Şimdi Ara

mikrodalga fırın kullanmak zararlımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
35.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar mikro dalga fırınların zararlı olduğunu duydum,kanser yapar diyorlar çalışırken en az bir metre uzağında dur diyenler.genelde çok işe yaradığını ama zararlı olduğunu söylüyorlar.bu kanu dha önce açıldı ise silinsin



  • ya hayret ya neler duyuyorum 21.yuzyılda, birisi demiş ışın teknolojisi kullanıyo, hayret ya bilmiyosak yanlış yönlendirmeyelim lütfen zahmet edip açıp okuyalım bu aletin zararı cebinizdeki telefondan daha azdır, evde çalışan buzdolabı dahil bütün elektrikli eşyalar zaten microdalga yayar.. hayret ya valla pes
  • Mikrodalga fırınlarında ,ışın teknolojisiyle çalıştığından gıdaların genetik yapısı dna ların yapısının bozulduğuna dair bişey duymuştum. o yüzden evimde kullanmıyorum.onun yerine elektrikli fırın kullanıyorum.

    Tabi bu konuda bilimsel konuşmak gerekir.Emin olmamakla birlikte( okuldaki gıda hocası söylemişti). O yüzden kullanmıyorum.
  • bende otelde bir yıldır yemek ekmek ısıtmada kullanıyorum ama songünlerde halsizlik baş ağrısı gibi durumlar çoğaldı sanrım zararı var
  • nöroşirurji doktoruna gidip mr çektirmekte fayda var. eğer zararı varsa kullanmamaya gayret gösterin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eIgHt

    nöroşirurji doktoruna gidip mr çektirmekte fayda var. eğer zararı varsa kullanmamaya gayret gösterin.

    zaten bu gün kesin kararı verdim kullanmayacağım.eşim çok ısrar etsede eve almamıştım.öneri için teşekkürler
  • ya hayret ya neler duyuyorum 21.yuzyılda, birisi demiş ışın teknolojisi kullanıyo, hayret ya bilmiyosak yanlış yönlendirmeyelim lütfen zahmet edip açıp okuyalım bu aletin zararı cebinizdeki telefondan daha azdır, evde çalışan buzdolabı dahil bütün elektrikli eşyalar zaten microdalga yayar.. hayret ya valla pes
  • not: ben gıda mikrobiyoloji üniversite hocasından duymuştum. eleştiri üzerine nette arattım. Şu bilgiler ortaya çıktı.
    (http://www.bilgipasaji.com/forum/tavsiyeler-351/58603-mikrodalga-firinin-zararlarionemli-okuyun-bence.html )
    ÖNEMLİ::Mikrodalga fırının zararları(OKUYUN BENCE)

    --------------------------------------------------------------------------------


    Geçen gün bir yazı okudum. ABD'de bir öğrenci birbirine eş iki bitki almış. Yine aynı kaynaktan gelen suyun yarısını mikrodalgada, diğer yarısınıda tencerede kaynatmış.

    Sonra bitkilerin birini mikrodalgada kaynatılmış su ile, diğerini tencerede kaynatılmış su ile bir süre sulamış.

    Bakın sonucu ne olmuş. Yoruma gerek yok.

    [Sadece pasaj sakinleri linkleri görebileceklerdir. lütfen kısa bir vaktinizi ayırın ve pasajımıza üye olun.. ]

    1992 yılında Raum ve Zelt tarafından yayınlanan ‘’Geleneksel şekilde hazırlanan yiyecekler ve Mikro dalgada hazırlanmış yiyeceklerin kıyaslanması’’ başlıklı çalışmada şu noktalar vurgulanmıştır:-

    ‘’Doğal tıbbın en temel hipotezi insan vücudu alışık olmadığı moleküller ve enerjiler ile karşılaştığı zaman bu molekül ve enerjiler bedene fayda yerine zarar verirler.

    Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.

    Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.

    Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.

    Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.

    Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.

    Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.

