Şimdi Ara

petlas kullanan ya da testini gören var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
20.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • petlasın yeni lastikleri için bridgestone ile aynı hamur ve desende deniliyor. kullanan var mı? ya da hiç dergillerde falan testlerini gören oldu mu?
    almayı düşünüyorum da.



  • Arkadaşıma aldık geçen ay.
    Ucuz lastik arıyordu..
    Şimdilik memnun gerçi çok fazla hız yapan vs. biri değil..
  • diğer markalarla kıyaslarsak ne durumdadır acaba, aslında bunu merak ediyorum?
    teşekkürler
  • Açıkçası biz lastiği alırken Bridgestone yada Michelin tam hatırlamıyorum birini getirdiler yanınada arkadaşın alacağı Petlası koydular bakın dedi benim jant-lastikçi(çok alışveriş yaptım ve yaptırdığım için bize pek yalan yanlış bilgi vermez) adamlar aynısını kopyalamışlar diğer markanın.

    Kısacası 0 mühendislik vardı o modelde.. Kopyala yapıştır

    Yanakları sertti Micheline göre.. Yol sesi vs. çok farketmedi çünkü araç HRV zaten çok ses alıyor...

    Yinede fiyatı uygundu arkadaşta aracını satacağı için yakın zamanda idare etsin diye aldı..

    Ama benim aracım olsa ben almam.. Kumho çok daha iyi bir lastik benim gözümde..
  • evet michelin kış lastiği kullandım, yanakları çok yumuşaktı, hatta yan marşbiyeli kırmıştım
    teşekkürler
    quote:

    Orjinalden alıntı: levent--

    Açıkçası biz lastiği alırken Bridgestone yada Michelin tam hatırlamıyorum birini getirdiler yanınada arkadaşın alacağı Petlası koydular bakın dedi benim jant-lastikçi(çok alışveriş yaptım ve yaptırdığım için bize pek yalan yanlış bilgi vermez) adamlar aynısını kopyalamışlar diğer markanın.

    Kısacası 0 mühendislik vardı o modelde.. Kopyala yapıştır

    Yanakları sertti Micheline göre.. Yol sesi vs. çok farketmedi çünkü araç HRV zaten çok ses alıyor...

    Yinede fiyatı uygundu arkadaşta aracını satacağı için yakın zamanda idare etsin diye aldı..

    Ama benim aracım olsa ben almam.. Kumho çok daha iyi bir lastik benim gözümde..
  • Satan da, kullanan da, reklamını da görmedim.

    Bildiğim kadarı ile fabrika Rus teknolojisi ile kurulmuş, uçak lastiği üretiminde yerli imkanları kullanmak ve dışa bağımlı olmamak için üretim yapmış. Kesin olarak iyi niyetli bir girişimdir ama "lassa" adının iticiliği kadar bence "petlas" da çok fazla puan kazandıran bir ad değil. Bir ürün üretmek ve satışa sürmek yetmez, ürün imajı, adı, logosu, tanıtımı, etrafındaki sanal dünyayı da yaratmak gerek. "Aha petlas, al ve kullan" demek komünist ülke kurallarına uygun, zaten gerçekten de ülkemiz o zaman bu devirden geçti ve kurtuldu çok şükür (mokasen ayakkabı ve basma bez satan Sümerbank'ı unutmayın), devletin iktisatta üretici değil gözetimci görevi görmesi gerek ve "ayakkabı üreten devletler" artık sadece Kuzey Kore ve Küba.

    petlas kendine çeki düzen verirse, imaj ve reklam çalışmalarına ağırlık verirse, gerçekten de çok iyi ve kaliteli bir lastiği 1950'lı yılların değil de 2010'lu yılların teknolojisi ile ürettiğini tanıtırsa o zaman neden olmasın, alırım.

