Şimdi Ara

CHERY ACTECO NASILDIR-ÖZELLİKLE KULLANANLARDAN YORUM LTF?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
58.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ..Arkadaşlar bu araca bakınıyorum bir süredir özellikler ve görünüş olarak hiç fena değil gibi duruyor..ayrıca fiyatıda uygun gibi sahibinden coma baktığımda 2008 modelleri 20 000 tl civarı fiyatlara görünüyor..şimdi bazılarınız çıkıp çin arabası vs vs vs alınmaz bunlar falan diyeceklerdir ama benim asıl merak ettiğim kullananların yorumları bu araç sahibi olanların yada deneme sürüşü falan yapmış olanların iyi olumlu ve kötü yönleriyle değerlendirmelerini yazmasını rica ediyorum..

    ..böylece merak eden diğer arkadaşlarda bir fikir sahibi olurlar bilgili olanların yazmasını rica ediyorum böylece konu gereksiz mesajlarla boş yere şişmemiş olur ve okuyanlardan kısa ve öz bir göz gezdirmeyle fikir sahibi olabilirler...yorumlarını yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • acteco motorunun ismi sizin bahsettiğiniz model chery aliadır

    ben inceledim bu cheryleri gerçekten kullanılan malzemeler kötü ama kullanımı performansı nasıldır bilemiyorum

    belki 20 bin tlye göre yeterlidir bilemiyecem
  • Chery Tiggo kullandım bir arkadaşıma alacağına karşılık vermişlerdi.ayrıca Chery ithal eden Mermerler ile yakın ilişkin vardır. Chery özgün tasarım ve üretim yapan bir iki Çin markasından birisi. motor üretimi de kendisine ait. Chrysler ile ortaklıkları bulunmakta. Araçlar bayağı dolu geliyor. Chery bayileri bir anda peynir ekmek gibi her yerde bittiler ve ardından son 4 ay içinde çoğu kapandı. kendine has müşteri grubu olan bir araç olacaktır. bence bütçenize uygunsa 0 km araç olsun geniş hacim olsun en az 5 yıl kullanır sonra da bir müşteri bulur satarım derseniz alın . ama şunu unutmayın bu markanın geleceği konusu belirsizdir. Alia modelinin üretimi bitip yeni kasası çıktığında, zaten fazla bulunmayan bir model olduğundan parça sıkıntısı çekebilirsiniz. marka önemli değilse hacimli, kullanım ve parçada sıkıntı yaşamayacağınız iki model daha var. Bir tanesi 206 sedan İrandaki Peugeot tesislerinde üretiliyor her bakımdan ideal fiyatı 21-22.000 tl civarında bir diğeri ise yine aynı tesislerde üretilen Samand . bu araçta çok ilginç bir otomobil. araç çok iyi makyajlanmış bir peugeot 405, bayağı dolu geliyor. kasa çok sağlam, üzerindeki motor halen PSA grubunun kullandığı modern 1.6 16v 110 bg.lik motor. onun da fiyatı aynı seviyelerde.kolay gelsin.




  • reisG teşekkürederim açıklayıcı bilgilerin için.
  • İyi günler ben chery tiggo sahibiyim size tüm samimiyetimle sölüyorum kaçıcak araba değiller cheryler.Bildiğiniz gibi chery chrysler firmasının yüzde elli ortağı ve chery nin bazı modellerini dodge amerikada kendi markası altında satıyor.Chery motor konusunda fiat chrysler gibi markaların motorlarını üretiyor ve bence tiggom resmen uçuyor ama devirli kullanmak şartı ile ve şunu söyliyim bana göre bu araçlar sağlam çünki 1450kg bir araba sahibiyim sizce bu araba teneke olsa bu kadar ağır olur mu ve aracın kapılarında koruma barları da var kısacası siz millete hiç takılmayın bu araçlar gerçekten fiyatına göre mükemmel...

    Saygılar...
  • Ekim 2008'den beri CHERY Tiggo kullanıyorum. Şöyle geriye dönüp baktığımda aracımın normal bakım masrafları dışında her hangi bir ekstra masrafının olmadığını söyleyebilirim. Motor performansı 1450 kg'lık bir araç için oldukça iyi denebilir. Malum bu kilodaki diğer markalar 2.0 motor kullanırlar ki TIGGO'ların 2.0 motorları yeni satışa başlandı. Motor devirli kullanımlarda oldukça atik ve tatmin edici. Aracın viraj kabiliyeti çok yüksek, yol tutuşunda hiç bir sorunu yok ama orjinal lastikleri (KUMHO) yetersiz bence. Zaten Chery'nin sadece dodge ile değil ingiliz firması LOTUS ve italyan FIAT ile de anlaşmaları var. Örneğin chery araçlarının yol tutuşu LOTUS'a ait. Lotus'u bilenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. FIAT acteco 1.6 motorlarını linea serisinde kullanmak için satın alıyor bile....