    1991 yılında İsviçre de Dr. Hans Ulrich Hertel ile Lozan Üniversitesinden bir profesörün birlikte yaptıkları araştırmada da yukarıdaki sonuçlar elde edilmiştir.

    Bunlara ek olarak Ruslar tarafından tespit edilmiş bir ‘’mikro dalga hastalığı’’ vardır. 1950’li yıllarda Ruslar radarın geliştirilmesi çalışmalarında mikro dalgalara maruz kalmış binlerce işçi üzerinde yaptıkları araştırmada bu kişilerde çok ciddi sağlık sorunları olduğunu tespit etmişler ve bu nedenle mikro dalga kullanımı için kesin kısıtlamalar getirmişlerdir. Buna göre işçiler en fazla 10mikrowatt enerjiye maruz kalabilecekler, siviller için ise bu miktar 1 mikrowatt belirtilmiştir.

    ‘’The Body Electric’’ isimli kitabında Robert O.Becker mikrodalga radyasyonunun sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili olarak Ruslar tarafından yapılan araştırmayı ve ‘’mikrodalga hastalığını’’ şöyle tanımlamıştır :-

    ‘’Mikrodalga hastalığının ilk işaretleri düşük kan basıncı ve düşük nabızdır. Daha sonra çoğunlukla sempatik sinir sisteminin kronik olarak uyarılması (stres sendromu) ve yüksek kan basıncı ortaya çıkar.

    Bu dönemde baş ağrısı, baş dönmesi, göz ağrısı, uykusuzluk, huzursuzluk, endişe, mide ağrısı, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluğu ve bunlara ek olarak apandisit, katarakt, üreme organları ile ilgili sorunlar ve kanser görülür.

    Kronik semptomlardan sonra adrenalin fazlalığı, koroner damarların bloke olması ve kalp krizleri ortaya çıkar.

    Ayrıca lenfatik sorunlarda gözlemlenmiştir ki bu da bazı kanser türlerini önleyebilmek için bedenin ihtiyacı olan gücün daha azalmasına yol açmaktadır.

    Yapılan gözlemlerin sonuçlarına göre kanda daha fazla kanser hücresi oluştuğu, ayrıca mide ve bağırsak kanserlerinde de artış olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, daha fazla sindirim sorunu, idrar ve dışkılama sisteminde yavaş yavaş bozulmalar meydana gelmiştir


    __________________
  • http://www.caginpolisi.com.tr/12/9-10.htm mikrodalga fırınların güvenli çalışma koşulları var.
  • Mikrodalga fırınları kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç temel nokta vardir.

    - Çalışan bir mikrodalga fırından en az bir kol mesafesi kadar uzakta durun ve yüzünüzü yemek pişmiş mi diye fırına yaklaştırmayın

    - Fırın boşken çalıştırmayın

    - Kapak kapanmıyor veya hasar görmüşse fırını çalıştırmayın.

    - Fırının içini sık olarak temizleyin.

    - Yemek pişirirken metal kap kullanmayın.

    - Kalın kabuklu yiyecekler pişince içinde buhar kalır ve kabuk çatlayınca dışarı buhar fışkırır. O yüzden dikkatli olun.

    SORU - CEVAPLAR

    Çelik tenceremle mikrodalga fırında yemek pişirebilir miyim?

    Hayır, çünkü mikrodalga ışınlar metal malzemelerden yansırlar, içlerinden geçemezler. Ama Cam, seramik, Plastik ve hatta Kağıt kapta bile yemeğinizi pişirebilirsiniz.

    Mikrodalga ışınlar zararlı radyasyon yayar mı?

