Şimdi Ara

Laptop içini açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
65.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Laptop içi nasıl açılır ve orda karşımıza çıkacak cihazlar nelerdir biliyormusunuz ??



  • laptop ters çevirilir, vidalar sırayla
    düzgün şeklide açılır. görecekleriniz ise
    ram yuvaları - harddisk, fan başta olmak üzere
    notebookun anakartıdır. siz ne görmek
    yada neyi değiştirmek istıyorsunuz ?
  • tehlikeli bi işmidir? yani normal bi masaüstü bilgisayarının kasasını açıp kapatmaktaki güveni rahatı laptopta bulabilirmiyiz?
  • Intel CBB dizüstü platformu video inceleme videosunu inceleyin. Laptop parçalarını ve sökme takma olayını anlatıyorlar, seyredin bir kere faydası olur.
  • Garantisi olmasaydı bende açmayı düşünüyordum. Eğer açacaksan hazır açmışken fanı da temizlemeni öneririm.
  • arkadaşlar bnde hp compaq 6720s var bunun fanını temizlemek istiyorum bunun kasası nasıl acılıyor bılen bırı veya videosu var mı

    alttaki tüm vidaları söktüm fakat hiçbir kımıldama olmadı
  • Forumda mevcut bir bilen ile açarsan daha iyi olur ayrıca {u]GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKAR..!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alicandj

    Forumda mevcut bir bilen ile açarsan daha iyi olur ayrıca {u]GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKAR..!

    zaten garantılı degıl(:
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nihat35nihat

    Intel CBB dizüstü platformu video inceleme videosunu inceleyin. Laptop parçalarını ve sökme takma olayını anlatıyorlar, seyredin bir kere faydası olur.


    Ben bu videoda Laptopu sökmekle ilgili bir şey göremedim siz görebildinizmi acaba?
  • Mr.PainKiller, arkadaşım laptop açmak masaüstü kasasını açmaya benzemez hatanın telafisi olmayabilir. Açmakta kararlıysanız kaliteli tornavida kulanın çünkü vidalar hasastır kalitesiz tornavidalarala açmaya çalışmayın sakın çünkü kalitesi tornavidalar vidaları çizer ya da yalama olmasına neden olur bu da vidaların bir daha kılay bir şekilde açılmasını engeller. Şimdiden kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihat35nihat

    Intel CBB dizüstü platformu video inceleme videosunu inceleyin. Laptop parçalarını ve sökme takma olayını anlatıyorlar, seyredin bir kere faydası olur.



    pcyi açınca neden dire3k bios ekranı geldi onu çözemedim ben :D Bende hdd mi işlemcimi çıkarıp tekrar taksam bios ekranımı beni karşılar
  • Arkadaşım sana önerim laptop'un içini bilmiyorsan kendin açma. En iyisi iyi bilen birine veya servisine yada iyi bir bilgisayar tamircisine açtır.
  • Laptop kasası açmak ilk açan kişi için oldukça kompleks bir işlem gibi gözüküyor olsada dikkatli olarak 1 kere açıldıktan ve toplandıktan sonra öğrenilen bir işlemdir.
    Bu işlemi sizin yapmanız daha doğru olacaktır.Hem rutin fan temizlemelerinde bir bilgisayarcıya götürüp ücret vermekten kurtulursunuz hemde laptop kasanızın içerisini görmüş olursunuz.

