Şimdi Ara

Mc Donalds - Burger King Tarifleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
46.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar , bu tarifleri nasıl elde edebilirim veya bileniniz var mıdır?



  • o tarifleri herkese verseydiler şuanda mc donalts ve burger king olmazdı...
  • Zaten bire bir tarifini istemiyorum.
  • ozaman şöyle yazıyım...

    ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun
    sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun

    köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun

    bukadar


  • Big Mac tarifi buldum isteyenlere duyrulur :
    Ingredients:

    1/4 cup KRAFT Miracle Whip
    1/4 cup mayonnaise
    2 Tablespoons,heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff)
    1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish
    2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relish (Heinz dill relish also works)
    1 teaspoon sugar
    1 teaspoon dried, minced onion
    1 teaspoon white vinegar
    1 teaspoon ketchup
    1/8 teaspoon salt

    Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of
    the flavors to "meld". ) Makes nearly 1 cup...enough for about 8 Big Macs™.

    Cooking your BIG MAC™

    INGREDIENTS:

    (this is a per sandwich recipe)

    1 -regular sized sesame seed bun
    1 -regular sized plain bun
    2 -previously frozen regular beef patties
    2 -tablespoons Big Mac sauce
    2 -teaspoons reconstituted onions
    1 -slice real American cheese
    2 -hamburger pickle slices
    1/4 Cup -shredded iceberg lettuce

    COOKING:

    Discard the crown half of the regular bun, retaining the heel. The cooking method for the Big Mac™ is basically the same as the regular burgers, only the bun toasting method is slightly
    different. In the Big Mac's case you toast the bottom (heel) first. Do this along with the extra heel. (this will be your middle bun.)

    Cook the two-all-beef-patties just like the regular burgers. After the bun parts are toasted, put 1 tablespoon of "Mac sauce" on each of the heels.(toasted side.) Then add 1/8 cup
    shredded lettuce to each.On the true bottom bun, place one thin slice of American cheese on top of the lettuce. On the extra "heel", the middle bun, place two pickle slices on top of the
    lettuce. Toast the "crown" (top) of the bun also. When the meat patties are done, place them one at a time on both prepared buns. Stack the middle bun on top of the bottom bun, and put
    the crown on top.

    For proper "aging", or "Q-ing", ...wrap the finished Big Mac® in a 12"x18" sheet of waxed paper as follows:

    1...Center the burger, right side up, on the waxed paper. Fold the "long" ends of the paper up over the top. (It will resemble a tube with the burger in the center.)

    2...Fold the two remaining ends underneath. Wrap snug, but don't squish it like the regular burgers.

    3...Let sit 5-8 minutes, allowing the flavors to "meld".

    4...Microwave, still wrapped, 15 seconds on high.

    ....Enjoy an AWESOME Big Mac Sandwich!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Quintana!

    ozaman şöyle yazıyım...

    ilk önce marketten 1 kutu dondurulmuş hamburger köftesi alıyosun
    sonrada dilimlenmiş kaşar mayonez ketçap vs. alıyosun

    köfteleri pişiriyosun domatesi kaşarı vs. içine koyup en sonunda ketçabı mayonezi sıkıyosun

    bukadar

    Bu güzel bilgi için teşekkürler emeğe saygı +rep
  • Whopper :
    » Malzemeler

    1- 5" Susamlı Hamburger Ekmeği (Uno marka büyük boy hamburger ekmeği olarak büyük marketlerde satılmakta. Örn. Real)
    2- Hamburger eti. Mümkün olan en geniş ve büyük ürünü kullanmanızı öneririm. Eğer kulandığınız et oldukça inceyse 2 et kullanabilirsiniz. (double whopper gibi)
    3- Mayonez
    4- Ketçap (tercihe göre acılı veya acısız olabilir)
    5- Salata (marul ama tercihen iceberg)
    6-Domates (orta boy)
    7-Soğan (orta boy)
    8-Turşu (Kornişon-salatalık turşusu) Önerim Melis marka. Çoğu markette bulmak mümkün

