Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.193
Cevap
129
Favori
438.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BK2000 kullanıcısına yanıt
    Ben Resmed'e (Global) mail atarak durumu sormuştum, onlar da Türkiye'nin henüz sistemde olmadığını teyit etmişti. Zaten resimden de görebilirisiniz bugün bile Türkiye ne yazık ki seçilemiyor.

    Ayrıca ben ResMed cihazımı ResMed yetkili bir medikal firmasından aldım, 10-15 senedir bu işiyapan bir firma ve oradaki arkadaş da teyit etti zaten Türkiye'nin olmadığını ve o nedenle Uk seçerek tüm hastaları kaydediyor, zaten o kaydetmezse siz sisteme giremiyorsunuz, benim bu medikalci arkadaşa ne zaman istesem son 30 gün raporlarımı döküp bana email atabiliyor, kaldı ki ben de alabiliyorum ama onun kadar detaylı olmuyor raporlar.

    https://myair.resmed.com/CountrySelection.aspx?redirectPage=0

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
  • Doğrudur. Bende öyle biliyordum. Ancak Altunizade Respitek genel dağıtıcısına gittiğimde bu durum oldu. Uyku sorunum olduğunu söyleyince netten izlemek istediler. Oraya bakım vs için gidenler olursa bir konuşmalarında fayda var. Belki başka bir ülke üzerinden izliyorlardır.

    Bence bu hizmet gayet iyi. Yurtdışında anladığım kadarıyla doktorunuz sizi online olarak detaylı bir şekilde takip ediyor. Hatta güzel bir uygulama yaptılarsa sorun olduğunda doktoru o da sizi uyarıyordur. Umarım ülkemizde de bu hizmet başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Geçmiş olsun. Bu çok değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Resmed AIRFIT N30i ben de çok merak ediyorum (Dreamware Jel burun içine giren maske kullanıyorum) lakin çok güvendiğim bir Youtube uyku teknisyeni o kadar olumsuz yorumlarda bulunmuş ki ümidimi çok yitirmiştim. Özellikle Airfit N30i'deki bıyık kısmına değen parçanın plastik olması çok kötü, gece uykuda dönerken Dreamware'deki gibi silikon olmadıgı için raahtsız ediyor, kayıyor demişti, bana da gerçekten kullanmadığım halde mantıklı gelmişti. Siz bu konuda bir sıkıntı yaşamadınız mı?

    İncelemeleri aşağıdaki linklerde:
    https://www.youtube.com/watch?v=FnF4VCWRxJchttps://www.youtube.com/watch?v=8RLjO1t-Qg8
    Bende sakal bıyık yok. Bu halde (bıyıksız) bıyık kısmı yönüyle hiçbir olumsuzluk yaşamadım.Çok güzel dizayn etmişler sıkmadan tahriş ve rahatsız etmeden sarıyor burnu, hava kaçağı olmuyor
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    Bende de sakal bıyık yok, tarif edebilmek için o şekilde bahsetmiştim. Ben de ilk başta Philips Dreamware Nasal Pillow (yastık diye tabir edilen) maske ile geceleri hava kaçağı sorunu yaşıyordum daha sonra burun içine giren Philips Dreamware Gel Pillows olan aparatı aldım (sadece burun kısmına giren yani) ve onunla hava kaçağı sorunu yaşamıyorum.

    Peki siz hiç Philips Dreamware Gel Pillows ya da ResMed AirFit P30i Nasal Pillow kullandınız mı yani burun deliğine giren tarzda? Yoksa hep yastık tabir edilenlerden mi kullandınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 12 Mayıs 2019; 16:5:36 >
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Philips Dreamware kullandım. Philips Dreamware Gel "Pillows" ya da ResMed AirFit "P30i" Nasal "Pillow" kullanmadım

    Ancak Philips Dreamware maskeden önce muhtemelen resmedin önceki serilerinde burun yastıkçığı+pillow olan modellerinden de kullandım ama randıman alamamıştım (hava kaçağı,burunda sızı ve sabah maskesiz uyanma vb).

