Şimdi Ara

Piyade asteğmen eğitimi nasıl olur? ne iş yapar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
30.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • piyade asteğmenlerin eğitimi nerede ve nasıl olur? tam olarak ne yaparlar? atandıkları yerde görevleri nedir?



  • quote:

    piyade asteğmenlerin eğitimi nerede ve nasıl olur?


    İstanbul Tuzla Piyade Okulunda, Isparta Eğirdir Komando Okulunda Asteğmen Kursiyer olarak eğtim görürler. 3-3,5 ay eğitim sonrasında
    yeterli görünen herkes derece yaptığı takdirde kendi birliğinin seçerler. Geriye kalanlar kendi çektikleri kurayla yerlerini belirlerler.

    quote:

    tam olarak ne yaparlar?


    69, Misyoner her türlü pozisyonda zorlu bir eğitimden geçirilirler. Komandolarda domaltma yöntemleri, Piyadelerdede kulaktan beyne verme yöntemleri kullanılan bir dizi eğitim faliyeti uygulanır.

    quote:

    atandıkları yerde görevleri nedir?


    Aldıkları eğitim sonrası 1-2 ayda tecrübede kazanırlar ve TSK'nın Geyşası olarak hertürlü özVERİDE bulunmaktan mutluluk duyarlar.
  • bilgiler için tşekkür ederim..

    son olarak birşey daha soracağım, eğitim yerinde nasıl muamele görüyolar?
  • Tuzlaya gidersen bölüklere ayrılacaksın, ordanda takımlara gerçi bölük içerisindeki herkesle (bl.k. tk.k. bl.asts) muhattap olursun. Eğirdirde takımlara ayrılırsın Bölük ve takım komutanınla muhattap olursun. Onlar anlayışlı ve karakterli insanlarsa rahat edersin. Değillerse biraz zorluk çekersin, biraz sabırlı ve dengeli olacakasın başka çaren yok bu noktada, haklı gördüğün noktalarda tabiki kendini savunacaksın ama herşeye mualefet olursanda işin çok zor onu söyliyeyim. Unutma asıl askerlik görev yerinde başlıyor bununda bilincinde olun, tuzlada eğirdide gördüklerinize fazlada kafayı takmayın.
  • piyade asteğmen değildim ama olan arkadaşlardan bildiğim kadarı ile
    kuradan sonra belli oluyor sanırım ne yapacağın mekanize piyademisin, hudut musun v.s. eğitimin ona göre veriliyor ondan sonra
  • piyade degilde tank ast tam yatış tank komutanı olurlar kendileri esas işi tankla ilgilenmek ve komuta etemektir ama kendisi akşama kadar çay ocagında çay kahve içip bölük komutanına matamatik dersi verir yani tankçı ast olmak için duva edin
  • Piyade Astegmenim Hudut SUbayıyım ve bir muvazzaf üstegmenin yaptıgıyla aynı şeyi yapıyorum.
  • pixel kardeş nerde görev yapıon?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deadpixel

    Piyade Astegmenim Hudut SUbayıyım ve bir muvazzaf üstegmenin yaptıgıyla aynı şeyi yapıyorum.


    hangi bölümden mezunsun?
  • arkadaşlar selamlar
    durumum ve sorum aşağıdadır:

    iktisat fakültesi mezunu insan kaynakları yüksek lisasn sondurmus bir öğrenciyim.
    27 yasnıdayım
    nısan 2010 da nasıpse askerım..
    sınava giricem malum..
    nasibimde ne var bilemem ama bir ihtimal bana astegmen olmak ıstermısın sorusu yöneltilince evet deme durumum var..

    1.eğitimde talim ve kitap eğitimi tarzı okul eğitimi varmış.
    okul kitap sınav vs lerden başarılı olma durumu, olusa karşılı nedir*?
    2..talimlerde basarılı olma sansı ve talımlerde neler yapılır?
    3..kura ilk kaç kişiden sonra yapılır?
    4..ilk kaçkişi istediği yere hangi şartları elde etmısse gider?
    5..şehirleri sayaşım

    doğu illeri:
    kars erzurum malatya van binböl erzincan sivas tunceli vs
    güneydogu:
    sırnak hakkari diyarbakır adıyaman urfa vs

    kım hangılerıne ne sekılde gideilir?