    » Hazırlanışı
    - Öncelikle eğer pişirme şansınız varsa eti ızgara da pişirmeniz lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Aksi durumda benim gibi tavada da pişirebilirsiniz. Eti pişmeye verdikten sonra, o pişerken biz diğer kısımları hazılıyoruz.
    - Öncelikle marul yapraklarını 1cm i kalınlığı geçmemek kaydıyla toplu olarak enine doğruyoruz. Bildiğimiz salataya doğranan şekilde :)
    - Ardından domatesimizden bir Whopper için 2 adet 7-8mm kalınlığında dilim kesiyoruz.
    - 1 tane büyüğünden (zaten genelde baş parmağı geçmiyor en büyüğü) Kornişon turşu alıp dilimlerin geniş olabilmesi için hafif çapraz olarak enine doğru 2-3mm kalınlığında bir whopper için 4 dilim, eğer turşu oranı çok seviyorsanız 6-7 dilim kesin.
    - Bir adet soğanı alın. En dıştaki kısmını kabuğuyla beraber çıkarıp atın. Daha sonra soğanı yine halkalar oluşturacak şekilde 4-5mm kalınlığında yaklaşık olarak 3-4 dilim olarak kesin. (normalde soğanlar doğrayıcıda doğranmadan evvel göbekleri çıkartılır. Ama elde kestiğimiz için ve az miktarda olduğu için buna gerek yok.) En son soğan dilimlerini halka olacak şekilde birbirinden ayrıştırın. Ortadaki küçük kısımları atabilir veya kullanabilirsiniz.
    - Ekmeğimiz şayet ortadan ikiye bölünmüş değilse taç kısmına birazcfık daha fazla pay vererek enine kesiyoruz. Klasik hamburger ekmeği işte :P
    - Eğer ekmek kızartıcınız varsa ekmeklerin iç yüzeylerinin hafif kızartılması lezzeti tetikleyecektir ;)
    - Hazır olan ekmeğin taç (üst) kısmına tamamını örtecek şekilde (prosedürde 21gr) mayozen eşit olarak sürülür. Hazır şişeden sıkıyorsanız daireler çizerek heryerine tercihinize de dayanarak sıkabilirsiniz. Ortalama 1-2 mm kalınlığında bir tabaka ideal olandır.
    - Mayozen sürülü olan taç kısmını ters olarak tutarak üstüne salatamızı koyuyoruz. (prosedürde buda 21gr'dır)
    - Daha sonra tezgaha bırakıp üzerine 2 adet domates dilimini (domatesin orta kısımlarından kesilmesi iyi olur) yanyana ve sığmayan kısımlar hafif üst üste gelecek şekilde yerlestirin. Tacımız hazır!
    - Şimdi ekmeğimizin taban kısmını alıp, güzelce pişmiş eti üzerine yerleştirelim. Bu noktada eğer mikrodalganız varsa et ve ekmeği 30sn kadar mikroya atalım. (Bu süre B.Kinglerde 8sn fakat güclü cihazlar kullanılıyor.) Asla diğer malzemelerle beraber mikrodalgada ısıtmayın! Sadece et ve ekmek!!!
    - Daha sonra mikrodan çıkan etin üzerine eşit olarak turşu dilimlerimizi dizelim.
    - Üzerine 3-4 halka eşit aralıklarla ketçap sıkalım (prosedürde 14gr)
    - Ardından 5-6 halka soğanı (prosedürde 14gr) olimpiyat halkaları gibi eşit olarak yerleştirelim. Taban kısmımızda hazır!
    - Şimdi taç ve taban kısımlarını taç kısmı ilerde olacak şekilde yan yana koyalım.
    - Ardından baş parmaklarımızla domatesleri dayayarak tacımızı taban kısmının üzerine ters cevirelim.
    - İşte karşınızda tüm ihtişamıyla bir Whopper kopyası.




  • Güncel
  • Tüm tarifler için:
    http://rapidshare.com/files/23359895/McDonalds.rar.html
  • nemesis herhalde burgerking te çalışmış dedikleri birebir tutuyor bende yeni girdim öğrenciyiz harçlık çıkartmak için
  • Mesajım Bulunsun yarın denerim
  • mesajım bulunsun
  • gece gece uplamayın şöyle konuları karnım aç
  • Nemesis cok güzel anlatmissin ama ayni et olmayınca tadıda pek olmuyor. bu sorunu nasil cözcez?
  • arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The maXz!

    arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.

    o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli
  • o sosun adı bin ada sosu kühne mi bir marka salata sosu olarak satıyor
  • yapamazssın o süper tadı veren köfte her yerde satılmıyor pınar bunlara özel tarif yapmış sadece onlara veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wuc


    quote:

    Orijinalden alıntı: The maXz!

    arkadaşlar mc donaldstaki bi sos var.Hamburgerin içinde.Big macde.Böyle hardal renginde gibi sarımsı.Onu nasıl elde edebilirz.

    o sos değil sanırım özel peyniri söylüyorsun etin sıcaklığıyla peynir eriyor migroslarda o peynirden var normal kaşardan daha koyu sarı renkli

    onun adı big mac sos. içeriğini tam bilmiyorum paketine bakmak lazım :D öyle peynir eritmesi falan değil.
  • Versek ne yazar kardeş kimseden bişey saklamıyoruzz istediğin gibi girip görebilirsin

    Ben MCde çalışıyorum bütün tarifleri sana versemde bişey yapamazsın o tadı yaptıkların vermez
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.