    Laptoplar marka ve modellere göre kasa farklılıkları gösterebilmekte.
    Öncelikle klavyeyi tutan parça ayrılır,klavye yavaşça kaldırılır.Bu konuda dikkat etmek lazım,çünkü klavyeyi anakarta bağlayan kablolar ve kablo soketleri hassas olabilmekte.
    Klavyeyi kaldırdıktan sonra eğer iç kısımdan kasayı tutan vidalar var ise bu vidalar sökülür,bir peçeteye sarılarak ayrı bir yere koyulur.Genel olarak F8 diye tabir edilen vida çeşididir.Kasanın arka tarafındaki vidalar ile aynı boyuttadır.
    Bu işlem yapıldıktan sonra laptop kapağı kapatılır,laptop ters çevrilir.
    Kapağın çizilmemesi için düz bir zeminde bir havlu üzerine laptopu koyarak kasanın arka vidaları sökülür.
    İlk önce kapaklar açılır,kapakların vidaları kapakların içerisine koyularak ayrı bir yere koyulur.
    Kapakların altında çıkarabileceğiniz 2 donanım parçası vardır.Bunlar Ramler ve HDD'dir.
    Ram tırnakları açılarak ram'ler çıkartılır.
    Ardından(HDD sabitlemek için çoğu laptopta vida kullanılmaz)HDD kulakçığı tutularak nazikçe çekilir.HDD'yi sarsmayarak ve düşürmeyerek bir yere ayırırsınız.
    Kasanın tüm kapakları açıldıktan sonra DVD veya CD okuyucunun arka kapaktaki iç kısımda yer alan vidası sökülür.Parmak ile hafifçe ittirilir ve okuyucu çıkartılır.
    (Vidaları unutmuyorsunuz)
    Bu işlemlerden sonra eğer her şey doğru yapılmış ve tüm vidalar sökülmüş ise kasa boş bir haldedir ve üst panelle alt paneli tutan tırnaklar vardır.İnce bir tornavida yardımı ile laptop düz halde iken bu tırnaklardan kasa kurtarılır.Sökmüş olduğunuz okuyucunun boşluğuna serçe parmağınızı sokarak üst kapağı kaldırmayı deneyebilirsiniz.
    Bu işlemlerden sonra alt kapak sabit olmak üzere anakart ve diğer bileşenler karşınıza çıkar.Burada dikkat etmeniz gereken husus kablolara zarar vermemeniz ve çıkardığınız kabloların ve donanımların yerini unutmamanızdır.Mümkünse fotoğraf çekerek ilerleyin.
    Fanı tutan vidalar sökülür ve işlemci macununa dikkat ederek fan set olarak çıkartılır.Fön makinesinin soğuk kısmı ile anakart üzerindeki ve fan üzerindeki tozların uçuşması sağlanır.
    Ardından çok ıslak olmayan bir ıslak mendil ile fan temizlenir.
    Aynı işlemi tozlanmış anakart ve fan çıkış deliklerine de uygulayabilirsiniz.
    Amacınıza ulaşıp,istediğiniz tüm işlemleri yaptıktan sonra işlemleri sondan başa doğru tekrar yaparak kasanızı tekrar toplayabilirsiniz.

    Laptop açma ve temizliğinde dikkat edilecek hususlar;
    -Laptop bataryası laptop açılmaya başlamadan önce mutlaka çıkartılmalıdır.
    -Laptop şarjda olmamalıdır.
    -HDD mümkün olduğunca darbelerden ve manyetik alanlardan uzak tutulmalıdır.
    -Ramleri takarken üzerinizdeki statik elektriği boşaltmaya dikkat ediniz.
    -Islak mendil ile temizlik yapıldıktan sonra parçaları hemen monte etmeyiniz.Yaklaşık 5-10 dakika nemin uçmasını bekleyiniz.
    -Monitör ve panelini sökmeyiniz.
    -Kablolara dikkat ediniz.Ezmeyiniz,kırmayınız.Geçtiği yolları aklınızda tutunuz ve monte ederken bu yollar üzerine kabloları sabitleyiniz.
    -Klavye,touchpad gibi donanımların kabloları ince ve düz kablolar serisinden oluşmakta.Bu kabloların anakarta bağlandığı soketlerin yanlarında çıkıntılar olmakta.Bu çıkıntıları ince uçlu bir tornavida yardımı ile geriye doğru çekiniz.Yeterince çektiğinizde kablolar kendiliğinden çıkacaktır.
    Takarken ise kabloları sokete oturttuktan sonra çıkıntıları ileriye doğru iterek işlemi tamamlayınız.
    -Laptop kasasını açarken ve toplarken elektrikli veya şarjlı vidalama aletleri kullanmayınız.Vida deliklerine zarar verip,yalama yapabilirsiniz.
    -Tek boy tornavida kullanmayınız.Yapı marketlerinde kolaylıkla bulabileceğiniz küçük boyutlardaki tornavida setlerini kullanınız.