    6...tam bilgisi olan varmı bir asteğin ilk 3 aylık zamandakı ve sonrasındakı durumu?

    karakol komutanı olmak harıc ne olurlar?
    ben karakol komutanlıgı yapacak bır kısılge sahıp degılım yanı dağın ucra kösesınde degılde bı tabur bı alayda egıtım tarsı yada genel bır görev.operasyon adamı ancak gerı pland aolurum..

    msjlarınız bu kardeşinizze fayda vercektir...
    saygılarımla
  • @demefe

    Yaş dolayısıyla pek uygun değilsin asteğmen olmaya. Misal bu dönem çoğunlukla 87liler alınmıştı. Komando olursanız o yukarıda şehirlerin hepsine gitme şansınız var.

    Komandodan, Tuzlaya gelirseniz ilk 20 gün herkes tek er muharebe ve yanaşık düzen eğitimi alır sonrasında kura çekilir ve mekanize (GZPT-ZMA), piyade, hudut, keşif, tanksavar diye ayrılır. Daha sonra eğitimler sınıf ve arazide devam eder.

    Hudut harici kalanların kuraları şehir bazında daha iyidir, Hudutta adı üstünde Hakkari hariç Türkiyenin sınır bölgesine dağılırsınız.

    Karakol komutanı yapacak kişiliğe sahip olmayabilirsiniz ama görev verilirse yok ben gidemem oraya deme gibi bir şansınız yok. Misal ben haftaya Van Başkale Albayrağa gidiyorum şimdiye kadar Ankaranın doğusuna gitmedim ama İran sınırına 1.5 km mesafede bir karakolda Takım komutanlığı yapacağım.

    Van dışındaki tüm şehirlerde giden arkadaşlarım Karakol komutanı olarak gidiyorlar ancak Van ve belki Şırnağın bazı bölümlerinde karakollarda bir üsteğmen oluyor.
  • karakol komutanlığı hakikaten çok zor iş hele topu topu 3 ay askerlik eğitimi ala biri için..
    takım komutanlığı da zordur bir sürü sorumluluk,üstelik bölük komutanı olmadığı zaman bölüğe vekalet etmen vs. vs.
    piyadesi jandarması farketmiyor sınıfınız ne olursa olsun,asteğmenin işi zor bir sürü sorumluluk
  • arakdaslar 325. donem emekli uls. atgm (son 1 hafta tgm) olarak askerlik yapmakta olan yada gidecek olan butun kd ve atgm arakdaslara simdiden hayirli tezkereler diliyorum.

    ben memlektim olan aydina 1 saatlik mesafede manisa alasehirde alayda askerlik yaptim. gorevim takim komutanligiydi. atgm olarak askerlik yapmayi acemilik ve sonrasi olarak bence 2 ye ayirmak lazim.

    acemilikte hic bos zamaniniz olmayacak, tuvalete bile gitmek icin 5 dakka bosluk olmasinu beklemk durumunda kaliyorsunuz. ilk 2 hafta sadee yanasik duzen egitimi veriliyor sonrasinda ise tek er muharebe ve bulundugunuz sinifa bagli olarak ise alacaginiz brans dersleri var bunlar bildiginiz amfilerde ders anlatma sistemi ile icra ediliyor tabi uygulamada yapilabiliyor. burda benim sonradan dikkatimi ceken durum bize ders anlatanlarin hepsinin subay oldugu ve yuzbasidan tutunda albaya kadar her rutbeden subayin ders anlattigi ve bizim bu adamlarla oturup cay icip sigara icebildigimiz ders aralarinda sohbet ettigimiz ancak kitada benzer rutbedeki subaylarin genelde bizler yani astegmenleri pek adam yerine koymadigi gercegi idi. ki albaylarla kursiyerken muhabbet ederken kitada alay komutani olan albayi gordugunde 200 m mesafeden egitim alaninda dikkat cekmezsen bilki basin beladadir.

    yanaasik duzendir, tek er muharebedir spordur falan derken bir bakarsiniz yemin toreni gelmis ondan sonra artik tam olarak askersinizdir ve isin rengi biraz daha ciddilesir. bu arada egitimlerle alakali olarak, yanasik duzen egitimi ve tek er muharebe egitimi son derece kondisyon yapicidir ilk zamanlar cok manasiz gelsede sonraki zamanlarda ozellikle 3km kosularda nefesinizin acildigini gordugunuzde bunu yanasaik duzende uygun adim yururken avaziniz ciktigi kadar mars soyleminizden kaynaklandigini anlarsiniz. bunlarin haricindeki dersler ise genelde kitaplar uzerinde icra edilir. bize 40 civari ders kitabi vermislerdi ve bizi derslerden kalirsak atgm olamicagimiz konusunda da tehdit ediyolardi. ilk zamanlar biraz etkilidi oldu ama sonra kitaplarin icinden cikan onceki donemlere ait notlari ve "merak etmeyin hepnizi simdiden astegmensiniz" gibi cumleri gorunce anladikki harbiden hikaye...ama eger yok ben dereceye gircem kurami kendim cekicem diyorsaniz ozaman atis, spor, ve diger brans derslerinini sinavlarinda yuksek puan almaya bakin. ayrica birinci olana 800 tl civari para odulude veriyorlar bilginize.