    CHERY çin otomobil üreticileri arasında bence bir gömlek üstün. Ayrıca fiyat/performans değerleri de piyasadaki bir çok araçtan daha iyi ...




  • Hoşgeldiniz cheryciler eee aklın yolu bir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cherytiggo

    İyi günler ben chery tiggo sahibiyim size tüm samimiyetimle sölüyorum kaçıcak araba değiller cheryler.Bildiğiniz gibi chery chrysler firmasının yüzde elli ortağı ve chery nin bazı modellerini dodge amerikada kendi markası altında satıyor.Chery motor konusunda fiat chrysler gibi markaların motorlarını üretiyor ve bence tiggom resmen uçuyor ama devirli kullanmak şartı ile ve şunu söyliyim bana göre bu araçlar sağlam çünki 1450kg bir araba sahibiyim sizce bu araba teneke olsa bu kadar ağır olur mu ve aracın kapılarında koruma barları da var kısacası siz millete hiç takılmayın bu araçlar gerçekten fiyatına göre mükemmel...
    Saygılar...

    '' fiyatına göere mükemmel'' 35 000 tl değil mi bu?

    şu videoyu izler misin?

    http://video.aol.co.uk/video-detail/crash-test-dr5-chery-tiggo-impolite/253261250

    o bana göre güvewnli dediğin tigo ne hale gelmiş...
    bence sen devirli kullanma ve uçma...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    ..Arkadaşlar bu araca bakınıyorum bir süredir özellikler ve görünüş olarak hiç fena değil gibi duruyor..ayrıca fiyatıda uygun gibi sahibinden coma baktığımda 2008 modelleri 20 000 tl civarı fiyatlara görünüyor..şimdi bazılarınız çıkıp çin arabası vs vs vs alınmaz bunlar falan diyeceklerdir ama benim asıl merak ettiğim kullananların yorumları bu araç sahibi olanların yada deneme sürüşü falan yapmış olanların iyi olumlu ve kötü yönleriyle değerlendirmelerini yazmasını rica ediyorum..

    ..böylece merak eden diğer arkadaşlarda bir fikir sahibi olurlar bilgili olanların yazmasını rica ediyorum böylece konu gereksiz mesajlarla boş yere şişmemiş olur ve okuyanlardan kısa ve öz bir göz gezdirmeyle fikir sahibi olabilirler...yorumlarını yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    Chery savunucularının öncelikle fiyatının neden uygun olduğunu açıklaması lazım. Malumunuz bu araçları geçen sene 28.000 TL ödeyip almışlar şimdi 1 yaşındaki 10-15 bin km'deki araçlara 20.000 TL etiket koyuyor ve satamıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 20 Aralık 2009; 13:37:30 >




  • Chery sahipleri forumu basmış. Alın size tüketiciden cevaplar..

    CHERY Otomobil A'dan Z'ye Sorunlu Çıktı

    Eski Mazda kullanıcısı olarak ve Mermerler Grubu'nun güvenirliğine güvenerek, etrafımda söylenen onca olumsuz sözlere karşı Chery Tigo3 aracınızı satın aldım. Chery ile karşılaşmam Aydın bayinizde oldu.

    Orada beyaz renk Tiggo vardı. Aracı incelediğimde çok etkilendim ve arkasında Mermerler grubunun olduğunu düşündüğüm için hemen az bir miktar kapora vererek düşünmek istediğimi ilettim.

    İzmir'e geldiğimde siyah renk almak istediğime karar verdim. Aydın bayisi ellerinde siyah renk olmadığını ve bulunamayacağını iletti. Ben de tek tek tüm bayilerinizi aradım ve Uşak bayinizde siyah Tiggo buldum.

    Aracı görmeden, sadece bayinizin sözüne güvenerek bir miktar nakit, üzerini de kredi kullanarak aracı satın aldım. Bir Cuma günü aracı teslim almak için Uşak'a geleceğimi ilettim. Oradaki bayan gerek yok, Hale hanım biz getiririz dediler.

