Şimdi Ara

Tübitak tükürdüğünü yaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilim ve Teknik Dergisi'nin Mart sayısındaki Darwin sansürüne gelen tepkileri "Darwin özel sayısı hazırlanacak" açıklamasıyla yumuşatan TÜBİTAK, bu sözünü Haziran sayısında yerine getirdi.
    Bilim Teknik’in mart sayısının evrim temasıyla çıkması planlanmış, ancak kapak ve dosya TÜBİTAK’ta sansür tepkisi yaratan bir süreçle değiştirilmiş, bir süre sonra da yayın yönetmeni Çiğdem Atakuman görevinden alınmıştı.

    Darwin’in ise ileri bir tarihte dergide işleneceğini açıklanmıştı. Haziran sayısında gerçekten de Darwin kapak oldu. Ancak mart sayısındaki sansürlenen Darwin dosyasının aksine, kelebek kapağıyla çıkan haziran sayısında tüm yazıların çeviri olması, Türkiye’den özgün bir çalışmaya yer verilmemesi dikkat çekti.

     Tübitak tükürdüğünü yaladı



    25 SAYFA AYIRDI

    Günlerce süren tartışmanın ardından TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeleri, TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinde Darwin'e sansür uygulandığı iddiasının doğru olmadığını, önümüzdeki sayılarda özel bir Darwin sayısı yapılacağını söylemişti. Derginin haziran sayısında da "evrim teorisi" kapak konusu oldu.

    Dergi, kapağında "Charles Darwin 200 yaşında", "Bugünün sorunlarını anlamak için 150 yıllık kılavuz Evrim Teorisi", "Darwin'in Yaşayan Mirası - 150 yıl sonra Evrim Kuramı" başlıklarını kullanarak, Darwin ve evrim teorisi konusuna 25 sayfa ayırdı.




    http://www.agnostik.org/3033-tubitak-tukurdugunu-yaladi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çamdibi -- 2 Temmuz 2009; 13:21:56 >







  • niyetlerini belli ettikten sonra ne kadar düzeltmeye çalışsalarda boş.....ne olduklarını gördük...
  • Yapılan hoş değildi. Eğer ortada gerçekten bir sansür olayı varsa yanlış. Yalnız bu konunun muhalif kesimce siyasi malzeme haline getirilmesi ve ısıtılıp ısıtılıp tekrar önümüze konulmasıda artık baydı. Kabak kokuları gelmeye başladı.
  • Başlık pek hoş olmamış. Eğer hatadan döndüler ise taktir etmek gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ezbiderli

    niyetlerini belli ettikten sonra ne kadar düzeltmeye çalışsalarda boş.....ne olduklarını gördük...


    Evet düzeltmeleri yanlış olmuş. Niyetin ne ise o yolda yürü kimden korkuyorsun.
  • tükürdüğünü yalamak değil, evrim teorisinin bilim dünyasında geçerliliğini koruyan ve hiç de yabana atılacak bir teori olmadığının anlaşılmış olması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.