Şimdi Ara

Hacking ve Nasıl Daha Güvenli Progamlar yazabiliriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tekrar selam herkese;

    Benim demek istedigim her bilgisayara farkli serial uretmek degildi, girilen kodun kontrol mekanizmasi elinizde yokken o mekanizmayi nasil cozuyorlar onu merak ediyorum dedim. Neyse ozel bir soruydu zaten biraz tebessum etmeniz icin sormustum :)

    Dronynin de belirttigi gibi bu islerle ilgilenenlerin urettikleri o kadar cok yontem var ki, en tecrubelisinden en amatorune kadar pek cok programci cesitli yontemler gelistirmisler kendilerine has(!). Elbette hemen hepsi in-line asm ile birseyler yapmis. Bazilari apiler kullanarak debugger tespit etmeye calismis, bazilari daha dolambacli yontemler secmis. Genelde bu isle hobi amacli ugrastiklarini belirtiyorlar, yani guvenlik algoritmalari yazmayla, zaten hep bu isi fazla ciddiye almamamiz gerektigini, yapilan isin zirhli arabaya benzedigini belirtiyorlar. Bunlarin zirhli arabalar gibi saldirgana sadece zaman kaybettirdigini ama bir sure sonra zirhin dustugunu soyluyorlar(?). Bunlari gelistirmek yerine hazir olani kullanip cabayi esas programa yonlendirmek gerektigini ogutluyorlar. :)

    Sahsen bu soylenenlere kismen katiliyorum, ama bu islerle herkesin biraz ugrasmasi gerektigini de savunuyorum en azindan softice'i dusurecek bir asm kod yazmis olmak gerekir :) Ama bence de cok zaman kaybedilmemesi gereken bir konu... Gardi dusurulmemis kac program biliyorsunuz? xpden tutun psa nortona kadar aklimiza gelecek her tur programin guvenligi asilabiliyor(?), ama bu onlarin dunyanin en zengin firmalari olmalarini engellemiyor. Tam burada sordugum soruyu hatirlayip bir daha tebessum edin :)))

    Turkiye bu konuda gorece cok calisma yapmis bir ulke :)) okullarimizda genelde asmye takilir kalinir, dolayisiyla pek cok merakli ogrenci asm ile yapabileceklerini zorlar. Ogrenciler eve gittiklerinde qbasic ile kabuk programlamaya degilde debug satirina dusup birseyler yapmaya calisirlar genelde (e tamam biraz fazla genelledik idare edin) Sonra buyuyup iyi yerlere geldiklerinde bit dilimleme makinasiyla tanisirlar ve o yillar bir film seridi gibi gozlerinin onunden gecer :)))

    Hoscakaliiiiin.




  • xstream protector ben bunu aşanı görmeidm.
    yeni olamsı itibariyle benim yazdığım koruma programınıda aşanı görmedim

    zaten orada anlatmıştım bu işin nasıl olduğunu istersen tekrar oku
  • Neyin nasil oldugunu? Ben bisey sormadim ki :)
    Insanlarin asmasi icin cezbedici birsey olmasi lazim tabii, bir de biz gormedik diye asmayan yok diyemeyiz. Cok abartmaya gerek yok zaten bu konulari :)

    Bu arada senin programi denedim de daha dogrusu calistirdim uygulamadim, biryerle baglanti kurmaya calisti gibi geldi bana anlamadim neden. Pek kurcalamadim fazla yorum yapamayacagim o yuzden.
  • hım register etmeye çalıştığı için nete bağlnması lazım

    sana serverın adrsinide veriim


    http://k.domaindlx.com/di2h/i2h



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drony -- 20 Temmuz 2005, 19:51:21 >
  • Herkese Merhaba,

    Acaba bilgisayara kurulan bir .exe dosyanın kopyalamaya, yeniden adladırılmaya ve değiştirilmeye
    karşı Kernel seviyesinde çalışan bir dosya sistemi aygıt sürücüsü ile korunması bir çözüm olabilirmi?

    Görüşlerinizi bekliyorum!

    Saygılar!
  • Emeğine sağlık drony usta.Çok güzel bi paylaşım.Sana bi sorum olacak Microsorft Access Kayıt kilitleme konusunda bi bilgin varmı bana yardımcı olabilirmisin?Senden rica ediyorum bana yardımcı olurmusun?Yardımların için teşekkür ederim.
  • Şu ana kadar duyduğum akıllıca koruma yöntemlerinden biri şuydu; kullanıcıdan yanlış doğrulama anahtarı girişinde doğru girilmiş gibi göstererek çalışmaya devam eden ve kritik yerlerde saçma sapan çalışma hataları ile kullanıcıyı çileden çıkartan bir yazılım. Örneğin, bir oyun yazdınız; kompleks koruma yöntemleri ile tabii ki koruyacaksınız, ama kullanıcı yanlış serial girdiğinde ya da bir şekilde patch yapmaya çalıştığında çalışan program bunu anlayacak; ama çalışmaya devam edecek; oyunun ortasında da abuk bir hata ile çıkacak :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.