Şimdi Ara

Elektrik Süpürgeleri Emiş Gücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrik süpürgelerinde motor güçleri yazmaktadır. Fakat asıl olan benim bildiğim emiş gücüdür. Beko 2200w ve 2000w güçte olan iki süpürgenin de emiş güçleri 300W tır.Madem durum böyle ise neden iki farklı motor gücünde üretiyorlar ve fiyatları arasında 50 tl ye yakın oynama oluyor.Bu koknuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim.Bu konu hakkında hiçbiryerde detaylı bilgi bulamadım.Dyson bile çok kısa bir açıklama yapmış.
    Emiş gücü nedir?
    Motor gücüyle doğru orantılı olarak artması gerekmezmi?



  • tabiki motorun devir sayısı ile ilgili bir durum,ama firmalar bunu açıklarken veya reklamını yaparken motorun çalışma anında şebekeden kaç watlık bir akım çektiğinin rakkamlarla ifadesinde bunu artı emiş gücü olarak gösteriyorlar,devir sayısı emiş gücünü belirliyor denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 6 Mayıs 2009; 22:52:35 >
  • Emiş gücünü etkileyen birçok faktör vardır.

    -Süpürgenin sıkı tasarımı
    -Hava geçirmezlik
    -Hortum, boru ve aparatların hava hızdırmazlığı ve tasarımı.
    -Toz torbaları ve filtrelerin niteliği ve tasarımı

    Motor gücü sabittir ama yukarıdaki faktörlere göre emiş gücü değişmektedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yagizit

    Elektrik süpürgelerinde motor güçleri yazmaktadır. Fakat asıl olan benim bildiğim emiş gücüdür. Beko 2200w ve 2000w güçte olan iki süpürgenin de emiş güçleri 300W tır.Madem durum böyle ise neden iki farklı motor gücünde üretiyorlar ve fiyatları arasında 50 tl ye yakın oynama oluyor.Bu koknuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim.Bu konu hakkında hiçbiryerde detaylı bilgi bulamadım.Dyson bile çok kısa bir açıklama yapmış.
    Emiş gücü nedir?
    Motor gücüyle doğru orantılı olarak artması gerekmezmi?


    arkadaşım aynen katılıyorum sana.sözüm ona satıcılara soruyorum.kocaman motor gücünü gösterip bu diyorlar.yok emiş gücü ne diyorum.mal mal bakıp abi bu işte diyorlar.en sonunda bi kaç tane çalıştırtıp yan yana elimle kontrol ederek aldım.belki bende atladım ama başka bi yol bulamadım.
  • tasarım elbetteki ektendirde ne kadar sızdırmazlık önlemi alırsan al havanın sirkülasyonunda birtakım üflemeler olabilir. bu durum üretici firmanında bilgisi dahilindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 7 Mayıs 2009; 19:14:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.