    Şimdi kullandığım ResMed AirFit N30i Nasal maske de inanılmaz bişey yapmışlar, tam tarif edemiyorum.Maskeyi taktığınız an hissediyorsunuz. Önceki tüm maskelerim yabancı/iğreti vücuda zorlama aparatlar gibiydi, ne yüzde ne kafada tam durmaz,sabitlemek için sıksanız rahatsız eder,sıkmasanız ya fırlar gider ya hava kaçağı olurdu.

    Bu maske öyle başarılı ki, kalıp gibi sanki uzvunuz gibi kafanızı burnunuzu sarıyor, hatta oturuyor...
    Nasıl anlatsam; bir audi'nin direksiyonu ve kokpitinin verdiği hissiyatı yerli üretim ve hatta alman olmayan pek çok otomobil veremez ya, öyle bir şey...
    Beni mest eden noktalar: maske ne burunda ne yüzde ne de kafamda rahatsızlık hissi vermemesi ve yatakta sağa sola dönseniz bile hava kaçağı olmaması, sabah kalktığınızda maskenin hala takılı ve sorunsuz çalışıyor olması
  • Arkadaşlar ısıtıcı nemlendirici yaz ayında kullanmamalısın dendi bana. Malum ben Adanalıyım ve sıcaklar fena başladı burada. Nemlendirici olmadan cihazı kullanmakta herhangi bir sakınca var mı artık. Özelikle tecrübeli arkadaşlar bir öneriniz olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pritt01 P kullanıcısına yanıt
    Nemlendiricinin mantığı zaten soğukta kullanmaktır, böylece hortumda ısıtılmış oksiyen burnunuza girdiğinde rahatsızlık hissetmezsiniz, genelde soğuğu zor geçen yerlerde nemlendirici önerilir.

    Siz Adana'da havalar sıcakken nemlendirici kullanmanıza hiç mi hiç gerek yok.
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler @eozen81 Gerçekten burada çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pritt01 P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, herkes gibi ben de yardımcı olmaya çalışıyorum. Geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar herkese merhaba babamda uyku apnesi sorunu var ve makine yenileme süresi gelmiş . Şuanda kullandığı makineye baktım curasa diye bir Alman markası. Biraz araştırma yaptım yeni nesil cihazlar çıkmış ve nemlendirici ısıtıcı muhabbeti var. Orta seviye cihaz ve maske için önerileriniz var midir ? İnternetten mi medical mağazalardan mı almalıyım ? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 Yılından beri kullandığım uyku meleğimin (Resmed S8 AutoSet Spirit II) yerine, bugün Resmed Airsense S10 Elite Autocpap aldım.


    Resmed markasının TR distribütörü Respitek firması, ancak hem distribütör hem de yetkili bayileri inanılmaz utangaçlar. Distribütörün ve yetkili bayisinin web sayfasına baktığınızda Resmed markasını zor tespit ediyorsunuz (ilgili linkler):
    https://www.respitekvivisol.com/index.php/brand
    https://www.respitekvivisol.com/index.php/site/404
    https://www.respitekvivisol.com/assets/uploads/services_products/AirSense_Elite__Autoset_Kullan%C4%B1c%C4%B1_Klavuzu.pdf

    Respitek firmasının web sayfasına baktığımızda yetkili bayilerinin bilgilerine ulaşamıyoruz, firmayı arayıp bulunduğunuz yerdeki yetkili bayinin iletişim bilgilerini almanız gerekiyor, enteresan bir durum.


