Şimdi Ara

TEKNİK RESSAM OLANLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
67.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

TEKNİK RESSAM OLANLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?


(En Son Oy Tarihi: 10.9.2020)
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, aranızda teknik ressam olan var mı? nekadar maaş aldığınızı (lütfen dürüst cevap verin) hangi pgogramları kullandığınızı, mezun olduğunuz okul ve iş tecrübenizide paylaşırsanız çok memnun olurum.




    ben 1.5 senedir özel bir şirkette teknik resim işlerine bakıyorum. 850 tl maaş alıyorum. ve bunun az olduğunu düşünüyorum ancak çevremde bunu kıyaslayacak hiç kimse bulamıyorum.
    bu yapmış oldığum anketle ön bir fikir edinmek istiyorum. ve eğer maaşım sıtandardın çok altındaysa işverenle bu konuda konuşmayı düşünüyorum. ben dokuz eylül üni. makine teknikerliği bölümünü bitirdim. çok iyi derecede solidworks programını ve 2d autocad kullanıyorum. şu sıralardada catia programını öğreniyorum.


    bilgilerinizi objektif olarak paylaşırsanız aynı meslek gurubundaki arkadaşlarımızıda bilinçlendirir ve düşük sıtandart dışı maaşla çalışmasına engel olmak için gözünü açabiliriz.
    hepinizin değerli yorumlarını bekliyorum. teşekkürler.







  • up
  • bende makina resim konstüriksiyon okuyorum 2. sınıfım. senin kullandığın programları kullanıyorum bende ve mezun olunca makina teknisyenliği ünvanıyla iş arıcam. eğitim durmumuz aynı yani aslına bakarsan yaptığımız işe göre 850 tl az gibime gelio bence 1000 tl den başlamalı ama ülkeninde ekonomik durumu ortada. Artık insanlar çalışacağı yerlerde rahatça istediği fiyatı söylüyemiyorlar senden sonraki gelen adam 100 milyon daha aşşa bir fiyat istese direk onu alıyorlar çünkü mecburen sende az paraya çalışmak zorunda kalıyosun ama ne diyelim bunada şükür diyecez dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K-orn

    bende makina resim konstüriksiyon okuyorum 2. sınıfım. senin kullandığın programları kullanıyorum bende ve mezun olunca makina teknisyenliği ünvanıyla iş arıcam. eğitim durmumuz aynı yani aslına bakarsan yaptığımız işe göre 850 tl az gibime gelio bence 1000 tl den başlamalı ama ülkeninde ekonomik durumu ortada. Artık insanlar çalışacağı yerlerde rahatça istediği fiyatı söylüyemiyorlar senden sonraki gelen adam 100 milyon daha aşşa bir fiyat istese direk onu alıyorlar çünkü mecburen sende az paraya çalışmak zorunda kalıyosun ama ne diyelim bunada şükür diyecez dostum


    aslında her işin bir ortala ücreti vardır. ama bizim işin dez avantajı bu işi hiç bilmeyen veya çok az bilen insanlar bir iki şey öğrenip şirketlerde çalışıyorlar ve çok düşük ücretlere razı oluyorlar. örneğin bir pazarlama müdürü 3000 tl maaş alıyorsa ve sende aynı şirkette 1000 tlden daha az maaşla çalışıyorsan bu işte bir yanlışlık veya bir haksızlık olduğunu düşünüyorsun. sen teknik ressam olarak daha fazla para istiyorsun ve sana verilen cevap şöyle oluyor. şirketin durumunu görüyorsun. iş yok. ama sen şirkete 4 tane pazarlama personeli ve 5 tanede muhasececi alıp çalıştırıyorsun. ve hepsinin ücreti teknik ressamdan fazla. ancan teknik ressam hepsinden fazla çalışmal zorunda kalıyor.

    benim söylemek istediğim arkadaşları bu konuda bilinçlendirelim. ve standardın altında teklif edilen ücretlere razı olmayalım.




