Şimdi Ara

Sıfır araç kaskosunda önemli 'yeni değer klozu' yanılgısı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
22.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır araçlarda kaskonun en önemli teminatı, aracınızın çalınması, yanması, pert olması gibi "tam hasar" durumlarında birebir araç bedelinin karşılanmasıdır.
    Ancak bir nüansı bilmeyenler yada duymamışlar için hatırlatmak istedim.

    Özellikle ötv indirimi döneminde alınan araçların kaskoları ortak sistemden çekilen fiyatlar üzerinden yapıldı, bu da söz konusu rakamın %10undan yukarı bedel belirleyemiyor olmanızdı.Oysa fiyatların hemen sonra yukarı tırmanmasıyla poliçelerdeki rakamlar anında eridi, ve umarım kimsenin başına gelmez ama yukarıda yazdığım "tam hasar" durumunda ödenecek rakamlar malesef sizi üzecektir.

    Örnekle açıklamak gerekirse;
    haziran aynın 5 inde aksesuarlı olmayan tavsiye edilen satış fiyatı 30 bin liraya opel corsa aldınız, tescilden sonraki 1 hafta içinde de kasko yaptırdınız, yaptırdığınız anda sigorta reasürans birliğindeki sigorta bedeli doğal olarak 30bin lira çıktı, bu rakamdan kasko yaptırdınız, haziran ayı bitti temmuzda aracınız çalındı(yandı, pert vb..) aracınızın ötv indirimi sonrası, çalındığı/yandığı/pert olduğu andaki piyasa değeri 35bin750 lira oldu, sigorta şirketinin ödeyeceği rakam 30bin lira olacak ve 5bin 750 lira cebinizden koymadan yeni aracınızı alamayacaksınız.

    oysa; kasko yaptırırken %10 yukarı veya aşağı esneme payınız var, 30bin liralık aracı 33binden sigortalatabilirsiniz, yada 27 binden, eğer %10 hakkınızı kullanıp 33binden sigorta bedeli belirlediyseniz 35.750 - 33.000 = 2.750 yaklaşık 3 bin liranızı kurtarmış oldunuz..küçük rakamlar değil bunlar sıfır araç alacak arkadaşlar bu konuya özen göstersin derim..

    sigorta bedelini %10 artırmak ödeyeceğiniz sigorta priminde 20-30 lira gibi bir farka neden olacaktır, hiç değmez anlayacağınız, %10'u es geçmeyiniz..



  • Benim bildiğim; 0 aldığınız araç eğer 1 sene içerisinde herhangibi şekilde pert olursa;Kasko size aynı aracın güncel satış rakamını ödüyor.

    *Sigortacı arkadaşlar bizi bu konuda aydınlatırsa daha iyi olur...
  • işte bende zaten bilginizin yanlışlığı konusunda sizi uyarayım istiyorum, sigorta bedeli 25bin lira olan poliçeniz, aracın hasar günü piyasa fiyatı isterse 100bin olsun size 25bin ödenir.poliçe başlangıç tarihinden hasar gününe kadar bir tüfe uygulaması yapılıyor gerçi ama 300-500 lira gibi önemsiz artık yani 25.500 gibi.

    Sigortacı bir arkadaşınız olarak aydınlatıyorum : )
  • quote:


    sigorta bedelini %10 artırmak ödeyeceğiniz sigorta priminde 20-30 lira gibi bir farka neden olacaktır, hiç değmez anlayacağınız, %10'u es geçmeyiniz..


    Emin misiniz? Benim sigortacımın hesabına göre araç değerindeki % 10 artış veya azalma prime de net %10 yansıyor. Gerçek bir örnek ile (mümkün olduğu kadar) açıkca ve eğer çok karışık değilse şuraya bir hesap yapsanız da biz de bilgilensek ve sigortacımızın karşısına daha bilgili bir şekilde çıksak ne güzel olurdu,ama meslek sırrı v.b. kavramlara saygılıyım tabii ki...
  • 20-30 lira derken sıfır kilometre ortalama bir araç için çıkan kasko primini düşünerek yazdım tabiki, "yeni değer klozu" sıfır araçlarlar için geçerli bir çok firmada(istisnaları bilmiorum).

