Şimdi Ara

Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçiş için İstenen belgeler. izlenecek yol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
39.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kat mülkiyetinde süre uzatıldı. Diye bir konu buldum.
    tıkla



    Binada oturan herhangi bir daire sahibinin tapu yada fotokopisi, yada ada parsel no sunu alıp.

    1- Belediye imar Md.lüğü Arşiv'den iskan belgesi + m2 dağıtım cetveli fotokopisi alınıp, iskan şubesinde onaylatılacak.

    2- Veraset ve harçlar vergi dairesi gidilip , iskan belgesinin harçlarının yattıgına dair belge alınıp.

    3- Tapu kadastro müdürlüğüne gidilip, kadastro'dan değişiklik folyası alınıp.

    4- Tüm daireler için deprem sigortası yaptırılacak.

    5- Tapuya gidilip müracat edilecek. ( Daire sahiplerinden herhangi birisi T.C kimlik belgesi ile müracat edip tüm daireler için işlem yaptıra bilir )

    tapudan fotokopisini alıp yazayım dedim aynen yazdım, bukadar basitmiş bende zor bişey sanmıştım..

    Yukarıda kaba hatları ile anlatılmı yaptım, detaylı anlatım.

    1. Aşama. Belediye imar Md.lüğü Arşiv'den, ( proje ) alınıp fotokopisi çektirilecek. Not: normal fotokopi çeken yerler çekemez, dışarıdan yada sizi yönlendirdikleri yerden proje fotokopisi çektirmelisiniz. Aslını verince, size iskan belgelerini verecekler, onların ikişer adet fotokopisini çektirip, yine belediye'de onay bölümüne gidip aslıgibidir onayını alıp, size verilecek makbuzu vezneye ödeyip ( çok ufak bir rakam ) tekrar onay'a gidip evraklarınızı alıyorsunuz, sekreterlik'ten kaşelettirip belediyedeki işinizi bitiriyorsunuz. Şimdi elinizde 1 vergi dairesine bir'de tapuya verillecek proje ile birliklte 3 evrak olmalı. NOT: eksik yazdığım yer olabilir.

    2. Aşama. Veraset ve harçlar vergi dairesi. Evrak ve bir tapu ( kendi tapunuz'un fotokopisi ) ile başvurup, ya baş vurduğunuz görevliden yada oraya konulan form alıp doldurup, ( sıra beklerken sorup o formu doldurun ) size verilen evrakı evrak bölümünde kaşeletip, aldığınız yere geri verip biraz bekleyin, isminizi çağırdıklarında aldığınız evrakı tekrar evrak bölümüne gidip kaşeletip eski yere gidip evrakları veriyoruz, bir evrakın arkasına yazıp imzalayıp işlemimizi bitiriyoruz. NOT: eksik yazdığım yer olabilir. tabiyki herhangi bir borç çıkmaz ise, diger emlak işleri nasıl olur bilmiyorum.

    3. Aşama. Tapu bölümü, müracat sizi yönlendirecek, ilk yerden bir belge alıp başka bir yere gidecek daha sonra sizi makbuz bölümüne gönderip, size bankaya gidip şu miktarı yatırın yattı makbuzunu getirin deyip size bir belge daha verecekler. ( benim yatırdığım 300 tl ) Bankadan, size belgeyi veren yere tekrar gidip, makbuzu veriyoruz.Sizden projeyi isteyip, size bir belge daha verecekler, yani tarih randevu belgesi, bana verilen tarih 40 gün sonrası. Açılım yapacak olursak belgede tel nosunu arayıp ölçüm ekibini bulup o tarih'te gelip ekibi binanıza götürmemiz gerekiyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 12 Haziran 2009; 16:53:42 >







  • Dün akşam haberlerde gösterdi de. 15.000 liraya kadar çıkabilir diyordu masrafları
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orcunsau


    Dün akşam haberlerde gösterdi de. 15.000 liraya kadar çıkabilir diyordu masrafları

    bi daire için 15bin tl ise biz battık.
  • Seve seve verdirecekler o parayı bize. 28 Kasıma kadar mühret vermişler. O tarihe kadar yaptıracakmış herkes, o tarihte sonra yaptıracaklara masrafın yanında 1000 lira para cezası keseceklermiş..
  • Arkadaşlar ben gidip konuştum ilk önce 15 bin tl masraf iskan raporu olmayan ları kapsıyor, ki rakam ortalama bir rakam, şöyleki.
    İskan raporun var diyelim o zaman masrafın az oluyor tüm daire sakinleri baş vurursa toplu halde, 1 bir kişi yeterliymiş, şimdi belediyeden işlemleri tamamladık iskan fotokopisi tamam aslının aynısıdır kaşesi vs, vergi dairesine gidiyoruz, diyelimki kat sahibi daire sahiplerinden bir kişi evinin vergisini ödememiş, yada vakti zamanında binayı yapan mütahit vergisini ödememiş ise orada borcu çıkıyormuş.
    birde arkadaşlar bunuda söylediler bine sakinleri tek tek ayrı deprem sigortası yaptırırsa pahalı olur kopmle bina toplu halde sigorta yaptırılırsa daha ucuz oluyormuş bilginize.