  • up
  • Dostum amcamda ressam ve 1500 2000 arasında maaşı vardı tam hatırlayamadım şimdi.Yani öyle 6000 700
    0 liralar hayaldir bu meslek için.Yani uzun lafın kısası 1500 diyelim şu şartlarda.
    Dostum yazının tamamını okumamışım amcamın yaklaşık 15 yıllık tecrübesi var o sayede 2000 civarı alıyo.Ama senin maaşının da en azından şöyle bir 1000 lira olması lazım yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dungeon16 -- 23 Nisan 2009; 19:32:28 >
  • verdiğn bilgiler için teşekkür ederim. elbette tecrübe çok önemlidir. üniversitede nekar iyi eğitim alsanızda iş hayatına başlayınca eksikliklerinizi görebiliyorsunuz. tecrübe insana çok şey katıyor. bence yaklaşık 2 yıllık bir tecrübede bir çok firma için yeterli seviyede oluyor.
  • forrumda teknik ressam olarak çalışan veya yakınında bu görevi yapan arkadaşlar ankete katılabilirler mi? değerli yorumlarınızı bekliyorum.
  • Konstüktör ressamım. Sanayimiz baştan aşağı kolpa ve kopyadan ibaret olduğu için kalifiye bir ressama pek ihtiyaç duyulmuyor. Tecrübe kazananlarda zaten ressamlık adı altında kalıpçılık gibi mesleklere yöneliyor. Uzun vadede alınabilecek maksimum miktar 1000TL dir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Konstüktör ressamım. Sanayimiz baştan aşağı kolpa ve kopyadan ibaret olduğu için kalifiye bir ressama pek ihtiyaç duyulmuyor. Tecrübe kazananlarda zaten ressamlık adı altında kalıpçılık gibi mesleklere yöneliyor. Uzun vadede alınabilecek maksimum miktar 1000TL dir.


    bence sanayide teknik ressamlara gereken değer verilmiyor. yurt dışında teknik ressamlar el üstünde tutulurken ülkemizde boş adam muamelesi görüyor. bunun nedenide ülkemizde emeğe saygı yok.
  • Ülkemizde emeğe saygı yok ama asıl neden bu değil.. Bizim emek gösterebileceğimiz kadar profesyonel bir platform yok.
  • babam1500+
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Ülkemizde emeğe saygı yok ama asıl neden bu değil.. Bizim emek gösterebileceğimiz kadar profesyonel bir platform yok.


    eğer profesyonel bir platform yok ise her iş dalına eşit muamele edilir ve eşit maaş verilir. ama bir şirkette muhasebeciye veya pazarlamacıya, teknikressamın aldığı maaşın 2 - 3 katı veriliyorsa bu işte bir gariplik vardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arigatogozaimasu


    quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Ülkemizde emeğe saygı yok ama asıl neden bu değil.. Bizim emek gösterebileceğimiz kadar profesyonel bir platform yok.


    eğer profesyonel bir platform yok ise her iş dalına eşit muamele edilir ve eşit maaş verilir. ama bir şirkette muhasebeciye veya pazarlamacıya, teknikressamın aldığı maaşın 2 - 3 katı veriliyorsa bu işte bir gariplik vardır.

    Bu sistemde şirketlerin kurulma amacı tamamen para . Muhasebeciye neden fazla para verdikleri belli, ne kadar az vergi çıkartırsa bir muhasabeci patronunun gözünde o kadar iyidir. Pazarlamacı zaten adı üstünde, ticaret.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Konstüktör ressamım. Sanayimiz baştan aşağı kolpa ve kopyadan ibaret olduğu için kalifiye bir ressama pek ihtiyaç duyulmuyor. Tecrübe kazananlarda zaten ressamlık adı altında kalıpçılık gibi mesleklere yöneliyor. Uzun vadede alınabilecek maksimum miktar 1000TL dir.


    son zamanlar da hocalar flnda kalıpçılıkta çok para var diyorlar. mezun olduktan sonra kalıpçılık benimde ilk tercihim olacak. tabi tecrübe olmadan insan zorluk çeker. pisaya ve okul kesinlikle farklı ortamlar.
  • dostum fazla almıyorlar ya bugun iyi bir teknik ressam 1500 lira falan alıyor hak ettiklerini almıyorlar yani ama şöyle birşey var buyuk bir fabrikada mesela mercedes, bmw vs. tasarımcı olursun o zaman çok kazanırsın.
  • Kalıpçılıkta iyi para var,herkes bunu söylüyor.Aynı şekilde kaynak mühendisliği de çok önemli diyorlar;fakat o konuda bilgim yok.

    Ülkemizin durumu kötü gerçekten.
  • bi makine mühendisi adayı olarak daha çok program bilmenin maaşını katlayacağını düşünüyorum eğer işin teknik ressamlıksa hepsini bilme mecburiyetindesin bugun eski diye burun kıvırdığımız pro engineer için bile eleman alan işyerleri var bunların yanında başka programlar da var mesela uni graphics catia ile eşdeğer bir program(sadece tasarım açısından) onun dışında tebis artık tasarımın babası olup catia ug gibi evlatlar yetiştiren bir program ne bileyim mesela araç dizaynı için autoform bunlar hep bilinmesi gereken programlar tabi çalıştığın brans da onemli ona da bakmak gerek ve bi ekleme daha yapmak istiyorum bi teknik ressam olarak tasarım sınırlarını zorlayıp ansys ve analizin ilahı olan abaqus nastran gibi programları ogrenirsen maaşına zam kaçınılmaz olur tabi mesela ornek vermek gerekirse ansys sadece ogrenilip uygulanacak bir program değil bunun altında yatan tüm mukavemet altyapısına sahip olmak da gerek



