Şimdi Ara

Continental kötü bir lastikmi gerçekten?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
13.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi ağustos 2008 de 2 aracımında lastiklerini değiştirdim.Biraz araştırma,internette bakınma filan derken continental almaya karar verdim.Megane aracıma continental premium contact 2 alınca şahinede continental conti eco contact3 serisi aldım.
    Şimdi sorum şu;Geçen hafta tofaş şahine rot-balans yaptırmak üzere rot-balansçıya gittim,adam abi bu lastik atlama yapıyor kauçuğu kötü başka marka bulamadınmı,keşke michelin,bridgestone alsaydın gibi konuştu,(atlama yapıyor derken yani lastiğin yapısımı bozuldu)
    Bazı noktalara değinmek istiyorum

    1.Lastiklerin DOT numarası yani üretim numarası yeniydi, daha 1 aylık fabrika çıkışı 1 aylık lastiklerdi
    2.Aracımı bazen 1 hafta hiç yerinden kıpırdatmadığım günler oluyo,acaba bu yüzden mi bu atlama denilen olay oluyo
    3.Continental conti premium contact serisi alman üretimi,continental eco contact 3 ise romanya acaba kauçuk kalitesi gerçekte var mı ?
    4.Arabayı çok dikkatli kullanırım,çukurlara düşmemeye gayret ederim,biraz kalabalığız ağır oluyo araba acaba onla bi alakası olabilirmi ?
    5.Yalnız lastiklerden hiç bir şikayetim yok,ıslak-kuru performansı,yol tutuşu,sessizliği,öyle bi hava azalması gibi bi şeyler olmuyo..
    6.Hata bizde mi acaba yeni lastikde ayrı bi kullanımmı gerektiriyor ki ben öyle aman aman bi süretlede gitmedim
    7.Megane'nin lastiklerinede baktırmak gerekiyorumu?
    8.Bu atlama denilen olayı ben nasıl anlarım yolda giderken


    Ya arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusura bakmayın,megane conti premium contact 2 serisi güzel diyince bende gittim alım ordan,e haliyle şahinede ordan aldım fiyat konusunda yardımcı olurlar hesabında,ama kötü mü ettik acaba,bu kriz ortamında lastiğe bi daha mı para vericez,ama dediğim gibi benim lastiklerden bi şikayetim yok şimdiden teşekkürler...







  • Çok ilginç,

    Continental en kaliteli lastikleri üreten şirket. Şu bir gerçek ki bundan sonraki lastiklerim Made in Germany "Continental SportContact 2" olacak. Özellikle de Alman malını almak için uğraşacağım. Continental kalite güvencesi olan bir şirket, her ülkedeki üretim kalitesi aynıdır fakat Romanya'da da üretim yaptıklarını şu anda sizden öğrendim.

     Continental kötü bir lastikmi gerçekten?
  • pirelli/michelin gibi değildir ama lassadanda iyidir, işinizi görür adama uyupta bir daha lastik almaya gerek yoktur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taner Göde

    Çok ilginç,

    Continental en kaliteli lastikleri üreten şirket. Şu bir gerçek ki bundan sonraki lastiklerim Made in Germany "Continental SportContact 2" olacak. Özellikle de Alman malını almak için uğraşacağım. Continental kalite güvencesi olan bir şirket, her ülkedeki üretim kalitesi aynıdır fakat Romanya'da da üretim yaptıklarını şu anda sizden öğrendim.

     Continental kötü bir lastikmi gerçekten?





    herhalde üst sınıf lastikleri almanyada üretip acaba kısmen daha ucuz lastikleri daha küçük ülkelerde mi üretiyorlar..




  • mükemmel lastiktir connectimin önceki lastiği idi .. vanco contact 2 ydi.
  • daha önceki ve şu an ki aracımda kullanıyorum gayet sorunsuz ve iyi durumda fiyatı itibariyle kaliteli bir alman lastiği bence.
  • böyle kendini bilmez lastikçi müsvettelerinin ağzına sakın kanma dediğim gibi bu lastikler fiyatına göre makul ve performanslıdır.birde önemli husus lastik bekledikçe yanak yapar ve çatlaklar oluşur yan yüzeylerinde ve deforme olup biter.bir arkadaşımın başına geldi ondan biliyorum haftada en az iki kere arabayla turla kaldırıma yapıştırma gerisi çok önemli değil ama sakın yatmasın yoksa çürüyor..
  • Cahil insanların bilgiz sözlerine inanmayın Continental piyasanın en kaliteli lastik üreticilrindendir..
  • cok ilginc cevremde cok var kullanan hic bir sikayetlerini duymadim ama bir bridgestone kadar uzun omurlu değiller

    bir ihtimal aldiğin lastik üretim hatali


    4 lastik icinmi dedi sana bunu 1 lastik icinmi..
  • ömrü cok uzun değil ama 2 yılda birde değiştirmek gerek
  • contınentalınn romanyada tımısoarada fabrıkası var ve oradan bızım tırları cok yuklemıstım ben ıstanbula lastık getırıyorduk navlunuda ıyıydı o ısın