    Henüz 5-6 günlük bir tecrübem oldu:


    - Tam bir tak çalıştır cihazı, ilk nefeste çalışmaya başlıyor ve maskeyi çıkardığınızda duruyor MU? Tam durmuyor, hortumu kurutmak ve ısıtıcı/nemlendirici ünitesini soğutmak için bir müddet çalışmaya devam ediyor. Dolayısıyla cihazla işiniz bittiğinde/yataktan kalktığınızda cihazın fişini hemen çekmiyorsunuz ki, -özellikle ısıtıcı/nemlendirici ünitesi takılı ise- hortumdaki nemi atsın ve muvafakatname imzalamışsanız (ve cihaz uçak modunda değilse) uyku verilerinizi resmed web sitesine iletebilsin .

    - Otomatik modda, maskenizi takın kitabınızı okuyun, istediğiniz şekilde nefes alışınızı yavaşlatın,duraklatın; cihaz asla kül yutmuyor “soluk alamıyor bu deyip devreye girmiyor”. Önceki cihazımda (Resmed S8 II Autoset Cpap) bu rahatlıktan eser yoktu,rampa süresinden sonra onun verdiği basınca ayak uydurmaya çalışırken uykuya dalamıyor, tam uyumak üzereyken maskeyi takayım derken bazende maske takmayı unutuyordum. Hatta bu cihazda maskeyi takıp kitap okurken, acaba çalışmıyor mu diye tereddüt etmedim de değil.

    - YERİ GELMİŞKEN cihaz son derece sessiz, bundan sessizi, hatta bu kadar sessizi lazım değil, zira en iyi/en yeni maskedeki hava çıkış sesi yastıkta sizinle beraber ve cihazın sesini geçer.

    - Isıtıcı nemlendirici ünitesi de çok başarılı, yıllardır ilk defa GÜNLERDİR boğaz kuruluğu olmadan uyandım VE GÜN İÇİNDE BOĞAZ KURULUĞU ŞİKAYETİ YAŞAMIYORUM. Boğaz kuruluğunu öyle kanıksamışım ki, cpap cihazından değilde alerjik reaksiyon veya mevsim geçişleri nedeniyle veya da sinirsel bir şey sanıyordum.


    Olmuşken birde uyku apnesi yastığı aldım. Zira maske takılı iken sağa veya sola döndüğümde maskenin önündeki hava çıkışı yastığa gömülüyor ve rahatsız ediyordu, UYKU APNESİ YASTIĞINDAN DA ÇOK MEMNUN KALDIM.

    Ve teşekkür; Respitek yetkili Bursa bayii Medisam medikal personeli Onur beye uyumlu, ilgili ve müşfik iletişimi için… UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 20 Mayıs 2019; 3:12:2 >
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. ResMed gerçekten de işini iyi biliyor. Cİhazınız muhtemelen AUTO moddadır değil mi? Bu konuda farklı görüşler var (yurtdışındaki uyku teknisyenleri açısından), şöyleki;

    Cihaz AUTO modda iken bir süre bekliyor (ramp süresi) ki siz uykuya dalın ve sizin apnenizin olup olmadıgına bakarak basıncı kademeleri olarak arttırıyor, yani apnenin olmasını bekliyor aslında. Hatta gece uyanıp lavaboya falan gittiğinizde cihaz herşeye baştan başlıyor, böylece AUTO modda aslında boş yere apnelerinizin olmasını beklemek zorunda kalıyor cihaz.

    İşte bunun yerine AUTO modda cihazı bir süre kullanın ve SD kart raporlarından bakarak aslında size ne kadar basınç gerekiyor bunu tespit edin ve cihazı AUTO modda değil, sabit basınca alarak o basınçta kullanın diye öneriler okuyorum.