    Kolay gelsin.
  • bu faaliyeti ayni notebook uzerinde birden fazla yapmis biri olarak sunu diyebilirim.

    ilkinde zorlanacaksin ama herseyi de ilkinde ogrenebilirsin. ve bence ilk acista dikkat edecegin en onemli sey her hareketli parcayi yerinden oynattiginda, yerinden oynadi diye birden kaldirma. altina sagina soluna bak, kaldirdigin parcayla baglantili baska bir kablo yada parca var midir diye. ve ilk acista odaklan cunku her vidanin nereye ne sekilde ve her parcanin ne ile nasil baglantili oldugunu ogreneceksin.
    ve bu faaliyeti yapacagin yuzeyin puruzsuz, zeminin notebook parcalariyla zit renkte olmasina da dikkat et.
  • merhaba arkdaşlar bu forumda yeniyim ama daha önce de forumlara katılmışlığım oldu ne olur bana yardım edin ! sorunum odurli ben bilgisayarımı (Hp pavilion dv 2600) temiz kullanmayı severim haftada 1 kez maalesef ozamanlar bilmiyordum ekranını camsille 1 kere temizlerdim 1 gün gene temizlerken açtım ekranda lekeler oluşmuştu ekrana uzak mesafeden fön tuttum ekranda sanki siyah mürekkep oluştu ve gidince bazı lekeleri (bryaz lekeler ama ekran hangi renkte bir sayfa açarsa o renkte görünüyor ) ... beraberinde götürdü ama bazıları kalıd ve gitmiyor bunun üzerinden 1 yıl geçti ve hayla bir cevap bulamadım bunu bir akrabam masaüstü pc nin kasasını elini içi gibi bilen bir akramam açıp yaparım diyor ve sorunun ekranın arkasında olduğunu ekranı açıp camını silip geri takınca bunun düzeliceğini idda ediyor sizce ne yapmalaıyım tamire götürsem ne kadara patlar ? pahalamıdır yoksa akrabamı götürsen birde manitörü açmak için pcnin kasasını açmakmı gerekir ?? lütfen soruma cevap bulun özellik rome adlı üyzemizin bu konuda bilgili olduğunu sanıyorum lütfen
  • @zeus1363
    Merhabalar

    Monitörünüzde oluşan lekelerin camsil ile oluştuğunu düşünmüyorum.Ancak silme esnasında biraz baskı uyguladı iseniz görüntü piksellerine yada ekran zarlarına zarar vermiş olabilirsiniz.
    Eğer ürününüzün garanti süresi devam ediyor ise servise gönderip,sorununuzu çözmeniz daha doğru olacaktır.
    Eğer garanti süresi bitmiş ise büyük ihtimal ekran değişimi yapacaklardır ve bunun için sizden 70-100 $ arasında ücret talep edeceklerdir.

    Akrabanızın cesaretini kutluyorum ancak laptop donanımları hassastır.Uygulamayı düşündüğü işlem işe yarayabilir ancak bu tür laptoplarda işe yaramaz.Laptopun modeline göre kasayı açması gerekebilir ancak %95 ihtimal ile kasayı açmasına gerek kalmayacaktır.
    İşi ucuza mal etmek istiyorsanız DV2600 LCD ekranından bulursunuz ve akrabanız vasıtası ile ekranı değiştirirsiniz.İşçilik parası vermemiş olursunuz.

    DV 2000 Serisi laptopların ekranını değiştirmek için uygulanan adımlara BURADAN ulaşabilirsiniz.

    Görüldüğü gibi kompleks bir işlem gerekmiyor.Sadece ekranı tutan vidaları açacak ve yeni LCD ile değiştirecek.
    Ekranı silme düşüncesi,vermiş olduğum linkteki 8.Adımdan dolayı pek mümkün değil.Çünkü ekran sabit bir şekilde plakalara tutturulmuş.O plakaları sökmesi halinde büyük ihtimal ile ekranı tekrar toplayamayacaktır.


