Şimdi Ara

Kiradayım. Elektrik faturası çok geliyor. Ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. kirada oturuyorum, apartmandayım. sayaçlar apartmanın girişinde hepsi bir yerde. sayaç elektronik. üçlü tarife uyguluyor. bana gelen son 3 ayın faturalarını söyleyeyim: 2 ay önce 190 , 1 ay önce 120 ve bu ay 137 ytl geldi. işin en çarpıcı kısmı tek başıma kalıyorum ve sabah 8-akşam 5 arası evde yokum. memurum o saatler iş yerindeyim. akşam 5'den sonra evdeyim. her akşam ısınmak için 2-3 saat klima çalışır, haftanın 2 günü çamaşır makinası çalışır, her gün 6-7 saat bilgisayar (lcd'li) çalışır, haftanın 3 günü elektrikli şofben çalışır, günde en fazla 1 saat tv izlerim bazı günler hiç açmam, buzdolabı takılı, bulaşık makinam yok. şimdi buna göre benim bu faturalarım fazla geliyor olabilir mi? tek başımayım evde bu şekilde gelmesi normal mi ? :( bi gariplik var ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 28 Mart 2009; 8:24:21 >







  • elektrikli şofben ve klima fazla elektrik tüketebilir.Birde buzdolabına dikkat edin.A sınıfı ürünler tercih etmelisiniz.Klimada inverterli olanlar çok daha az elektrik tüketir.
  • klima ve buzdolabı A sınıfı zaten de. ev sahibi 5 kişilik bir aile onlara 60 ytl gelmiş. hiç normal değil ya ben 1 kişiyim. sabahtan akşama kadar da yokum. ilginç... çalıştığım yere gelen aylık fatura 370 ytl. her odada klima, pc var. yok acaba diyorum tek'e mi başvursam bi kontrol etsinler mi ?

    şu an faturada dikkatimi çeken şey şu;
    ben dediğim gibi sabah8'den akşam 5'e kadar evde yokum. ama ne hikmetse faturada kw olarak en fazla harcanılan elektrik "puant kısmı" olmuş. ki zaten en can alıcı şey bu. acaba diyorum şüphelenmeye başladım.. :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 28 Mart 2009; 10:13:44 >
  • tahminim birisi elektrik çekiyor sizden
    bence en kısa sürede elektrikçi çağırın konuyu çözüme ulaştırın.
    yazık günah o kadar para üstelik tek başınasınız...
  • evet faturalarınız gerçekten yüksek. üçlü tarife uygulandığı için sizin eve geldiğiniz zaman yüzde 50 zamlı tarife oluyor. saat 17.00 ile 22.00 arası harcadığınız elektrik yüzde 50 zamlı gelir.

    sabah evden çıkarken evinizdeki bütün elektrikli cihazları kapatın ve saatinizin sayacını bir yere not edin. eve gelince bakın bakalım hiç tüketim olmuş mu?
  • kullanım olarak bana uyuyorsun,bende 140-135-bazen105 gibi paralarla karşılaşıyorum ,havalar ısındıktan sonrasına bakacaz artık,mart bitti sayılır, güneşin yakacağı günlere az kaldı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonsuzuncu

    merhabalar. kirada oturuyorum, apartmandayım. sayaçlar apartmanın girişinde hepsi bir yerde. sayaç elektronik. üçlü tarife uyguluyor. bana gelen son 3 ayın faturalarını söyleyeyim: 2 ay önce 190 , 1 ay önce 120 ve bu ay 137 ytl geldi. işin en çarpıcı kısmı tek başıma kalıyorum ve sabah 8-akşam 5 arası evde yokum. memurum o saatler iş yerindeyim. akşam 5'den sonra evdeyim. her akşam ısınmak için 2-3 saat klima çalışır, haftanın 2 günü çamaşır makinası çalışır, her gün 6-7 saat bilgisayar (lcd'li) çalışır, haftanın 3 günü elektrikli şofben çalışır, günde en fazla 1 saat tv izlerim bazı günler hiç açmam, buzdolabı takılı, bulaşık makinam yok. şimdi buna göre benim bu faturalarım fazla geliyor olabilir mi? tek başımayım evde bu şekilde gelmesi normal mi ? :( bi gariplik var ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim...


    Selamlar,

    Tamda Puant saatinde yani elektrik fiyatının en pahalı olduğu saatte eve geliyorsunuz. Puant saati (17:00-22:00). Üçlü tarife her ev için uygun olmayabiliyor. Özellikle tüm gün dışarıda olan çalışan aileler için pek uygun değil. Son üç aylık tüketim değerlerinizi yazarsanız size normal tarife kullansaydınız ne kadar elektrik gelebileceğini hesaplarım. Eğer normal tarife size daha uygunsa tedaş a bir dilekçe ile başvurur normal tarifeye geçebilirsiniz.

    Örnek,

    Şubat
    Gündüz 280
    Puant 150
    Gece 100

    gibi...




  • normal tarifeye geçersen benim gibi az ödersin.
  • @ ysaglam; valla son fatura var sadece. diğerlerini bulamadım. bu arada "puant" 22:00'den 24:00'e çekilmişti bir ara. geri mi alındı yoksa halâ 24:00 mü?
    @ engink; araştıracağım bakalım. öyle oursa tabi neden olmasın. tek tarife olursa birim fiyatı ne kadar olur söyleyebilir misiniz?

    Bu arada sabah işe giderken evin içindeki bütün şalterleri indirdim. aşağıdaki sayaçtan T1, T2 ve T3 saatlerini not ettim, kimseye çaktırmadan. Bakalım akşam geleceğim, apartmanın kapısından girerken hemen kontrol edeceğim. İnşallah düşündüğüm gibi değildir, kimsenin günahını almak istemem ama yapmak zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzuncu -- 30 Mart 2009; 15:11:57 >
  • faturanın yüksek olmasının sebebi 3lü tarifenin kesinlikle size uymuyor olması.....hemen dilekçeyle tekliye geçin,çok farkedecektir
  • dairenizde elektrik kaçağı olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.