    kendi aracımdan örnek vereyim 31.250 resmi sigorta bedeli, klozda hüsrana uğramamak için %7 artış yapıp 33.500 sigorta bedeli üzerinden poliçeyi onayladım.950 lira gibi bir prim çıktı, artıştan önceki rakam 920küsürdü tam rakam hatırlamıyorum.(kesinlikle 800lü bir rakam değildi)

    kaldı ki 20-30 lira olmasın primin %10'u olsun diyelim..900 ödeyeceğime %10 fazla 990 öder 34.500den onaylardım poliçeyi..90 lira için 4bin liralık riski üzerime neden alayım, zaten kasko yaptırıyorum çalınma/yanma/pert riskini üzerimden atmak için, o 4bin liranın ayrıcalığı olmasın üzerimde/kafamda : )
  • yeni değer klozu sıfır araçlarda 1 sene boyunca geçerlidir her şirkette yeni değer klozu uygulaması yoktur axa sigorta sıfır araçlara yeni değer klozu veriyor ama Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğinin belirlediği kasko değeri geçerlidir sizin kasko değerini arttırmanız sadece extra prim ödemenize neden olur sigortacılıkta bir malın gerçek değeri üzerinden yapılan sigortaya artan sigorta denir mesala evinizdeki eşyaların bedelinin toplamı 10.000 TL siz 12.000 tl gösterirseniz şirket size artan sigorta olduğu raporunu verir ve 10.000 TL Ödenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkseed -- 24 Haziran 2009; 0:31:31 >
  • Günaydın,

    hangi şirket ne uyguluyor bilmiyorum ama benim çalıştığım şirketin uyguladığı, "eskisi yerine yenisi klozu" der ki:

    Tescil tarihinden itibaren en geç 1 ay içindde, satıcı firma tarafından açıklanmış anahtar teslim fiyatının en az %95 i üzerinden sigorta yaptırılan "0" KM-son model araçlarda ilk bir yıl içerisinde, çalınması veya tam hasara uğraması (pert) halinde, hasar tarihindeki 2. el piyasası fiyatına bakılmaksızın, aynı marka ve tip, sıfır km son model aracın temini sağlanacak ya da aynı aracın o günkü sıfır km son model anahtar teslim değeri ödenecektir.

    Ben bu klozu yazarken kısalttım tabii. Ama genel olarak demeye çalıştığını herkes tarafından anlaşılabilir şekilde yazdım.

    Saygılarımla,

    www.limonsigorta.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkseed
    sizin kasko değerini arttırmanız sadece extra prim ödemenize neden olur


    yanlış bilginizi düzeltiyor, insanların kafasını karıştırmamanız konusunda uyarıyorum sizi, artan değil "aşkın" sigorta diye bahsettiğiniz olay ile "yeni değer klozu" uygulaması birbirinden farklı konular, yukarıda ayrıntılı şekilde açıkladım, yeni değer klozu uygulaması için sigorta bedeli esas alınıyor, oluşumbilgi'nin şirketinin uygulaması biraz daha farklı gözüküyor, rekabet farklılığı olabilir.

    sizin bahsettiğiniz durum, aracınızın siz aldıktan sonra fiyatının düşmesi durumunda geçerlidir, 30bin liraya alır 30bin liradan kasko yaparsınız, araç kampanyaya girer 28bin lira olur, çalınınca sigorta şirketi 30bin değil o anki 28bin lirayı size öder yada aracı size verir, ama fiyat 28 değilde 33bin lira ise ödeyeceği rakam yine 30bin liradır. eğer poliçenizdeki rakamı 33bine çıkartmış olsaydınız bu rakamı alabiliyor olacaktınız.
    Aksigorta'nın uygulaması bu şekildedir.Axa'nın verdiği teminat daha rekabetçi gözüküyor, en azından kasko yaptıracağınız firmayı seçmek bakımından bile önemli bir ayrıntı.

