Şimdi Ara

Yavru ördek aldım arkadaşlar nasıl beslenir bilmiorm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
43.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bugün ördek yavrusu aldım arkadaşlar çok sevimli biişi ya ne yer bunlar:S nerede beslemem uygun?

    Aldıgım kişi bunlar sadıktır köpek gibi peşinden gelir dedi gelirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmReErDeM 07 -- 13 Nisan 2009; 16:55:47 >



  • peşinden gelir , eğer sen beslersen.

    yiycek olarak yeşillik felan yer heralde ama hep yeşillikte olmaz bence
  • Daya tavuk yemını gıtsın .
  • bizim dükkanın orda bi abi besliyodu ama yem olarak ne veriyodu hatırlamıyorum şöyle buğday gibi bişeydi ama onu biliyorum.
    çok tatlılar gerçekten iki tanelerdi birbirlerine o kadar alışmışlardı ki bunları ayırdığımızda deli gibi vak lıyorlardı sesleriyle birbirlerini bulup 10 yıl görüşmemiş kardeşler gibi birbirlerine koşuyolardı.
    bi de bu kankaların her defasında çarpışıp yuvarlanmaları acayip bişeydi zaten
  • Istanbul Fatih'te bir amca var. Bilen bilir onu. Ördeğiyle dolaşıyor FevziPaşa Caddesinde falan. Hayvan nasıl alışmışsa, sahibinin peşini hiç bırakmıyor. O dükkana girdiği zaman kapıda bekliyor falan! Çok tatlı, çok şirin bişey! Ilk gördüğümde çok şaşırmıştım! Sağda McDonalds, solda Nike ortada bizim ördekli amca!
  • bizim buralardada bız köpek dolastırıoruz ablanın bırı koyun dolastırıo serbest koyun peslerınden gıdıo ...Cok komık ama bır okadarda Hoş bir manzara..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EmReErDeM 07

    bugün ördek yavrusu aldım arkadaşlar çok sevimli biişi ya ne yer bunlar:S nerede beslemem uygun?

    Aldıgım kişi bunlar sadıktır köpek gibi peşinden gelir dedi gelirmi?


    Ördekler genellikle et ve yumurtaları için beslenen(günümüzde pet hayvanı olarak ta beslenir) kısa bacaklı ve perde ayaklı kanatlılardır. Ayaklarının biçimi yüzmeye uygun olduğu için kazlarla beraber su kanatlıları olarak adlandırılırlar. Gagalarının içi yumuşak ve duyarlı bir zarla kaplı, kenarları ise boynuzumsu özelliktedir. Bu yapı sudan katı maddeleri aldığında suyun kenarlardan dışarı çıkmasını sağlar. Derilerinin altında kalın bir yağ tabakası bulunması nedeniyle soğuklara karşı dayanıklıdırlar. Kursakları bulunmaz, ön mide ise iğ biçiminde olmayıp silindirik şekildedir. Kursak yerine genişlemiş bir ön mide olması yemin sindirim kanalından daha kısa sürede geçmesine neden olur. Yemler oldukça hızlı bir biçimde sindirildiğinden yoğun yemlerin verilmesi önemlidir.

    Ördek yemleri tavuk yemlerine benzerlik göstermektedir. Buda genellikle aynı yemlerin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Ancak ördekler tavuklara oranla daha fazla miktarda yeşil yem tüketirler. Yüzmesi için su sağlanması iyi olur. Sağlanmaması bir problem yaratmamakla birlikte yemleme sırasında ve yemi tüketinceye kadar su sağlanması yemden daha iyi yararlanması için gereklidir. Ördekler yemi genellikle ıslak olarak yerler. Yemin bir arada tutulabilmesi, yapışması için yeterli miktarda su yemlerine ilave edilmelidir. Fakat hiçbir zaman bulamaç kıvamında olmamalıdır. Hazır ördek mamaları kullanabileceğiniz gibi, mısır buğday arpa gibi tahıl ürünleri ve yeşil gıdalarda kullanabilirsiniz.

    alıntıdır




  • ördekler herşey yiyerler yavru olanlar palet yem yer. daha sonra suya ekmek atarsıız oekmekleri yerler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.