Şimdi Ara

Pasta Cila

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
20.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen gün forumdan bir link ile bir araca sahibinin yaptığı bakımın fotolarını gördüm. resmen özendim. adam milim milim inceliyip cila yapıyor aracına. bende kendim aracıma pasta ve cila yapmaya karar verdim.

    metalik gri aracım var bir iki yerinde 1cm kadarlık derin çizikler var. bunları autoking yaptırtacam daha sonra kalan ufak tefek şeyleri ve cila yapmak istiyorum.

    biraz araştırdım turtle wax pasta veya ÇBSnin pasta cilası varmış ÇBS ninki katı olduğundan uygulaması biraz zormuş.

    cila olarakta turtle wax nano veya

    çbs teflon özellikle teflon olanlar daha uzun ömürlü oluyor muş.

    garajda kendim yapabilir miyim. daha önce yapmış olan varmı başarılı oluyormu yoksa daha mı kötü oluyor...







  • Yapımı çok ßasit asLında araßaya pamukLa yedirip daha sonra da ßekLetip yıkıyorsun..Ama sen genede daha önce yapmadıysan yapan ßirine gösterirsen ßence daha iyi oLur.Zaten fazLa ßi$e isteyecekLerini de sanmıyorum..
  • ben dün uyguladım formula1 pastasını ardından turtle wax nano cila ile koçtaşdan performance power cila makinesi aldım 24.5 tl ye sonuç eh işte biraz canlılık geldi arabaya diyebilirim ne kadar gider bu parlaklık acaba bilemem
  • kesinlikle çbs belco cila derim3 arabaya çektim makine ile sonuç mükenmel üzerinede 1 kat turtle wax boya koruma atılırsa tadından yenmez derim gerçekten iyi olur
  • çbs ince pasta cila kesinlikle pastada 1 numaradır ardından teflonla koruma yaptır ancak üzerindeki teflon en fazla 4 yıkama dayanır bunun için sıvı sprey cilalarla her yıkamadan sonra koruma yaptır
  • Cilayı önce üstübüyle yedire yedire kaportaya uygula ve kurumaya bırak. Cila kuruyunca yüzey beyazlaşır. Temiz bir üstübüyle de üzerini bir güzel parlat, bitti. Öyle birkaç yıkamayla da etkisi geçmez.
  • arkadaşlar bu pasta işi gerçekten bu kadar kolay mı? neden o zaman oto kuaförler bu kadar para istiyor.
    ben de kendim yapmak istiyorum ama dikkatli yapmazsan boyayı çok inceltirsin, parça kenarlarında boyayı yığarsın vs. diyerek korkuttu bazı arkadaşlar.
    sizce ne yapayım. kendim yapayım mı? yoksa verelim mi 150-200 oto kuaförüne?
  • 12 yıldır araç sahibiyim yılda en az iki defa cila uygularım arabama.Şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım.Ayrıca sizin gözünüzü korkutmuşlar.Cila boyayı silmez -inceltmez daha boyayı besler.Çok derin çizik yoksa aracınızda pasta uygulamayın.Çünkü pasta boyayı inceltir.Parça kenarlarına çok bastırarak uygularsanız o zaman boyayı silersiniz.Aracınızın boyası çok mat değilse pastaya gerek kalmadan cila zaten onu parlatacaktır.Piyasadaki bir çok marka cilayı denedim.Hangisi derseniz tabiiki ÇBS BELCO cila bana göre.
  • teşekkür ederim, benim araçta çok derin olmayan çizikler var. pasta bunları kapatır diye pasta yapmayı düşünüyorum. daha sonra da cila yaparım. anladığım kadarıyla cila işi çok zor değil ama pasta işinde işin ehli biri olması lazım.
  • arkadaşlar önce pastasyla cilayı birazçık karıştırıp çizik yüzeylere lokal olarak uygulasam (sadece çizik yerlere pasta + cilayı karıştırıp ) sonrada komple cilalasam bi sorun olurmu ? kullanacagım pasta ve cila
    http://www.cbs.com.tr/tr/auto-products.asp?secim=31
    http://www.cbs.com.tr/tr/auto-products.asp?secim=30
    sizce nasıl ?




  • cbs belco nun cilası mükemmel ancak teflonlu cilayı tercih etmek gerek , silikonlu cilası çok uiğrastırıyor ama güzel sonuç veriyor makine yoksa silikonlu 2-3 gün kol ağrısına neden oluyor , teflonlu cilasından almanızı tavsiye ederim üstelik kokulu insanın yiyesi geliyor
  • ben her sene kışa girmeden pasta cila yaptırıyorum. ama kendim uğraşmıyorum zor geliyor kaportacı var tanıdık 70 tl ye araba süper oluyor. bu sayede boyam hala ilk günkü gibi.
  • bu çbs nin cilasını bursa'da satan bir yer biliyor musunz acaba?
  • bir de bu teflonlu olan metalik boyalar için uygun mu? ben çbs'nin silikonlusunu kullanmıştım beyaz renkli aracım için, gerçekten çok güzel sonuç veriyor ama tatbiki çok zor, kullanma tarifine göre tam kurumadan silinmesi lazım diyor hatırladığım kadarı ile, ama bu şekilde bayağı bir zaman alıyor, ancak iyi sonuç veriyor. cila yapmakta bir sorun yok arkadaşlar, bim'den çizmeyen bir bulaşık süngeri alıyorsunuz, bir boya eldiveni, bir de parlatmak için üstüpü, havlu, temiz bez, artıkın ne temin etmişseniz, arabayı yıkatıp gölge bir yere alıyorsunuz, saç sıcak olmamalı yoksa vernik tabakası zarar görebilir. plastik aksama dokundurmadan yapmaya gayret edin, dokunduğunuzda dahi leke yapar ama kalıcı değildir yine ama hemencecik de çıkmaz onun için ne yapıyoruz temiz çalışıyoruz, etkin bi silikonlu olduğu için açık hava ya da havadar bir yer tercih sebebidir. Sonra küçük küçük sürüp çbs yi tam kurumadan) diğerlerini matlaşıncaya kadar kuruduktan sonra) parlatıcı bezle parlatıyorsunuz. şöyle söyliyim çbs yi sürdükten sonra pasta yapamazsınız üzerinden kayıp gider dolayısıyla derin çizikler varsa önce bunları ustalara rötüşlatın sonra cilanızı yapın, beğeneceksiniz. toz yağmur gibi şeylerin arabaya yapışamadığın görürsünüz, çizmeye çalıştığınızda bile zorlanacaksınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by exelans

    http://www.cbs.com.tr/tr/auto-products.asp?secim=32 bunumu öneriyorsunuz yani

    ben bunu kullanıyorum bu markanın silikonlularıda var ancak onu yapmak biraz daha zahmetli , bununda bir kotü yönü var sürdükten sonra parlatırken toz seklinde dokülüyor ve aralara giriyor tozlar , silikonluda öyle bir dert yok ama onu uygulaması hemen hemen iki kat daha fazla uğrastırıyor
    ikiside güzel sonuç veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.