    tecrübe yaşayanlar vardır, sigorta şirketleri nerdeyse tazminat ödememe üzerine kurulu işleyişleri vardır, insanları yanlış yönlendirmeyelim, burda "fazladan prim ödemenize gerek yok" diyerek kaybettireceğiniz 3-4bin liranın hesabını veremezsiniz sonra...
  • Sıfır değer klozu ekstra para verilerek satın alınan birşeydir ve alış fiyatını bağlamaz, eğer öyle olsaydı bu klozda maksimum şu kadara kadar diye bir uyarı kısmı da olurdu, sıfır değer klozunu satın almazsanız zaten poliçenin değeri de düşer
  • Firmadan firmaya uygulama farkları olduğu bariz, axa'ya e-posta attım, cevap gelince bilgilendireceğim.
    Bahsettiğim uygulama aksigortanın muafiyetsiz kaskosunda mevcuttur, sonradan satın alınma/poliçeye eklenme gibi bir durum yok yani, müşteri hizmetlerinden teyid ederek yazıyorum buraya bazı bilgileri, kulaktan duyma şekilde değil..
  • Tamam sen bildiğin gibi yaptır Aracının değeri artarsa Ak sigorta kesin sana öder o parayı.6 senedir sigorta işleriyle uğraşıyorum sıfır alınıpta kasko değeri yükselen daha bir tane araca rastlamadım.
  • Arkadaşın burda bahsettiği olay şu olabilir yalnız bunu ÖTV indirimi ile karıştırmamak lazım, firmalar biliyorsunuz zırt pırt kampanya yapıyorlar liste fiyatı şu anahtar teslim fiyatı bu diye Kaskocular kasko yaparken sıfır klozu dahil olduğunda Liste fiyatını baz alıyorlar sizin aldığınız fiyatı değil ama ÖTV indirimi farklı bir olay burada zaten o dönem için liste fiyatı ÖTV indirimli fiyat oluyor belki bunu kastetmiş olabilir diye düşünüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kir-pi

    Arkadaşın burda bahsettiği olay şu olabilir yalnız bunu ÖTV indirimi ile karıştırmamak lazım, firmalar biliyorsunuz zırt pırt kampanya yapıyorlar liste fiyatı şu anahtar teslim fiyatı bu diye Kaskocular kasko yaparken sıfır klozu dahil olduğunda Liste fiyatını baz alıyorlar sizin aldığınız fiyatı değil ama ÖTV indirimi farklı bir olay burada zaten o dönem için liste fiyatı ÖTV indirimli fiyat oluyor belki bunu kastetmiş olabilir diye düşünüyorum


    bende bunu anlatmak istedim ama arkadaş bir türlü anlamak istemedi yeni değer klozu verildiğinde kampanya fiyatları ötv indirimleri baz alınmaz kasko değer listesine bakılır ve o değerden kasko yapılır yani bir sene boyunca aracınızın değerinin düşmeyeceği garanti altına alınır aracınızda pert yada hırsızlık olayı olduğunda Aracın o ankaki 0 km fiyatı ne ise o ödenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkseed -- 24 Haziran 2009; 15:56:27 >
  • Yalnız burdaki ÖTV indirimi farklıdır liste fiyatına direk yansıtılan bir olay olması gerekir ÖTV olayının o nedenlede ÖTV indirimi liste fiyatına direk yansıyacağından ÖTV indirimli alınan araçta sorun olmaması lazım, zaten bilinnçli kaskocu böyle bir durum olacaksa müşterisini uyarır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkseed


    quote:

    Orjinalden alıntı: kir-pi

    Arkadaşın burda bahsettiği olay şu olabilir yalnız bunu ÖTV indirimi ile karıştırmamak lazım, firmalar biliyorsunuz zırt pırt kampanya yapıyorlar liste fiyatı şu anahtar teslim fiyatı bu diye Kaskocular kasko yaparken sıfır klozu dahil olduğunda Liste fiyatını baz alıyorlar sizin aldığınız fiyatı değil ama ÖTV indirimi farklı bir olay burada zaten o dönem için liste fiyatı ÖTV indirimli fiyat oluyor belki bunu kastetmiş olabilir diye düşünüyorum


    bende bunu anlatmak istedim ama arkadaş bir türlü anlamak istemedi yeni değer klozu verildiğinde kampanya fiyatları ötv indirimleri baz alınmaz kasko değer listesine bakılır ve o değerden kasko yapılır yani bir sene boyunca aracınızın değerinin düşmeyeceği garanti altına alınır aracınız pert yada hırsızlık olayı olduğunda kasko değer listesindeki bedel ödenir ve o değer 1 sene boyunca değişmez sabit kalır. ne yükselir nede düşer.



