Şimdi Ara

lisede yeni sistem?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkeze merhaba.
    arkadaslar ben anadolu lisesinde 9.sınıfta okuyorum.bu sınıfı gecme sistemleri filan degtisti diyorlar.acaba bu konuda bilgi sahibi olan arkadaslar bana su sınıf gecmeyi anlatabilirler mi?
    ornegin kac tane 1 in olursa direk gecersin? ve 55.00 ortalama getirince direk geciliyor ya bu ortalama nasıl hesaplanacak?
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 2 Mayıs 2009; 16:23:52 >



  • Kankacan 3 tane 1 veya 0 fark eder mi? Etmez. 3 Tane getir sorumluluk alırsın.Diplomayı almak için 3 dersi vermek zorundasın.
  • peki sadece 1 tane 1 im olsa;sorumluk sınavına filan girmeden direk gecemez miyim???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red alert2

    peki sadece 1 tane 1 im olsa;sorumluk sınavına filan girmeden direk gecemez miyim???


    +55.00 veya +3.00 olursa ortalama,Dil Anlatım hariç kaç 1 in olursa olsun vermen gerekmeden geçebiliyorsun diye biliyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oğuzkaan


    quote:

    Orjinalden alıntı: red alert2

    peki sadece 1 tane 1 im olsa;sorumluk sınavına filan girmeden direk gecemez miyim???


    +55.00 veya +3.00 olursa ortalama,Dil Anlatım hariç kaç 1 in olursa olsun vermen gerekmeden geçebiliyorsun diye biliyorum..

    peki şu +55.00 ı nasıl hesaplıcaz?soyle mi;1.donemin not ortalaması ile 2.donemin not ortalamsının aritmetik ortalaması mı???
  • Oğuzkaan'a katılıyorum. Ortalama faktörü önemli..Ortalaman 3'den az ise en az 3 zayıf getirebilirsin 4 zayıf getirirsen haziran sınavlarında 1 tane veremessen kalırsın.
  • quote:

    Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçmeyi kolaylaştıracak sistem değişikliği için başlattığı çalışmayı tamamladı. Daha önce iki zayıfı olan öğrenci sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerken değişiklik ile 5 zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek.

    İŞTE YENİ SİSTEM
    Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik üzerinde yaklaşık bir aydır süren çalışmaya son noktayı Talim ve Terbiye Kurulu koydu. Kurul'dan çıkan değişiklik kararı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından imzalanarak yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Çelik'in, "Sınıf tekrarının azaltılması, öğrenci başarısının artırılması ve kaynakların verimli kullanılması" amacıyla savunduğu yönetmelik değişikliğine göre yeni sınıf geçme sistemi şöyle olacak:

    * 9'uncu sınıfta 3, 10'uncu ve 11'inci sınıfta 2 zayıfı olan öğrenci toplam 5 zayıf ile bir üst sınıfa sorumlu geçebilecek. Alt sınıflarda toplam başarısız ders sayısı 5'ten fazla olan öğrenci ise sınıfta kalacak. Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması halinde kalkacak.

    * Yönetmelik değişikliği ile öğrenciler daha önce başarılı veya başarısız oldukları en fazla 3 dersten sınava girerken bundan sonra 4 dersten ortalama yükseltme sınavına girebilecek.

    * Öğrencilerin kaldıkları derslerden girecekleri sorumluluk sınav sayısı da arttı. Daha önce iki kez sorumluluk sınavına giren öğrenciler bundan sonra 3 kez sorumluluk sınavına girebilecek.

    * Mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerine de daha fazla sınav hakkı tanındı. Mezun öğrenciler bir kez sorumluluk sınavına girerken bundan sonra 3 kez yapılacak sorumluluk sınavına girebilecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.