    Ekranı silmek için camsil gibi sıvı maddeler kullanmaktan kaçınınız.Eğer oluşan lekeler sıvı kullanımı gerektiriyor ise,gözlük bezi kumaşında bir bezi ıslatıp,iyice sıktıktan sonra monitörünüzü temizleyiniz.Kurulamak içinde aynı tür kuru bir bez kullanınız.
  • çok teşşekkür ederim bunu bir bilgisayarcı arkdaşımda söylemişti ekreana baskı olduğunu pek inanmamıştım evet ekrana bastırarak siliyordum ayrıca içini açınca fiyatı kalitesi düşermi? ve toplam işçi maliyeti ile 100 dolar olurmu ?
  • @zeus1363

    Rica ederim.
    Laptop ekranları oldukça hassas olabiliyor.Size tecrübe oldu artık bu olay.
    Ürünün kasası açılmayacak.Sadece ekranı tutan kapaklar açılacak.Eğer temiz bir işçilik olursa açıldığı ve ekran değişimi yapıldığı belli bile olmayacaktır ancak satma gibi bir düşünceniz var ise ve durumu bildirirseniz alıcı taraf mutlaka indirim istemek için ''Açılmış ürün bu.''diyecektir.
    Kalite konusunda ise değişim olacağını düşünmüyorum.Alacağınız parça orijinal ve kaliteli parça ise ekran ilk aldığınız gün sahip olduğunuz ekrana dönüşecektir.
    Bir kaç sitede LCD paneli ile ilgili fiyatlara rastlayabildim.
    Sadece LCD olarak 182,59 TL(BURADAN) ve 218,32 TL(BURADAN) isteyen yerler var.Öncelikle HP teknik servisi ile konuşup,yedek parça sağlayıp sağlayamadıklarını öğrenip,fiyatlar hakkında bilgi edinirseniz daha doğru olur.
    İşçilik olarak fazla emek gerektirmeyecek bir işlem.Eliniz tornavida tutabiliyorsa ve sabırlı iseniz ekran değişimini kendiniz yapabilirsiniz.
  • hmmm peki genede o akrabam haklı ise camda lekeler var ise genede açıp bi kontrol etmeye değermi ? dediğinz gibi orijinal olarak 182 tl olur diyorsunuz peki gene kaliteli olupta 130-150 tl olan varmı buarada camın da markası oluyormu bu arada? ve camı alıp evde kendim taksam daha ucuza gelir yani ? peki anlamdığım tek şey siz en önce ekranın içinde tanecikler ezilmiş diyordunuz bunun camla ilgisi nedir ?isterseniz siz bana msn adresini verin ordan etraflı konuşlaım
    benim msn adresim a.cevizci@hotmail.com

    ikinici sorunum babam bana 2008 eylülde bu bilgisayarı almıştı bana işte içinde need for spped most wanted vardı çok sevdiğim oyundu yükledim bal gibi çok güzel çalıştı kasmadan eser alamet yoktu tadı kursağımda kalmıştı format atıldı bidahada almadım üşendim veya vaktim olmadı şimdi aldım yükledim bende eset nod32 vardı hiç sevmediğim antivirüs bir işe yaramayan o varken kastı eseti sildim kasması biraz hafifledi ama genede rahat oynanmıyo söylennen göre antiviür lar oyunları kastırıyomuş bu konuda fikiriniz nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus1363 -- 8 Temmuz 2010; 16:16:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    Laptop kasası açmak ilk açan kişi için oldukça kompleks bir işlem gibi gözüküyor olsada dikkatli olarak 1 kere açıldıktan ve toplandıktan sonra öğrenilen bir işlemdir.
    Bu işlemi sizin yapmanız daha doğru olacaktır.Hem rutin fan temizlemelerinde bir bilgisayarcıya götürüp ücret vermekten kurtulursunuz hemde laptop kasanızın içerisini görmüş olursunuz.