    Siz bu konuda araştırma yaptınız mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahony99

    Merhabalar ,

    RESMED Airsense 10 Autoset Auto CPAP cihazı aldım, cihazdan şuan için memnunum ama çalışma sesinden çok memnun değilim. Cihaz raporlarını almak için kullanıcı oluşturmak ve mobil uygulamasını istedim. Mobil uygulaması TR destekli değil sanırım , WEB sitesinede kayıt olmak istediğimde lokasyon bilgisi olarak TR bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
    RESMED Airsense 10 Autoset Auto CPAP cihazı aldım,cihaz çok sessiz çalışıyor. Maske takılı iken (maskenin hava tahliye sesi dışında) zaten duyulmuyor da, boşa çalıştırdığınızda bile zar zor duyuluyor.Acaba sizin cihazda bir sorun mu var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Nemlendiricinin mantığı zaten soğukta kullanmaktır, böylece hortumda ısıtılmış oksiyen burnunuza girdiğinde rahatsızlık hissetmezsiniz, genelde soğuğu zor geçen yerlerde nemlendirici önerilir.

    Siz Adana'da havalar sıcakken nemlendirici kullanmanıza hiç mi hiç gerek yok.
    "Nemlendirici ünitesi kuru bölgeler içindir,soğukta kullanım için ısıtıcılı hortum önerilmektedir, Antalya gibi nemli bölgelerde bulunduğunuzda nemlendirici kullanmayın. Kuru bölgelerde cpap cihazınında havayı basınçla iletmesi nedeniyle ağızda kuruluk oluşuyor, bu da ağzı açık uyumaya neden olarak hastanın cihazdan alacağı verimi düşürür" deniyor.


    ** ÖZEL NOT- Resmed S 10 airsense'te; ortam nemini ölçen bir sensör vardir. Ayarlanan nem ile ortam nemini karşılastırarak ihtiyaç kadar calışır. Bu yüzden değişik zamanlarda bir gecede eksilen su miktarı degişkenlik gösterir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 16 Mayıs 2019; 19:55:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. ResMed gerçekten de işini iyi biliyor. Cİhazınız muhtemelen AUTO moddadır değil mi? Bu konuda farklı görüşler var (yurtdışındaki uyku teknisyenleri açısından), şöyleki;

    Cihaz AUTO modda iken bir süre bekliyor (ramp süresi) ki siz uykuya dalın ve sizin apnenizin olup olmadıgına bakarak basıncı kademeleri olarak arttırıyor, yani apnenin olmasını bekliyor aslında. Hatta gece uyanıp lavaboya falan gittiğinizde cihaz herşeye baştan başlıyor, böylece AUTO modda aslında boş yere apnelerinizin olmasını beklemek zorunda kalıyor cihaz.

    İşte bunun yerine AUTO modda cihazı bir süre kullanın ve SD kart raporlarından bakarak aslında size ne kadar basınç gerekiyor bunu tespit edin ve cihazı AUTO modda değil, sabit basınca alarak o basınçta kullanın diye öneriler okuyorum.

    Siz bu konuda araştırma yaptınız mı acaba?

    Resmed TR distribütör firması "Respitek vivisol" firmasını aradım.

    GÖRÜŞME NOTLARIM:

    (Anladığım kadarıyla eski distribör teknikel'inde dahil olduğu bir birleşme yaşanmış,teknikel personeli de hali hazırda görev başında)

    - Apne çeşitlerine göre cihaz bazen basınçlı hava verirken bazende basıncı kesiyor. Bu nedenle auto modda nefesinizi tutmanız santral (solunum yolu açık) apneyi taklit etmeniz demektir ki, cihazın bu anda basınçlı hava vermemesi,tamda olması gerekendir,tedaviye aykırı değil,uygundur dediler.

    Gerek uykuya dalarken,
    gerekse de uyku arasında yataktan kalktığınızda sonrasında tekrar maske takıldığında, cihazın sıfırdan başlaması olması gerekendir. Çünkü uykuya dalmadan tahminen basınçlı hava uygulanması da başlı başına apneye neden olur. Apne öncesi direkt basınç uygulama ancak çok ileri düzeyde rahatsızlıklarda uygulanmaktadır. CPAP cihazı apne olduktan sonra devreye girer, cihazı takalım apnemiz hiç yaşanmasın düşüncesi yukarıdaki açıklama nedeniyle uygun değildir.

