir,bu forumda da zaman zaman bakışaçısı farklılığı olacaktır.ÜSLUP ğüzel olduktan sonra farklılık bir tablodaki renkler gibi zenginliktir.hesheitin tekrar aktif katılımını bekliyoruz
  • şimdi bunu duyduğuma çok üzüldüm .Yani HESHEİT arkadaşımızın foruma aktif olarak katılmama olayı eğer gerçekse bu hakkaten ciddi bir beyin kaybıdır.forumdahepimiz biseyler okuyup yazıyoruz ama bazı arkadaslar bunun çok ötesinde.hesheit .meteg vs adını ezberleyemediğim başka değerler.BENCE FİKİR FARKLILIĞI bir avantaj,bir zenginliktir,bu forumda da zaman zaman bakışaçısı farklılığı olacaktır.ÜSLUP ğüzel olduktan sonra farklılık bir tablodaki renkler gibi zenginliktir.hesheitin tekrar aktif katılımını bekliyoruz BU TABLONUN TEMEL RENKLERİNDEN BİRİ YOK (16 ocak tan bu yana)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.