Şimdi Ara

araba çok değer kaybeder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, kısaca giriş yapayım. biz ailece 10 sene boyunca aynı aracı kullandık. daha önceki arabalarımızı da nisbeten uzun süre kullanmıştık. fazla sıklıkla araba değişitmediğimz için elimizde bir miktar para birikmişti ve hazır ötv indirimi de varken sıfır bi araba alalım dedik. babamla ben passatları baya beğeniyoruz. sıfır bir passat 1.4 tsi aldık. fakat aldığımıza bin pişman olduk. arabayı alalı yaklaşık bir ay olmasına rağmen araba 3-4 yerinden derin bir şekilde çizildi. bişey demedik çünkü kısa çiziklerdi ama bu en son yapılan çok canımızı sıktı. araba normalde garajda olmasına rağmen garaja biri girip arabayı boydan boya çok derin bir şekilde çizmiş. pasta cilayla gidecek cisten değil. araba bir de siyah olunca uzatkan bile anlaşılıyor. ne yazıkki foto koyamıyorum ama çok derin ve uzun bir çizik, hayal etmenizi istemek zorundayım. babam da ben de arabadan soğuduk. gerçi babam 50 yaşında, arabayı daha değiştireceğini düşünmüyorum ama yine de insanın içi çok acıyor, bir de yeni olunca. benim sormak istediğim, arabayı hemen boyatmak gerekir mi? bir arkadaş çiziği gördü. boyatmazsanız paslanabilir dedi. hemen boyatalım mı yoksa biraz bekleyelim mi? birde her iki durumda arabanın değeri ne kadar düşer? lafı biraz dolandırdım kusura bakmayın. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre114 -- 7 Temmuz 2009; 5:04:34 >







  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre114 -- 7 Temmuz 2009; 0:49:36 >
  • Eğer boyatmayı çok istiryorsanız fotoğraflarını çekin çiziklerin(hatta inandırıcı olması için boyaya gittiğinde boyacının yanında çekin)
  • alpernbugra cevabın için teşekkürler. bunu yaparsam veya başka bi yöntem daha duymuştum, noter şahitliğinde de boyatanlar vardı veya bunu yaparsam yine de değer kaybeder değil mi? çünkü kaza yapmamış olduğun belli oluyor fakat orjinal boya yine de gidiyor. bu konuyu da açar mısınız biraz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre114 -- 7 Temmuz 2009; 7:51:01 >
  • Öncelikle geçmiş olsun, çok yeni bir araba boyandığında maalesef değer kaybeder ister fotoğraf çekin ister çekmeyin çünkü bizim millette yapılan boyanın orjinalinin yerini tutmadığı görüşü hakim (işçilik iyi değilse haksız da sayılmazlar) ama zaten boyatır biz 10 sene de buna bineriz diyorsanız hiç fotoğraf falan çektirmeyin direk boyatın gitsin
  • kir-pi zaman ayırdığın için teşekkür ederim. malum ne olacağı belli olmyan bir ülkede yaşıyoruz. her ne kadar istenilen bi durum olmasa da arabayı satmak durumunda bile kalınabiliyor. sıfır alınan bir araba plakayı taktıktan sonra zaten çok büyük miktarda değer kaybediyor bir de boya yüzünden kaybetmesi çok kötü olacak bizim için. servise götürmeye bile korkuyorum. adamlar önceden ufacık pasta cilayla gidecek bir çiziğe bile boya gerek dediler bunu mutlaka boyatmak isteyeceklerdir. hiç orjinalliğe dokunmadan rötuşla kapatsak acaba çok belli olur mu? veya hiç dokunmadan kullansak pas tutar mı? bir de foto eşliğinde boyatsak ne kadar değer kaybeder tahmini bir miktar söyleyebilir misiniz? (sağ 2 kapı boyanacak, belki bir de sağ ön çamurluk)




  • çok üzüldüm Emre bey
    benimde yeni aldığım siyah corsa aracımın iki yerinde çizik var.
    malesef insanlarımızın bazıları o kadar kötü ki kapalı garaj arabası ve fazla kullanmadığım araçım nerde çizildiğinide tahmin ediyorum kasıtlı olarak çiziyorlar .