    CPAP cihazını gözlük gibi düşünün kullandığınız andan itibaren/kullandığnız sürece net görürsünüz çıkardığınızda bulanıklaşır. Bu cihaz tedavi etmez,kullanıldığı sürece uyku apnesi sendromu yokmuş gibi, uykuda sağlıklı solunum sağlar.

    Güncellenmekte olan Respitek web sayfasında SSS ve doğru bilinen yanlışlar bölümü oluşturmalarını rica ettim,olumlu baktılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 16 Mayıs 2019; 22:27:30 >
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    Bizim medikalci de tam tersine cihazın rampa ayarını kapattı geçenlerde,hiç gerek yok rampaya diyerek..zaten cihaz auto moddayken rampanın açık olması bana da anlamsız geldi,ancak biz hale maskeye alışamadık bi türlü..4-5 maske denedik ama olmadı..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Auto ramp" ayrı bir durum, auto ramp maskeyi taktığınızda hemen nispeten az basınç vererek uykuya dalmanızı kolaylaştırıyor diye biliyorum.
    Ama cihazı AUTO modda kullanmak ile sabit basınçta kullanmak arasında fark var.
    Yani Auto Ramp açık olabilir ve ramp süresi bitince cihaz "sabit basınç verme" modunda ise cihaz size direk o basıncı sürekli gece boyunca verecektir.

    @KODEM arkadaşımız sağolsun Respitek vivisol ile görüşmüş ve AUTO mod faydalı demişler ama ben genelde bu tip işlerde bizim medikalcilere pek güvenemiyorum Sonuçta bir çok APNE hastası da sabit basınçlı CPAP cihazı kullanıyor yılladır, hatta benim raporumda da 10 cm ile kullanması gerekmektedir yazıyor ama ben gittim AUTO cihaz aldım o ayrı
  • ResMed, bu hastalık konusunda öncü bir firma olduğundan çıkardığı ürünleri takip ediyorum, etmeye çalışıyorum daha doğrusu. Resmed AirFit N30i maskeyi uzun zaman önce ben de incelemeye almıştım, okuduğum bazı olumsuz yorumlar vardı ama @KODEM in maske ile ilgili yaptığı olumlu yorumlar sebebiyle ben de denemeye karar verdim. 10 senedir bu hastalıkla mücadele eden @KODEM memnun kaldıysa daha iyi bir referans olamaz diye düşündüm ve satin aldım. Resmed AirFit N30i maskeyi sağolsun AKIN MEDIKAL (Konya) firması satıyordu, Akın Bey'le telefonla da görüştüm, kendisi de bir çok hastanın bu maske ile ilgili olumlu görüş verdiğini, Philips Respironics in açıklarını kapattıgını kendilerine ilettiğini bana söyleyince siparişi geçtim. Kendilerinden daha önce Philips Dreamware Gel Pillows (Medium) aparatını da tek olarak satin almıştım, yani ayrı satıyor olmaları bence çok iyi, boş yere dünya para vemek zorunda kalmıyorsunuz.

    Bu arada not olarak belirteyim, ben Philips Respironics Dreamware maskeyi ilk aldığımda Nasal Pillow bana uymadı, gece boyunca gözüme hava üfleme sorunu ile uyandım ve bu böyle olmaz dedim, araştırdım ve bu göze üfleme sorunu yüzünden gittim gene Akın Medikal sağolsun onlardan tek parça olarak Gel Pillows yani burnun içine giren aparatı aldım, maskeyi onunla uzun süredir kullanıyorum, kaçak sorunu çok yaşamadım, sadece Medium boy almıştım ama Small almam gerektiğini anladım o kadar, Medium bana biraz büyük kaldığı için burna giren kısım gece bazen dönüşler sırasında kaçak yaratabiliyor ama genel olarak Philips Respironics Dreamware maskeyi en az sorunla kullanmaya başladım diyebilirim.