    Benzin parasını verdim. Aracımı ailecek getirip bana teslim ettiler. Yetkiliye defalarca "bakın yeni araçların bir takım ayarlarının yapılması gerekli, sözünüze güveniyorum, yaptırdınız değil mi" dedim.

    Evet Hale hanım, hiç merak etmeyin, tüm bakımları yapıldı, tüm ayarlar tamam, aracınız süper oldu dediler. Yine Mermerler grubu olduğunu bildiğim için ok dedim. İlk defa bu gruptan araç almıyorum, hiç de sorun yaşamadım, ok size güveniyorum dedim.

    Aracımı getirdiler, kullanmaya başladığım anda şikayetlerim başladı.

    • Araç o kadar bariz sağa çekiyordu ki
    • Araçta ön taraftan garip sesler geliyordu. (özellikle gaza basıldığında)
    • Vites geçişleri (kamyon vitesi gibiydi)
    • Camların açılıp kapanmasında sorun vardı
    • Benzin kapağının açılışı sorunluydu
    • Sanırım ayarları olmadığı için benzin tüketimi çok fazlaydı.
    . Aracın klimasından ses geliyor.
    . İçindeki plastik malzeme o kadar kalitesiz ki her yerden ayrılmaya başladı

    5 aydır sorun yaşadığımı ilgililere defalarca aktarmama rağmen, ilk müşterileri olmamdan kaynaklanıyor olabilir, yalnız bırakıldım. İzmir bayisi 2. Eli olmayan, ne olacağı belli olmayan aracı ben geri alamam ve bundan sonra ben size iyi bir servis hizmeti de veremem demekte.

    Aracım ilk alındığı ay 4 defa servise gitti, hala aynı sorunları yaşıyorum. Mermerler Grubu'nda hiçbir yetkili artık telefonlarıma çıkmıyor. Aracımın 5. Ooo bakımı geldi ama götürebileceğim serviste olmadığı için aracımı kullanamaz duruma geldim.


    CHERY 4X4 İle Yolda Kalmanın Zevkini Yaşayın
    40 yıllık şoförlüğüm var. Asla otomobilimin orijinalliğini bozmadım ta ki Chery ile tanışana kadar... Chery öyle bir otomobil ki sizi delirtmemesi imkansız, yolda bırakmasını işinizin yarım kalmasını geçtim servisi ve distribütörü bile sorun.

    2009 model Chery Lusso model aracım sıfır km olmasına rağmen debriyaj balatası 2 defa sıyırdı. Garantili olmasına rağmen ücretsiz yapmadılar ve parasını aldılar...

    Chery öyle bir otomobil ki parçası sadece servisinde var. Siz istemeseniz bile o parçayı taktırıyorlar ve Chery servislerine her gittiğimde sorun yaşıyorum. Aracın sitesinden otomobile bakarak karar veriyorum ama 6 lı cd çalar yok, yangın tüpü yok, ilk yardım çantası yok.

    Bomboş bir araç almışım ve merak ediyorum bu aracın garanti kapsamı ne?


    CHERY'nin Bitmek Bilmeyen Sorunları
    ÖTV döneminde fiyatı ve donanımı ile bizi cezbeden Chery Alia Lusso aracı aldığımız gün aracımız sağa viraj dönebilecek şekilde felaket bir durumda sağa çekiyordu. Anlam veremediğim 1000 bakımında düzelir diye problem etmedim.


    Daha sonra amortisörü fark ettik. O da kronik bir sorun dendi. Araçla giderken 10 yıllık bir araçta gibi hissediyorsunuz kendinizi. Amortisör vuruyor. 0.1000 bakımı zamanında bu sağa çekme problemimiz çözüldü.


    Daha sonra 2500 km civarında trigerden ses gelmeye sunroof plastiğinden, sağ yolcu emniyet kemerinden, şoför camından sesler gelmeye başladı. Bu sorunlar da çözüldü. Teşekkürler Aloğlu Mersin. Amortisör halen duruyor.


    Daha sonra fark ettik ki araç klima açınca hararet yapıyor 3-4 km içinde. Antep’te hastamıza kan ararken o cehennem sıcağında klima açma gafletinde bulunduk. Ve duman. Araba hararet yaptı. Chery’nin Antep’te servisi olmadığı için Adıyaman'a gidecek. Cumartesi akşamüstü olduğu için pazartesi gelecek dendi. Bu arada haklarımızı kimse söylemiyor.