    Geçmiş olsun ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytin35 -- 7 Temmuz 2009; 22:36:56 >
  • Bence rötuş olayını bir oto boyacısına danışın olur derse yaptırıp öyle idare edin sonuçta aracınız boyansa bile tekrar çizilmeyeceğinin garantisi yok(allah korusun)
  • arkadaşımız güzel bir konu açmış benim de çoktandır aklımdaydı gerçekten malesef bizim ülkemizde yerleşen bu yanlış anlayış yü,zünden aracı zorunlu hallerde kaza dışında boyatmaya kalksan fiyatı düşüyor buna bir çare bulmak lazım ben ce noter huzurunda boyanan aracın değerinin düşmemesi lazım bizim kaportacılar madem biliyorum diyorlar bir arcın darbe vuruk olmadan boyandığını da bilyorlar mı
  • arkadaşlar arabayı bu sabah rötuslattım ama hiç de iyi olmadı. çok belli oluyor. bir kaç ay sonra hala alışamazsam fotoğraf çekip boyatıcam. haram olsun kim yaptıysa arabası çizilen herkese geçmiş olsun.
  • Arabayı resmen gıcıklığına çizmişler. Çizenler de aynı mahallede her gün yüzünü gördüğün insanlardır belki de. Bir kere garajda benim arabayı da çizdiler. Gördüğümde kendimden geçmiştim. O an insanın katil olası geliyor. Seni çok iyi anlıyorum. Arabayı da komple boyattırayım filan deme. Çiziklerin olduğu kısma lokal boya uygulattır. Araban da siyahmış zaten, belli bile etmez. Canını fazla sıkma, hallolur. Sen önce sağlam bir usta bul. Usta ona göre bir yöntem tayin eder.
  • tahsin bey haklısınız. ben mahalleden öte apartmandakilerden şüpheleniyorum. yoksa apartmanın garajına kim nasıl girsin. valla birine denk geliyim. öncekileri o yapmasa bile tüm çiziklerin hırsını çıkarıcam ama denk gelmiyorum. arabada özel yaptırdığım sopa var. kendimi tutamazsam o kişi için pek iyi olmayacak valla en başta bu kadar sinirli değildim ama parıl parıl parlayan sıfır arabada upuzun çiziği görünce geriliyor insan.
  • Olan olmuş.. Dedim ya canını fazla sıkma. Harbi bir boyacı usta bulursan arabanı showroomdan çıktığı hale getirebilirsin.

    Bir arkadaşımın arabasına yapılanları anlatayım. O araba da seninki gibi çizilmişti.

    Usta çizilen kısımlara güzelce lokal boya yaptı ve normal verniğini bastı.

    Bir kaç gün kuruması beklendi ve sonra araç komple pasta yapıldı. (yeni boyanan kısım parlak göründüğü için ve pütürlerini alıp boyanmamış yerlerle aynı seviye ve görünüm tonuna getirmek için) Bu işlemden sonra araba çok muntazam olmuştu.Ama diyorum ya usta önemli. Yoksa çaresi basit.
  • bence boyatma . bu şekilde sat.
    bu şekilde değer kaybetmesi komple boya olduktan sonra değer kaybetmesinden daha az olur.
    fotoğraf ta çeksen, noterden de onaylatsan, alacak adam boyasına bakar, sonra kendi satarken komple boyayı düşünür.
  • geçmiş olsun
  • çok geçmiş olsun çok üzücü bir durum... Bencede aracı değiştirmem diyorsan adım adım resimlerini çek gerekirse video çek servisine boyat.. o araç içi sanayide usta arama bence
    tabikide satarken boyanmamış araçla aynı fiyata satamazsın ama çok az farkla belki kaza yapmadıktan sonra çizikten boyanmasını önemsemeyen birini bulursun...
    allah kaza vermesinde olan çizik olsun
  • bızımde 2 ay once aldıgımız sıfır bmw 116i'yi boydan boya cok derın bır sekılde cızdıler.kaputu kapıları bagajı heryerı..borusana verdık mecburen boyaya..cok moralımız bozuldu
  • Uzun süre kullanırım diyorsan boyat bence.
    Aracı boyatmak tbiki değerini kaybettirir ama o şekilde gezmek de gerçekten insanın canını sıkar.
  • yaw arkadaşım sen boyat o parçaları.satacağın zaman arabayı ustaya götürünce araba o küçük rütüşlara değil direk parçanın hepsine bakıyor.parçanın tamamı boyalımı diye.biz senin dediğin çizik türüne boyalara lokal boya diyoruz bence yap pas tutmasından iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.