    Netice itibariyle Resmed AirFit N30i kullanmaya başladım, izlenimlerim:

    1. Maske genel olarak yüze rahat oturuyor, akordiyon sistemi sayesinde maskenin üst tarafı kafanız büyük ya da küçük olsa da fark etmez, o akordiyon sistemi sayesinde güzelce oturuyor.
    2. Philips Respironics Dreamware ile gece uyurkan yaşadığım gözüme üfleme sorununu hiç yaşamadım, çok rahat uyudum. Burna temas eden aparat burnu çok iyi kavrıyor, zaten resimlerden de göreceksiniz Dreamware, burun yanlarını kavramıyor, çok geniş kalıyor bu da gece uyurken işte hava kaçağı problemine sebep oluyor.
    3. Nefes alış verişim Dreamware’ye göre daha iyiydi, bariz hem de.
    4. Eşimin söylediği Resmed N30i çok daha sessiz, yani siz neticede nefes alıp verirken yanınızda yatan kişi bunu duyabiliyor lakin bu ses Resmed N30i maskede çok daha az. Dreamware 10 birim ses üretiyorsa eşim Resmed için 2 birim dedi, yani %80 daha sessiz.
    5. Resmed maske ile birlikte gelen lastiğin tasarımı bana çok daha başarılı , Philips’in lastikleri boylu boyuna tamamen lastik ve bu nedenle çabuk deforme oluyor. Resmed’in lastik tasarımı ise farklı, başın arkasını kaplayan kısmı lastik DEĞİL, sadece yan taraflar lastik bu nedenle daha uzun süre dayanacağını ümit ediyorum. Lastik deyip geçmeyin, alacak olsanız dünya paraya satılıyor bu lastikler.

    Son olarak resimleri iletiyorum, herkese geçmiş olsun.

     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA


     UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 20 Mayıs 2019; 13:0:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    ResMed, bu hastalık konusunda öncü bir firma olduğundan çıkardığı ürünleri takip ediyorum, etmeye çalışıyorum daha doğrusu. Resmed AirFit N30i maskeyi uzun zaman önce ben de incelemeye almıştım, okuduğum bazı olumsuz yorumlar vardı ama @KODEM in maske ile ilgili yaptığı olumlu yorumlar sebebiyle ben de denemeye karar verdim. 10 senedir bu hastalıkla mücadele eden @KODEM memnun kaldıysa daha iyi bir referans olamaz diye düşündüm ve satin aldım. Resmed AirFit N30i maskeyi sağolsun AKIN MEDIKAL (Konya) firması satıyordu, Akın Bey'le telefonla da görüştüm, kendisi de bir çok hastanın bu maske ile ilgili olumlu görüş verdiğini, Philips Respironics in açıklarını kapattıgını kendilerine ilettiğini bana söyleyince siparişi geçtim. Kendilerinden daha önce Philips Dreamware Gel Pillows (Medium) aparatını da tek olarak satin almıştım, yani ayrı satıyor olmaları bence çok iyi, boş yere dünya para vemek zorunda kalmıyorsunuz.

    Bu arada not olarak belirteyim, ben Philips Respironics Dreamware maskeyi ilk aldığımda Nasal Pillow bana uymadı, gece boyunca gözüme hava üfleme sorunu ile uyandım ve bu böyle olmaz dedim, araştırdım ve bu göze üfleme sorunu yüzünden gittim gene Akın Medikal sağolsun onlardan tek parça olarak Gel Pillows yani burnun içine giren aparatı aldım, maskeyi onunla uzun süredir kullanıyorum, kaçak sorunu çok yaşamadım, sadece Medium boy almıştım ama Small almam gerektiğini anladım o kadar, Medium bana biraz büyük kaldığı için burna giren kısım gece bazen dönüşler sırasında kaçak yaratabiliyor ama genel olarak Philips Respironics Dreamware maskeyi en az sorunla kullanmaya başladım diyebilirim.