    Mikrodalga ışınlar iyonize olamayanlar grubuna dahildir. Yani bunlar rontgen filmi cekmek icin kullanilan isinlardan farklidir..Hucrenin icindeki Maddeleri iyonize ederek zarara neden olmazlar..Ama Bilim ve Teknik Dergisini yayimlayan Tubitak'in hazirladigi rapora gore iyonize olamayan isinlar da hucrenin isinmasina yolaciyor ve hucreye zarar veriyorlar..Mikrodalga firinlarin beyine ne tur ne derece bir zarar verdigi ise henuz tam olarak aydinlatilmis degil..Sonucta Mikrodalga firinlardan,yemegin pisme suresi boyunca uzak durmakta fayda var..
    http://www.diyadinnet.com/SaglikBilgisi-199&Saglik=mikrodalga-f%C4%B1r%C4%B1nlar bu siteden alıntıdır.
  • Washington Times’ta yer alan haberde verilen mesaj ilk etapta algılaması biraz güçmüş gibi görünse de aslında durum oldukça basit. Mikrodalgada uygun biçimde ısıtılmayan veya pişirilmeyen dondurulmuş gıdalar birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
    ABD’nin çeşitli eyaletlerinde 32 kişinin mikrodalgada hazırlanmış dondurulmuş tavuktan zehirlenmiş olması kamuoyunda bir kuşku yarattı ve resmi yetkililerden de tüketicilere dikkatli olunması kunusunda ciddi bir uyarı geldi.

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kansas Üniversitesi Uluslararası Gıda Birliği yöneticisi Doug Powell, ‘Mikrodalgalar yiyeceği ısıtmak için uygun araçlar olsa da gıdaların pişirilmesi için pek uygun değildir.’ dedi.

    Mikrodalgaların yiyeceğe eşit şekilde dağılmış bir ısıyla temas etmediğini de ifade eden Doug Powell, soğuk kalan bölgelerdeki E. coli ve salmonella gibi zararlı bakterilerin yiyeceklerin üzerinde ölmediğini ifade ediyor. Bu nedenle de soğuk et ve tavuk gibi yiyeceklerde bulunan ve insan sağlığını tehdit eden bakterilerin yok olmadığını söylüyor.

    Tennessee Üniversitesi Gıda Uzmanı Michael Davidson da yiyeceklerin çiğ haldeyken mikrodalgada pişirilmesini uygun bulmuyor.
  • BESİN DEĞERİNDE AZALMA

    Araştırmalara göre mikrodalga fırınlardaki ışınlara maruz kalmak yiyeceklerin besin değerlerinde azalmaya yol açmaktadır. Bu konudaki en önemli bulgular:

    1. Bedenin B-complex vitaminleri, vitamin C, Vitamin E ve tüm yiyeceklerdeki lipotropiklerden yararlanma yeteneğinin azalması.

    2. Test edilen bütün gıdalarda beden için en gerekli enerjinin %60–90 arası azalması;

    3. Alkoloidlerin (nitrojen bazlı organik elementler), glucosidlerin, galactosidlerin ve nitrilosidlerin metabolik davranışlarında ve entegrasyon yeteneğinde azalma;

    4. Et ürünlerinde ki nucleoproteinlerin harab olması;

    5. Ayrıca, bu ışınlara maruz kalan bütün yiyeceklerde belirgin bir şekilde yapısal yok olmalar tespit edilmiştir.

    III. Biyolojik etkiler

    Mikrodalga ışınımlarına maruz kalmak insanların genel biyolojik yapılarında beklenmedik bir negatif etki yaratmıştır.

    Ancak, bu konu Ruslar çok hassas aletlerle ölçüm yapana kadar tespit edilememiştir. Yapılan araştırmadan elde edilen bulgulara göre zarar görmek için bir insanın mikrodalgadan geçmiş yiyecek maddelerini tüketmesine bile gerek yoktur. Böyle bir enerji alanına maruz kalmak bile istenmeyen yan etkilere yol açmaktadır. Bu yüzden 1976 yılından beri Rusya’da mikrodalga ile çalışan aletleri kullanmak kanunla yasaklanmıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eIgHt
    2. Test edilen bütün gıdalarda beden için en gerekli enerjinin %60–90 arası azalması;
    Sırf bunun için mikrodalga kullanırım Kilodan korkanlar için birebirmiş meğer
  • Her ne kadar Zararlı olduğu iddaa edilsede
    Hayatımızda büyük bir kolaylık sağladığı aşikar
    1 tabak için koca bi tencereyi dakikalarca ısıtıyoruz onda da besin değeri ölmüyormu sürekli ısıt-soğut.
    veya bir tabak yemek ısıtmak için bilmem kaç tane şey kirletiyoruz.
    Koyuyorsun yemeği tabağa 2 dakkada ateş gibi ısıtıyorsun.
    koyuyorsun bayat ekmeği yarım dakka içinde pamuk gibi.