    harcira konsunda verilen para tamamen sizin ikamet ettiginiz yer ile gorev yapacaginiz yer arasinda ki mesafe yada acemilik yaptiginiz yer ile yine gorev yapacaginiz yer arasindaki mesafe ile hesaplaniyor. 15 gun olan dagitim izni icerisinde hesabiniz yatiriliyor. mesela ben 800 tl civari bir para almistim. memleketim aydin nazilli, acemiligi izmir gaziemirde yaptim kitada ki gorevimi manisa alasehirde yaptim 3 yerde birbirine yakin. ama bizden erzuruma giden arkadaslar 2000 tlden fazla yol harcirahi aldilar. tabi birde 1.5 maas alirsiniz tezkere olurkende yarim tegmen maasi alirsiniz.

    acemilikten sonra kitada ise gorevinize ve sinifiniza gore atamalariniz ile gorevlernize baslarsiniz. eger acemi er egitim birliklerinde takim komutani olacak arkadaslarin isleri zor simdiden allah yardimcilari olsun. cok zor is acemi askerle ugrasmak. birde umarim kitada gorev yaparken herhangi bir denetlemeye (edok yada kk) denk gelmezsiniz zira denetlemeden cok hazirlanmasi adami ugrasitirir. denetlemeden 2-3 ay once mesailer hazirliklar baslar hafta sonlariniz zehir olur. bunun disinda askerligin olmazsa olmazi nobetler vardir. icinizden benim gibi amm nobeti tutacaklar varsa, dikkatli olsunlar cunku isin icinde muhimmat var ihmale gelmez, muhimmat saymadan ne nobet teslim aldin nede verin basiniz cok agriyabilir, bir astegmen arkadasin basina geldi biliyorum. ve nobetlerle alakali astsbylere dikkat edin ilk bi kac ay sizini gozunuz acilana kadar size kaktirmaya calisirlar hatta bunu ust donem astegmenler bie yapabilirler, sonraki donemlerde kendi nobetlerinizi kendi yazmaya bakin ki rahat edebilesiniz.

    birde son olarak zimmet olayina dikkat edin arkadaslar, aman diyorum saymadan hicbir seyin zimmetini uzerinize almayin. ve muhakkak size takim komutani olarak zimmetlenen seyleri askerlerede zimmetleyin. ornegin bana hafif oto takim komutani olarak 35 tane man ve bir dolu sayisi belirsiz avadanlik vesaire zimmetliydi. devlet sagolsun 60 yillik hurda halindeki manlara 200.000 tl civari deger biciyor ki bende bundan 35 tane vardi...tabi askerde de aynisi zimmetli olunca asker dikakt etmek zorunda kendi aracina yada zimmetine buda sizi her daim dusunmetlen kurtarir. neticede zimmetinizdeki herseyi askerler kullaniyor.

    benim soyleyebileceklerim bunlar arkadaslar. aslinda yazilamayacak anlatilacak o kadar cok sey var ki...tum atgm ve kd arakdaslara simdiden hayirli tezkereler...
  • vallahi 90 güne yakın adamın anasını resmen ağlatıyorlar bizim takım komutanı asteğmen var ağlıyordu adam. bize şöyle yaptılar , bize böyle yaptılar diye. bir keresinden ellerine küçük su şişesi vermişler kapağı kapalı 20 kilometre yürütmüşler. verilen emir ne kadar susarsanız susayın kapağı açıp içmeyeceksin. sonra yürüyüş bitmiş başlarındaki komutan herkese suyu içirmeden yere döktürmüş. yazın ortasında. böyle eğitimleri var.
  • en zor asteğmenlik ve piyade en zor askerlik
  • piyadenin tuzlada ve ısparta eğirdirde asteğmenler eğitimleri var.
    tuzla neyse de ısparta eğirdir komando da adamı şekilden çıkartıyorlar.

    bende jandarma olarak foça komandoda eğitim almıştım şekilden çıkmıştık artık yolda yürürken hiçbirşeyi takmaz olmuştk dünya umrumuzda değildi o derece insanlıktan çıkmıştık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 28 Mart 2010; 13:18:12 >
  • Acemilikten sonra katıldıkları birlikte "takım komutanı" olurlar, bol bol "AMM" nöbeti tutarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.