    Netice itibariyle Resmed AirFit N30i kullanmaya başladım, izlenimlerim:

    1. Maske genel olarak yüze rahat oturuyor, akordiyon sistemi sayesinde maskenin üst tarafı kafanız büyük ya da küçük olsa da fark etmez, o akordiyon sistemi sayesinde güzelce oturuyor.
    2. Philips Respironics Dreamware ile gece uyurkan yaşadığım gözüme üfleme sorununu hiç yaşamadım, çok rahat uyudum. Burna temas eden aparat burnu çok iyi kavrıyor, zaten resimlerden de göreceksiniz Dreamware, burun yanlarını kavramıyor, çok geniş kalıyor bu da gece uyurken işte hava kaçağı problemine sebep oluyor.
    3. Nefes alış verişim Dreamware’ye göre daha iyiydi, bariz hem de.
    4. Eşimin söylediği Resmed N30i çok daha sessiz, yani siz neticede nefes alıp verirken yanınızda yatan kişi bunu duyabiliyor lakin bu ses Resmed N30i maskede çok daha az. Dreamware 10 birim ses üretiyorsa eşim Resmed için 2 birim dedi, yani %80 daha sessiz.
    5. Resmed maske ile birlikte gelen lastiğin tasarımı bana çok daha başarılı , Philips’in lastikleri boylu boyuna tamamen lastik ve bu nedenle çabuk deforme oluyor. Resmed’in lastik tasarımı ise farklı, başın arkasını kaplayan kısmı lastik DEĞİL, sadece yan taraflar lastik bu nedenle daha uzun süre dayanacağını ümit ediyorum. Lastik deyip geçmeyin, alacak olsanız dünya paraya satılıyor bu lastikler.

    Son olarak resimleri iletiyorum, herkese geçmiş olsun.





    Volkswagen transporter reklamı gibi değil mi :)

    Resmed (Airfit N30i maskeden) daha iyisini yapana kadar EN İYİSİ BU

    Keşke Philips Dreamware maskenin ilaveten tek başına satın alınabilen "Pillows" aparatı olduğunu bilseydim... Kullandığım sürece bende hava kaçaklarıyla boğuştum ve maske kullandığım diğer maskelere göre daha fazla yıprandı sanki... (Ama pillows aparatıyla bile hava kaçağı sorunu tam çözülemediyse,fazlada üzülmemek lazım geçmişe :)

    İyi günlerde kullanın.

    Resmed Airfit N30i maskede kullanıcıya göre 3 boy burun aparatı var ya; acaba kendisine uymayan veya hiç uymayan 2 boyu/aparatı diğer kullanıcılarla değiştirme/becayiş uygulaması mı başlatsak... (Sirkeli su ile dezenfekte, bebe şampuanıyla hijyeni tamamlama imkanımızda var nasılsa)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 20 Mayıs 2019; 17:43:16 >
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    quote:

    Resmed Airfit N30i maskede kullanıcıya göre 3 boy burun aparatı var ya; acaba kendisine uymayan veya hiç uymayan 2 boyu/aparatı diğer kullanıcılarla değiştirme/becayiş uygulaması mı başlatsak... (Sirkeli su ile dezenfekte, bebe şampuanıyla hijyeni tamamlama imkanımızda var nasılsa)


    Valla sadece Resmed değil Philips Dreamware için de geçerli bu söylediğiniz.

    Ben mesela Resmed'in Medium daki bana uydu, haliyle Small ve SmallWide olanları boşta duracak ömürboyu :) Varsa Medium Resmed boşta tutan, hiç kullanmayan tabii takas edelim

    Benzer şekilde, Philips Dreamware'de çıkan nasal pillow'lardan Large ve MW, boşta duruyor
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.