    Taner Göde

    19.08.1976 Kuruluş Tarihi
    21.01.1977 Teknolojik İhaleye Çıkış Tarihi
    31.01.1977 Dönemin Başbakanı, Sayın Süleyman DEMİREL tarafından tesislerimizin temelinin atılması
    06.06.1977 Japon Yokohoma, Kobe Stell, Sumitomo Konsorsiyumunun teknolojik ihaleyi kazanması
    11.06.1981 İhaleyi kazanan Japon grubunun gerekli dış finansmanı sağlayamaması üzerine, Çekoslovak Technoexport Firması ile kara taşıt lastiklerinin üretimi için Çekoslovak Barum Lisansının sağlanması yanında tüm lastik üretim projesi için gerekli makine – teçhizat temini, mühendislik, nezaret ve eğitim hizmetleri ile 81.779.064 US $ tutarındaki dış krediyi içeren kontratın imzalanması
    15.06.1981 Fransız – Ems Firması ile uçak lastikleri için teknik yardım (mühendislik, nezaret ve eğitim anlaşmasının imzalanması
    02.12.1981 İngiliz – Dunlop Firması ile uçak lastikleri için lisans anlaşmasının imzalanması
    12.08.1983 Fabrikamızın inşaat, imalat, montaj ve yardımcı tesisler işi için Gür-iş İnşaat ve Mühendislik A.Ş. ile mukavele imzalanması
    06.03.1988 Taahüt kapsamındaki inşaat, imalat, montaj ve yardımcı tesislerinin işinin tamamlanması için Gür-iş İnşaat ve Mühendislik A.Ş. ile ek mukavele imzalanması
    08.09.1989 Eylül ayında deneme işletmesine alınan tesisimizde ilk lastik olan (7.50-16 6 PR TP8 traktör ön) lastiğinin üretilmesi
    18.03.1990 İlk ürünün Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na satılması
    04.04.1990 Petlas Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ’nin Yüksek Planlama Kurulu’nun 04.04.1990 gün ve 90 / 10 sayılı kararları ile Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’ den ayrılarak Kamu Ortaklığı idaresine bağlanması
    12.12.1990 Technoexport Firması ile kesin kabul (Final Acceptance) protokolünün imzalanması
    17.06.1992 Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş. ile fabrikamızın inşaat, imalat, montaj ve yardımcı tesisler işi ile ilgili olarak kesin kabul protokolünün imzalanması
    30.07.1992 Temmuz ayı sonunda deneme işletmesine alınan ilk uçak lastiği olan (12.50 – 16 12 PR TL) C-130 buran lastiğinin üretilmesi
    09.12.1993 İlk askeri uçak lastiğinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne satılması
    27.10.1993 Şirketimiz blok halinde satışa çıkarılmış teklif verme süresinin sonuna kadar teklif veren olmamıştır.
    05.04.1994 Hükümetin 5 Nisan 1994 tarihli istikrar kararlarında Petlas’ın faaliyetlerine son verilecek kuruluşlar arasında sayılması şirketin sektördeki diğer firmalardan daha çok etkilenmesine yol açmıştır. Kapatılma kararının ardından projenin durumunu açıklığa kavuşturabilmek için dönemin Başbakanı Sayın Tansu ÇİLLER ve Başbakan Yardımcısı Sayın Murat KARAYALÇIN' ın talimatlarıyla ÖİB, DPT Müsteşarlığı, bilimsel kuruluşlar (Bilkent, Odtü), Petlas sendika temsilcileri ve politikacılardan oluşan bir komisyon tüm boyutları ile Petlas’ı yeniden irdelemiş ve Petlas’ ın belirli bir rehabilitasyonla verimli çalışan, kar eden ve uzun vadede gerekli yatırımları da karşılayabilecek bir kuruluş durumuna gelebileceği ve geleceğin sağlam temellere oturtulabilmesi için de teknolojik gelişimi ve uluslar arası pazara açılmayı sağlayacak lisansör bir firma ile işbirliği olanakları aranması ve çelik radyal teknolojiye geçme aşamasında işbirliği gerçekleştirilmesi gereği sonucuna varan bir rapor hazırlanmıştır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı özelleştirme çabalarını yoğunlaştırmıştır.
    13.04.1994 Şirketimiz satışa çıkarılmış ve dört ayrı teklif alınmıştır. Ancak Anayasa Mahkemesi kararıyla tüm özelleştirme faaliyetleri durdurulduğundan ihaleye devam 4046 sayılı özelleştirme kanununun Kasım 1994’ te yürürlüğe girmesiyle mümkün olabilmiştir.
    06.02.1995 Değerlendirmeler neticesinde Petlas’ ın 6 Şubat tarihinde Nadir İmpeks Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ‘ne satışına karar verilmiştir. Ancak ilgili firmanın taahhütlerini yerine getirememesi üzerine satış iptal edilmiştir.
    04.10.1995 04 Ekim 1995 tarihinde tekrar ihaleye çıkılmış, teklif verilmemiştir.
    30.09.1996 Şirketimiz tekrar satışa çıkarılmış 6 Ekim 1996 tarih 22279 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. 04.11.1996 ‘da 5 firma teklif vermiş, (1.firma ihaleden çekilmiş, 2.firma Barum Holding, 3.firma Boya Kimya ve Tekstil San, 4.firma Ensa Yapı ve İnş.Mak.San-Özka Özkanıklar, 5.firma Kombassan Holding A.Ş.)
    20.03.1997 Verilen teklifler neticesinde Özelleştirme Yüksek Kurulu’ nun 20.03.1997 97/06 sayılı kararı ile Petlas’ ın Kombassan Holding A.Ş.’ ne satışına karar verilmiştir.
    06.05.1997 Özelleştirme faaliyetleri 6 Mayıs 1997 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Kombassan Holding A.Ş. arasında imzalanan devir sözleşmesi ile sonuçlandırılmıştır.
    24.11.1998 Kalite Güvence Sistemimiz Ekim 1998 ayında RW TÜV firmasınca onaylanarak ISO 9001 Kalite Sistem Belgemiz 24.11.1998 tarihinde alınmıştır.
    Mayıs 1999 Şirketimizin elektrik enerjisi tüketimini karşılamak için şirketimizde atıl durumda bulunan 6 MW elektrik üretim kapasiteli turbo jeneratör faaliyete geçirilerek Mayıs 1999 ayında buhardan elektrik enerjisi üretimine başlanmıştır.
    Temmuz 1999 Kalite Güvence Sistemimizin Nato Kalite Güvence Sistemi gereklerine uygunluğu T.C. M.S. Bakanlığı’nca onaylanarak AQAP – 110 Sistem Belgesi Temmuz 1999 ayında alınmıştır.
  • Ben Starmax diye bir marka aldım. Petlas bayinden petlas ta starmaxta aynı fiyattı petlas yazısından starmax yazısı daha hoş geldi starmaxı aldım. Garanti belgesi zaten petlas adına düzenleniyor. Etiketinde de petlas yazısı vardı.