    Çok kolaylık sağlıyor gerçekten.
    Kullanmaya devam ederiz heralde
  • Katılıyorum, son derece pratik bir cihaz. Bir de yukarıda yazılanların çoğu yiyeceklerin mikrodalga ile pişirilmesini kapsıyor. Oysa çoğunluk mikrodalga fırında yemek pişirmiyor, sadece ısıtma yapıyor. Bu esnada zarar görmemek için cihaz çalışırken yanında durmazsınız olur biter. Bir de cihazı her seferinde tam güçte çalıştırmak yerine %80, %60 gibi değerlerde daha uzun süre çalıştırırsanız ısıtma işlemi daha homojen oluyor ve yiyeceği yakma riski de bulunmuyor.

    Benim yaptığım gibi haftada iki veya üç kez sadece gerektiği yerlerde kullanılırsa pek zararlı olacağını düşünmüyorum.
  • Çalıştığı sırada fiziksel temastan kaçındığınız sürece hiç bir zararı olmaz. Su moleküllerinin titreşmesi ve titreşim sonucu ısınmaları prensibiyle çalışıyor.
    Sonuçta maksimum kullanım süreniz 3-5 dk. Oysa etrafınızda dolanıp duran GSM ve TV yayınlarından 24 saat aldığınız zararı düşünürseniz bu çok komik kalır. Dert etmeyin ve bu pratikliğin tadını çıkartın . Saygılar...
  • arkadaşlar biliyormusunuz o gittiğiniz cafelerde pub larda restaurantlarda hepsinin mutfağında mikrodalga fırınlar var ve yemeklerin çoğunu orda hızlıcana ısıtıp müşterinin masasına yolluyorlar.. özellikle çok kalabalık cafe ve restaurantlarda belli yiyicekler tost sandwich v.b tarzı sabahdan yaparlar dolaba atarlar müşteri sipariş etiimi 5 dakka mikrodalgada ısıtıp müşteriye sıcacık bir şekilde yollarlar.. müşteri bilmez tabi.
  • Etrafta bu kadar zararlı alet varken bu pratiklikten vazgeçemem, hele iki kişinin de çalıştığı ailede el mahkum.
  • Yaklaşık 12 yıldır mikrodalga fırın kullanıyorum, kan değerlerinde değişmeler, uykusuzluk,baş dönmesi gibi değişik yorumlar yazılmış. Bunların hiçbirini yaşamadım ailemde de bunları yaşayan kimse olmadı. Tabi ki zararsız diyemem ama fön makinesinden bile radyasyon alınıyorsa. Mikrodalga kullanmamamız bizim sağlığımızı ne kadar etkileyecektir ki. Zaten bu cihazın kullanım kuralları var bunlara uyulduğu takdirde (kapak açık iken çalıştırmamak, cihazı dar yerlere koyabilmek için üst kısmın çıkartılmaması gibi) hiçbir sorun yok.
    Ayrıca son derece faydalı bir ürün. Yemeğin dakikalarca pişmesini beklemiyorsunuz. Ortalama 1--1,5 dakika sürüyor. Koca bir tencere ısıtmıyorsunuz gereksiz bulaşık çıkmıyor böylece. Sadece yemek yiyeceğiniz tabağı ısıtıyorsunuz, donmuş gıdaları birkaç dakika içinde çözebiliyorsunuz vs. vs.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.