    Arkadaşlar siz 1. msj de yazanların çıktısını alıp yöneticinize verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 13 Mayıs 2009; 15:42:16 >
  • şu işle ilgili tam bir bilgi verirmisiniz?
    nedir ne değildir ev sahibi olan herkes yaptırmak zorunda mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ryu132

    şu işle ilgili tam bir bilgi verirmisiniz?
    nedir ne değildir ev sahibi olan herkes yaptırmak zorunda mı


    detaylı bilgi yukarıda, fiyat konusuna gelince her ev aynı metre kare olmadığı gibi vergi borcu, mütahitin taktıgıda olabilir, farklı rakamlar olabilir.
    tapuların degişikliği başlıkta yazıyor, tapunuza bakıp kontrol edebilirsiniz.
  • Deprem sigortası için istenen belgeler.

    1-daire sahibinin TC kimlik nosu.

    2- daire sahibinin adresi ve tapu fotokopisi.

    100 metre kareye kadar yaklaşık fiyat 30- 35 tl

    binada almancı var ise uygulama nasıl olur bilmiyorum.
  • Bİrde arkadaşlar diyelimki kiracısın;.. ama sana ait dükkan büro kısaca taşınmaz malın var -tapun-, onlarıda kapsıyormuş.

    birde bina'nın kapsadığı arsa metre karesi çıkacak fiyatı etkileye biliyormuş. Diyelimki sizin bina 500 metre kare bir başkasının 700 metre kare.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 13 Mayıs 2009; 17:18:48 >
  • yukarı
  • Devlete yeni kazanc kapisi saglandi. Dur bakalim daha neler cikacak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baranel

    Arkadaşlar ben gidip konuştum ilk önce 15 bin tl masraf iskan raporu olmayan ları kapsıyor, ki rakam ortalama bir rakam, şöyleki.
    İskan raporun var diyelim o zaman masrafın az oluyor tüm daire sakinleri baş vurursa toplu halde, 1 bir kişi yeterliymiş, şimdi belediyeden işlemleri tamamladık iskan fotokopisi tamam aslının aynısıdır kaşesi vs, vergi dairesine gidiyoruz, diyelimki kat sahibi daire sahiplerinden bir kişi evinin vergisini ödememiş, yada vakti zamanında binayı yapan mütahit vergisini ödememiş ise orada borcu çıkıyormuş.
    birde arkadaşlar bunuda söylediler bine sakinleri tek tek ayrı deprem sigortası yaptırırsa pahalı olur kopmle bina toplu halde sigorta yaptırılırsa daha ucuz oluyormuş bilginize.

    Arkadaşlar siz 1. msj de yazanların çıktısını alıp yöneticinize verin.

    İş merkezi hariç çoğu binalarda iskan Alınmıyor.Eğer müteahit yapmamışsa yapacağınıda sanmıyorum




  • haram zıkkım olur inşallah. Kaçak ev yapanlara tapu sağlar devlet beleş arsa üstüne. Herşeyi normal olan adamdan söke söke vergi alır.

    Mütaiti ölmüş adam ne yapacak. Belli bir sene altına yapılmaması lazım bunun. 2000 sonrası yapılan binalar için geçerli olması gerek. Çok eski evlerde de olursa yandı millet. Ama ne güzel devlette onu istiyor ya milyarlar kazanacak sonra o paralarla gemi alacaklar.

    Allah bin belanızı verir inşallah.
  • Arkadaşlar bu önemli konu.Ama şunu eklemek istiyorum bu yasa bina yapılıp iskanı alınan yerler için geçerli.iskanı alınmayan yerler için evet zor olacak ama iskan almak gibi bi mecburiyetin yoksa misal dükkan vs. gibi ozaman fazla tehlike yok.
  • Demin fox tv de konuyu verdiler, değişim sonrası evin vergisi 20 tl ise 200 tl olacak dedi...
  • DH konu dışı bölümünde ayakta alkışlanacak bir konu...ilgi ve alaka için takdirlerimi sunuyorum....
  • Neyse ki benim tapuda kat mülkiyeti yazıyor,yırttım.
  • yahu beyler sımdı babama sordum yenı tasındıgım evde mutahıt yanlısklık yapmıs ve apartmanın alanında buyume olmus o yuzden ruhsat alınmıyormus o yuzdende kat mulkıyetıne gecemıyormusuz ne halt edıcez sımdı bız
  • Dostum direkt bilgiyi belediyeden almanda fayda var. ama anladığım kadarıyla mütahit başkasının arazisine bir miktar girmiş. bana biraz karışık durum gibi geldi. umarım halledersiniz.
    şurada iskan nasıl alınır diye konu var bi bak istersen.
    tıkla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 14 Mayıs 2009; 0:39:03 >
  • Şanslısınız gene kat mülkiyeti ile uğraşacağınız eviniz var...Ya kiracı ( iğrenç bir şey ) olsaydınız?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.