    anlaşılmayan konunun ne olduğunu anlayamadım ben, o yüzden sorun bende diye düşünüyorum, yoksa çok açık ve net yazdım.
    hala sigorta bedeli, ötvden bahsediliyor : )

    "kasko değer listesine bakılır ve o değerden kasko yapılır yani bir sene boyunca aracınızın değerinin düşmeyeceği garanti altına alınır"

    kasko değer listesinde aracınız 30bin lira şu anda kasko yaptırdınız, araç 3 ay sonra çalıntı size o anki kasko değer listesinden mi ödeme yapılır yoksa 30bin liramı ödenecek? ben diyorum ki kasko değer listesindeki rakam 28bin liraysa 28 ödenir, ama kasko değer listesi 33bin liraysa size 33bin lira ödenmez.Aksigortada durum bu şekilde 30bin lira alır 3bin lira üstüne koyar yeni araç alırsınız.

    var mı anlaşılmayan bi yer?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkseed

    Tamam sen bildiğin gibi yaptır Aracının değeri artarsa Ak sigorta kesin sana öder o parayı.6 senedir sigorta işleriyle uğraşıyorum sıfır alınıpta kasko değeri yükselen daha bir tane araca rastlamadım.


    yukarıda hepi topu 3 paragraf yazı var, hepsini okuyup bunu mu anladınız gerçekten? aracın değeri artarsa fazla para alacağız? bunu mu söyledim ben?
    dakika itibariyle konuyu başlatmasaydım demenin yeri geldi sanıyorum.

    "sıfır alınıp kasko değeri yükselen araç" ile ilgili herhangi birşey yazdığımı göster yada o anlama gelebilecek herhangi bir kelime/harf/noktalama işareti trafik sigortanı ücretsiz yapıcam bittiğinde..

    "sıfır alınıp kasko değeri yükselen" ne anlama geliyor onuda anlamadım zaten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenimegan -- 24 Haziran 2009; 16:02:49 >
  • ötv indirimi ,özel indirimler, kampanya fiyatları aracın kasko değer listesindeki fiyatını etkilemez örneğin şu anda 2009 model Renault clio 20.000 Tl ye alınabilir ama kasko değeri 30.000 tl civarı çıkar. ötv indirimi ,özel indirimler kalktığı zaman aracın değeride artacaktır. kasko değer listesi hazırlanırken bütün bu koşullar göz önüne alınır. bu yüzden 0 araçlara yeni değer klozu verilir yeni değer klozu müşterinin isteği doğrultusunda verilir ödenecek prime çok düşük bir miktar eklenir ve 0 araç alanlara kasko yaptırırken kesinlikle eklettirmesi tavsiye edilir.
  • http://www.tumgazeteler.com/?a=4885800

    sorun bende sanırım, belki burdan anlatabilirim meramımı, amacım çalınma durumunda aracı aynen yerine koyabilmenizdi, 3-4bin lira eksik ödeme yapılmaması için, yoksa herkes bildiği gibi yapsın, nasılsa yaşayarak öğrenmek öğrenmenin en kesin şekli, bazen acı bile olsa.

    hadi ben bilmiyorum uydurdum fazla pirim ödeticem size, Genel müdüre itimat edin bari ona göre belirleyin sigorta bedelinizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenimegan -- 24 Haziran 2009; 16:30:21 >
  • biz aracı yılbaşında 26ya aldık aracın kaskodaki değeri 34500 eğer 1 yıl içnde bi durum söz konusu olursa, aynısının sıfırını alıo sana şirket (aksigorta), yoksa anlaşmada olan 34500 ödemesi gerekli...
    Yani kasko yaptığınız an arabanın değeri neyse odur birdaha oynamaz... yanlışmıyım?
  • Gözünüzle görün bari..

    http://www.tnb.org.tr/ACIK/KaskoDegerSorgu.aspx

    darkseed: istediğin aracı aracı seçip kasko değerine bakıp birde şu anki sıfır km anahtar teslim piyasa fiyatına bakarsan ve bana kasko değer listesine göre kasko yapılmış bir poliçede araç yarın çalınırsa hangisinin ödeneceğini söylersen çok sevinicem..

    Ondan sonra sende bildiğin gibi yaptır kaskonu...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.