    Lastiği alalı daha 2 ay olmadı. Şimdilik memnunum lastikten yol tutuş güzel. Çok fazla ses te yok. Fren de de gayet başarılı bence Fakat bu başarı ne kadar devam edecek göreceğiz. Fiyatına göre iyi bir lastik bence.
  • petlas üst firma mı olmuş yani
    quote:

    Orjinalden alıntı: hakan_80

    Ben Starmax diye bir marka aldım. Petlas bayinden petlas ta starmaxta aynı fiyattı petlas yazısından starmax yazısı daha hoş geldi starmaxı aldım. Garanti belgesi zaten petlas adına düzenleniyor. Etiketinde de petlas yazısı vardı.

    Lastiği alalı daha 2 ay olmadı. Şimdilik memnunum lastikten yol tutuş güzel. Çok fazla ses te yok. Fren de de gayet başarılı bence Fakat bu başarı ne kadar devam edecek göreceğiz. Fiyatına göre iyi bir lastik bence.


    neyse, bilgiler için teşekkür ederim
  • starmax zaten petlasın ürünü aynı ürün onlar sanırım ismi fantastik olsun diye starmax demişler...
  • vaaay, ben de şaka sandım. peki vestel regal gibi mi, yoksa arçelik beko gibi mi?
    (gayet ciddiyim)
    quote:

    Orjinalden alıntı: sametadali

    starmax zaten petlasın ürünü aynı ürün onlar sanırım ismi fantastik olsun diye starmax demişler...
  • Ben de petlas aldım.Güvendiğim bir ustadan aldım.Pirelli de vardı elinde boşver pirelli sıkıntılı starmax güzel zaten petlas üretiyor dedi ben de aldım 175/70/13 4 tane 260 lira 4 taksit.Yumuşak lastik güzel.Arkadaş da 175/65/14 goodyear gt2 4 adet 340 lira 6 taksit aldı.Kampanya varmış desen değiştirecekmiş sanırım 110 dan 85 inmiş ondan aldı.Arkadaşın aldığı goodyear gt2 babamın 2001 de aldığı aracının üstündeki lastikler yani daha yeni bitiriyolar modeli daha yeni desen değiştirecekler yuh dedim hala satılıyomuş 8 sene önce de varmış aynı lastik ve millet hala goodyear gt2 diye alıyor.Benim aldığım starmax'ın deseni gt22den daha karizmatik ve güncel duruyor.Bir de tavsiyem eğer performans veya hız tutkuynu değil normal kullanıcı iseniz aldığınız lastiğin uzun ömürlü ve de lastiğin ömrünün sonlarında çok konforsuz olup hemen beni değiştir demesini istemiyorsanız yumuşak lastik alın.Yumuşak lastik kolay patlamaz bir de eskidiğinde diğer lastikler gibi fazla çatlamaz ve sertleşmez.Yumuşak olmayan lastikler eskidikçe daha sertleşir direksiyon ağırlaşır ve çok çatlar ayrıca direksiyonu çok titretir ve de sırt yüzeyinde göbekler yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 6 Haziran 2009; 0:29:50 >
  • kendimde iki tane öne kış lastiğini aldım gayet memnunum ve alırsam petlas alıcam bulunduğun ilçede araçlara bakıyorum cok fazla petlas kullanıcısı bi passat gördüm ama petlas taktırmış 4 tane imperium 511 modeli bu bridgestone er 300 turanza nın aynısı......
  • şahsen michelin ve bridgestone pirelli gibi markalar varken diğer firmaları kesinlikle düşünmem lastik konusunda titizimdir hiçbir şekilde ucuza kaçmam bu yüzden.
  • 185/65/15 boyutlu 2 tane starmax aldım, fiyatı michelin ile yarı yarıyaydı, önceki lastiğimde michelin'di, onu söküp starmax taktım ve taktığım gibi uzun yola çıktım, bir fark hissetmedim. Ses yol tutuş frenaj hepsi gayet normaldi, pişman değilim yine olsa yine yaparım :)