    Laptoplar marka ve modellere göre kasa farklılıkları gösterebilmekte.
    Öncelikle klavyeyi tutan parça ayrılır,klavye yavaşça kaldırılır.Bu konuda dikkat etmek lazım,çünkü klavyeyi anakarta bağlayan kablolar ve kablo soketleri hassas olabilmekte.
    Klavyeyi kaldırdıktan sonra eğer iç kısımdan kasayı tutan vidalar var ise bu vidalar sökülür,bir peçeteye sarılarak ayrı bir yere koyulur.Genel olarak F8 diye tabir edilen vida çeşididir.Kasanın arka tarafındaki vidalar ile aynı boyuttadır.
    Bu işlem yapıldıktan sonra laptop kapağı kapatılır,laptop ters çevrilir.
    Kapağın çizilmemesi için düz bir zeminde bir havlu üzerine laptopu koyarak kasanın arka vidaları sökülür.
    İlk önce kapaklar açılır,kapakların vidaları kapakların içerisine koyularak ayrı bir yere koyulur.
    Kapakların altında çıkarabileceğiniz 2 donanım parçası vardır.Bunlar Ramler ve HDD'dir.
    Ram tırnakları açılarak ram'ler çıkartılır.
    Ardından(HDD sabitlemek için çoğu laptopta vida kullanılmaz)HDD kulakçığı tutularak nazikçe çekilir.HDD'yi sarsmayarak ve düşürmeyerek bir yere ayırırsınız.
    Kasanın tüm kapakları açıldıktan sonra DVD veya CD okuyucunun arka kapaktaki iç kısımda yer alan vidası sökülür.Parmak ile hafifçe ittirilir ve okuyucu çıkartılır.
    (Vidaları unutmuyorsunuz)
    Bu işlemlerden sonra eğer her şey doğru yapılmış ve tüm vidalar sökülmüş ise kasa boş bir haldedir ve üst panelle alt paneli tutan tırnaklar vardır.İnce bir tornavida yardımı ile laptop düz halde iken bu tırnaklardan kasa kurtarılır.Sökmüş olduğunuz okuyucunun boşluğuna serçe parmağınızı sokarak üst kapağı kaldırmayı deneyebilirsiniz.
    Bu işlemlerden sonra alt kapak sabit olmak üzere anakart ve diğer bileşenler karşınıza çıkar.Burada dikkat etmeniz gereken husus kablolara zarar vermemeniz ve çıkardığınız kabloların ve donanımların yerini unutmamanızdır.Mümkünse fotoğraf çekerek ilerleyin.
    Fanı tutan vidalar sökülür ve işlemci macununa dikkat ederek fan set olarak çıkartılır.Fön makinesinin soğuk kısmı ile anakart üzerindeki ve fan üzerindeki tozların uçuşması sağlanır.
    Ardından çok ıslak olmayan bir ıslak mendil ile fan temizlenir.
    Aynı işlemi tozlanmış anakart ve fan çıkış deliklerine de uygulayabilirsiniz.
    Amacınıza ulaşıp,istediğiniz tüm işlemleri yaptıktan sonra işlemleri sondan başa doğru tekrar yaparak kasanızı tekrar toplayabilirsiniz.

    Laptop açma ve temizliğinde dikkat edilecek hususlar;
    -Laptop bataryası laptop açılmaya başlamadan önce mutlaka çıkartılmalıdır.
    -Laptop şarjda olmamalıdır.
    -HDD mümkün olduğunca darbelerden ve manyetik alanlardan uzak tutulmalıdır.
    -Ramleri takarken üzerinizdeki statik elektriği boşaltmaya dikkat ediniz.
    -Islak mendil ile temizlik yapıldıktan sonra parçaları hemen monte etmeyiniz.Yaklaşık 5-10 dakika nemin uçmasını bekleyiniz.
    -Monitör ve panelini sökmeyiniz.
    -Kablolara dikkat ediniz.Ezmeyiniz,kırmayınız.Geçtiği yolları aklınızda tutunuz ve monte ederken bu yollar üzerine kabloları sabitleyiniz.
    -Klavye,touchpad gibi donanımların kabloları ince ve düz kablolar serisinden oluşmakta.Bu kabloların anakarta bağlandığı soketlerin yanlarında çıkıntılar olmakta.Bu çıkıntıları ince uçlu bir tornavida yardımı ile geriye doğru çekiniz.Yeterince çektiğinizde kablolar kendiliğinden çıkacaktır.
    Takarken ise kabloları sokete oturttuktan sonra çıkıntıları ileriye doğru iterek işlemi tamamlayınız.
    -Laptop kasasını açarken ve toplarken elektrikli veya şarjlı vidalama aletleri kullanmayınız.Vida deliklerine zarar verip,yalama yapabilirsiniz.
    -Tek boy tornavida kullanmayınız.Yapı marketlerinde kolaylıkla bulabileceğiniz küçük boyutlardaki tornavida setlerini kullanınız.

    Kolay gelsin.

    tesekkurler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.