    Yoğun ısrarlarımıza karşılık araç kiralandı. Ve araç pazartesi gelecek ama siz sadece 1 günlük kiralayabilirsiniz denildi. Tartıştık ve aracımız gelene kadar kiralık aracın kalacağı söylendi. Cumartesi 18:00 da çekici ile Adıyaman’a giden araç aynı gün gece 02:35 sularında getirildi.


    Müşteri memnuniyetimi firma çıkarları mı? Soruyorum biz istemesek acaba konaklama ve kiralama hizmetlerinden bahsederler mi? Ayıp büyük ayıp.


    Hararet yapıldı artık araç hararet yapmıyordu. Denedim aracı, kapadığımda bir ses duydum, fan çalışıyor kapanınca. 2 aydır ilk defa duyuyorum yani bu aracın fanı 2 ay sonra yapıldı.


    Büyük bir ambargo ile emme gaz tüp taktırdınız. Nedeni sorunsuz tam uyumlu ve arıza lambası yanmasın diye. Halen aracımız arıza lambası yanıyor. Klima açınca araba 1.viteste dahi gitmeyip bize trafikte güvenli seyir bakımından sürücü için önemli riskler teşkil ediyor.


    Performans 0 ve Alia’ların 110 beygir olduğuna dahi inanmıyorum çünkü 70 beygirlik başka aracımız bile klima açıldığında hissettirmeyecek kadar az fark var.


    Sonuç olarak aracınız görünüm ve donanım olarak keyif verdi fakat çıkardığı sorunlar yüzünden mağdur olduk. 0 almanın amacı problem çıkarmamasıdır. Ama biz bıktık sorunlardan. Tüketici haklarına başvuracağım. Hayati önem taşımaktadır, araç yokuşta gitmiyor. Hele bir de klima yanarsa gelin görün. Bu aracımın ayıplı olduğuna inanıyorum.




  • Youtube da cherry ncap kaza testlerini izleyin, bedavaya verseler binmemek lazım bu arabalara....
  • alırken ucuz deniyorda 2. el olarak satarken ne zararla satılıyor?
    Gerçekten bir ekonomiklik sağlanıyormu?

    yada muhtemel çıkıcak sorunları?...

    gidin 2. el araç alın daha güvenli daha sağlam... nedir sıfır araç alma sevdası anlamıyorumki...
    sıfır araç diye çok daha kalitesiz güvensiz ve muhtemelen size çok daha zarar ettiricek aracı almanın mantığını gerçekten anlayamıyorum...
    saygı duyuyorum ancak anlayamıyorum...
  • 28bin liradan daha az fiyata alınabilecek kaliteli bir araç var.
    http://www.sahibinden.com/5500_km_de_lancer_full_!!!-28WQQaXQQ18181002WQQpXQQdisplayitem?
     CHERY ACTECO NASILDIR-ÖZELLİKLE KULLANANLARDAN YORUM LTF?


    sedansa sedan küçük motorsa küçük motor ve c segmenti




  • Forumu bence helisel basmış :) İş-güç yok, Chery başlıklarında kopyala yapıştır yapıyor malum siteden.

    Bu arada şu Chery Tiggo sahipleri de biraz malzeme kalitesinden bahsetseler iyi olacak. Dikkat ettim de hiç bir şey yazmamış ikisi de bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    Forumu bence helisel basmış :) İş-güç yok, Chery başlıklarında kopyala yapıştır yapıyor malum siteden.

    Bu arada şu Chery Tiggo sahipleri de biraz malzeme kalitesinden bahsetseler iyi olacak. Dikkat ettim de hiç bir şey yazmamış ikisi de bu konuda.


    İş güç çok be hocam
    Bugün biraz vakit bulabildim boş vaktimi nette değerlendirebiliyorum.
    Yarın veya öbürgünden itibaren daha önce olduğu gibi uzun bi sessizliğe bürünebilirim yine




  • o kadar verilen paraya yazık, 2. el bir sürü dolu araç var.
    opeth'in verdiği linkteki lancer gıcır gıcır daha içi parlıyor resmen.
  • O Lanceri o fiyata değil yakınına bile satamaz..satabileceği en iyi rakam taş değil kaya çatlasın 22.000 tl dir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helisel

    Chery sahipleri forumu basmış. Alın size tüketiciden cevaplar..

    CHERY Otomobil A'dan Z'ye Sorunlu Çıktı

    Eski Mazda kullanıcısı olarak ve Mermerler Grubu'nun güvenirliğine güvenerek, etrafımda söylenen onca olumsuz sözlere karşı Chery Tigo3 aracınızı satın aldım. Chery ile karşılaşmam Aydın bayinizde oldu.

