Şimdi Ara

EVİ PİRE BASTI YARDIM EDİN! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
258.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • çeksene tabancayı vur alayını kovanlarına sık sonra bi el bombası salla bitti bu kadar
  • Evdeki pirelerden kurtulmanın en kesin yolu böcek ilaçlama firmaları ile irtibata geçmeniz olacaktır. Gözle görülmesi zor olduğu için uğraştırabilir sizi.

    Ancak profesyonel bir ilaçlama firması size yardımcı olacaktır bu konuda.
  • Düzenli olarak hortlatılıyor sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaçların larvaya etki etmediği söyleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri pire suda ölür yazmış .



    2 gün dursa suda yine ölmez. ,deneyin görün .



    O yüzden banyo yaparak kurtulamazsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları okuyunca kaşınmaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akarsidi bir deneyelim
  •  EVİ PİRE BASTI YARDIM EDİN!

     EVİ PİRE BASTI YARDIM EDİN!



    Arkadaşlar evin giriş kısmı pirelendi.Pirenin kaynağını bulamıyoruz.Kapıdaki açık alanları yıkayıp bu ilaç ile yıkadım,bi kaç gün normale döndü.Ama şimdiden tekrardan nüksetti bu sorun.Bu pireyi kökten çözecek bi ilaç yöntem var mı ?



    Evin yan tarafında köpek besliyolar ,ilaçlama aşılama vs yapılmıyo fakat bakan kişilerde pire şikayeti yok.bizim evin ön kısmında kediler yavrulamış.kedilerin olduğu yere gidiyorum beklyorum üstüme bi tane bile zıplamıyo.Fakat sokaktan bina girişine yöneldiğimde ;bazen pire zıplamış oluyor.bazense hiç zıplamıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Aradan geçen 8 yılın ardından yine bir kedi yüzünden yine her yeri pire bastı. Kuvvetli bir pire ilacı arayışına girdim.

    Pireler evin içinde değil neyse ki. İlaçlanacak yer evin içi olmadığı için ilacın kokusuz, zararsız bir ilaç olmasına da gerek yok. Fakat internette beni doyuracak detayda bilgilere erişemedim bir türlü. Daha önce ne olduğu belirsiz fason bir ilaç atıldı ve tabiki işe yaramadı. Şu aralar bayer firmasının ürettiği ilaçları inceliyorum.
    <b>BAYER Ficam</b>
    https://environmentalscience.bayer.com.tr/-/media/prfturkey/product-labels-pdf/ficam-w_etiket-label_wpsb.ashx
    <b>BAYER K-Othrine</b>
    https://environmentalscience.bayer.com.tr/-/media/prfturkey/product-labels-pdf/tr-labels/kothrinesc50etiketmoh08032019.ashx
    <b>BAYER Solfac WP10</b>
    https://environmentalscience.bayer.com.tr/-/media/prfturkey/product-labels-pdf/solfac-wp10_etiket-label_clp.ashx

    Bu ürünler dikkatimi çekti. Her üç ürünün de pirelere karşı etkili olduğu yazılmış.
    K-Othrine için yarı profesyonel ibaresi kullanılmış fakat bundan çıkarılması gereken anlam <b>sanıyorum</b> ürünün daha zehirli olduğu veya daha dikkatli uygulanması gerektiği değil daha büyük alan için yeterli geleceği anlamına geliyor.
    Ficam hakkında bayer.com.au sitesi altında da bilgilere ulaştım. Türkiye sitesinde bulanan dökümanda pirelere karşı ne oranda kullanılacağı yazmasa da avusturalya sitesindeki dökümanda bu bilgiye ve başka detaylara da yer verilmiş. Siteye şu linkten ulaşabilirsiniz:
    https://www.environmentalscience.bayer.com.au/pest-management/products/ficam-w

    <b>BAYER.com.au Ficam talimatı</b>
    https://www.environmentalscience.bayer.com.au/-/media/prfaustralia/product-labels-pdf/ficam-w-insecticide-31988103890-approved-20151210.ashx

    Bu ürünlerin anladığım kadarıyla etken maddeleri farklı ve bazıları wp (Wettable powder - suda çözünebilir toz) yapıda bazıları ise süspansiyon ( suya karıştırılmış halde - çalkalayıp kullanılacak yapıda) hazırlanmış. Her iki ürün tipi de konsantre yapıda olduğundan kullanacağınız haşereye göre sulandırılıp kullanılıyor.

    Ayrıca bilen varsa "group of insecticides" nedir ve neden 1a, 3a, 1b gibi gruplar var bunları açıklarsa sevinirim.

    Sonuç olarak satın alıp kullanacak kişi olarak bu üç farklı haşere ilacının ne farkı var, hangisini almalıyım bilmiyorum. Araştırmalarıma göre <b>K Othrine SC50</b> pirelere karşı etkiliymiş. Şansımızı deneyeceğiz artık.

    Önemli bir not bırakayım sizin için. Bu pire denen zararlılar yumurta bırakıyor ve aldığımız pire ilaçları sadece ergin pireleri öldürüyor. Bu nedenle sık sık tekrar ilaçlama yapmak gerekli. İnternette pire kuluçka süresi 2 gün, pirenin yetişkinliğe erişmesi 12 gün olarak yazıyor. Bu durumda 2 günde bir ilaçlama yapılması çok iyi olur. Aksi halde mevcut pireler ölse de 2 gün sonra yine yumurtadam çıkan pireler tarafından işgale uğrayacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 25 Haziran 2020; 16:58:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wickersan kullanıcısına yanıt

    https://www.akarsid.com/urun/akarsid-500gr//


    Akarsid daha ziyade hayvanlar üzerinde bulunan <b>hayvan pireleri<b/>ni öldürmede etkili bir ürün. Zehirli değil. Mekanik bir çözüm yöntemi. Hayvana bu ürünü sürerek ve aynı zamanda hayvanın zaman geçirdiği yerleri ilaçlayarak başarıya ulaşılabilir. Eğer pire sorunu ciddi ise sadece akarsid kullanmak çözüm olmayabiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece evi ilaçlamak yetmez.
    Apartmanı da, o kedilerin kaldığı kömürlük vs. Gibi bir yer varsa oralarda ilaçlanmalı. Aynısı başımıza geldi apartmanın bahçesi dahil her yeri ilaçlattık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruh hastası köpek-kedi besleyenler yüzünden ne zaman parka gitsek pire geliyor . belediyeyi arıyorsun bizde bıktık bunlardan diye dert yanıyor . lanet olsun bu insanlara . bir paket makarna haşlayıp dökmekle hayvan bakılmıyor pis mikrop insanlar.

  • Evi yak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.