    @deserthawk

    kalıpçılık mühendislikten çok ustalık ve tecrübe gerektiren bir iş onun dışında arkadaşımın dayısı kalıpçı çok mu para kazanıyo dersin hayır derim kendilerini anca idare edebiliyorlar

    onun dışında kaynak mühendisliği çok iyi bir master branşı kaynak zaten başlı başına bir mühendislik alanı tıpkı korozyon gibi ben üniversiteyi bitirince otomotiv ya da kaynak üzerine master yapmayı düşünüyorum buna da bir ornek vereyim bizim okuldan mezun(kou) bir arkadaş odtüde kaynak müh. masterı yaptıktan sonra izaydaşa başvurmuş ve oranın tek kaynak mühendisi olmuş inanamayacaksın ama maaşı 11bin dolar bunu bizzat kendisinden duydum bunu duyunca da insan heveslenmiyor değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cliff -Lee- Burton -- 24 Nisan 2009; 22:01:26 >




  • kalıpçılıkta çok para var deniyor ancak ben kalıp yapan bir firmada çalıştığım halde çok düşük bir maaşla çalışmak zorunda kalıyorum. diyeceksiniz çık değiştir işini ama ekonomik kriz malüm piyasada iş yok. krizi fırsat bilen iş yerleride maaşlara zam mam yapmadı. bi arkadaş bütün programları öğren demiş. ama şöyle bir örnekle bu durumun mümkün olamayacağını açıklayayım. büyük ve kapsamlı bir tasarım programı öğrenmenin yeni bir yabancı dil öğrenmekten pek bir farkı yok. şimdi sağda solda görüyorum, ben şu programı, şu programı biliyorum diyo. 5-6 program sayıyor. sonra ben kendi bildiğim programlar arasından bir kaç soru soruyorum, cevap yok ben orasını bilmiyorum. yok orası bana lazım olmuyor. bir iki şey öğrenmek o programı bilmek olmuyor. mesela siz diyelimki birazcık ingilizce, biraz almanca, birazda fransızca öğrendiniz. ama hepsinden çok az biliyorsunuz. iletişim sağlayacak kadar değil. ama bir diğer kişi ise sadece ingilizceye yoğunlaşıp, ana dili gibi konuşuyor. sizce bu iki insandan hangisi piyasaya daha fazla katkı sağlar. elbetteki, insanların profesyonelleşebileceği alanlar vardır. her konuda profesyonelleşemeyiz. ancak bir iki konuya yoğunlaşırsan onun hakkını verebiliriz. örneğin ben şu anda solidworks, autocad ve catia kullanıyorum. en çok solidworkse yoğunlaşmıştım ve şu anda çok hızlı bir şekilde kullanıyorum. şimdi catia ve autocade ağırlık veriyorum. kendime bir karar verdim. bu 3 program dışında hiç bir programa bakıp öğrenmeye çalışmayaccağım. ancak bu üç programı A dan Z ye öğreneceğim. zaten istesenizde hepsini A dan Z ye öğrenemezsiniz. çünkü belirli zaman aralıklarıyla bu programlar geliştiriliyor. sizde eğer bu işin içindeyseniz mecburen yenilikleri takip etmek zorundasınız. hepimizin bildiği bir programdan örnek vermek istiyorum. microsoft office word. herkes biliyorum diyiyor. ama kim 4*4 lük biliyor? herşeyi gerçekten biliyor musunuz? bence tekrar bi dözden geçirirseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.




  • İyi bir ressam pek çok program bilmek zorunda değildir. Zaten istesede ustasıyım diyecek kadar değil işini yapacak kadar öğrenebilir. Programların hepsi aynı işi yaptığından dolayıda fazla program öğrenmeye çalışmak bence boşa vakit harcamaktır.

    Catia felan kasmanıza gerek yok o programın lisans ücretini verebilecek kadar adam akıllı firmalar tecrübeli adamı alır ve bu firmaların sayısı pek azdır. SW, ProE veya UG gibi programlardan biri yeterlidir hatta fazladır.

    Kalıpçılık mesleğinin piyasası kırıldı artık cncler sağolsun. Öyle fiyatlara öyle kalıplar yapıyorlar ki üzülmemek elde değil. Sekiz farklı stilde ve ölçüde saç kesebilecek modüler kalıp yapıyorum önerilen ücret 500TL şaka gibi..

    Kaynak mühendisliğini bilmiyorum, ama ben kaynak ustası geçinen adamlara kaynak sembollerini ve kaynak resmi okumayı bir türlü öğretemedim. Bu mühendislik uygulanması şartı ile zor olsa gerek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakidoruk -- 24 Nisan 2009; 23:20:25 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.