    Orada beyaz renk Tiggo vardı. Aracı incelediğimde .....



    Arkadaşım seni esefle kınıyorum. Tarafsız olmadığını gayet net ve açık olarak ortaya koymuşsun. Belki haklı olabilirsin çin arabalarının güvenliği tartışılabilecek ortada olan bir konudur ama ben kullanıcı olarak kendi aracımın sorunsuz ve iyi çıkmış olmasından mutluyum bunu da kabul etmek zorundasın. Şikayet var sitesinden yaptığın bu alıntıların altına bir not düşseydin keşke ;
    OPEL’de 28 sayfa ve sayfa başına 15 şikayet belirtilmiş.... 26x15=420 adet şikayet ve hatta 2009 insignia ile yolda kalan adamın başına gelenlerden biraz bilgi verseydin, RENAULT için 26 sayfa ve sayfa başına 15 şikayet belirtilmiş.... 26x15=390 adet şikayet ve FORD içinse 14 sayfa ve sayfa başına 15 şikayet belirtilmiş.... 14x15=210 şikayet olduğunu ekleseydin yazına. Keşke değilmi.... ve hatta 2009 OCAK – KASIM arası 3000 küsür satılmış chery’nin bu sitede sadece 5 mesajının olduğunu küçücük harflerle yazıp bir köşeye iliştirseydin...

    quote:

    Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune


    quote:

    Orijinalden alıntı: cherytiggo

    İyi günler ben chery.....

    http://video.aol.co.uk/video-detail/crash-test-dr5-chery-tiggo-impolite/253261250

    o bana göre güvewnli dediğin tigo ne hale gelmiş...
    bence sen devirli kullanma ve uçma...



    Arkadaşım sana cevap olarak opel captiva yada ford kuga’nın crash testleri ne bir bak diyorum. Bu test araçları aynen sokağamı çıkıyor sanıyorsun onuda merak etmekteyim...


    Arkadaşım isteyen istediği aracı alır kullanır, güvenli değilse yada çok arızası çıkıyorsa o firma zaten ayakta duramaz ve batar. Chery dediğin sadece Türkiye’de değil bizim dışımızda 7 ülkede fabrikası olup üretim yapan ve 65 ülkeye araç satan bir marka. Nasıl zamanında Japonları kötüleyip sonra vaz geçemediysek ardından Korelileri beğenmeyip kötü bunlar diyerek kendimizi kandırmışsak o kafada değişen bir şey olmamış, ortada görülüyor.

    Biraz uzun oldu özür dilerim ama atıp tutmadan önce 2 kere düşünmek gerek....
    Saygılar.




  • kimse atına eşek denilmesini istemez eyvallah da aklın yolu da bir sayın cheryciler..

    burada sizin yazdıklarınızdan etkilenip gidip o arabadan alan kişilerin olmasını istemiyoruz.. zira aldıklarında ikiye katlanmaları kuvvetle muhtemel.. olay bu..
  • TIGGO3 2000cc Lusso Otomatik Vites Benzin 44.990 TL

    En full modelinin güvenlik donanımları:
    - Sürücü ve yolcu hava yastıkları
    - ABS + EBD

    Evet sadece bu kadar. 45.000 TL bu arabaya ne akla hizmet verilir merak ediyorum .

    Sadece örnek olarak veriyorum:

    Chevrolet Cruze 1.6 16V (113 HP) 33.712 TL

    EuroNCAP 5 yıldız ve baz modelinin güvenlik donanımları:
    ABS
    Hava Yastığı-Sürücü
    Hava Yastığı-Yolcu
    Hava Yastıkları-Yan
    Hava Yastıkları-Perde
    ESP(Elektronik Denge Kontrol Porgramı)
    TC (Traction Control)
    Arka Cam Orta Stop Lambası
    Ön Fren-Hava Soğutmalı Disk
    Arka Fren-Disk
    Ön ve Arka Kapı İçlerinde Yan Darbe Koruyucu Barlar
    Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    Üç Noktalı Aktif Gergili Ön Emniyet Kemerleri
    Üç Noktalı Arka Emniyet Kemerleri
    Sürücü ve Ön Yolcu Emniyet Kemerleri İkaz Lambası
    Diz Koruyucu Panel
    Çocuk Koltuğu Bağlantı Sistemi (ISOFIX)
    Çocuk Kilidi
    Kaza Anında Katlanabilen Pedal Sistemi




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.