    süper harika müthiş lastik demeyeceğim, michelin'e o kadar para vereceğine git starmax alın da diyemem kimseye, herkesin kendi tercihidir ama her sorana starmax'ı tavsiye ederim...

    araçla aşırı hız yapıp virajlara üst hız limitinde giren insanlar belki michelin'le starmax'ı ayırt edebilir ama ben normal kullanıcılar için bir lastiğe iki katı para ödemelerini tavsiye etmem. Starmax(Petlas) alın Kumho alın gönül rahatlığıyla binin derim..
  • bende starmax aldım önceki lastiklerim mıchelın energy idi...4 adet 205/55/16 ebat starmax bana 360 liraya mal oldu.üstelik yol tutuşu olsun ıslak zemin performansı olsun sessizlik olsun mıchelinden çok daha üstün..üstelikde mıchelinin yarı fiyatına..ben herkese tavsiye ediyorum hem yerli üretim hemde o marka geçinen lastiklerden daha iyi..bir daha mıchelinmi asla.
  • ankarada arkadaşın polosuna lastik bakıyorduk. fiyatları soruyorduk sanayinin içindeki tüm lastikcilere.
    herkes kendi sattıgı lastikleri ve markaları övüp duruyordu.

    fiyatından dolayı starmax kafamıza yatmıştı. satış danışmanı gelin kendi arabamı göstereyim bende aynı lastigi kullanıyorum kesinlikle f/p açısından bunu tavsiye edebilirim dedi starmax için. kendi 2007 model focusunada aynı lastigi takmış kullanıyor.

    evet starmax petlasın ürünü fakat;

    avrupa için üretilmiş bir lastikmiş aldıgımız bilgiye göre ve türkiye şartlarına görede en uygun lastiklerden biridir dediler. aldık frenleme yaptık taktırır taktırmaz frende gayet iyi. kauçuk miktarı biraz fazla olacakki bazen direksiyonu çevirince hafif gıcırtı sesi yapıyordu. açıkcası fiyatına göre yeterli bir lastik bence. önyargıyla yaklaşmayın derim. lastiği inceledigimizde diğerlerine göre ben iş yaparım der gibi saglam duruyordu açıkcası (ucuz lastiklere ve indirimdeki lastiklere göre)

    lastikte en önemli şey tarihtir. kesinlikle geçmiş tarihli lastik almayında starmax da alsanız olur michelin de
  • Ben de petlas 4 mevsim alacağım. Yalnız bu kışlık lastik zorunlu muhabbeti ne aşamada?
  • Bende ucuz diye tercih ettim suphelerim vardi ama bugun karda test etme imkanim oldu lastik super ozellikle firen de sanki kuru asfaltta gibi durdu arac aracim ufak ama bana guven verdi bu lastik yolda korkmadan basabildim ama arkalar mevsimlik teker oldugu icin virajda savruldum:) 2 tanede arkaya almak lazim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr_tr -- 11 Aralık 2013; 0:13:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce Petlas W651 205/55/16 taktım. takımı 600 tl ye mal oldu otel dahil. Ankaraya bolca kar da yağdı deneme imkanı oldu, gayet iyi şu ana kadar.

    Sesdeki artma makul düzeyde yüksek süratte ses biraz artıyor, yakıt tüketimim ise şehir içi 5,8 den 6,1 e çıktı. bu da makul bi değer bildiğim kadarıyla.

    f/p açısından rahatlıkla alınabilicek bir lastik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur2016 -- 11 Aralık 2013; 11:09:45 >
  • Ben 215 50 17 ebatlı lastik kullanan aracıma Michelin almıştım ancak çalışanlarımın araçlarına hep Petlas aldık.

    Kimi aracını düzgün kullandı kimiyse gençliklerinden gelen (!) dürtüyle sert, buna rağmen lastiklerin direnci ve frenlemedeki artan güven seviyesi ile hepsinden tam not aldı Petlas
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.