    ancak taner beyın dedıklerıne katılıyorum contınental cok kalıtelı bır lastıktır made ın germany sonucta
  • contınental brısa lassa bu fırmalar avrupa ve turkıyedekı fabrıkalarında kullanıcakları kaucuk ve is karasını macarsıtandakı TİSZAİ CARBON KFT fırmasından almaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasberny -- 23 Nisan 2009; 20:44:48 >
  • contınental cok kalıtelı lastıkdır ama hassasdır yanı tr yol sartları cok cetın oldugu ıcın dogal olarak onalrda zorlanıyo ama pıyasadakı en kalıtelı lastıklerdendir zaten fıyat olarakda en pahalı lastıkde o.... ford baya canımızı yakıyo bu konuda....
  • Benim bildiğim Türkiye'de satılan en kaliteli lastik. Başlıgı görünce çok şaşırdım...
  • 2005 model şu an 57000 de olan aracımda hala continental ecocontact var,miadını doldurdu gibi değişeceğiz pek yakında ama bu zamana kadar herhangi bir problem yaşamadık...lasitk ömrü elbetteki kullanıcıya bağlıdır ama araçta hala orj lastikler var bu bir fikir oluşturur sanırım...Değiştirirsem ya yine continental eco-contact3veya michelin energy saver alacağım.
  • continental contiecocontact3 kullanıyorum bende.
    mükemmel bir lastik.

    at arabasına lastik takan adamların sonradan lastikçi olup Continentali kötülemesi normaldir
    ama sadece sizin lastikle ilgili bir durum söz konusu ise bilemem.belki lastiğinizde üretim hatası vardır.
    mutlaka bir anabayiyle görüşün lastikleri kontrol etsinler.continental başından savmıyor kesinlikle inceliyor ve eğer lastikle ilgili bir hata bulurlarsa yeni lastiklerinizi hemen ücretsiz kendileri takıyorlar. bu konuda güvenilir bir firma gerçekten.

    sokak arası lastikçilerine güvenmeyin sakın.ben 1 defa evimin 10 m. yakınındaki sokak arası lastikçisine gittim gittiğime de pişman oldum.
    adam kafasına göre lastik havası basıyor lastiklere bana öğüt veriyor vs. dedim kullanım kitapçığında öyle yazdığı için ben lastik havalarını şu oranlarda basıyorum vs vs dedim. sen o kitapçığa bakarsan o lastikler sana fazla gitmez, erir gider diye zırvaladı.
    her zaman gittiğim Continental bayisi var mesela.elemanlar işin ehli ve kitapçıkta ne yazarsa kullanım talimatı neyse ona göre davranıyorlar.

    sallayın şu at arabası tamircilerini.




  • hem yazlık hemde kıslık lastıgım contınental, şimdiye kadar ne böyle birşey duydum ne de gördüm. eğer rot balans yapan yer dedıgın markaları satıyorsa senı onlara yonlendırmek ıcın yapmıs olabılır dıye dusunuyorum.
  • ayı duyumları fiyat almak için gittiğim bütün lastikçilerde duydum. belki fiyatını hakedecek kadar kaliteli değildir. bilemeyeceğim. benim contileri ben çok güzel yarmıştım. ondan dolayı conti bi daha kullanmayı düşünmüyorum.
  • bende premiumcontact 2 kullanıyorum ve bende lastikleri almamın üzerinden 1 ay geçince rot balans ayarı için lastikçiye gittiğimde lastikçimden lastikler eskimiş değiştir diye bir tepki almıştım:) şeklinde bozukluklar varmış efendim lastiğin.küçümsemek için söylemiyorum ama lastikçi baz alınarak dünyada kaliteli olarak bilinen bir lastiği kötüleyemem.hayır denildiği kadar bozukluk olsa kesin hissederdim zira ben o lastiklerle 180 bile yaptım.lastik yamuk yumuk olacakda 180le giderken fark etmeyeceksin.bu mümkün değil..

    öte yandan bu lastikler benim kullandığım(michelin,bridgestone) lastikler arasında kesinlikle yolu en iyi kavrayan lastik.özellikle yarı ıslak zeminde bariz üstün.bu saatten sonra yeni bir lastik çıkmadıkça ben lastik marka/modelimi değiştirmem.


    ama işin şu boyutu var ki ben park yeri gereği kaldırımlarla biraz fazla haşır neşir oluyorum,belki bu durum yapısal değil ama kozmetik olarak lastiğe kötü bir izlenim veriyor olabilir.çünkü eminim gidişinde zerre kadar sorun yok ki ustanın dediği gibi olsaydı bariz farkedilirdi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: connectgücü

    ömrü cok uzun değil ama 2 yılda birde değiştirmek gerek


    Conti nin ömrü mü uzun değil En az 50 bin km gidiyor ki normal bir kullanıcı sorunsuz 75 bin km kullanır.
    Fakat sert lastiktir,o çukur benim bu çukur senin,bu tümsekten atların şu tümseği deviririm mantığı ile kullanırsanız çok çabuk balon yapar.
    Eğer Conti de kötü lastikse piyasada lastik kalmamış demektir.Birde şu lastikçi esnafının ağzını açtımı Michelin demesine hastayım zaten.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.